Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-02@20:53:30 GMT

مسیر پرپیچ و خم مشکلات موسسات اعتباری و چند سوال

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۳۵۲۶۳

مسیر پرپیچ و خم مشکلات موسسات اعتباری و چند سوال

تین‌نیوز | 

سپرده‌گذاران موسسات اعتباری می خواهند هرچه سریعتر به وجوه خود دسترسی یابند و دولت و مجلس نیز توان خود را برای حل مشکلات به کار گرفته اند.اما سوال اینجاست که این میزان از عملکرد دستگاههای اجرایی کافی است؟

به گزارش خبرگزاری خانه ملت این روزها سپرده گذاران و مالباختگان برخی موسسات مالی و اعتباری به هر دری می زنند تا بلکه راهی برای حل مشکل شان پیدا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایشگاه مطبوعات امسال هم از این اعتراضات بی نصیب نماند و تحت تاثیر حرکات اعتراضی آنها بود.

احمد انارکی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خانه ملت می گوید: مردم اعتراض دارند و این تحصن های قانونی حق آنهاست و واقعا درد آور است.

سید فرید موسوی دیگر عضو اقتصادی مجلس هم با ابراز همدردی با مالباختگان به خبرنگار خانه ملت می گوید: شرمنده مردم هستیم به عنوان امنای ملت.

بحرانی واقعی در عرصه اقتصاد کشور

محمد مهدی مفتح عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه;بودجه و محاسبات در گفتگو با خبرنگار خانه ملت می گوید: یک بی انظباطی در حوزه پولی کشور ایجادشده که می تواند بحران از و خطرناک باشد.

به گزارش خانه ملت، موسسات اعتباری غیرمجاز مدتهاست که برای بازار غیرمتشکل پولی دردسرساز شده‌اند ریشه ایجاد این مشکل کجاست

انارکی سابقه این مشکل را در دهه هفتاد می داند که مجوز صدور مجوز برای آنها به راحتی صورت می گرفت و نظارت کافی هم در طول این سال ها در مورد نحوه کار آنها وجود نداشت

فرید موسوی هم می گوید :نمی توان یک مقصر اصلی برای این معضل پیدا کرد همه دستگاه ها در حقیقت مقصر هستند چون هم قانونی که برای بازار پولی غیر متشکل مصوب شد و هم خود تدوین آئین نامه ها توسط دستگاه های دولتی با تاخیر صورت گرفت و به هر حال به جایی رسیدیم که متاسفانه حضور این موسسات تحقق سیاست گذاریهای پولی را در کشور با چالش روبرو می کرد

بنابراین گزارش با توجه به اینکه این موسسات، نرخ سود بالاتری نسبت به بانکها و موسسات اعتباری مجاز پرداخت می‌کردند، با اقبال عمومی مردم مواجه شدند و از طرف دیگر، به دلیل اینکه الزامات بانکها و موسسات اعتباری مجاز در مورد آنها مصداق نداشت، در نرخ سود گسترده‌تر عمل کردند

غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات به سپرده گذاران هم نقدی دارد و به خبرنگار خانه ملت میگوید: در این کشور کدام واحد اقتصادی هست که باتوجه به شرایط اقتصادی امروز بتواند سودی که این موسسات تبلیغ می کردند پرداخت کند، البته باید گفت سپرده گذاران می گویند که ما به تابلوی بانک مرکزی اعتماد کردیم و قراداد نوشتیم.

سخنگوی کمیسیون های تلفیق و برنامه و بودجه و محاسبات می گوید: قانون به بانک مرکزی اختیار وسیع داده برای چنین روزی وی ادامه می دهد :در مقابل این اختیار باید پاسخگو باشد که اگر انظباط پولی کشور به هم بخورد بسیار می تواند خطرناک باشد

یکی از عمده ترین مشکل که بسیار هم گسترده است، مورد موسسه کاسپین است احمد انارکی در مورد آن می گوید مبالغی که باید برای سپرده گذاران این موسسه پرداخت شود بسیار هنگفت است ولی بالاخره باید تامین شود ولی کی و از کجا نمی دانم ولی همه مسئولین تاکید دارند که این کار انجام شود.

اما جعفر زاده ایمن آبادی راه کاری ارائه می دهد مبنی بر اینکه این پول از طریق ردیف بودجه ای در سال ٩٧ تامین شود تا اعتماد نسبی مردم به حوزه پولی کشور باز گردد.

سید فرید موسوی به عملکرد مجلس اشاره دارد و می گوید ما گزارش تخلفاتی که از طرف دستگاه ها ی مختلف درمورد موسسه کاسپین صورت گرفته رابه قوه قضاییه ارجاع دادیم ولی تاکیداتی مقام معظم رهبری داشتند که قوای سه گانه با همکاری هم باید این مشکل سپرده گذاران را مرتفع کنند.

در پایان باید گفت که این روزها نظام بانکی روزهای سختی را پشت سر می گذارد و اگر به سلامت عبور کند تجربه گرانبهایی به برای اقتصاد کشور شمار می رود.

اگرچه مجلس و قوای مجریه و قضائیه با برپایی جلسات متعدد به صورت روزانه پیگیر مشکلات سپرده گذاران هستند .در حالی که سپرده گذاران در کوتاه مدت نیاز به دسترسی به سپرده خود دارند تا بتوانند امرار معاش کنند و زندگی برخی از آنها نیز مستقیماً با این سپرده ها زلفی گره زده است،اما سوال اینجاست که برنامه دولت در کوتاه مدت برای پاسخگویی به نیاز شهروندان چیست؟ دلیل به تعویق افتادن رسیدگی به وضعیت این موسسات چه بوده و دولت و بانک مرکزی و نیز وزارت امور اقتصاد و دارایی برای حل مشکل بوجود آمده برای این موسسات در میان مدت و حذف کامل این معضل در بلندمدت چه برنامه ای در پیش خواهد گرفت.

 

 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۵۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد

رئیس سازمان سینمایی اولویت‌های تولید آثار سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن در سال ۱۴۰۳ را در در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان سینمایی اعلام کرد.

 محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی که به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، با اشاره به شعار محوری سال گفت: سینما در سال گذشته موفق شد با عبور از چالش‌ها و حواشی گوناگون، بار دیگر جایگاه خود را ارتقا دهد و در حوزه‌های مختلفی، چون توسعه زیرساخت، رونق اقتصادی، اعتمادسازی عمومی، برگزاری رویداد‌های سینمایی، جریان کشف استعداد‌های انسانی و رشد سرمایه اجتماعی، موفقیت‌های قابل اعتنایی را به دست آورد.

جهش و نهضت تولید با مشارکت خانواده سینما

وی افزود: در کنار این توفیقات و دستاورد‌هایی که در حوزه‌های مختلف سینما شکل گرفته در سال جاری با عنایت به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» ضروری است با اهتمام ویژه‌تری با مشارکت خانواده سینما به سوی تحقق این مساله مهم گام برداریم.

رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان ساخت: علاوه بر ظرفیت‌ها و منابع موجود در سازمان سینمایی، خوشبختانه امسال با مساعدت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب دکتر اسماعیلی، اعتبار ویژه‌ای به منظور تقویت تولید آثار با اولویت‌های موضوعی مشخص در نظر گرفته شده که نشان‌دهنده جایگاه و قابلیت‌های خاص سینمای ایران در طرح مضامین گوناگون و تبیین گفتمانی در عرصه فرهنگ عمومی است.

خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت‌های تولیدی در شورای عالی تولید گفت: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی، اخلاقی، امسال در زمینه، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسائل اجتماعی، خدمات و پیشرفت‌های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی- اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است.

محور رونق سینما، مخاطب است

خزاعی با تاکید بر شاخص‌های موثر در رونق سالن‌های سینما خاطرنشان ساخت: محور رونق سینما مخاطب است؛ از نظر سازمان سینمایی تنوعی که روی پرده سینما‌ها از لحاظ گونه‌های مختلف سینمایی وجود دارد، قابل اعتنا است. این تنوع هم در تولیدات بنیاد فارابی در ویترین فجر چهل و دوم و هم در برخی موسسات تولیدی دیده می‌شود و یکی از سیاست‌های سازمان سینمایی در سال جدید حفظ تنوع ژانر‌های فیلم‌های روی پرده اکران خواهد بود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مطلب که سال گذشته شاهد رکورد‌های تاریخی فیلم‌های کمدی و کودک و نوجوان در حوزه اقتصاد سینما بوده‌ایم افزود: با سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانر‌های سینمایی شاهد باشیم.

سینما، ویترین گفتمان جدی اندیشه‌هاست

رییس سازمان سینمایی با اشاره به آثار گفتمانی تولیدات سینمای ایران در جامعه گفت: بسیاری از مسایل و چالش‌های فرهنگی و اجتماعی را می‌توان با زبان هنر بیان کرد و سینما می‌تواند بستر و ویترین گفتمان جدی اندیشه‌ها و مفاهیم گوناگون جامعه باشد. همچنین سینما می‌تواند بسیار بیش از اینها به طرح دغدغه‌ها و مسایل مهم جامعه بپردازد.

در این نشست، معاونان، مدیران و روسای موسسات سینمایی نقطه نظرات خود را درباره مسائل جاری مدیریت سینما مطرح ساختند.

گفتنی است: جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی، سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد که در آن اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، قادر آشنا، علیرضا اسماعیلی، محمدرضا سوقندی، مجید زین العابدین، محمد حمیدی مقدم، هاشم میرزاخانی، مهدی آذرپندار، لادن طاهری، سیدصادق موسوی، غلامرضا نجاتی و رمضانعلی حیدری خلیلی حضور داشتند.

منبع: روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری ساوجبلاغ
  • تاسیس موسسات هوشمند ترافیک در کشور
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • رفع کمبودهای اعتباری اردبیل از محل مولدسازی
  • شاه کلید مهار تورم
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند
  • مراکز فرهنگی کشور معطل خرابی مهر وزارت ارشاد!
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است