Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها، در راهروهای مجلس، زمزمه استیضاح سه وزیر کابینه روحانی به گوش می رسد. زمزمه های استیضاح وزرای کار، آموزش و پرورش و کشور در حالی است که کابینه دولت دوازدهم، سه ماه بیشتر نیست که آغاز به کار کرده و حتی برخی وزرا، فرصت تغییر معاونان خود را پیدا نکرده اند.

به گزارش «تابناک»؛ طرح استیضاح وزرای «کشور»، «کار، تعاون و رفاه اجتماعی» و «آموزش و پرورش» با وجود نوپا بودن دولت، به جریان افتاده است؛ البته دلایلی که برای استیضاح این سه وزیر نیز آورده شده، بیشتر بر عملکرد این وزرا متمرکز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این، در این استیضاح ها نیز همچون سایر استیضاح های مجلس، ردپای مباحث سیاسی به چشم می خورد.

دلایل استیضاح سه وزیر کابینه دوازدهم

اما محورهای استیضاح رحمانی فضلی چیست؟ بی توجهی به «توسعه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی»، «تحزب» و «قانون جامع انتخابات»، «افت شدید شاخص های اقتصادی و خصوصا اجتماعی کشور به دلیل انتخاب غلط و عدم نظارت بر استانداران»، از جمله محورهای سیاسی این استیضاح است.

در این استیضاح اما مطالبات اجتماعی نیز در نظر گرفته شده است؛ «رشد شدید بیکاری به دلیل عدم هماهنگی دستگاه ها و استفاده از ظرفیت آنان توسط مدیران وزارت کشور در استان‌ها و شهرستان‌ها»، «عدم برنامه‌ریزی وزارت کشور برای جلوگیری از کاهش آسیب‌های اجتماعی» و «افزایش بیش از اندازه آسیب‌های اجتماعی از جمله پدیده شوم طلاق و اعتیاد» و «قطع رابطه استانداران و فرمانداران با مردم و بسته بودن درب اتاق آنان و عدم ‌پاسخگویی به مراجعان»، از جمله محورهای اجتماعی استیضاح رحمانی‌فضلی است.

البته در این طرح استیضاح، ماجرای پدیده شاندیز و ثامن‌الحجج نیز مغفول نمانده است. حل نشدن معضل بزرگ اجتماعی پدیده شاندیز و ثامن‌الحجج، به‌ رغم وعده‌های قبلی وزیر کشور مبنی بر حل آنها، یکی دیگر از محورهای اصلی استیضاح وزیر کشور است.

اما وزیر بعدی که به نظر می رسد، بیش از دو وزیر دیگر در لبه تیغ قرار دارد، استیضاح وزیر کار است. با این حال، این وزیر با لفظ استیضاح غریبه نیست، به گونه ای که استیضاح این وزیر اولین بار در مجلس نهم هم مطرح و پس از آن نیز در مجلس دهم تکرار شد، به گونه ای که در آن زمان به اولین استیضاح مجلس دهم نیز معروف شد، ولی این استیضاح در مجلس دهم ناکام ماند.

«معطل‌ گذاشتن بنگاه‌های اقتصادی ‏از جمله شستا و به زیان ‌رساندن این بنگاه‌ها»، «عدم ارایه برنامه برای ادارات كل استان‌ها» و «وضعیت داخلی شركت‌‏های تأمین اجتماعی»، از جمله دلایل این استیضاح هستند؛ البته انتشار برخی فیش های حقوق بعضی از مدیران مجموعه های زیرمجموعه این وزارت خانه نیز مزید بر علت شده است.

اما استیضاح سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش تا کنون نسبت به استیضاح دو وزیر دیگر، سروصدای کمتری داشته ‏است. بهروز نعمتی «به کارگیری افراد ذی‌مدخل در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان» را دلیل طرح استیضاح بطحایی ‏دانسته است.‏

خبر فرار یک بدهکار بزرگ بانکی پرونده مذکور ـ فارغ از درست یا نادرست بودن آن ـ در طرح ‏استیضاح بطحایی بی تأثیر نبوده است. در همین حال، نعمتی خود را راغب این استیضاح نشان نداده و گفته است: ‏استیضاح‌هایی در مجلس مطرح است، ولی به دلیل آنکه وزرای دولت دوازدهم تازه کار خود را آغاز کرده‌اند، نمی توان آنها را بسیار ‏جدی مطرح کرد.‏

با این حال، در هفته جاری جلسات علنی پارلمان به ‌دلیل سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه تعطیل است؛ اما گمانه‌ها درباره این استیضاح‌ها جدیت بیشتری یافته تا جایی که به اذعان نمایندگان، طرح استیضاح وزیر کار را پنجاه نماینده امضا کرده‌اند و طرح استیضاح وزیر کشور هم با افزایش امضای نمایندگان روبه‌رو شده است.

پیش بینی نماینده ها و بی توجهی دولتی ها

به نظر می رسد پس از انتخابات 96 و روی کار آمدن دولت روحانی، با اینکه مجلس شورای اسلامی، بیشترین رأی را به کابینه داده بود، رویکرد خود را نسبت به روحانی عوض کرده است. به گفته برخی نمایندگان مجلس، دلیل این تغییر رفتاری، فاصله گرفتن دولت از مجلس عنوان می شود و به اذعان نمایندگان دیگر، دولت تعامل چندانی با مجلس ندارد!

البته پیش از این نیز سیگنال هایی از سوی نمایندگان مبنی بر احتمال استیضاح وزرای دولت فرستاده شده بود، به طوری که چندی پیش، نایب رئیس فراکسیون مستقلان مجلس در مصاحبه با یکی از روزنامه ها گفته بود: بنده با مشاهده فضای مجلس، می‌توانم به صراحت عنوان کنم هر وزیری که در مجلس استیضاح شود، رأی خواهد آورد و هیچ وزیری از استیضاح نمایندگان جان سالم به در نخواهد برد.

وضعیت سه و یا چهار وزیر بسیار خطرناک و لب مرز است و هر لحظه احتمال استیضاح آنها وجود دارد. آقای رحمانی فضلی وزیر کشور، آقای ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی و آقای حجتی از جمله وزرایی هستند که احتمال استیضاح آنها بسیار بالاست.

هرچند وزیر کشور از این پیش بینی جان سالم به در برده، همچنان به عنوان یکی از گزینه های استیضاح مطرح است.

محمدجواد ابطحی، نماینده خمینی‌شهر، نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه، علی ساری ‏نماینده اهواز، مصطفی کواکبیان نماینده تهران، علی‌اکبری و مسعود رضایی نماینده‌های شیراز، عبدالرضا مصری، نماینده ‏کرمانشاه، حشمت الله فلاحت‌پیشه نماینده دالاهو و اسلام‌آبادغرب، خدری، جعفرزاده‌ایمن‌آبادی و مهرداد لاهوتی، از جمله نمایندگانی هستند که به انجام این استیضاح ها مصرند.

اما بهروز نعمتی، عضو هیأت رئیسه مجلس و سخنگوی هیأت رئیسه در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: تصمیم یکباره برای استیضاح وزرایی که تنها دو ماه از انتصابشان می گذرد، قدری سختگیرانه است؛ چهار سال فرصت برای استیضاح وجود دارد.

وی در ادامه گفت: برخی از این وزرا، دو هفته هم نیست که وزیر شده اند؛ بنابراین، باید به آنها فرصت داده شود. من اعتقاد دارم که نباید در این کار عجله کرد.

این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه چرا نمایندگان به این زودی موضوع استیضاح را مطرح کردند، گفت: برخی وزرا در روز رأی اعتماد و پیش از آن، قول هایی به نمایندگان مجلس می دهند؛ اما به محض اینکه وزیر می شوند، می روند و پشت سر خود را هم نگاه نمی کنند.

وی گفت: دولت و مجلس باید همواره با هم در تعامل باشند، هیچ یک از خواسته های نماینده ها از وزرا شخصی نیست؛ اما متأسفانه وزرا اعتقادی به تعامل ندارند، ولی من همچنان اعتقاد دارم که باید روال کار طی شود و نمایندگان ابتدا از ابزار تذکر، بعد سؤال و پس از آن از استیضاح استفاده می کردند.

با توجه به فضای موجود و تعطیلی مجلس برای اظهار نظر درباره سرنوشت این استیضاح، قدری زود است؛ اما برخی تحرکات در وزارت خانه هایی که لب تیغ هستند، حکایت از این دارد که وزرا در این مدت هم ساکت ننشسته و در تلاش برای جلب نظر نمایندگان مخالف هستند.

اما شاید بازگشت موقتی سپنتا نیکنام به شورای شهر یزد و استعفای یکباره اسلامیان از مدیر عاملی صندوق تأمین اجتماعی و برخی دیگر از فعل و انفعالات در سایر وزارت خانه ها در راستای همین اقدامات دولتی ها برای عبور از این استیضاح ها باشد؛ اما باید منتظر ماند و دید، آیا این بار مجلسی ها نیز مانند گذشته تغییر رأی خواهند داد یا روی حرف خود می مانند؟!

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۴۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد

به گزارش «تابناک»، زینب قیصری در گفت وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در دور اول انتخابات، در شیوه انتخاب افراد یک بلوغ سیاسی را دیدیم که اتفاق فرخنده‌ای بود و نشان داد که مردم با تحقیق بیشتری دنبال انتخاب نمایندگانی هستند که کیفیت بالاتری داشته باشند. انتخابات به دلیل تکثر داوطلبان به دور دوم رفت و این منافاتی ندارد با این حرکت که مردم با گزینش بهتر، نمایندگان خود را در دور دوم انتخاب کنند.

وی افزود: ان شاءالله مردم در دورم دوم هم حضور پرشور داشته و با همان دقتی که در دور اول داشتند، در دور دوم هم نمایندگان خود را انتخاب کنند. البته این بار انتخاب راحت‌تر هست زیرا تعداد داوطلبان کمتر از دور اول است. هرچه نماینده آرای بالاتری داشته باشد، پشتوانه بهتری برای پیگیری مطالبات مردم دارد بنابراین حضور مردم در انتخابات و رای بالا به داوطلبان اهمیت زیادی دارد.

قیصری همچنین خاطرنشان کرد: بیشتر داوطلبان انتخاب شده در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، تفکر اصولگرایی دارند اما ۴۵ نفر باقیمانده هم نقش مهمی در انتخاب رویکردهای مجلس دارند و این انتخاب را باید بر عهده مردم گذاشت.

وی با اشاره به نقش نمایندگان خانم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حضور بانوان در دور دوم خیلی موثر است. متاسفانه در دور اول هیچ خانمی موفق نشد به مجلس راه یابد که برای شهری مثل تهران حضور نمایندگان خانم مهم است؛ زیرا آنها می‌توانند نظام مسائل زنان را دنبال کرده و حل کنند. البته شاید نماینده آقای شایسته هم بتواند مشکلات بانوان را بهتر عمل کند و اصل بر شایسته‌سالاری است. خانم‌ها وقتی وارد مجلس می‌شوند به کمیسیون تخصصی خود می‌روند و عضو فراکسیون زنان هم می‌شوند و این یک قانون نانوشته است. به هر حال در فراکسیون زنان نمایندگان خانم خیلی می‌توانند تاثیرگذار باشند.

دیگر خبرها

  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • عدم‌همراهی بیش از ۱۰۰ نماینده در حمایت از طرح «نور»
  • ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از «طرح نور» را امضا نکردند؟
  • ابهامات مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از طرح «نور» را امضا نکردند
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد