Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:35:18 GMT

تولید 63 هزار تن سیب در خراسان شمالی

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۲۴۴۴

تولید 63 هزار تن سیب در خراسان شمالی

بجنورد-ایرنا- مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده، امسال 63 هزار تن سیب در باغ های این استان تولید و برداشت شده است.

محمدعلی شریکیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان سیب از سطح سه هزار و 335 هکتار باغ بارده سیب برداشت شده است.
وی افزود: سطح باغ های سیب استان سه هزار و 760 هکتار است که از این سطح، سه هزار و 335 هکتار باغ بارده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه سیب، پس از انگور بیشترین تولید محصولات باغی در استان را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: 9.14 درصد از سطح باغ های استان، باغ سیب است و میزان تولید این محصول 56 هزار و 529 تن در سال است که این رقم معادل 26.3 درصد از تولیدات باغی استان است.
شریکیان با اشاره به اینکه بخشی از سیب های تولیدی برای آخر سال و شب عید ذخیره سازی می شود گفت: ظرفیت ذخیره سازی سردخانه های بخش خصوصی در استان 10 هزار تن است که امکان ذخیر سازی را فراهم کرده است و کشاورزان نیز می توانند برای تنظیم بازار این محصول از ظرفیت سردخانه ها استفاده کنند.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: میانگین عملکرد باغ های سیب 16 هزار و 700 کیلوگرم در هکتار است اما برخی تولید کنندگان برداشت 120 تن سیب در هر هکتار را نیز تجربه کرده اند.
وی افزود: شهرستان شیروان با سطح زیر کشت یکهزار و 844 هکتار، بیشترین سطح باغ های سیب را دارد و اسفراین و بجنورد در رده های بعدی هستند.
شریکیان درباره اقدامات انجام شده برای حمایت از تولیدکنندگان سیب گفت: امسال عملیات اصلاح و جایگزینی در سطح 150 هکتار با کاشت نهال های شناسه دار سیب انجام شده وبرای توسعه باغ ها، 15 هزار و 789 اصله نهال سیب پایه رویشی از محل اعتبارات یارانه نهال از نهالستان های داخل و خارج استان تایمن و توزیع شده است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه بخشی از نهال های مورد نیاز از 9 نهالستان مجوزدار استان تامین شده است اظهار کرد: از مزایای سیب پایه رویشی نسبت به پایه های بذری، عملکرد بیشتر در واحدسطح دریافت نور بیتشر و بهبود کیفی محصول تسریع ر باردهی و رسیدن به عملکرد اقتصادی و امکان استاندار کردن تکنیک های باغی است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از دو میلیون و 500 هزار تن انواع محصول زراعی، باغی و دامی در آن تولید می شود.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی ???? @IRNABOJNURD پیگیری کنید.
7185 / 6042 خبرنگار: کبری علی آبادی** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۲۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه ۲۵ شهر خراسان شمالی به طرح ملی جی نف متصل می‌شود

رضا ربانی در جلسه اطلاعات مکانی و پروژه ملی جی نف گفت: بر اساس این پروژه همه اماکن کشور دارای شناسنامه می‌شوند تا در اختیار بهره برداران قرار گیرد.

او گفت : جی نف امکان بررسی و صحت‌سنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن را در کشور مقدور می‌سازد و همچنین به واسطه ایجاد و راه‌اندازی پایگاه ملی GNAF امکان تعیین موقعیت دقیق نشانی‌های فیزیکی حاصل خواهد شد.

رضا ربانی گفت: شاهد عقب ماندگی ۴ ساله در این پروژه هستیم که باید تا دو سال آینده جبران شود.

مدیر کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست ایران گفت: تا کنون ۳۹ میلیون مکان در این اطلاعات ثبت شده است.

ربانی، مهم‌ترین شاخصه در این پروژه را کمک به شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و کسب و کار عنوان کرد و گفت : این پروژه باعث ایجاد هویت مکانی در کشور می‌شود. 

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی هم گفت: در سطح کشور کسب رتبه در شاخص‌ها بستگی به توانمندی‌های هر استان دارد لذا دستگاه‌های اجرایی با تشکیل جلسات چالش‌ها و موانع این پروژه را سریع‌تر حل کنند.

عبدالصمد صفر نژاد با عنوان اینکه در ۱۲ استان کشور در حوزه شهری این پروژه به شکل مطلوب اجرایی شده است، گفت: این قانون لازم الاجراست و همگی برای اجرای آن تسریع داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • نماینده خراسان شمالی در رقابت‌های امیدهای کشور مشخص شد
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • جابه‌جایی ۲۳۵ هزار تن کالا با ناوگان حمل‌ونقل در خراسان شمالی
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • مشاهده یک قلاده پلنگ در پارک ملی گلستان
  • همه ۲۵ شهر خراسان شمالی به طرح ملی جی نف متصل می‌شود
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی