Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@00:05:36 GMT

استان تهران در توسعه گلخانه ها سرآمد کشور است

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۶۱۴۱

استان تهران در توسعه گلخانه ها سرآمد کشور است

تهران- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: این استان در بخش احداث گلخانه ها و توسعه محصولات کشاورزی سرآمد کشور است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اشرف منصوری روز چهارشنبه در همایش ملی محصولات گلخانه ایف تولید و اشتغال پایدار که با حضور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در بوستان گفتگو برگزار شد اظهار کرد: استان تهران از لحاظ تولید و سطح گلخانه ها سرآمد کشور بوده و توانسته در دو سال گذشته بیش از دو برابر اهداف تعیین شده در استان تهران گلخانه ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تاکید کرد: همچنین به لحاظ گشایش های ایجاد شده از جمله حذف برخی محدودیت ها، و تسهیل در صدور مجوزها و همچنین کوتاه کردن فرایند پرداخت تسهیلات و..... سرعت ایجاد گلخانه در استان تهران بیش از گذشته و دیگر نقاط کشور است.
منصوری در ادامه با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای صدور مجوز و پرداخت تسهیلات بمنظور توسعه گلخانه ها وجود ندارد از همه فعالین، سرمایه گذاران و بهره برداران خواست برای تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی و رشد اقتصادی در استان همچنین ایجاد اشتغال پایدار به سوی توسعه گلخانه روی بیاورند.
وی خاطرنشان کرد: تسریع در تکمیل و ایجاد شرکت های کشاورزی و پایانه های صادراتی از جمله برنامه های این سازمان جهت توسعه گلخانه ها و بازاریابی محصولات گلخانه ای بوده که با جدیت در حال پیگیری وانجام است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه برنامه های این سازمان در خصوص توسعه گلخانه ها از جمله پیگیری پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، اصلاح الگوی کشت متناسب با نیاز بازار، نوسازی واحدهای سنتی، ایجاد بازارهای جدید و هماهنگی برای ورود به بازارهای خارجی و استفاده از ارقام مرغوب تجاری و تکمیل زنجیره ارزش محصولات و استفاده از کشتهای نشایی بوده که به صورت ویژه دنبال می شود.
وی با بیان اینکه استان تهران با وجود 2.1 درصد اراضی کشاورزی میزان تولید استان حدود 7.5 میلیون تن بوده و سهم آن در تولیدات کشاورزی کشور بالغ بر 5.5 درصد است گفت : این ارقام نشان دهنده بهره وری بالا از منابع آب و خاک و دانش فنی بالای کشاورزان و تولیدکنندگان در استان تهران است.
منصوری خاطرنشان کرد: برخی مسائل و مشکلات در بخش کشاورزی استان تهران از جمله مخاطرات طبیعی شامل خشکسالی و سرمازدگی و ... همچنین وجود آبهای غیر متعارف، نوسانات قیمت، قاچاق محصولات، کاهش آبهای سطحی و زیر زمینی، کم بودن سهم تولید کننده از ارزش نهایی محصول و بالا بودن هزینه های تولید است که این مسائل و مشکلات در کنار اضافه برداشت از آبهای زیر زمینی و افت شدید سفره های زیرزمینی مارا بر آن داشت که از تجربیات جهانی استفاده کرده و سرعت توسعه گلخانه ها را با هدف تامین امنیت غذایی، افزایش بهره وری و ایجاد اشتغال بالا ببریم.
وی در ادامه به برخی اهداف توسعه کشت های گلخانه ای اشاره کرد و افزود: افزایش عملکرد در واحد سطح، ارتقاء وضعیت اقتصادی، افزایش بازار پسندی در راستای توسعه صادرات، افزایش ضریب تبدیل آب در محصولات، امکان استفاده از اراضی غیرقابل کشت با اجرای سیستم های هیدروپونیک، کاهش هزینه های تولید به میزان 35درصد در فضای آزاد،امکان تولید بیش ار یک دوره کشت، تنظیم برنامه کشت مطابق با نیاز بازار و افزایش مدت برداشت و بازده اقتصادی بویژه اشتغال پایدار از جمله اهداف مدنظر در توسعه گلخانه ها است.
منصوری به مقایسه میزان مصرف آب و تولید در فضای باز و گلخانه اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال در فضای باز بطور میانگین 19 تن خیار در هکتار برداشت است که این میزان به طور متوسط در فضای بسته و گلخانه 250 تن در هکتار است یعنی چیزی بیش از10 برابر فضای آزاد تولید انجام می شود و همچنین در خصوص کارایی مصرف به عنوان مثال برای این محصول بیان کرد که میزان مصرف آب به ازای هرکیلوگم تولید خیار در فضای گلخانه 40 لیتر است و این در حالی است که در فضای باز حدود 420 لیتر برای هر کیلوگرم تولید محصول آب مصرف می شود.
همایش ملی محصولات گلخانه ای، تولید و اشتغال پایدار توسط سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی همزمان با نمایشگاه بین المللی باغبانی، گلخانه، گیاهان دارویی، نهاده ها و صنایع وابسته امروز (چهارشنبه) برگزار شد.
خبرنگار: سید جواد آل داود**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7243//1348

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۶۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود

ایسنا/فارس استاندار فارس بر ضرورت برخورد با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، در این استان تأکید کرد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۵ اردیبهشت‌ماه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، گفت: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده‌ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند، برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

وی با بیان اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه نیز وجود دارد، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل‌کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

ایمانیه همچنین بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و رؤسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی  و تولید محصولات ارگانیک به‌صورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولان ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

وی در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مدنظر را برای دانش‌بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی‌رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راهگشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

وی در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، افزود: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولیدکنندگان و مشارکت‌کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف‌گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • هوش مصنوعی سرآمد علم های روز است / گستردگی این علم از مباحث دفاعی تا زمینه های کشاورزی
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان