Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرضا – رییس اتاق اصناف شهرضا گفت: در برخی موارد کیفیت نان‌های خانگی عرضه شده بهتر از نان‌های طبخ شده در نانوایی‌ها به نظر می‌رسد که علت عمده آن استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز در طبخ این نان‌ها است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، نانوایی از گذشته‌های دور در شمار مهمترین و در عین حال سخت‌ترین مشاغل اجتماعی بوده است، نانوایان باید صبح‌ها قبل از همه بیدار شوند و خمیرمایه نان آن روز را آماده کنند و بعد از آن نان تازه را بین مشتریان توزیع کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط کاری نانواها در گرما و سرما تقریبا برابر است یعنی همان تنور و گرما و تلاش که در زمستان وجود دارد در تابستان نیز وجود دارد و طبیعتا رنج کار را دوچندان می‌کند.

این روزها نظام توزیع نان متحول شده و هرچند صنعت تولید نان در کشور همپای رقیبان خود در سایر ممالک مترقی جهان توسعه نیافته اما گونه‌های جدیدی از شبکه تولید و توزیع نان ایجاد شده که غالبا از آن به عنوان «نان خانگی» یاد می‌شود؛ کسانی که در منازل خود نان می‌پزند و از طریق سوپر مارکتها به دست مصرف کنندگان می‌رسانند.

پیش از آغاز هر بحثی در این خصوص لازم است به بررسی این نکته بپردازیم که «چرا نانوایان خانگی ایجاد شده اند؟ آیا اینها همان نانواهای رسمی هستند که برای ترس از مالیات و هزینه اداره مغازه شیوه تولید خود را تغییر داده اند یا اینکه داستان چیز دیگری است؟»

احمدرضا موسوی – استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل اقتصادی در این خصوص به خبرنگار ایمنا گفت: رواج مشاغل خرد در شهرها ناشی از افزایش جمعیت جویای کار و نبود زمینه اشتغال کافی است، به عبارت دیگر وقتی رابطه منطقی بین شرایط لازم برای ایجاد کار با تعداد نیروی انسانی فعال وجود نداشته باشد، عرصه های کوچکتر و به اصطلاح دم دستی تری برای کار ایجاد می شود.

وی تصریح کرد: افزایش تعداد دستفروشان و فعالان مشاغل خانگی خارج از نظارت نهادها قانونی از تبعات چنین وضعیتی است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در زمینه تولید نان خانگی هم مسئله به همین صورت است، کسانی که توان تأسیس و اداره یک واحد تولیدی نان را ندارند ترجیح می دهند در منازل خود این محصول را تولید و از طریق سوپر مارکت یا فروشگاه ها به دست مصرف کننده برسانند.

موسوی بیان کرد: تولید محصولی همانند نان که گردش سرمایه نسبتاً قابل توجهی دارد، نباید خارج از حوزه نظارت نهادهای قانونی باشد چون هم اقتصاد کشور آسیب می بیند و هم معضلاتی از نظر بهداشتی به همراه دارد.

وی اذعان کرد: متأسفانه در پیدایش مشاغل غیرقانونی مصرف کنندگان هم مؤثر هستند، مصرف کنندگان نباید کالاهایی که خارج از زنجیره تولید در نظارت نهادهای قانونی تولید می شود را خریداری کنند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی تأکید کرد: از طرف دیگر به کاهش توان اقتصادی برخی از دهک های جامعه و گرایش آنها در طول زمان به اشتغال در عرصه هایی همانند پخت نان خانگی، تعداد افرادی که از این طریق امرار معاش می کنند هم به مرور افزایش یافته بنابراین بهرتین راه برای مقابله با ادامه این روند، ساماندهی این افراد به گونه ای است که نظارت نهادهای قانونی بر آنها ممکن شود.

اما واقعیت ان است که بالاخره صنفی در کنار سایر صنوف ایجاد شده و باید مطابق مقررات سازماندهی شود به ویژه در این مورد که فعالان آن کالایی تولید می‌کنند که مستقیما با سلامت مردم سر و کار دارد.

اواسط دیماه سال ۹۳ بود که مسئله طبخ نان خانگی در شهرضا در گارگروه سلامت و امنیت غذایی این شهرستان مطرح و بر ضرورت ساماندهی با عرضه آن تأکید شد.

حجت الله تنهایی – رییس شبکه بهداشت و درمان شهرضا در آن جلسه گفت: در شهرستان شهرضا مراکز زیادی به امر طبخ و توزیع نان خانگی اشتغال دارند که متاسفانه هیچگونه اطلاعات و آمار دقیقی از وضعیت بهداشتی آنها وجود ندارد.
وی در ادامه افزود: نظارت بر وضعیت بهداشتی این واحدها شامل انواع مواد اولیه و کیفیت آنها و نیز سلامت طباخان می‌شود.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرضا تاکید کرد: علاوه بر تمام این مسائل و معضلات توزیع نان خارج از چهارچوب واحدهای صنفی نانوایی بر خلاف مقررات و ضوابط قانونی است.

ابراهیم سبزواری – رییس وقت اتاق اصناف شهرضا اظهار کرد: در برخی موارد کیفیت نان‌های خانگی عرضه شده بهتر از نان‌های طبخ شده در نانوایی‌ها به نظر می‌رسد که علت عمده آن استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز در طبخ این نان‌ها است.
وی تاکید کرد: برای نظارت بیشتر بر روند فعالیت نانوایی‌های مستقر در منازل می‌توان این واحدها را در یک محل جمع آوری کرد.

ایجاد نخستین مرکز متمرکز تولید نان خانگی در شهرضا

محمدابراهیم خاتمی –رییس اداره صنعت معدن تجارت شهرضا در این خصوص، عنوان کرد: پیش از این نان خانگی در منازل و به روشی پخته می‌شد که نمایندگان شبکه بهداشت و درمان شهرستان قادر به ورود به محل و بازرسی نبودند که همین مسئله باعث نگرانی‌هایی جهت شیوع بیماری‌ از عرضه نان آلوده شده بود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر تعدادی از کسانی که اقدام به تهیه نان خانگی در منازل شخصی خود می‌کردند برای کسب مجوز بهداشتی و سیب سلامت اقدام کردند که به دلیل مساحت اندک محل پخت نان با مشکلات قانونی مواجه شدند.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرضا تصریح کرد: با توجه به تأکید مسئولان بهداشتی شهرستان برای ساماندهی مراکز عرضه نان خانگی در این شهرستان، اتحادیه نانوایان شهرضا اقدام به ساخت مرکزی تحت عنوان «مجتمع نان سلامت»، برای تهیه نان خانگی کرد.

خاتمی گفت: این محل به مساحت ۷۵۰ مترمربع و با اختصاص اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان ایجاد شده تا کسانی که تمایل به طبخ نان خانگی دارند در این محل مستقر شوند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر هشت نفر از خبازان نان خانگی در این محل مستقر هستند، البته این محل امکان استقرار ۳۰ نفر از این افراد را دارد.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرضا گفت: اتخاذ این روش، بازرسان شبکه بهداشت را در نظارت بر جلوگیری از موارد احتمالی استفاده از افزودنی‌های غیر مجاز و سایر موارد تخلف یاری رسانده و از سوی دیگر امکان عرضه نان خانگی سالم و با برچسب بهداشتی در شهرستان فراهم می‌شود.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۲۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم‌ها می‌گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم‌های نمایش خانگی در ایران و کشور‌های عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکو‌های نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه‌ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشور‌های عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می‌شود: «نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.

برجسته کردن فرقه‌ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهر‌های ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند.»

همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می‌کند: «تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم‌های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم‌های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال‌های خارجی نیز همچون سریال‌های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.

حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال‌های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود، چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال‌های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده‌های ایرانی خواهد داشت.»

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال هستند؟
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • کدام کارگردان‌ها مشغول ساخت سریال‌ هستند؟
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین