Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مهر، پس از آنکه زمین لرزه ۷.۵ ریشتری در شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ماه، سرپل ذهاب و مناطق دیگری از استان کرمانشاه را لرزاند، همه جریان های خبری و افکار عمومی متوجه این مسئله شد که کانون زلزله در کجا بوده و چقدر خسارت بر جا گذاشته و چند نفر از هموطنان کشته و زخمی شده اند؟ از آن مهمتر و به حکم عقل و تدبیر، امداد و نجات و کاهش آلام زلزله زدگان در کانون برنامه همه دستگاهها قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما کمتر از ۱۲ ساعت از وقوع این زلزله سنگین و دردناک نمی گذشت که معاون اول حسن روحانی در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ابراز تاسف کرد و مدعی شد که «بیشتر خانه های تخریب شده در زلزله شب گذشته، متعلق به ساختمان های مسکن مهر بوده است». وی از وزیر راه و شهرسازی هم خواست تا با دقت این موضوع را بررسی کند که چرا خانه های نوساز تا این حد آسیب پذیر بوده است.

معنی ادعای جهانگیری این بود که طبیعتا بیشترین آمار قربانیان حادثه نیز باید متعلق به ساختمان های مسکن مهر باشد؛ آماری که در روزهای بعد و با جمع بندی اعداد مختلف، بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ کشته و حدود ۸ هزار مجروح اعلام شد، اما ۲۴ ساعت پس از ادعای بودار معاون اول روحانی و در حالی که آمار جانباختگان تا حد زیادی مشخص شده بود، روابط عمومی اداره راه و شهرسازی کرمانشاه در روز سه شنبه ۲۳ آبان ماه، آمار فوتی های واحدهای مسکن مهر را تنها دو نفر اعلام و تاکید کرد: «خوشبختانه در این واحدها و مجتمع‌های مسکن مهر شاهد ریزش به این معنا که سقف بر روی ساختنمان آوار شود، نبودیم». بماند که ادعای معاون اول دولت دوازدهم را، رئیس دولت هم در سفر به کرمانشاه به گونه دیگری تکرار کرده بود.

در اول هفته جاری نیز مجتبی نیک کردار معاون استاندار کرمانشاه ابتدا در مصاحبه با یک خبرگزاری نزدیک به دولت و اصلاح طلبان، آمار جانباختگان واحدهای مسکن مهر را ۱۰۰ نفر اعلام کرد، اما ساعتی بعد در حاشیه نشست ستاد بحران سرپل ذهاب، این خبر را تکذیب کرد و گفت: «سخنان من تحریف شده است. من تعداد کشته ها در منازل خودمالکی اطراف مسکن مهر را اعلام کردم، نه کشته های مسکن مهر را».

روایت نمایندگان مجلس

این تناقض گویی ها در سخنان مسئولان دولتی آنهم در شرایطی که افکار عمومی نیازمند آرامش و زلزله زدگان داغدیده محتاج کمک رسانی همه جانبه دولت مخصوصا در فصل سرما هستند، باعث شد تا این مسئله را از دو نماینده مجلس که بیشتر درگیر ماجرای زلزله بوده اند، جویا شویم.

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس که در روزهای اول حادثه به منطقه سفر کرده است، در گفتگو با مهر، ضمن انکه از سیاسی کاری در هنگام وقوع بحران ابراز تاسف کرد، اظهار داشت: براساس بازدیدی که ما داشتیم، هم ساختمان های دولتی و هم ساختمان های شخصی ساز تخریب شده و البته انتظار این بود که ساختمان های دولتی، استحکام بیشتری داشته باشد.

وی درباره میزان تخریب واحدهای مسکن مهر در سرپل ذهاب و قصر شیرین اظهار داشت: آنچه ما دیدیم این بود که سازه های این بناها سالم بود اما دیواره های آن ریخته و مواردی هم مشاهده شد که کل ساختمان ریخته بود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس البته درباره میزان تلفات واحدهای مسکن مهر نیز ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: ما جزئیات تلفات را نداریم!

رضایی در پاسخ به این سوال که با وجود اختلاف آمارها درباره جانباختگان مسکن مهر چرا مجلس در یک هفته اخیر آمار مشخصی نگرفته است، عنوان کرد: حتما آمارهای تکمیلی به دست ما می رسد و ما نیز هفته آینده مجدداً تیمی را به استان کرمانشاه می فرستیم و روی این مسئله کار می کنیم.

در حالی رئیس کمیسیون عمران مجلس از تخریب کامل یک ساختمان مسکن مهر حرف می زند و در عین حال، از آمار فوتی های آن بی اطلاع است که فرهاد تجری نماینده سر پل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب در مجلس، خبر متفاوتی می دهد.

تجری که حوزه انتخابیه اش بیشترین خسارت را از زمین لرزه هفته گذشته دیده، در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در جریان زلزله اخیر و در رابطه با خسارات مسکن مهر، شیطنت‌های رسانه‌ای بر روی موضع مسئولیت تأثیر گذاشت، تصریح کرد: واقعیت منطقه این است، در عین حال که خساراتی به مسکن مهر وارد شد، اما واحدهایی از مسکن مهر را هم داریم که حتی شیشه آنها نیز نشکسته است. چارچوب‌ها و اسکلت ساختمان‌های مسکن مهر سالم مانده است و آنچه باعث خسارت شده، فرو ریختن برخی دیواره‌ها بوده که به ساکنان این واحدها خسارت سنگین زده است.

وی افزود: عمده خسارات و تلفات مربوط به ساختمان‌های خصوصی و در مجاورت مسکن مهر بوده است؛ یعنی هم واحدهای شخصی‌ساز سالم را در این حادثه سراغ داریم و هم واحدهای شخصی‌سازی که تخریب شده است.

نماینده قصرشیرین و سرپل ذهاب تاکید کرد: از ۱۶۰۰ واحد مسکن مهر در منطقه سرپل ذهاب، طبق اطلاعاتی که من گرفته‌ام، دو نفر فوت کرده‌اند.

تجری درباره اظهارات اولیه معاون اول رئیس‌جمهور درباره خسارات مسکن مهر در زلزله کرمانشاه و اظهارات بعدی مسئولان استانی که خلاف این سخنان را نشان می‌داد، گفت: ما آنقدر درگیر مسائل میدانی بوده‌ایم که فرصت نکردیم به این جنگ‌ها و گفت و شنودها برسیم، اما شاید سر منشأ این مواضع گوناگون، اطلاعات غلطی باشد که به مسئولان داده شده است.

در شرایطی که مردم مصیبت دیده منطقه، علاوه بر داغ عزیزانشان و دغدغه سرپناه و زندگی خود، گرفتار باران و سرمای هوای کوهستان نیز شده اند، شاید بد نباشد هم آنها که در ساعات اول حادثه با سیاسی‌کاری و موج سواری افکار عمومی را پریشان کردند، از مردم عذر بخواهند و هم اداره کل مسکن و شهرسازی کرمانشاه یک بار بدون ملاحظات سازمانی و بالادستی و با نگاه کارشناسی، آمار خسارت و تلفات واحدهای «مسکن مهر دولتی» یا واحدهای «خودمالک» اطراف آنها را اعلام کند تا بیشتر از این، اسباب نگرانی میلیون ها نفر ساکنان این واحدها در سراسر کشور فراهم نشود و اگر نگرانی قابل اعتنایی هم هست، برای مقاوم‌سازی دیگر واحدها اقدام شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۳۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد

امیرقلی جعفری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس  در مورد در اختیار قرار دادن زمین و تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: بانک‌ها به تعهدات خودشان به درستی در بحث مسکن عمل نکردند تامین این مقدار سپرده برای اقشار آسیب پذیر و متوسط سخت است اینکه ماهی چهل پنجاه میلیون بدهند دشوار است.  باید قانون مصوب مجلس در بحث در اختیار قرار دادن تسهیلات و زمین به مردم اجرایی شود نا فرد با دست خودش مسکن بسازد.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در واقع باید ساخت مسکن را به مردم واگذار کنیم و ما مرحله به مرحله نظارت کنیم. هزینه ساخت مسکن در شهرهای بزرگ یک میلیارد است کدامیک از افراد آسیب پذیر می توانند این را آماده کنند ما در مجلس مطرح کردیم که زمین را دولت بدهد. به جز چند کلان شهر دولت مشکلی برای تامین زمین در سایر شهرها ندارد.

جعفری نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: اگر می خواهیم اقشار آسیب پذیر دارای مسکن شوند چاره ای جز اینکه زمین و تسهیلات در اختیار آنها  قرار دهیم نداریم. ما نمی توانیم فقط با امکانات دولتی برای افراد بی مسکن مسکن آماده کنیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهترین راه برای حل مشکل مسکن مشارکت مردم است، گفت: بروکراسی و ساختار معیوب هم این اجازه را نمی دهد که دولت همه نیازهای بخش مسکن را برطرف کند. دولت هم ‌اراده کند نمی تواند کاری کند. ما نمی توانیم فقط با امکانات دولتی برای افراد بی مسکن مسکن آماده کنیم. باید برای حل مشکل مسکن از ظرفیت مردم استفاده کنیم و بهترین بستر برای تحقق این امر عرضه زمین توسط دولت و همچنین پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به مردم از طریق شبکه بانکی است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • چند دانش‌آموز سیل زده از کنکور سراسری جا ماندند؟
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد