Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح گسترش وای فای شهری یا عمومی در سال‌های گذشته و با توجه به رشد استفاده کاربران از اینترنت مطرح شد و در حال حاضر نیز برخی اپراتورهای همراه و اینترنتی ، این خدمات را در مکان‌های عمومی در اختیار کاربران می‌گذارند.

ایران آنلاین / وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش در یک پست اینستاگرامی از راه اندازی وای فای عمومی و رایگان در آینده نزدیک خبر داد و اعلام کرد که ارائه وای فای عمومی علاوه بر تبلیغ سرویس شرکت‌ها و افزایش درآمد آنها یک نتیجه بهتر یعنی کاهش ترافیک شبکه اپراتورهای همراه در مراکز تجمع مردم را نیز به‌دنبال خواهد داشت که در نهایت این کار باعث افزایش کیفیت سرویس دهی اپراتورهای همراه به مشترکانشان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه در این میان قابل توجه است چگونگی تامین امنیت کاربران فضای مجازی است که در صورت متصل شدن به وای فای عمومی امکان سوءاستفاده از سوی افراد سودجو وجود خواهد داشت .از این رو درگفتگویی با سرهنگ علی نیک نفس رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا صورت گرفته است که می خوانید:

خبرهایی مبنی بر اجرای طرح وای فای رایگان در برخی اماکن عمومی از سوی مخابرات مطرح است درصورت راه اندازی این طرح که به منظور رفاه حال شهروندان انجام می شود چه اقداماتی برای بالارفتن امنیت کاربران فضای مجازی باید صورت گیرد؟

امروزه وای فای عمومی ورایگان در بسیاری از مکان ها وجود دارد وافراد زیادی نیز از آن استفاده می کنند اما بیشتر آنها از خطرات آن بی خبر هستند واحتیاط های لازم برای محافظت از خودشان را رعایت نمی کنند .بزرگترین خطری که درحال حاضر کاربران را تهدید می کند سرقت اطلاعات است.بدین صورت که فرد یا افراد سودجو مابین ارتباط میان گیرنده وفرستنده قرار گرفته ودر این میان رمز عبور ،نام کاربری وهرچیزی که مورد نیازشان باشد را به سرقت می برند.

کاربران چگونه می توانند امنیت خود را در فضای مجازی حفظ کنند ویا برای امنیت کاربران در فضای مجازی چه کارهایی باید انجام داد؟

بخش زیادی از امنیت کاربران در دست خودشان است به این صورت که اگر هنگام اتصال به اینترنت برخی از نکات ایمنی رعایت شود شاهد افزایش امنیت در فضای مجازی خواهیم بود.این نکات شامل :عدم اتصال به وای فای های بدون رمز ،عدم اتصال به وای فای هایی که دارای رمز عبور مشترک هستند،عدم ورود به اطلاعات مهم وخصوصی در مواقع غیر ضروری ودر صورت استفاده باید سریعا رمزهای عبور خود را تغییر دهیم ،استفاده از پروتکل های امن https،خاموش کردن وای فای در مواقعی که از آن استفاده نمی کنیم وخارج کردن فایل هایی که share شده اند.

چه نکاتی را باید ارائه دهندگان وای فای رایگان درنظر بگیرند تا امنیت کاربران حفظ شود؟

ارائه دهندگان وای فای رایگان حتما باید رمزهای عبور مجزا برای هریک از کاربرانی که قصد اتصال به اینترنت را دارند اختصاص دهند. همچنین هویت کاربرانی که قصد اتصال به وای فای رایگان را دارند حتما احراز شود.البته پلیس فتا نیز در ادامه ماموریت های خود ،اطلاع رسانی در مورد آسیب ها ومخاطرات این فضا ،ارائه راهکارهای مقابله با مجرمان سایبری ونظارت برفعالیت ارائه دهندگان اینترنت را در دستور کار خود دارد.

آیا در اجرای این طرح پلیس فتا با وزارت ارتباطات همکاری خواهد داشت؟

درصورت عملیاتی شدن طرح ،اجرای آن توسط اپراتورها وارائه دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت صورت خواهد گرفت. ولی از آنجاییکه اجرای این طرح می تواند تبعات امنیتی برای شهروندان وزمینه ساز افزایش جرایم رایانه ای شود،پلیس فتا تاکنون طی 2مرحله الزامات انتظامی وامنیتی مورد نظر برای پیشگیری از گسترش جرایم رایانه ای را به مراجع ذیصلاح از جمله وزارت ارتباطات اعلام کرده وآمادگی دارد تا بصورت کامل در حوزه های سیاست گذاری ونظارت با وزارت ارتباطات همکاری کند.

آیا می توان گفت که اساسا اتصال به شبکه های وای فای عمومی برای کاربران مخاطره آمیز است؟

شاید این توصیه که نباید برای انجام کارهای غیر ضروری ومهم از اینترنت های باز ورایگان استفاده کرد راشنیده باشید.نکته ای که درصورت رعایت از سوی کاربران تا حدود بسیار زیادی دست افراد سودجو ومجرم را از انجام عمل مجرمانه کوتاه می کند.از سویی دیگر ما روز به روز شاهد افزایش ارائه اینترنت باز ورایگان در فروشگاه ها ،کافی شاپ ها ،هتل ها ،فرودگاه ها وسایر مکان های عمومی هستیم .قابلیتی که علاوه برجذب مشتری عموما برای انجام کارهای ضروری کاربرد دارد.اما آیا ضمانتی برای حفظ امنیت استفاده کنندگان وکاربران اینترنت باز یا رایگان وجود دارد؟ باید گفت بسیاری از افراد جامعه که لپ تاپ ،تبلت و موبایل های هوشمند دارند از اینترنت های باز ورایگان استقبال می کنند ودرهر مکانی با سیستم های خود به اینترنت متصل می شوند تا از اخبار واطلاعات دنیای سایبر بهره ببرند.در حالیکه در بسیاری از سیستم های شخصی این افراد انبوهی از اطلاعات مهم وشخصی وجود دارد که خطر سرقت آنها از سوی مجرمان سایبری وهکرها متصور است.

از سوی دیگر از آنجایی که در اکثر مکان های عمومی که اینترنت باز ارائه می دهند تمامی کاربران بدون پسورد ویا با پسوردهای مشترک به اینترنت متصل می شوند.لذا هیچ تضمینی برای حفظ اطلاعات آنان وجود ندارد.اتصال به اینترنت باز ورایگان بدون رمز عبور در اماکن عمومی به راحتی اطلاعات کاربران را درمعرض رویت کسانی قرارمی دهد که همزمان به همان منبع اینترنت متصل هستندچون در این زمان چندین نفر همزمان از طریق وای فای به اینترنت متصل می شوند بنابراین مشاهده سایت های بازدید شده وهک کردن دستگاه قربانی بسیار آسان تر از حالت معمولی است.استفاده از اینترنت عمومی بارمز عبور نیز چندان به ارتقای امنیت کمک نمی کند تا وقتی که همه کاربران از یک رمز عبور مشترک استفاده می کنند،امکان هرگونه فعالیت مجرمانه وجود دارد. لذا بهتر است ارائه دهندگان وای فای عمومی برای هر کاربر رمزی عبور مجزا و پیچیده انتخاب و به خود فرد تحویل دهند تا از هرگونه سوءاستفاده احتمالی پیش گیری شود.

یکی دیگر از شگردهای موجود در این زمینه ،ارسال بدافزارهای مختلف جهت سرقت اطلاعات کاربران است که در صورت استفاده از اینترنت های باز این امکان را به افراد سودجو می دهد تا با دسترسی به سیستم افراد مختلف برای آنها ویروس ها وبدافزارهای مختلف را ارسال کنند.

از جمله اقدامات پیشگیرانه ای که می توان در این خصوص انجام داد این است که درصورت امکان برای انجام کارهای مهم ومحرمانه (وارد کردن اطلاعات بانکی،وارد کردن رمز عبور به ایمیل وشبکه های اجتماعی )از اینترنت های عمومی استفاده نکنیم.

آیا برای اجرای این طرح با پلیس فتا هماهنگی هایی صورت گرفته است؟

خیر تاکنون بصورت رسمی درخواستی از پلیس فتا صورت نگرفته است واطلاعات ما در حد اخبار منتشر شده در رسانه هاست .درصورت اجرای الزامات انتظامی وامنیتی مورد نظر پلیس فتا و تعهد ارائه دهندگان به اجرای دقیق الزامات ،پلیس منعی برای این موضوع نمی بیند./ جام جم آنلاین

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۸۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور

ایتنا - سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور پرداخته است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هرچند وقت یک‌بار گزارشی از ضریب نفوذ اینترنت ثابت، سیار و تلفن همراه در کشور منتشر می‌کند و در گزارشی که به تازگی توسط این سازمان منتشر شده، به بررسی وضعیت اینترنت ثابت و سیار وضعیت شبکه ارتباطی کشور پرداخته شده است.  

به گزارش ایتنا از ایسنا، براساس این گزارش نفوذ اینترنت پهن باند ثابت از ۱۳/۰۸ درصد در پاییز سال ۱۴۰۱ به ۱۲/۹ درصد در پاییز سال ۱۴۰۲ رسیده است. همچنین ضریب نفوذ پهن باند سیار با رشد قابل توجهی روبه رو بوده است. درواقع ضریب نفوذ  پهن باند سیار در پاییز دوسال گذشته (۱۴۰۱) از ۱۲۰/۸۷  به ۱۲۷/۷۷ پاییز در سال گذشته رسیده است که حکایت از رشد ۵/۷۱  درصدی در این حوزه دارد.

 
همچنین در بخش دیگری از این گزارش به وضعیت شکایت ثبت شده در حوزه ثابت و سیار در سامانه ۱۹۵ هم اشاره شده است که ۷۵ درصد شکایت ها متعلق به حوزه ثابت بوده و ۲۵ درصد شکایت‌ها به حوزه سیار تعلق دارد.
 
از سوی دیگر در این گزارش به تعداد سایت‌های ۵G اپراتورهای ارتباطی تا پایان پاییز سال گذشته هم پرداخته شده که بر اساس آن تاکنون ۸۰۷ سایت نسل پنجم که متعلق به اپراتور دوم تلفن همراه است در کشور ایجاد شده است.
 

دیگر خبرها

  • آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور
  • اعضای شورای شهر اصفهان سال گذشته روی چه موضوعاتی بیشتر تمرکز داشتند؟
  • دستگیری عاملان شکستن شیشه‌ خودرو و مغازه‌ها در غرب تهران
  • دستگیری ۴ عامل تخریب شیشه‌ مغازه‌ها و خودروها در ملارد
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • دستگیری عامل تیراندازی در گتوند
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ