Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «مهدی سنایی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در دیدار اعضای انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی در مسکو  با اشاره به تحول و دگرگونی کیفی و محتوای روابط ایران و روسیه در سالهای اخیر، افزایش سطح و تعداد تبادلات هیاتهای دو کشور در حوزه های مختلف را نمونه ای از این توسعه روابط دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: خوشبختانه امروز هر دو طرف در حجم و سطحی بالاتر به کشورهای یکدیگر تردد می کنند.سه  سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران و دو سفر رئیس جمهور روسیه به جمهوری اسلامی ایران طی سه سال گذشته و ده دیدار روسای جمهور دو کشور طی چهار سال گذشته بیانگر همین واقعیت است.

سنایی همچنین دیگر خصوصیت روابط ایران و روسیه را فعال بودن تمامی بخشهای آن دانست که این امر این روابط را با روابط موجود بین دیگر کشورها متمایز می کند.

سفیر ایران در روسیه  در ادامه تشدید تقابل بین روسیه و غرب و گردش نگاه روسیه به شرق و جنوب را نیز یکی دیگر از عوامل توسعه روابط این کشور  با ایران دانست.

سنایی همچنین با اشاره به سفر چندی پیش خود به شرق دور در روسیه و حضور در همایش اقتصادی شرق در شهر ولادی واستوک روسیه که با حضور روسای جمهور روسیه و مغولستان  و نخست وزیران کره جنوبی و ژاپن برگزار شده بود، توسعه شرق دور در روسیه و برگزاری این دست همایش ها را از دیگر نشانه های این نگرش جدید روسیه دانست.

وی در ادامه  فعال شدن کریدور شمال و جنوب و دو نشست سه جانبه را در یکسال اخیر حائز اهمیت دانست.

سنایی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص روند توسعه روابط تاکید کرد : برای اولین بار در تاریخ روسای جمهور دو کشور بصورت مستقیم پیگیر روند توسعه روابط هستند و موضوعات مختلف تحت نظر مستقیم آنها حل و فصل می شود.

وی در ادامه تصریح کرد : مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته ۷۰ در صد نسبت به سال مشابه قبل رشد داشته است. در شش ماهه اول امسال میزان صادرات ایران به روسیه ۳۸% رشد داشته است و قطعا میزان حجم مبادلات تا آخر سال نسبت به سال گذشته باز هم رشد خواهد داشت. ما معتقدیم که میزان این مبادلات می بایست به سطح ۱۰ میلیارد دلار در سال برسد که با توجه به اقدامات انجام شده بخصوص در حوزه های انرژی امیدواریم این رقم در سال های آینده محقق شود.

وی ادامه داد: از دیگر حوزه ها گردشگری است که تعداد توریستهای دو کشور از ده هزار گردشگر در سال به نزدیک ۱۰۰ هزار گردشگر در سال رسیده است که البته میزان بهرمندی کشورها در این زمینه به ظرفیت و زیرساختارهای هر کشور بستگی دارد.

سفیر ایران در روسیه بیان کرد: در حوزه دانشگاهی برای اولین بار اتحادیه همکاریهای دانشگاهی متشکل از روسای  ۱۳-۱۴ دانشگاه برتر دو کشور تشکیل شد که سومین نشست آنها هم به تازگی در مسکو برگزار شد. کمیته همکاریهای علمی فناوری دو کشور نیز به ریاست معاون علمی فناوری ریاست جمهوری ایران و معاون نخست وزیر روسیه تشکیل شده است و در آینده نزدیک نیز می بایست سند همکاریهای دانشجویی بین وزارتین علوم دو کشور به امضا برسد.

سنایی در بخش پایانی سخنانش به رضایت و اشاره رئیس جمهور روسیه به توسعه روابط از جمله در حوزه اقتصادی اشاره کرد و افزود:علیرغم  اینکه بخاطر افت قیمت نفت حجم روابط اقتصادی روسیه با کشورهای مختلف کاهش داشته است، حجم این روابط با ایران در حال رشد است.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۵۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،به نقل از خانه ملت، جعفر قادری با اشاره به سفر رئیس جمهور به پاکستان و تاثیرات این سفر بر توسعه اقتصادی و سیاسی ایران و پاکستان گفت: پاکستان یکی از کشورهای پرجمعیت در همسایگی ایران است. همچنین این کشور علاقمندان زیادی به انقلاب اسلامی و مردم ایران دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور پاکستان موقعیت ژئوپلتیکی مهمی دارد، ادامه داد: جمعیت پاکستان می تواند یک ظرفیت مناسب برای صادرات کالاهای غیر نفتی، محصولات نفتی و گازی ما باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین این کشور در مسیر ترانزیت کالا از چین به سمت ایران و عراق و اروپاست و از این منظر هم می تواند به عنوان بخشی از کریدور ترانزیتی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مردم ایران و پاکستان فرهنگ و اعتقادات مشترکی دارند، بیان کرد: همه این موارد ایجاب می کند که ما به دنبال توسعه روابط با پاکستان باشیم و نمی توانیم ظرفیت این کشور را نادیده بگیریم.

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • امیدواری برای توسعه روزافزون روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل «مرز صلح» به «مرز شکوفایی»
  • رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد