Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:54:33 GMT

انارستان‌های بی‌انار در بجستان

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۳۶۳۳۳

انارستان‌های بی‌انار در بجستان

در ایران هر شهری برای خود نگینی دارد، بجستان هم شهری است که آن را با انارهای ترش و ملسش می‌شناسند.

به گزارش ایسنا، امروز اما دست تقدیر باعث شده تا کم کم داستان انارهای خوش رنگ و لعاب بجستان در کتاب‌ها نوشته شده و فرزند کشاورز بجستانی نیز در زیر کرسی پدربزرگش قصه انارهای معروف شهرش را بشنوند.

خشکسالی، آفت و این بار سرما امان باغداران بجستانی را بریده، تا جایی که درختانی را که مثل فرزند خود بزرگ کرده بودند و چشم انتظار برداشت ثمره آن بودند، قطع و به خاک سپردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای استفاده خودمان هم انار نداریم

در این خصوص حسن برادران کشاورز انارکار نمونه بجستانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، گفت: بر اثر سرمای زودهنگام آذرماه سال 95، آسیب جدی به درختان انار بجستان وارد شده و ما مجبور شدیم که همه درختان خود را کف بر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امسال هیچ گونه برداشت اناری حتی برای استفاده خودمان نیز نداریم و این روند تا دو سال دیگر ادامه خواهد یافت.

این کشاورز انارکار بجستانی با بیان اینکه 12 هکتار زیر کشت انار دارم ، افزود: سال گذشته حدود 200 تن انار از باغ بنده برداشت شده است.

برادران افزود: در خصوص سرمازدگی هیچ اطلاع رسانی از قبل نشده بود و همه در یک شب اتفاق افتاد که خسارت بالایی به کشاورزی بجستان بخصوص باغات انار این شهر وارد کرد، اگر از قبل اطلاع رسانی می شد قطعا می توانستیم به طریقی جلوی افزایش آسیب را بگیریم.

وی همچنین عنوان کرد: سال 1386 نیز برف سنگینی در منطقه بارید و 45 روز این برف و یخبندان ادامه یافت که ما مجبور شدیم درختان انار را کف بر کنیم ، ولی در سال گذشته، سرمازدگی تنها در یک شب رخ داد.

این کشاورز انارکار بجستانی با اشاره به اینکه کشاورزان بجستانی رغبتی به بیمه کردن محصولات خود ندارند، خاطرنشان کرد: قرار است برای هر هکتار مقدار هفت تن معادل سه میلیون تومان به عنوان خسارت توسط بیمه پرداخت شود که کفاف هزینه ها را نمی کند؛ بطوریکه متوسط برداشت انار ما در هر هکتار حدود 30 تن بوده است.

وی با بیان اینکه ادامه این روند موجب دلسردی کشاورزان بجستانی می‌شود، تصریح کرد: در گذشته انار بجستان در داخل کشور به مصرف استان‌هایی نظیر مازندران و سیستان و بلوچستان و سایر شهرها می‌رسید و همچنین به کشورهای منطقه مانند افغانستان، عراق، پاکستان و... نیز صادر شده است.

خسارت 95 درصدی سرما به باغات انار بجستان

رمضانعلی قاسمی مدیر جهاد کشاورزی بجستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، نیز در این خصوص با بیان اینکه این شهرستان از لحاظ کیفیت و صادراتی بودن محصول انار رتبه نخست استان را داشته و از لحاظ تولید و سطح زیر کشت نیز رتبه سوم استان را دارا می‌باشد، گفت: سطح زیر کشت انار در این شهرستان 1100 است.

وی اظهار کرد: سرمای سال گذشته سبب ایجاد خسارت 95 درصدی به باغات انار شهرستان گردیده به نحوی که امسال شاهد افت بیش از 97 درصدی تولید انار به نسبت به سال قبل هستیم.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان با اشاره به اینکه سرمازدگی در این شهرستان به باغات انار، 72 میلیارد تومان خسارت وارد کرد، تصریح کرد: این سرمازدگی سبب شده که تنه درختان انار در بجستان دچار آسیب گردد و به ناچار درختان انار هرس شده که به همین علت تا دو سال آینده، هیچ محصولی از باغات برداشت نخواهد شد.

قاسمی مهمترین ارقام انار تولیدی این شهرستان را بجستانی و شیشه کپ دانست و بیان کرد: هر دو رقم جزء بهترین ارقام انارهای صادراتی ایران بوده که مهمترین ویژگی آن نیز طعم ملس و قابلیت انبارداری بالای آن است.

وی همچنین مهمترین اقدامات انجام گرفته توسط جهاد کشاورزی بجستان در زمینه حمایت از باغداران را اعطای تسهیلات بلاعوض در اجرای سیستم های آبیاری نوین، ارائه تسهیلات سرمایه درگردش به باغداران و برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی عنوان کرد.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان عنوان کرد: در سال قبل در اثر سرما باغات زعفران شهرستان نیز دچار خسارت گردید که برای جلوگیری از خسارت به محصول سال بعد زعفران، با برگزاری به موقع کلاس‌های آموزش و ترویجی، راهکارهای مناسب به زعفرانکاران آموزش داده شده است.

مطالبات کشاورزان آسیب دیده پرداخت می گردد

حسین اسدی معاون فرماندار بجستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در این باره اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر 25 هزار تن انار از باغات شهرستان بجستان برداشت شده که در امسال بر اثر سرمازدگی آذرماه سال قبل، این مقدار به کمترین میزان رسیده است.

وی ضمن تأکید بر پرداخت مطالبات کشاورزان آسیب دیده، تصریح کرد: اخیرا مهندس فرزانه معاون بیمه خدمات کشاورزی بانک کشاورزی استان خراسان رضوی از باغات و مزارع بجستان بازدید و قول جبران خسارت کشاورزان این شهرستان را داده است.

نرخ بالای بیمه محصولات کشاورزی

در این باره حمید بنایی نماینده مردم شهرستان های گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه در خصوص پرداخت مطالبات باغداران و کشاورزان، دو مرتبه به وزیر جهاد کشاورزی تذکر شفاهی و کتبی داده است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی بایستی بستر را برای ارائه آموزش های فنی لازم و مدرن به کشاورزان و باغداران در تمام کشور فراهم کند.

وی تأکید کرد: باغداران به دلیل اینکه نرخ بیمه بالا بوده از بیمه کردن باغات خود صرف نظر می‌کنند که بایستی در این باره مجلس شورای اسلامی وارد عمل شده و نرخ بیمه در این خصوص را کاهش دهد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: تسهیلات بانکی اعم از بلاعوض و قرض الحسنه باید به کشاورزان و به ویژه باغداران انارکار خسارت دیده اعطا شود تا به حدی بتوانند در راستای بهبود وضعیت نسبی باغ های خود گام بردارند.

امیدواریم با تلاش مسئولان جهاد کشاورزی و صندوق بیمه‌ کشاورزی تا حدودی خسارات وارده به کشاورزان و باغداران بجستان جبران شود، چراکه این خسارات زندگی کشاورزان این منطقه را تحت تاثیر قرار داده است، آن هم کشاورزی که هر ساله چشمش به همین روزهاست که محصول باغش را برداشت کرده، پولی به دست بیاورد و هزینه‌های زندگی و معاش خانواده‌اش را تامین کند.

گزارش از مهدی محمدی نوقابی، ایسنا- منطقه خراسان


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۶۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • عملیات بهسازی و نوسازی باغات استان بوشهر اجرا می‌شود