Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از آمادگی ایران برای سرویس‌دهی به خطوط کروز بین‌المللی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در سومین جشنواره ملی دریا؛ مسیر پیشرفت، گفت: با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه کشور در حوزه دریا، باید بیشتر و متمرکزتر به این موضوع بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر ساس آخرین اندازه‌گیری طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، ما کشوری هستیم با 5 هزار و 700 کیلومتر ساحل (اعم از سواحل مستقیم دریا، سواحل پیرامون جزایر و رودخانه های قابل کشتیرانی) و همه این نقاط سرشار از فرصت هستند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: یکی از مهم ترین بخش‌های استفاده از ظرفیت‌های دریا، بنادر تجاری هستند که بسیار به اقتصاد و ایجاد اشتغال به ویژه در نوار ساحلی کمک می‌کنند و در حال حاضر بنادر کشور بر 217 میلیون تن ظرفیت دارند که فرصت طلایی محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: در حوزه کشتیرانی خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای سرآمد است و حداقل در دو دهه اخیر، همواره جزو 20 کشور برتر کشور در حوزه دریانوردی از نظر ناوگان تحت مدیریت مالکان و ناوگان تحت‌پرچم بوده‌ایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ناوگان شرکت ملی نفتکش امروز با افتخار از نظر ظرفیت بزرگترین ناوگان جهان محسوب می‌شود و کشتیرانی جمهوری اسلامی نیز یکی شرکت‌های توانمند جهان به شمار می‌رود. در کنار اینها ما ناوگان‌های فعال کوچک و بزرگ متعددی داریم.
وی اضافه کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران بالغ بر 100 هزار نفر دریانورد دارد که دارای گواهینامه شایستگی بر اساس نظامات کنوانسیون CCW هستند. از این میان 20 هزار نفر شایستگی فعالیت بر روی ناوگان اقیانس‌پیما را به صورت نامحدود دارند.
راستاد یادآور شد: خوشبختانه ناوگان تحت‌حاکمیت پرچم جمهوری اسلامی ایران توانسته است در سال‌های اخیر کاملا نیاز خودش را به جذب نیروهای دریانورد خارجی بر طرف کند و تا حد زیادی به استقلال برسد. فعالیت‌های سازمان بنادر و دریانوردی برای باقی‌ماندن در فهرست سفید الحاق کنوانسیون STCW تا حد زیادی به این مهم کمک کرد.
وی ادامه داد : با کشورهای مختلفی توانسته‌ایم توافقنامه و تفاهمنامه شناسایی مدارک دریانوردی را منعقد کنیم و دریانوردهای ما می‌توانند روی ناوگان زیرپرچم سایر کشورها فعالیت کنند. مدارک دریانوردان ما تا حدی معتبر هست که بعضا برخی کشورهای مهم دریانوردی حاضر شده‌اند با ما به صورت یک جانبه تفاهمنامه شناسایی مدارک دریانوردان را منعقد کنند.
یعنی آنها شایستگی دریانوردان ما را پذیرفته‌اند اما برای ما هنوز این مسئله به اثبات نرسیده است.
وی افزود : یکی دیگر از بخش‌هایی که نیاز به توجه جدی دارد صنایع‌دریایی کشور است. صنعت دریایی و به ویژه کشتی‌سازی یک زنجیره‌ای از شکوفایی را برای کشور ایجاد می‌کند. کشورهایی هستند که تنها با اتکا به صنایع دریایی توانسته‌اند جزء کشورهای ثرتمند جهان شناخته شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت : خوشبختانه جمهوری اسلامی توانسته است در سال‌های اخیر زیرساخت‌های صنایع‌دریایی را توسعه دهد اما هنوز برای بهره‌برداری بیشتر از این زیرساخت‌ها بیشتر تلاش کنیم. دو دهه قبل قابل تصور نبود که کشتی‌های ناوگان اقیانوس‌پیمای ما در کشتی‌سازی‌های داخلی حتی تعمیر اساسی شود اما امروز تا حد زیادی وابستگی ما برای تعمیرات اساسی به خارجی‌ها برطرف شده است و امیدواریم این وابستگی به صفر برسد.
وی افزود : در زمینه خدمات دریایی نیز حوزه گسترده‌ای داریم که می‌توانیم به عنوان یک ظرفیت مهم به آن توجه کنیم که خوشبختانه دستاوردهای خوبی داشته‌ایم به ویژه در حوزه فراساحل که پیش از به شناورهای خارجی نیازمند بودیم اما امروزه تا حد زیادی به خوداتکایی دست یافته‌ایم.
راستاد ادامه داد: بخش شیلات نیز رو به رشد و رونق است و هم ناوگان صیادی و هم پروژه‌هایی که برای توسعه تولید آبزیان شکل گرفته‌اند تغییرات خوبی داشته‌اند و در کنار آن‌ها صید فراساحلی نیز موفقیت آمیز بوده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: بخش دیگری که نیاز به توجه دارد و کمتر به آن پرداخته شده است گردشگری دریایی است. اقلیم‌های متفاوتی را در سواحل‌شمالی و جنوبی با جاذبه‌های متنوع داریم که هم بازار داخلی خوبی دارند و می‌توانند موجب جذب گردشگر خارجی شوند.
وی اضافه کرد : چیزی که باید امروز به آن توجه کنیم توسعه زیرساخت‌های گردشگری دریایی است.
در سواحل و بنادر کشور باید گردشگری دریایی با کیفیت انجام شود و ناوگان گردشگری دریایی ما توسعه یابد و ناوگان فعلی گردشگری دریایی ما کافی و مناسب نیست.
وی ادامه داد: در سازمان بنادر و دریانوردی از سال گذشته اهتمام جدی داشتیم که انگیزه کافی را برای سرمایه‌گذاران این حوزه ایجاد کنیم و مکانیسم های حمایتی خودمان را اعمال کنیم.
درصدد هستیم موانع پیش روی این حوزه را برداریم و در آینده نزدیک شاهد تردد خطوط کروز بین المللی به بنادر خودمان باشیم.
راستاد اظهار کرد : کمتر از دو دهه پیش ما شاهد تردد خطوط کروز بین المللی به بنادر کشور بودیم که خوشبختانه با وجود فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم تجریه خوبی را در این زمینه داشتیم.
امروز هم با ظرفیت‌های مناسب‌تری که در بنادر جنوبی کشور داریم این آمادگی هست که با بهترین کیفیت به خطوط کروز بین المللی سرویس دهیم و اخیرا نیز مذاکراتی را در این زمینه آغاز کرده‌ایم.
وی افزود: تاکنون انرژی کافی را برای معرفی جاذبه‌های گردشگری دریایی کشور به خارجی‌ها صرف نکرده‌ایم و باید با عزم جدی و راهبرد مشترک این مسئله را در دستور کار قرار دهیم.
راستاد گفت : سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع دریایی حاکمیتی کشور در حوزه دریانوردی آمادگی دارد از فعالیت های پژوهشی در این حوزه حمایت کامل داشته باشد و به دنبال فناوری هایی هستیم که در داخل کشور تولید شود. امروز نیاز داریم که شناورهای دریایی دوست دار محیط زیست باشند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۳۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک

به گزارش حاشیه صنعت، بر اساس فهرست منتشر شده از مجموع واردات کشور در سال ۱۴۰۲ که برابر با ۶۶.۲ میلیارد دلار است ۲۴ میلیارد دلار به واردات ۱۰۰ واردکننده اول اختصاص دارد که در این لیست و در میان برخورداران عمده از ارز در سال گذشته تعدادی از شرکت های خودروساز و مونتاژکار و قطعه ساز نیز به چشم می خورد.

شرکت‌هایی چون «بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب آهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور» در لیست ارزبگیران بزرگ دیده می شوند. در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است:

۱-واردات ارزی در همه جای جهان امری پذیرفته شده و تسهیل گر استفاده کشورها و شرکت ها از مزیت های نسبی خود در تعامل با دیگران است هر چند متاسفانه در کشور ما با تراکم تخلفاتی مانند رانت خواری ها، دلالی ها و بنگاه داری ها یا حتی در مواردی اختلاس ها و سوء استفاده ها از تفاوت قیمت های ارز، تصویر چندان مطلوبی از اختصاص ارز به شرکت ها و نهادها در افکار عمومی وجود ندارد اما مردم حق دارند به صورت شفاف درباره سرنوشت و فرایند مساله اختصاص ارز بدانند .

۲-سوال کلیدی این است که ارز اختصاص یافته به این شرکت ها کجاها هزینه شده است و چگونه؟ سوال دیگر این است که آیا این ارزدهی منجر به تقویت تولید و اشتغال جامعه شده است یا صرفا به خریداری محصولی در کشوری دیگر و فروش آن در کشور مبدا اختصاص یافته است؟ آیا این ارز به خصوص در صنایع جنجالی ایران مانند خودروسازی ها، فقط به خرید یا مونتاژ بدون ارزش افزوده قابل ذکری منتهی شده است یا به «جهش تولید» و «مشارکت مردم» از طریق اشتغال و نوآوری و کارآفرینی نیز منجر شده است؟

۳- در فهرست انتشار یافته از سوی گمرک که برای اولین بار صورت می گیرد، نام برخی خودروسازان یا قطعه سازان از جمله مدیران خودرو – کوروش موتور آریا ، کرمان موتور، و کروز به چشم می خورد. این فهرست در شرایطی منتشر می شود که به گفته ناظران اقتصادی، طی چند ماه گذشته، ارزبری مونتاژکاران خودرو و وارد کنندگان صرف، حاشیه‌ها، اعتراض‌ها و نگرانی‌هایی از سوی فعالان صنایع خودرو و قطعه به دنبال داشته است و می توان گفت بسیاری از این دغدغه ها به جا و صحیح است.

۴- در نگاهی گذرا به وضعیت ارزبری برخی خودروسازها این فهرست می گوید که صنایع خودرو‌سازی مدیران (مدیران خودرو و کوروش موتور آریا) با سهمی بیش از یک میلیارد و ششصد و سی میلیون دلار ، ارز برترین شرکت در صنعت خودروی کشور طی سال گذشته بوده است. بنابر آمار گمرک، این گروه سهمی در حدود ۲.۵ درصد از کل ارزش دلاری واردات سال گذشته به کشور را داراست. این خودروسازی در سال ۱۴۰۱ بیش از ۹۳۰میلیون دلار ارزبری داشته، بنابراین ارزبری آن در سال ۱۴۰۲تقریبا ۷۵ درصد رشد کرده است. جایگاه‌های هشتم و در واقع هفتم لیست ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال گذشته به کرمان‌موتور و دنیای قطعات پارتیان صنعت بم اختصاص یافته است. کرمانی‌ها در سال گذشته حدود ۸۹۷ میلیون دلار ارزبری داشته‌اند که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد حدودا ۷۵درصدی را نشان می‌دهد.

۵-رتبه بیستم این فهرست، صنایع قطعه‌سازی «کروز» را معرفی می کند که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰۱میلیون دلار ارز دریافتی به نام آن ثبت شده است.

نکته قابل توجه این است که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، شرکت کروز کمتر از نیم ‌درصد رشد ارزبری داشته ‌است. نکته دیگر این است بر اساس اظهارات مسئولان کروز، این شرکت در مقابل ۳۰۱ میلیون دلار دریافتی، قطعات بالغ بر ۹۰۰ هزار تا یک میلیون خودروی ایران خودرو و سایپا را تامین کرده است که جزو ارزبری های ایران خودرو و سایپا به شمار می آید. همچنین کروز در رویکردی تحولی توانسته است ۱۴ هزار نفر را مستقیما و ۲۰ هزار نفر را به طور غیرمستقیم در زنجیره تامین مشغول به کار کند.

۶-طرح مورد کروز در برابر برخی شرکت های دیگر صرفا یک مثال بود تا روشن شود همه موارد ذکر شده فهرست انتشاری گمرک، ارزبر هستند اما این کجا و آن کجا! یکی می تواند ارزبر وارد کننده یا مونتاژکار باشد و دیگری ارزبر اما تولید کننده اشتغالزا؛ فراموش نکنیم که واردات باید بتواند ارزش افزوده تولیدی داشته باشد، اشتغال موثر ایجاد کند و چرخ اقتصاد کشور را در جهت عقربه های ساعت و رو به جلو بچرخاند؛ موضوعی که در شعار سال جاری (جهش تولید با مشارکت مردم) و شعارهای سال های گذشته نیز از سوی رهبر انقلاب بر آن بارها تاکید شده است.

۷-انتشار این فهرست گمرک را باید به فال نیک گرفت زیرا شفافیت برآمده از آن می تواند تفاوت دوغ و دوشاب را در افکار عمومی روشن تر کند.

دیگر خبرها

  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • راه آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است؛ افغانستان به دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • آمادگی ایران برای تعمیر هواپیما و صدور خدمات مهندسی به کوبا
  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • آمادگی بلاروس برای همکاری با ایران باوجود تحریم‌های غرب
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد