Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس جمهوری و وزیران دولت که پس از وقوع زلزله بزرگ غرب ایران در مناطق زلزله زده برای رسیدگی به مشکلات آسیب دیدگان حضور یافتند؛ در جلسه دیروز هیات دولت نیز مصوباتی را برای کمک به زلزله زدگان درنظرگرفتند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، اعضای هیات دولت در جلسه چهارشنبه ، اعطای تسهیلات ویژه را برای جبران خسارت های فراوان ناشی از زلزله غرب ایران تصویب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در عنوان نخست برخی روزنامه_های_۲۴_آبان">روزنامه های امروز پنجشنبه 25 آبان ماه 1396 جای گرفت. کودتای ارتش زیمبابوه و دستگیری رئیس جمهوری این کشور و همچنین نوسانات قیمت دلار نیز دیگر موضوعات بررسی شده در روزنامه های امروز بود.

** دولت در کنار زلزله زدگان
روزنامه «ایران» از کمک 940 میلیارد تومانی دولت به زلزله زدگان خبر داد و به نقل از سخنگوی دولت عنوان کرد: برای هر خانوار که نیاز به احداث و بازسازی دارند، در مناطق روستایی 25 میلیون تومان و در مناطق شهری 35 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود، همچنین برای مناطق روستایی 5 میلیون تومان و مناطق شهری 6 میلیون تومان وام بلاعوض اختصاص می‌یابد. همچنین، 3 میلیون تومان تسهیلات و 2 میلیون تومان وام بلاعوض برای خرید مجدد لوازم خانگی به زلزله زدگان پرداخت می‌شود.
محمدباقر نوبخت در تشریح مصوبات هیأت وزیران برای کمک نقدی به زلزله زدگان گفت: با تصویب هیأت دولت، 659 میلیارد تومان تسهیلات و 281 میلیارد تومان کمک بلاعوض به خانوارهای زلزله زده کرمانشاه اختصاص می‌یابد. اقدامات اجرایی این مصوبه از امروز (چهارشنبه)آغاز می‌شود و امیدواریم با سرعت و دقت و در کمال آرامش و امنیت انجام شود.
روزنامه «ابتکار» با اشاره به سخنان رئیس جمهوری مبنی بر اینکه «با تمام توان مشکلات زلزله زدگان کرمانشاه را پیگیری می کنیم» نوشت: رئیس‌ جمهوری با تاکید بر اینکه دولت با همه توان مشکلات ناشی از زلزله کرمانشاه و برطرف کردن آلام مردم را پیگیری خواهد کرد، اظهار کرد: در چنین مواقعی بسیار مهم است که روحیه برادری و اخوت و عشق به وطن و اسلام را بیش از پیش نمایان سازیم و در این راستا مردم غیور، قهرمان، شجاع و پهلوان استان کرمانشاه پیشگام بودند.
روزنامه «ابرار اقتصادی» از کمک بلاعوض 6 میلیون تومانی دولت به زلزله زدگان خبر داد و نوشت: سخنگوی دولت گفت که این مصوبه به بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد و به این ترتیب، بانک مرکزی باید 659 میلیارد تومان را از طریق نظام بانکی تسهیلات بدهد و 281 میلیارد تومان را نیز سازمان برنامه و بودجه پرداخت می‌کند. به گفته نوبخت، این موارد غیر از مصوبه‌ای خواهد بود که برای جبران خسارات و بازسازی زیربناها و ابنیه دولتی باید انجام شود.
تسهیلات دولت برای بازسازی کرمانشاه نیز عنوان نخست روزنامه «اطلاعات» بود که در آن می خوانیم: کمک‌های بلاعوض شامل کمک برای مرمت و تعمیر 15 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی و واحدهای تجاری به ازای هر واحد 2 میلیون تومان، کمک برای تأمین لوازم خانگی تعداد 15 هزار و 500 واحد مسکونی به ازای هر واحد 2 میلیون تومان، کمک برای تأمین اسکان موقت 11 هزار واحد مسکونی روستایی به ازای هر واحد 3 میلیون تومان و کمک بلاعوض برای تأمین اسکان موقت 4500 واحد شهری به ازای هر واحد 5 میلیون تومان از دیگر موارد مصوب هیات وزیران برای کمک به زلزله زدگان استان کرمانشاه در این جلسه بود.
به گزارش اطلاعات، همچنین با تصویب دولت، برای تعمیر 15 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی و تجاری تا سقف 12 میلیون تومان تسهیلات برای هر واحد و برای تأمین لوازم خانگی و سایر هزینه‌های ضروری برای 15 هزار و 500 واحد مسکونی تا سقف 10 میلیون تومان تسهیلات به صورت قرض الحسنه اختصاص یافت.

** آیا پایان موگابه فرا رسیده است؟
بنابر اعلام ارتش زیمبابوه «رابرت موگابه» از ریاست‌جمهوری برکنار و در بازداشت قرار گرفته و «امرسون منانگاگوا» به عنوان رئیس ‌جمهوری موقت جای او را گرفته است. بسیاری از روزنامه های امروز به گمانه زنی درباره آینده موگابه و زیمباوه پرداختند.
در گزارش روزنامه «آرمان» با این موضوع آمده است: موگابه، به‌دلیل سیاست‌های اقتصادی و سرکوب مخالفان سیاسی‌اش، همواره تحت انتقاد محافل جهانی قرار داشته‌است. پس از دخالت نظامی زیمبابوه به رهبری رابرت موگابه در جنگ دوم کنگو، که به سلب مالکیت انبوه زمین‌های سفیدپوست‌ها انجامید، بسیاری از کشورهای غربی وی را متهم به «تبعیض نژادی» و نفرت‌پراکنی نسبت به اقلیت سفیدپوست ساکن در زیمبابوه کردند.
بر اثر تحریم‌های اقتصادی، اقتصاد زیمبابوه با مشکلات بسیار جدی روبه‌رو شد. کمبودهای جدی نفتی و غذایی منجر به مهاجرت گسترده اهالی زیمبابوه به کشورهای همسایه، به‌خصوص آفریقای جنوبی شد. موگابه، مخالفانش را «تازه متولدین استعمارگر» خوانده و معتقد بود که مشکلات زیمبابوه، «میراث استعمار» است.
روزنامه «قانون» با اشاره به پایان دیکتاوری موگابه، عنوان کرد: پیرترین رییس جمهور جهان، نه توسط خودش یا فرشته مرگ که با دخالت ارتش از قدرت کنار زده شد! او 30 سال است که رییس‌جمهور زیمبابوه است و پیش از آن نیز هفت سال، نخست‌وزیر کشورش بود. رییس جمهوری که در دنیا، نماد دیکتاتوری شده بود، روزگاری به‌عنوان رهبری آزادیخواه و ناسیونالیست، شناخته می‌شد! اما رابرت موگابه نتوانست در همان مسیری قدم بردارد که رفیق دوران مبارزات او یعنی نلسون ماندلا رفته بود.
به تحلیل قانون، به نظر می رسد اصلی ترین دلیل برکناری رابرت موگابه، تکراری شدن حضور در سطح اول سیاست در زیمبابوه باشد. او 37 سال در رأس قدرت حضور داشته و اینک هم چهره‌اش و هم سیاست‌هایش برای مردم این کشور، تکراری شده است. نفس کشیدن در کشوری که 37 سال با یک روش و سیاست اداره شده، برای هر کسی سخت است! حال شاید ارتش به کمک مردم آمده تا زیمبابوه را وارد دوران جدیدی کند!
«دیکتاتور دربند» عنوان گزارش «شرق» در این باره بود که در آن می خوانیم: سفارت‌های ایالات متحده و بریتانیا از شهروندان خود خواسته‌اند تا اطلاع ثانوی از محل سکونت خود خارج نشوند. این مسئله می‌تواند از احتمال درگیری میان نیروهای ارتش و نیروهای وفادار به موگابه حکایت داشته باشد. بنابراین برای جلوگیری از تشدید درگیری و تنش در زیمبابوه، یک سناریوی احتمالی می‌تواند این باشد که رابرت موگابه بار دیگر منانگاواوا را در پست معاون‌اولی خود ابقا کند و در ادامه نیز انصراف خود از شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور را اعلام کند تا منانگاواوا به‌عنوان نامزد این حزب وارد کارزار رقابت انتخاباتی شود.
«مردم سالاری» نیز عنوان کرد: منانگاگوا مشهور به «کروکدیل» برای چندین دهه یک هم‌پیمان رابرت موگابه محسوب می‌شد و از او به عنوان کسی یاد می‌شد که از رئیسش مخوف‌تر است و موگابه کارهای کثیف را به او می‌سپارد.
منانگاگوا بعد از درگیری پیدا کردن با گریس، همسر موگابه متهم به خیانت و اخراج شد. با این حال او توانست حمایت مخالفان و ارتش زیمبابوه را به خود جلب کند. ناظران اقدام موگابه در اخراج منانگاگوا را هموار کردن راه برای جانشینی گریس به جای او می‌دانستند. بعد از آن منانگاگوا که از حمایت ارتش برخوردار بود از کشور فرار کرد.
روزنامه «تجارت» نیز در گزارش خود به ولخرجی‌های همسر موگابه اشاره کرد و نوشت: اخباری درباره خرید‌های گزاف و ولخرجی‌های گسترده توسط گریس موگابه از جمله خرید املاک در آفریقای جنوبی و یک خودروی رولز رویس باعث خشم بسیاری از مردم زیمبابوه شده بود و تصویر خوشگذرانی پر خرج پسر بانوی اول زیمبابوه در یک کلوب شبانه نیز این هفته در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.
به گزارش گاردین این بحران درحالی رخ می‌دهد که زیمبابوه با مشکلات شدید اقتصادی روبروست و به دلیل کمبود دلار به سختی قادر به پرداخت هزینه واردات است. کارمندان دولتی ازجمله سربازان و نیروهای پلیس چندین ماه بدون حقوق زندگی می‌کنند و از دولت ناراضی هستند. زیمبابوه از سال 2008 با تورم 100 هزار درصدی چنان بی‌ارزش شد که استفاده از دلار بار دیگر رایج یافت .

** بالا و پایین های دلار
روز گذشته، قیمت دلار پس از چهار بار افزایش متوالی قیمت سرانجام کاهش یافت و با پایین رفتن از این مرز با قیمت 4هزار و 97 تومان به کار خود پایان داد. برخی روزنامه ها به نوسان قیمت دلار و شیوه رفتار صرافی ها با این نوسانات اشاره کردند.
روزنامه «دنیای اقتصاد» زیر عنوان «نزول دلا‌ر به زیر مرز روانی» نوشت: اولین کاهش دلار پس از 4 افزایش متوالی رقم خورد. کاهشی که زمینه‌ساز نزول شاخص بازار ارز به زیر مرز روانی شد.
روز گذشته، شاخص بازار ارز با ثبت افت 24 تومانی بیشترین کاهش از 22 مهر را تجربه کرد و تا قیمت 4 هزار و 97 تومان پایین رفت. قدرت‌نمایی بازارساز در دو جبهه زمینه‌ساز تغییر مسیر این ارز بود. به گفته بخشی از بازیگران با تجربه بازار، بازارساز با عرضه حواله درهم و دلار از همان ابتدای روز موجب شد دلالان ارزی از موضع خرید خود عقب‌نشینی کنند.
به تحلیل این روزنامه، مهم‌ترین عاملی که در تغییر مسیر این ارز نقش داشت، افت نرخ حواله درهم بود، همان عاملی که در روزهای ابتدایی هفته چند بار زمینه‌ساز جا‌به‌جایی سقف دلار در سال 96 شده بود. به گفته بخشی از بازیگران با تجربه بازار، بازارساز از همان ابتدای روز عرضه حواله درهم و دلار را به شکل جدی دنبال کرد؛ موضوعی که موجب عقب‌نشینی دلالان ارزی شد.
روزنامه «اقتصاد پویا» نیز با اشاره به این که «صرافی ها دلار نمی فروشند» عنوان کرد که اگرچه دولت معتقد است بازار ارز را کاملا تحت کنترل دارد، اما از نظارت کافی بر روی بازار ارز و مکانیز عرضه ارز در بازار خبری نیست.
این روزنامه افزود: صرافی ها در میدان فردوسی دلار نمی فروشند و تنها خرید دلار از مردم را در دستور کار قرار داده اند. نظارت بر صرافی ها ضعیف و بازار دلالال مقابل پاساژ افشار داغ است. این بانک مرکزی است که باید افسار بازار را در دست بگیرد؛ اگرچه بگیر و ببند را نباید سرلوحه کار خود قرار دهد.

پژوهشم** 9283**1601** تنظیم: فرشته ذبیحیان** انتشار: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۰۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه جمهوری اسلامی: دشمن غدار جمهوری اسلامی، فقر است؛ مسئولان مراقب باشند

غلامرضا بنی‌اسدی روزنامه‌نگار در یادداشتی برای روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: مسئولانِ محترم باید همه همت خود را بگذارند برای ارتقای معیشت مردم. همانی را که در دولتِ سابق، خود به مطالبه آن قلم و حتی "قدم" می‌زدند. اولویت نخست را هم به این کار بدهند که بدانند سفره کوچک، پدر خانواده را کوچک می‌کند. این دولت و آن دولت هم ندارد. پدر که کوچک شد نمی‌تواند برای بزرگی و بزرگواری اهل خانه و خانواده‌اش کاری بکند چه رسد برای خانه بزرگتر که اسمش کشور است.

این هم با تغییر رئیس جمهور، تغییر نسبت نمی‌پذیرد. فقر، توفنده‌ترین دشمن زندگی و ایمان است باز هم این جناح حاکم باشد یا آن جناح فرق نمی‌کند. اتفاقا کسانی که خود را نماد دین معرفی می‌کنند اگر کم بگذارند و یا حتی به‌رغم همه توان نتوانند کار را پیش ببرند، ایمان مردم بیشتر آسیب می‌بیند.

پس به صدای بلند باید هشدار داد مسئولان محترم دولت را که حواس‌شان را جمع و تلاش‌شان را افزون‌تر کنند در برابر دشمن غدار که فقر اسم دیگر آن است. بشنوند سخنِ حضرتِ آیت‌الله جوادی آملی را در دیدار مدیرعامل بانک ملی ایران و هیئت همراه را می‌خوانیم که به کلامِ نورانی امام علی (ع) هشدار می‌دهند: "مَا ضَرَبَ الله الْعُبَاد بِسُوطٍ اَوْجَعُ مِنَ الْفَقْرِ؛ هیچ تازیانه‌ای بدتر از فقر نیست. " این اصل اول؛ اصل دوم آن است که اگر کسی این تازیانه را خورد، از این طرف تازیانه به دوشش می‌خورد، از آن طرف دین از عقلش رخت برمی بندد. "

ایشان هشدار می‌دهند که، "حواستان جمع باشد. اگر کسی با دست خالی به منزل برود از خدای سبحان همان لحظه، تقاضای مرگ می‌کند؛ آبروریزی پیش زن و بچه قابل تحمل نیست. " ایشان حتی پاسخ آنانی که مدام "شعبِ‌ابی‌طالب" را به رخ می‌کشند تا به زعم خود مردم را به ضرورت مقاومت همیشگی توجه دهند را هم می‌دهند: در جریان شعب‌ابی‌طالب که مسلمانان، سه سال در محاصره بودند، پیغمبر امتحانش را پس داد، فرمود: "اللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی الْخُبْزِ وَ لَا تُفَرِّقْ بَینَنَا وَ بَینَهُ فَلَوْ لَا الْخُبْزُ مَا صُمْنَا وَ لَا صَلَّینَا وَ لَا اَدَّینَا فَرَائِضَ رَبِّنَا عَزَّ وَ جَل؛ خدایا، بین ما و نان ما جدایی نیانداز! " دلیلش را هم کلام نبوی می‌دانند که اگر نان مردم قطع بشود و مردم در اقتصاد آسیب ببینند، سخن از دینداری باقی نخواهد ماند.

این مرجع حکیم، بر کار علمی و درس گرفتن از تجربه دیگران هم تاکید دارند که "چگونه می‌شود که قیمت یک نان را در چندین سال یک جا نگهداشت؟ " ایشان بر اختلاس و ربا هم می‌خروشند و متولیان امر را به ضرورت راه بستن بر این مفاسد می‌خوانند. حضرت آیت‌الله جوادی آملی، اساس و وظیفه همه مسئولین را حفظِ آبروی مملکت می‌دانند. این هم زمانی اتفاق می‌افتد که "کسی با دست خالی به خانه‌اش نرود. " وجود شرایطی چنین هم "به تولید وابسته است.

تولید هم سفارشی نیست. تولید نصیحت نیست، تولید خواهش نیست، تولید علم است و علم است و علم است و علم. " این مرجع تقلید، آنچه "شرطِ بلاغ" است را با مسئولان گفت. حالا این حضرات هستند که از این سخن باید "پند" گیرند. اصلا هم حق ندارند "ملال" گیرند. کسی چنین اختیاری به آنان نداده است. هرچه تا کنون ملال گرفتند و گرفتند و باعث افزایش ملال و تلخ کامی مردم شدند کافی است. باید پند گیرند و به کار بندند تا امور به سامان برسد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: روزنامه جمهوری اسلامی: توهین و تهمت به هاشمی رفسنجانی در صداوسیما روزنامه جمهوری اسلامی: کسانی که از شعار"مرگ بر روحانی"خوشحال اند یادشان باشد روحانی فقط حسن روحانی نیست

دیگر خبرها

  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • دولت سیزدهم عزم راسخی برای تأمین مسکن اقشار کم‌برخوردار دارد
  • دولت سیزدهم انتصاب یک چهره دولت قبل در پست پایین دولت فعلی را تحمل نکرد
  • احداث ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس در تهران تا پایان شهریور ۱۴۰۳
  • دوران تهدید ملت ها به پایان رسیده است/روح تازه در رزمندگان مقاومت
  • شیخ انصاریان‌: نماز جماعت به خط پایان رسیده است
  • بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد
  • روزنامه جمهوری اسلامی: دشمن غدار جمهوری اسلامی، فقر است؛ مسئولان مراقب باشند
  • آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!‏
  • حسین انصاریان‌: نماز جماعت در کشور به خط پایان رسیده است