Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@02:46:53 GMT

طلسم پروژه قطار شهری اهواز 12 ساله شد

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۷۲۶۳

طلسم پروژه قطار شهری اهواز 12 ساله شد

به گزارش ایرنا در حالی که خطوط مترو در این کلانشهرها به بهره‌برداری رسیده است قطار شهری اهواز همچنان در مراحل اولیه باقی‌مانده و روند کندی را دنبال می‌کند.
خط شماره یک به عنوان اصلی ترین خط از نیروگاه زرگان در شمال شرقی اهواز شروع می‌شود و پس از عبور از میدان‌های اصلی شهر، در منطقه بقایی در جنوب غربی اهواز به انتهای مسیر خود می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طول مسیر خط یک بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور 23 کیلومتر و شامل 24 ایستگاه است.
در ابتدا پیمانکار طرح شرکت کیسون بود که در ادامه به صورت مشارکتی با شرکت چینی نورینکو اجرای پروژه را برعهده گرفتند. با این وجود از همان ابتدا مشکلات بسیاری بر سر راه پیشرفت پروژه حادث شد که از مهم ترین آنها تأمین اعتبار و تخصیص فاینانس بود.
طبق قوانین حاکم بر پروژه‌های شهری در کشور، شهرداری و دولت هرکدام موظف هستند که 50 درصد از مبلغ قرارداد این پروژه کلان را تأمین کنند اما به گفته دولتمردان تا کنون تنها 80 میلیارد تومان به این پروژه کلان اختصاص داده است که این تخصیص اعتبار هم به صورت نقدی نبوده و زمین در اختیار پروژه قرار داده شده است.

**قطار شهری با گذشت 13 سال تنها 30درصد پیشرفت داشته است
نماینده مردم اهواز، حمیدیه، باوی و کارون در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه قطار شهری اهواز بزرگترین پروژه عمرانی شهرداری اهواز است اظهار کرد: باوجود آنکه 13 سال از زمان آغاز اجرای این طرح می گذرد اما تاکنون تنها حدود 30درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
همایون یوسفی یکی از مهم ترین مشکلات این پروژه را تامین منابع مالی دانست و افزود: به دنبال حل این معضل از طریق تامین اعتبار و اوراق مشارکت هستیم. دولت برای سال جاری 560 میلیارد ریال به این پروژه اختصاص داده است که به دنبال تحقق آن هستیم، همچنین مبلغ سه هزار میلیارد ریال نیز از طریق فروش اوراق مشارکت تزریق می شود.
وی با اشاره به اینکه قسمتی از خط یک متروی اهواز از زیر رودخانه کارون عبور می کند، تصریح کرد: 9 ایستگاه از خط یک مترو شامل ایستگاه زرگان تا فلکه ساعت تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
یوسفی با بیان اینکه کل متروی اهواز در چهار خط تعریف شده است، اظهار کرد: وظیفه ما در استان تکمیل خطوط و ایستگاه ها است و پس از آن دولت برای تجهیز ناوگان اقدام می کند.

**درخصوص تعداد دقیق ایستگاه های فاز نخست مترو اختلاف است
مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز در گفت و گو با ایرنا درخصوص تشریح آخرین وضعیت پروژه گفت: دستگاه های TBM ظرف دو ماه آینده راه اندازی مجدد می شوند قرارداد احداث دو ایستگاه نیز توسط شرکت کیسون با پیمانکار دست دوم منعقد گردیده است.
شهرام شاهین زاده با اشاره به اینکه خط یک پروژه قطار شهری در مجموع پیشرفت حدود 28 تا 30 درصدی دارد افزود: رشد پروژه در قسمت سیویل فاز یک نیز حدود 75 درصد است.
وی با اشاره به اینکه مجوز کلی صدور انتشار اوراق مشارکت در شورای چهارم صادر شد، یادآور شد: جزئیات طرح شامل قرارداد با بانک عامل و موسسه سرمایه گذار در شورای پنجم مصوب شد اما مجوز بانک مرکزی برای انتشار اوراق مشارکت منقضی شده و باید بار دیگر مجوز انتشار اوراق صادر شود.
شاهین زاده درخصوص زمان افتتاح فاز نخست پروژه خاطر نشان کرد: تعریف موقعیت فیزیکی از فاز نخست پروژه با اهداف شهردار متفاوت است. فاز بندی ما براساس موقعیت فیزیکی نقشه یعنی از فرودگاه تا ایستگاه فرهنگیان(پیش از مصلی) است که احتمالا تا پایان سال جاری و یا اوایل سال بعد قابل بهره برداری خواهد بود.
وی ادامه داد: شهردار اهواز معتقد است که در راستای خدمت رسانی بهتر و جذب مسافر باید فاز نخست تا ایستگاه نادری ادامه پیدا کند که به دلیل جابجایی لجستیک مصلی زمان بیشتری نیاز است که براساس روند پیشرفت فیزیکی کار پیمانکار تاریخ قطعی را به صورت روزشمار اعلام خواهیم کرد.

**توقف دوباره پروژه باعث سلب اعتماد می شود
شهردار اهواز نیز راه اندازی نشدن حتی یک خط از متروی اهواز را ناراحت کننده خواند و یادآور شد: برای راه اندازی خط یک مترو شش هزار میلیارد اعتبار نیاز است که به این مبلغ باید هزینه تجهیز و ناوگان را هم باید اضافه کرد.
منصور کتانباف نصب با اشاره به اینکه پروژه مترو اهواز در یک سال گذشته متوقف شده و پیشرفت آن صفر بود، یادآور شد: در یک ماه چرخ های پروژه به حرکت درآمد اما ادامه این مسیر نیازمند تزریق پول است در غیر این صورت علاوه بر راکد شدن پروژه باعث بی اعتمادی پیمانکار می شود.
وی با اشاره به اینکه حل مشکلات پروژه متروی اهواز در گرو تزریق پول است اظهار کرد شاه‌کلید کار این پروژه پول است و با حرف ‌زدن اصلا نمی‌شود کاری انجام داد. تعارفی هم که نداریم. اگر بخواهیم تا 20 یا 24 ماه دیگر همین 9 کیلومتر از پروژه بهره‌برداری شود باید این مبالغ را پرداخت کنیم.
هوشنگ خندان دل معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور نیز تیرماه امسال در بازدید از پروژه قطار شهری اهواز با انتقاد از عملکرد پیمانکار متروی اهواز گفت: پیمانکار این طرح عملکرد شایسته ای نداشته و شهرداری به عنوان کارفرما باید هر چه زودتر تکلیف خود را با چنین پیمانکاری روشن کند.
6002 خبرنگار: ندا رضاپور**انتشار: کبری آقازری

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۷۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت «نارنجی» هوا در دو شهر خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان از قرار گرفتن هوای پنج شهر خوزستان در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» خبر داد.

شهریار عسکری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۱ امروز (۱۱ اردیبهشت‌ماه) شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه استانداری خوزستان در اهواز ۱۳۹، ایستگاه نیوساید اهواز ۱۲۷، ایستگاه حفاری اهواز ۱۱۷ و ایستگاه پادادشهر اهواز ۱۰۶، ایستگاه اندیمشک ۱۱۹، ایستگاه دزفول ۱۱۶،‌ایستگاه ماهشهر ۱۳۷ و ایستگاه هندیجان ۱۱۳ میکروگرم بر مترمکعب بوده بنابراین هوای این شهرها در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» بوده است.

وی افزود: همچنین در این مدت هوای مسجدسلیمان و خرمشهر در وضعیت «قابل قبول» بوده و هوای هیچکدام از شهرهای خوزستان در وضعیت «پاک» نبوده است.

به گزارش ایسنا، شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برخورد یک واگن و لوکوموتیو در ایستگاه راه آهن اهواز
  • حادثه در ایستگاه راه‌آهن اهواز | ۴ نفر مصدوم شدند
  • برخورد واگن و لوکوموتیو در ایستگاه راه آهن اهواز
  • نقص فنی علت توقف قطار مشهد به تهران اعلام شد
  • زخمی شدن ۴ نفر در برخورد دیزل قطار با واگن در اهواز
  • برخورد واگن و لوکوموتیو در ایستگاه راه آهن اهواز ۴ مصدوم بر جای گذاشت
  • اوسمار: طلسم ۶ ساله مقابل سپاهان؟ هرکسی را نبرید به بردنش نزدیک‌تر می‌شوید!
  • وضعیت «نارنجی» هوا در دو شهر خوزستان
  • رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد
  • النصر و رونالدو به دنبال شکست طلسم ۳۴ ساله