Web Analytics Made Easy - Statcounter

خمین - ایرنا - معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: 120 هزار میلیارد ریال اعتبار به منظور توسعه اشتغال در روستاها و مناطق عشایر نشین اختصاص یافته است.

سید ابوالفضل رضوی روز چهارشنبه در نخستین جشنواره کارآفرینی و مشاغل زنان روستایی در خمین افزود: این میزان اعتبار با لایحه دو فورریتی دولت در سال گذشته و تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی بعد از گذشت 9 ماه اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: 60 میلیارد ریال از این اعتبار از محل صندوق توسعه ملی با بدون سود و به همین میزان نیز از منابع بانک های عامل کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق توسعه کار آفرینی است.
وی اظهارکرد: این میزان تسهیلات ارزان قیمت با سود 6 درصد و برای مناطق مرزی با کارمزد چهار درصد برای اولین بار در طول دولت ها بعد از تاریخ انقلاب اسلامی در دولت دوازدهم به منظور رشد و شکوفایی اقتصاد ملی از نیمه آذر ماه پرداخت می شود.
رضوی بیان کرد: 45 درصد از این رقم معادل 50 هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی و 10 درصد به صنعت و معدن ، 10 درصد در بخش گردشگری و بقیه برای شهرهای زیر 10 هزار نفر با هدف افزایش سرمایه در گردش تخصیص یافته است.
وی بیان کرد: میزان تسهیلات برای هر طرح از یک میلیارد تا 20 میلیارد ریال است و دارای یک سال تنفس و 6 ماه دوره مشارکت و در مجموع 18 ماه بازپرداختی ندارد.
رضوی گفت: زمان بازپرداخت این تسهیلات پنج تا 9 سال است و برای اخذ تسهیلات هیچ گونه محدودیت وثیقه بانکی وجود ندارد و وثیقه بانکی و ضمانت متنوع است.
وی تاکید کرد:بر اساس دستور رییس جمهوری بانک های عامل برای پرداخت تسهیلات باید آسان ترین روش را در نظر بگیرند و طلب کردن وثیقه شهری جایز نیست و سند مالکیت روستایی در محل اجرای طرح و یا ضمانت زنجیره ای و یا سفته به عنوان وثیقه بانکی نیز قابل قبول است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: سهم هر استان از این اعتبار بر اساس سه شاخص درآمد روستایی، جمعیت روستایی و تعداد بیکاران تعیین می شود.
وی سهم استان مرکزی از اعتبار مذکور را بیش از 2 هزار و 400 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: اگر مسئولان هر استانی در جذب اعتبارات فعال باشند سال آینده سهم هر استان افزایش می یابد.
رضوی با تاکید بر این که بانک ها باید تسهیلگر باشند، گفت: اگر روستاییان به حق خود نرسند باید در مدت یک ماه علت پرداخت نشدن تسهیلات را اعلام کنند و دستگاه های اجرایی نیز رسیدگی کنند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: با عزم راسخ دولت برای رسیدن به نرخ اقتصادی مطلوب و ریشه کن کردن بیکاری با تبعیت از فرامین رهبری همانگونه که بساط داعش برچیده شد باید ریشه فقر و بیکاری نیز خشک شود.


****بازاریابی مهمترین مشکل تولید کنندگان خرد و زنان روستایی است
مشاور وزیر و مدیر کل توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی جهاد کشاورزی گفت: بازاریابی مهمترین مشکل تولید کنندگان خرد در بخش کشاورزی و زنان روستایی است.
فروغ السادات بنی هاشم افزود: دسترسی نداشتن به بازار ملی ، منطقه ای و بین المللی برای عرضه محصولات تولیدی دغدغه تولید کنندگان خرد و زنان جامعه روستایی کشور است.
وی بیان کرد: به همین دلیل از ظرفیتها و توانمندیهای تولید کنندگان و زنان روستایی استفاده نمی شود در حالی که استفاده از این پتانسیل در افزایش درآمد خانوارهای روستایی، اشتغالزایی ، کاهش مهاجرت و افزایش صادرات بسیار تاثیر گذار است.
وی با بیان اینکه آموزش راهبرد حل این مشکل است ادامه داد: آموزش علمی ،تخصصی ، فنی و کارامد همراه با برنامه به بازاریابی کمک می کند به طوری که تولید کنندگان با آگاهی می توانند محصولات تولیدی را با بسته بندی مناسب و نشان تجاری به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنند.
وی گفت: سازمان جهاد کشاورزی در راستای آموزش زنان روستایی با اختصاص ردیف بودجه ای ملی گامهای برداشته است.
هاشم نیا ادامه داد: برگزاری جشنواره های کارافرینی نیز تاثیر به سزایی در بازاریابی و معرفی توانمندیهای زنان روستایی دارد .
وی تاکید کرد: در اکثر شهرها بازار محلی وجود دارد اما غرفه ای ویژه برای تشکل زنان وجود ندارد تا زنان بتوانند محصولات تولیدی خود را در این بازارها عرضه کنند.
وی با انتقاد از خبرگزاری صدا و سمای استان مرکزی گفت: با وجودی که در اراک فروشگاه دائمی عرضه محصولات به عنوان مرکز رشد راه اندازی شده و در این فروشگاه غرفه برای زنان روستایی اختصاص یافته اما اطلاع رسانی در این زمینه نشده است.
وی راهکار دیگر برای افزایش تولید و اشتغال زنان روستای تسهیلات ارزان قیمت بیان کرد و افزود: بانکها باید به سرمایه اجتماعی روستایی و تشکلهای روستایی اعتماد کنند و در پرداخت تسهیلات همکاری کنند.
مدیر جهادکشاورزی خمین در حاشیه این جشنواره در گفت و گو با ایرنا گفت: نخستین جشنواره کارآفرینی و مشاغل زنان روستایی خمین در روستای کفسان خمین به مدت 2 روز برگزار می شود.
احمد رضا جعفری افزود: بازاریابی محصولات کشاورزی ، معرفی پتانسیل روستایی برای کارافرینی ، حرکت مشاغل و صنایع به سمت روستا ، احیاء مشاغل فراموش شده روستایی ، رونق صنایع دستی از اهداف این جشنواره است
وی ادامه داد: این جشنواره فرصتی برای آشنایی و ارتباط میان زنان بازرگان کشور با دستاوردهای زنان روستایی و فروش این محصولات در داخل و خارج از کشور است
وی اظهارکرد: نمایشگاه صنایع دستی و عرضه محصولات کشاورزی در 42 غرفه ، از استانهای مرکزی ، لرستان و همدان و کرمانشاه ، کارگاه های آموزشی، جشنواره غذا و طبخ آبزیان ، اجرای بازی های بومی و محلی و برنامه های فرهنگی و هنری متنوع از برنامه های این جشنواره است.
جعفری بیان کرد: عرضه محصولات تولیدی در بخش کشاورزی و شرکت اقشار مختلف مردم در این جشنواره باعث آشنایی آنها با ظرفیت روستا و معرفی و فروش محصولات می شود.
مدیرجهاد کشاورزی خمین افزود: با توجه به پتانسیل این شهرستان در تولید محصولات کشاورزی و باغی نظیر سیب، انگور ، عسل ، زعفران ، لوبیا ، سیب زمینی و پیاز در این شهرستان برگزاری این جشنواره منجر به معرفی این توانمندیها و بازاریابی محصولات تولیدی می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خمین گفت: بسترهای کارآفرینی در روستاهای این شهرستان فراهم است و حتی می توان از ظرفیت های سنتی منطقه ای برای زنان استفاده کرد چرا که بسیاری از شغل ها و فعالیت های زنان در نواحی مختلف براساس سنتی نظیر قالی بافی ، جمع آوری گیاهان دارویی و ساخت داروهای محلی انجام می شود .
وی گفت: این فعالیت های سنتی که در قاموس رفتاری و اقتصادی خانواده ها جایگاهی طبیعی داشته اند یا به فراموشی سپرده شده اند یا بسیار محدود پیگیری می شوند و کارآفرینی به عنوان رویکردی جدید می تواند به بازسازی و بازآفرینی این مشاغل بپردازد.
شهرستان خمین از توابع استان مرکزی دارای 105 هزار نفر جمعیت است که 52 درصد ان کشاورز هستند.
7277 / خبرنگار: افسانه آروند***

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۰۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، احمد بنافی ظهر شنبه در نشست تبیینی طرح تکام «توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه» بیان کرد: توسعه اشتغال روستایی را به عنوان یک برنامه و اولویت مهم در دستور کار داریم.

وی اضافه کرد: اگر طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان با جدیت دنبال شود تحول در حوزه روستایی به ویژه در اشتغال و اقتصاد روستایی رخ می‌دهد و به عبارتی تبلور مردمی سازی اقتصاد روستا است.

وی اضافه کرد: تجربه‌های خوب دهیاران در این حوزه به اشتراک گذاشته شود و تلاش شود تا سند توسعه هر روستا بر پایه الگوی مردمی تدوین و عملیاتی شود.

کد خبر 6089974

دیگر خبرها

  • ۱۸۸ طرح هادی روستایی در استان بوشهر در حال اجرا است
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • تلاش معلم شهرکردی برای آموزش دانش آموزان منطقه عشایر نشین
  • اصالت لباس محلی عشایر ایل شاهسون
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • ساخت پایگاه اورژانس روستایی با اختصاص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در شهرستان بهار
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • اختصاص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل کمربندی ایلخچی