Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@00:09:55 GMT

گردشگری سلامت پردرآمدترین شیوه جذب گردشگر

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۰۵۶۸

گردشگری سلامت پردرآمدترین شیوه جذب گردشگر

توریست درمانی یکی از پراهمیت ترین و درآمدزاترین گونه های گردشگری است و از جمله مولفه های توانمندی یک کشور محسوب می شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین، این مساله مورد تاکید و توجه دولت یازدهم بوده است و تفاهم‌نامه‌های زیادی با کشورهای مختلف در زمینه‌های درمان، دارو و آموزش پزشکی امضا شد. در این شرایط هر چند امکانات درمانی‌ کشورمان بالا و در حوزه ارائه خدمات درمانی شایستگی لازم را داریم با این وجود درآمد قابل توجهی از این طریق برای کشورمان حاصل نشده است و برای توسعه در این بخش راه طولانی در پیش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس سند ١٤٠٤ حدود ٢٠ میلیون نفر گردشگر سلامت در کشور پیش بینی شده است و این مساله نیازمند مشارکت بیشتر بخش خصوصی و افزایش تبلیغات‌ در حوزه خدمات پزشکی است. این مساله مورد توجه دولت دوازهم نیز قرار گرفته شده و برنامه ریزی شده تا با کمک سازمان گردشگری، وزارت امور خارجه و نظام پزشکی به توسعه در این حوزه سرعت بخشیده شود.

وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در همایش گردشگری سلامت در وزارت بهداشت که امروز برگزار شد با بیان اینکه  وزارت بهداشت از توسعه گردشگری سلامت در بخش خصوصی با تعرفه رقابتی حمایت می کند گفت: متاسفانه در حوزه گردشگری سلامت در کشور عقب ماندگی داریم، توسعه این خدمات به دست بخش خصوصی عملی می شود و وزارت بهداشت از رونق جذب بیمار خارجی با تعرفه رقابتی حمایت می کند. هاشمی در ادامه با اشاره به تفاهم‌نامه‌هایی که با کشورهای مختلف در زمینه‌های درمان و  دارو امضا شده است گفت:  وزارت بهداشت و نظام سلامت کشور در سال های اخیر آنچه باید برای توسعه گردشگری سلامت انجام می داد با تربیت پزشکان و متخصصان زبده انجام داده است و کمبودی از نظر متخصصان پزشکی نسبت به کشورهای منطقه نداریم.

محمد محب خدایی، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این مراسم گفت: سازمان میراث فرهنگی برای توسعه توریسم سلامت آمادگی کاملی برای همکاری با وزارت بهداشت را دارد تا پتانسیل و ظرفیت و توانمندی پزشکی ایران را در جامعه جهانی تبلیغ کند.

قاسم جان بابایی، معاون درمان وزیر بهداشت نیز با اشاره به لزوم توسعه توریسم درمانی کشور و با بیان اینکه وقتی دانشمندان کشورهای منطقه به ایران می‌آیند، باور نمی‌کنند که امکانات درمانی‌مان تا این حد بالا باشد، گفت: این موضوع نشان می‌دهد که ما در عرصه گردشگری سلامت جای کار زیادی داریم و تبلیغات‌مان در حوزه خدمات پزشکی به خوبی انجام نشده است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در سال های بعد از انقلاب به دلیل اتفاق های مختلف از جمله جنگ ۸ ساله تحمیلی، تحریم ها و ایران هراسی که دشمنان ایجاد کردند پزشکان ایرانی نتوانستند خدمات خود را در عرصه های بین المللی نشان دهند گفت: اگر می خواهیم گردشگری سلامت در کشور رونق بگیرد باید بخش خصوصی در این زمینه فعال شود، رقابت باید در کیفیت خدمت و قیمت ارزانتر باشد. بیماران زیادی هستند که قیمت خدمت پزشکی برایشان مهم است.

وی گفت: تعیین تعرفه خدمات پزشکی برای بیماران خارجی می تواند به عهده خود بیمارستان های ارائه کننده خدمت و انجمن و کمیته های آن در بخش خصوصی باشد و وزارت بهداشت از تعیین تعرفه های رقابتی در این بخش حمایت می کند، می توانید یک سقف تعرفه ای تعیین کنید و بیمارستان های مختلف در زیر سقف تعیین شده با کیفیت بهتر می توانند رقابت کنند.

هاشمی افزود: بیماران خارجی البته غیر از خدمات پزشکی به خدمات دیگری نیاز دارند باید آرامش و امنیت آنان نیز تامین شود و در این زمینه باید با همکاری سازمان میراث فرهنگی وگردشگری آژانس های خاصی ایجاد شوند تمام خدمات نقل و انتقال،اقامت،گردشگری داخل کشور و سایر نیازهای گردشگران سلامت را از مبدا تا مبدا وبازگشت مجدد آنان انجام دهند و البته این بیماران به خدمات پس از درمان نیز نیازمند هستند که باید پاسخگوی این نیاز گردشگران خارجی نیز باشیم.

بسیاری از پزشکان ایرانی در کشورهای دیگر خدمات تخصصی پزشکی را ارائه می دهند اما در واقع خدمات دهنده را صادر کرده ایم در حالی که باید خدمات گیرنده را به کشور وارد کنیم. کارشناسان بر این باورند ورود توریسم سلامت به کشور باعث رونق و انتفاع حوزه های مختلف از جمله شرکت های هوایی، هتل ها و حمل و نقل می شود و باید مشوق هایی ایجاد کنیم تا گردشگر سلامت، به گرفتن خدمات در ایران تشویق شود.

کارشناسان معتقدند برای صادرات محصولات مختلف در کشورهای دیگر باید هزینه های حمل و نقل و بازاریابی را در آن کشورها پرداخت کنیم و وقتی این محصولات به کشورهای دیگر صادر شود، برای آنها اشتغال ایجاد کرده ایم و هر قدر بتوانیم توریسم سلامت ایران را تقویت کنیم، حوزه های مختلف توسعه می یابند و اشتغال و اقتصاد رونق می یابد. آنها با اشاره به این که در زمینه گردشگری سلامت دانش کافی وجود دارد اما اهتمام کافی نیست تاکید می  کنند  می گویند با هم افزایی و تعامل می توان برای رفع تعارضات در زمینه گردشگری سلامت قدم برداشت.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۰۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، امین‌رضا خالقیان دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ در برنامه مثبت آموزش شبکه آموزش سیما گفت: نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با رویکرد توجه به شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت، اردیبهشت امسال و با محوریت پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

وی افزود: تاکنون بیش از ۶۵۰ شرکت داخلی و خارجی برای حضور در این نمایشگاه ثبت نام کرده‌اند که رشد حدود ۳۰ درصدی داشته است. برگزاری رویدادهای جانبی در این نمایشگاه از جمله رونمایی از دستاوردهای جدید حوزه سلامت و برگزاری جلسات گفتگوی دولت و بخش خصوصی از جمله دلایل اقبال شرکت‌ها برای حضور در این نمایشگاه است.

خالقیان در خصوص حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه هم گفت: تاکنون ۵۰ شرکت خارجی برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند. همچنین حضور هیأت‌های مختلف خارجی علاوه بر آشنایی آنان با دستاوردهای شرکت‌های ایرانی، تسهیل کننده صادرات تجهیزات پزشکی نیز خواهد بود که این موضوع به ارزآوری این شرکت‌ها کمک خواهد کرد.

وی افزود: در دو دهه گذشته با فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و فناور توانسته‌ایم از یک کشور واردکننده تجهیزات پزشکی، به صادرکننده این تجهیزات تبدیل شویم، به نحوی که در حال حاضر تجهیزات پزشکی ساخت ایران علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی صادر می‌شود.

دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ با اشاره به تولید تجهیزات الکترونیک پزشکی، تجهیزات خاص اتاق عمل و وسایل بخش‌های نگهداری ویژه توسط شرکت‌های دانش بنیان گفت: در دوران همه گیری کرونا، تجهیزات پزشکی مورد نیاز از جمله ضدعفونی کننده ها و دستگاه‌های تنفسی مانند ونتیلاتور توسط فناوران ایرانی ساخته شد و نیاز داخل کشور را تأمین کرد.

وی افزود: تجهیزات پزشکی ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارند و تجهیزات پزشکی ایرانی با کیفیت بالایی تولید می‌شوند. این موضوع، ایجاد بازارهای صادراتی را تسهیل کرده است؛ به گونه‌ای که بخش قابل توجهی از بیمارستان‌های ترکیه با تجهیزات ایرانی تجهیز شده است.

خالقیان در خصوص چالش‌های شرکت‌های دانش بنیان در حوزه سلامت گفت: جهت دهی حمایت‌های دولتی خصوصاً در موضوع ارز برای واردات مواد اولیه، تعدد تشکل‌های حوزه سلامت و مشکلات تعرفه گذاری از جمله چالش‌های حوزه سلامت است که باید با همکاری دولت و بخش خصوصی، این چالش‌ها مرتفع گردد.

وی در پایان گفت: بخش قابل توجهی از شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس در حوزه سلامت اعم از دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت دارند و بر همین اساس، محوریت برگزاری نمایشگاه ایران هلث از سال ۱۴۰۳ به مدت سه دوره به پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگ‌ترین مرکز تجمع شرکت‌های حوزه سلامت اعطا شده است.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی، ۲۹ اردیبهشت الی ۱ خرداد ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 6090607 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • برخورد قاطع با تور‌های گردشگری غیرمجاز در کردستان
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • پایگاه اورژانس ۱۱۵ بانوان در کردستان
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • ارائه خدمات پزشکی رایگان در منطقه محروم بارز و شوارز