Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال های گذشته تولید گران کرمانی به دلیل بروکراسی اداری و واردات بی حد و حصر برخی از مواد اولیه با کاهش تولید رو به رو بوده اند که بر همین اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی را به کار بستند که اثرات آن را در عرصه تولیدبه وضوح می توان مشاهده کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از  شبکه اطلاع رسانی آرمان کرمان؛هنوز مدت زمان کوتاهی است که از ابلاغ کلی سیاست های اقتصاد مقاومتی توسط رهبر انقلاب نیست که می گذرد اما به نظر می آید این سیاست ها توسط مدیران قوه مجریه بر زمین گذاشته شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید گران کرمانی نا خواسته در کارخانه هایی که درگیر بروکراسی های اداری و واردات بی حد و حصر بعضی از مواد  اولیه و حتی دستگاه های تولیدی بوده و عملا با کاهش تولید روبه رو بودند  سیاست های اقتصاد مقاومتی را به کار بسته اند که اثرات آنر ا در کوتاه مدت در عرصه تولید ات خود به وضوح مشاهده کرده اند  .

نمونه هایی این تولیدات که با اصول اقتصاد مقاومتی رشد یافته و در اوج تحریم ها و خباثت ها گامی بلند را برداشته اند در زیر آورده شده است .

ما توانستیم با همت جوانان ایرانی و نبوغ آنان و اصول اقتصاد مقاومتی صنعت غیر بومی را بومی سازی نماییم

احسانی مدیر واحد صنعتی رینگ الومینیوم رفسنجان گفت: اروند چرخ اولین تولید گر و عرضه کننده رینگ آلومینیومی به شرکت های خودرو ساز ایرانی است که  توانست از سال 86 با تولید 75 هزار رینگ در سال به عنوان شرکتی با تجربه دانش بومی و اقتصاد مقاومتی در ایران مطرح شود .

احسان ادامه داد : سهم اروند چرخ در اشتغال زایی 400نفر به صورت مستقیم و ۳۰۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم بوده است که به صورت چهارشیفت به فعالیت می پردازند و کاملا بومی بوده و از خارج رفسنجان در این کارخانه کسی جذب نشده است .

وی با بیان اینکه ما به دنبال دانش بنیان شدن اروند چرخ هستیم ، گفت : ما توانستیم با همت جوانان ایرانی و نبوغ آنان و اصول اقتصاد مقاومتی صنعت غیر بومی را بومی سازی نماییم وتبدیل به یک مجموعه دانش بنیان شویم و از این به بعد می توانیم به شرکت های ایرانی که قصد دارند رینگ تولید کنند لیسانس بدهیم به طور مثال تولید رینگ خودرو تحت لیسانس اروند چرخ ،  انواع رینگ تولیدی این کارخانه با نام های AS006  ،AW001   ،   IK004  به بازار ارائه می شود .

اروند چرخ رفسنجان نیز کارخانه ای است که با توان بومی و تکیه بر اقتصاد مقاومتی پا به عرصه تولید گذارده است .

دیگر کارخانه ای که در عرصه اقتصاد مقاومتی ید طولایی دارد نیز کارخانه لاستیک بارز کرمان است .

مدیر عامل کارخانه لاستیک بارز کرمان:در عرصه مقاومتی از چشم انداز 1420 جلوتر هستیم

مشرفی مدیر عامل کارخانه لاستیک بارز کرمان نیز گفته است که در عرصه مقاومتی از چشم انداز 1420 جلوتر هستیم زیرا هم طرح های توسعه ای را پیش برده ایم و هم  در چند سال تحریم نه تنها انواع طرح های مهندسی معکوس را اجرا کرده ایم بلکه برای ماشین هایی که هنوز ساخته نشده اند ما طرح لاستیک داریم.

وی ادامه داد : سال گذشته مجید قاسم زاده کارگر کارخانه بارز کرمان  با طرح ترد دوبل در عرصه لاستیک توانست 50 درصد ضایعات کارخانه را کم کند و لاستیک مقاوم را برای این واحد تولید کند و به عنوان نخبه کارگری کشوری معرفی شد .

لاستیک بارز اولین کارخانه ای بود که سال ۱۳۸۶کلنگ زنی و در سال ۱۳۷۲ با مهندسی کاملاً ایرانی در کرمان ساخته و به بهره برداری رسید.

وی در ادامه افزود: این کارخانه در ابتدا با ۴۰۰ نفر شروع به کار کرد که میزان تولید آن ۲۰۰۰۰ تن بود،در حال حاضر ۹۰۰۰۰ تن ،تولید لاستیک داریم.

مشرفی با اشاره به گسترش تولید لاستیک در سراسر کشور تصریح کرد: ۳ کارخانه در دست احداث است ،در سه شهرسنندج،سیرجان،ومشهد که هرکدام با ظرفیت ۰۰۰ ۴۰ ، ۰۰۰ ۲۰و۰۰۰ ۴۵ هزار تن ایجاد می شود که با این احتساب ، ظرفیت تولید به ۰۰۰ ۲۵۰ تن خواهد رسید.

مهندس مشرفی با اشاره به اینکه بریجیستون بزرگترین واحد تولید لاستیک در دنیا با ۸۰ سال سابقه است ،گفت : لاستیک بارز کرمان با ۲۰ سال سابقه به نصف ظرفیت این کارخانه نزدیک می شود و این در حالی است که لاستیک های کارخانه بارز، از نظر کیفیت از همتایان کره ای ،ترکیه ای خود ، بسیار بهتر و قیمت آن اززان تر و مطلوبتر است.

مشرفی در ادامه افزود: از بدو تاًسیس این کارخانه تا کنون علی رغم تحریم های ظالمانه سیر تولید و سود دهی کارخانه همواره صعودی بوده و این به علت روحیه بسیجی کارگران واعتقاد به شعار ما می توانیم است ،که حتی سخت ترین مشکلات را پشت سر گذاشتیم در حال حاضر کارخانه با ۱۰۰ % ظرفیت کار می کند و لاستیک بارز به سودان ، یمن ، عراق ، ترکمنستان و مراکش صادر می شود .

وی  با اشاره به این مطلب که ۴۰۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در این واحد تولیدی ارتزاق دارند ،خاطر نشان کرد : یک لحظه هم به خاطر تحریم کارخانه را تعطیل یا تعلیق نکرده ایم،در هر سمینار علمی که بر پاشده است کارخانه لاستیک صاحب سبک و نظر بوده است ، شناسایی “مهندس قاسم زاده ” به عنوان کارگر نمونه کشوری در سال ۹۴ با طرح ترد دوبل اف بی آر از این واحد تولیدی ،اثبات کننده این مسئله است، در حال حاضر بزرگترین مرکز تحقیقاتی تولید لاستیک را در ایران داریم .

اقتصاد مقاومتی جانی دوباره به فاستونی آسیا بخشید

دیگر واحد تولیدی کرمان که بر مشکلات فائق آمده است و توانسته با اصول اقتصاد مقاومتی جانی دوباره بگیرد کارخانه پشم بافی آسیا است

منصوری مدیر این کارخانه نیز اعلام کرد : کارخانه فاستونی آسیا سال گذشته در استانه تعطیلی کامل بود اما با اقدامات زیر در عرصه اقتصاد مقاومتی انجام داده است و کارخانه ورشکسته را دوباره زنده کرده اند و به اوج رسیده اند .

نقاط رشد در اقتصاد مقاومتی در پشم بافی آسیا شامل اقدامات ذیل است؛

* تمام دستگاه های فرسوده از انبار ها بیرون کشیده شد و توسط کارگران توانمند و متخصص تعمیر و دوباره راه اندازی شدند.

* مهندس نیک فلک ، پدر دو شهید که پیشکسوت عرصه رنگ رزی است به کمک پشم بافی آسیا شتافت تا رنگ ها و طرح های متنوع را تولید کند .

* مهندس سابور ، بهترین تولید کننده پارچه کشور که تجربه زیادی در ثبات رنگ پارچه ها بعداز شستشو داشت به همکاری این واحد شتافت .

* اعتماد تاجر بزرگی چون آیت الله طباطبایی در خرید پارچه های عبای ، قبای و و صادرات آن به نجف ،کربلا ، سوریه و لبنان.

* کارگروه های بسیج کارگری و حضور فعالان عرصه تولید ودوزندگی های سراسر استان.

* تولید پارچه پته کرمان که نزدیک به ۸ درصد تولید کارخانه را بر عهده دارد.

* تولید پارچه های لطیف ناجی پوش برای بنیاد تعاون ناجا که جای پارچه های برزنتی و خشک را برای سربازان گرفته است .

لذا این چند نمونه نشان می دهد که تولید کنند گان ، تجار ایرانی و کارآفرینان سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را بومی سازی نموده اند و به شکل های مختلف در عرصه تولید آن را بسط داده اند که میزان اثر گذاری آن حتی در مراحل اولیه  به درصد بالایی در تولید انجامیده است  .

اما با این احتساب به نظر می آید که تنها این قوه مجریه است که سیاست های اقتصاد مقاومتی را نادیده گرفته و تنها در شعار این سیاست ها را فریاد می زند  ، با توجه به اینکه رهبر معظم  انقلاب هم بار ها اعلام کرده اند که سیاست های اقتصاد مقاومتی باید جدی گرفته شوند اما تنها دشمنان ایران از این سیاست ها استفاده برده اند به طور مثال شعار رئیس جمهور تازه به قدرت رسیده ایالات متحده خرید آمریکایی و استفاده از کارگر آمریکایی است .

حال با تجربیات به دست آمده از عملکرد  مقاومتی کارخانجات بنام استان ، به نظر می رسد اقتصاد مقاومتی رهبری تنها راه برون رفت از اقتصاد تک محصولی و وابسته است  و بی شک با اجرای دقیق و منسجمانه این سیاست ها می توانیم به اقتصادی قوی ،پویا و برون زا دست یابیم  که اثرات  موفق آن را در ساله ای آتی مشاهده خواهیم کرد .

کارخانه پشم بافی آسیا کرمان که به تازگی عنوان برتر جشنواره کارآفرینی و کارخانه موفق رد عرصه اقتصاد مقاومتی را به دست اورده است با کسب رتبه دوم کیفیت تولید به دومین تولید کننده منسوجات پارچه ای از نخ تا فاستونی بدل شده است .

روز گذشته فاستونی آسیا با حضور رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان  آیت الله جعفری ضمن بازدید از این کارخانه خطوط 12 ،13،14 ، ریسندگی ، دستگاه بارکد زن ،گره زن اتوماتیک را افتتاح کرد .

گره زن اتوماتیک نمونه بار زاقتصاد مقاومتی است که با توان داخلی و برگرفته از تحریم های ظالمانه غرب به جرگه تولید وارد شده است این دستگاه در ابتدا در کارخانه موجود بوده ست اما توان و عملکرد کاری خودر ا از دست داده بود لذا نیاز بود تا یک دستگاه جدید به قیمت 800 میلیون تومان را خریداری و به کشور ورا کنند

اما توجه و اعتماد مدیریت این واحد تولیدی به توان داخلی سبب شد تا این دستگاه در باز زمانی 3 ماه به مدار تولید وارد شود واندکی در کارکرد این دستگاه نیز تغییراتی ایجاد گردیده است .

سازنده این دستگاه که عنوان نخبه کارگری را به تازگی کسب نموده است طرح دستگاه گره زن اتوماتیک را به جشنواره نخبگان بسیج کارگری نیز ارسال نموده است و مورد توجه ویژه دبیران این جشنواره قرار گرفته است .

احمد پور مدیر این کارخانه اذعان کرد :که دستگاه گره زن  ، فرایند تبدلی پشم به نخ را که طی  24 ساعت توسط یک دستگاه معمولی انجام می شود را در بازه زمانی یک ساعت انجام می دهد که در وقت و هزینه تولید صرفه جویی خواهد کرد .

«تولید سیمان چاه نفت کلاس جی» یکی از هزاران طرح موفق اقتصاد مقاومتی
محمد همتی فرمانده پایگاه مقاومت بسیج  کارگری ابوذر کارخانه سیمان کرمان در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص طرح های اجرایی اقتصاد مقاومتی گفت  : موفق ترین طرح کارخانه سیمان کرمان و گروه پژوهشی صالحین بسیج کارگری؛ طرح تولید سیمان چاه نفت کلاس جی می باشد که توسط یکی از سرگروه های صالحین این کارخانه که در جشنواره صالحین رتبه دوم استان کرمان نیز بوده است ،مطرح و به مرحله تولید انبوه رسید .

وی ادامه داد : گروه صنایع سیمان کرمان به عنوان قدیمی‌ترین  کارخانه تولید سیمان کشور اقدام به تولید سیمان چاه نفت نمود و هم اکنون به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده سیمان چاه نفت علاوه بر تأمین نیازهای شرکت های نفتی داخل کشور بخشی از تولیدات چاه نفت خود را به کشورهای ترکمنستان قزاقستان و عراق صادر می‌نماید

همتی افزود :تولید سیمان چاه نفت سبب شده است که سالانه از خروج  شش میلیون دلار ارز از  کشور جلوگیری ‌کند .

وی افزود :طرح حذف نام کارخانه سیمان کرمان از لیست صنایع آلاینده و مشمول جریمه ، این طرح توسط تیم مسئول تعلیم و تربیت پایگاه صورت گرفت ، سیمان کرمان در لیست شرکت های آلاینده محیط زیست بود که می بایست معادل یک در هزار کل فروش سالانه شرکت تحت عنوان جریمه پرداخت گردد لذا با بهینه‌سازی الکتروفیلترها با حداقل هزینه نام سیمان کرمان از لیست صنایع آلاینده و به تبع آن جریمه های تخصصی از میزان  حذف گردد و میزان گرد و غبار از ۱۸۰ میلی گرم به  ۸۰ میلی گرم مترمکعب رسید و دومین طرح مقابله با آلاینده ها تحت عنوان فراهم آوری امکان اتصال دائم و کامل هر سه خط تولید درقالب پایش آنلاین سنجش غبار نیز موفقیت آمیز بوده است .

همتی اذعان کرد : مقابله با تبعیضات شغلی و مالی در مجموعه نیز ار طرح های ارائه شده بسیج ابوذرکرمان بود که موفقیت زیادی را به همراه داشت ، در این طرح نیروهای کارخانه رسمی یا قراردادی شرکتی نیزاز اعطای سود بهره شامل پرسنل استفاده می بردند ، اجرای نظام طبقه بندی مشاغل در مجموعه نیروهای شرکتی ، جوشکاری و تقویت ترک گیری بر روی آسیاب مواد خام واحد «2» و کم شدن هزینه ۹۰۰ میلیون تومانی خرید ترک گیری جدید ، استفاده از مهندسی معکوس جهت ساخت کیت و والوهای دستگاه های پیکربندی از دیگر طرح های اجرایی بود .

وی خاطر نشان کرد :  تبدیل دستگاه های بکر پک بسته سیمان خاکستری ۵۰ کیلوگرمی به سیمان سفید در کیسه های ۲۲۵ کیلوگرمی و تولید سیمان سفید و عرضه به صورت کیسه های ۲۵۷ کیلوگرمی و فله ای نیز نمونه ای از بهترین و پر تلاش ترین ایده های اقتصاد مقاومتی بود که تنها با روحیه جهادی بسیجیان این واحد تولیدی امکان پذیر شده است  .

انتهای پیام /

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۳۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد

به گزارش قدس آنلاین سمیه گلپور فعال کارگری درباره بیانات روز گذشته رهبر انقلاب در جمع کارگران و ضرورت توجه به این قشر اظهار داشت: مواردی که رهبر انقلاب درباره مردمی‌سازی اقتصاد، رکن جهش تولید، توجه به معیشت کارگران و ضرورت تداوم روند احیای واحدهای تولیدی بیان کردند بارها در نشست های مختلف از سوی ایشان مطالبه شده است.

وی با اشاره به اینکه با نگاه هوشمندانه‌ای که معظم‌له دارند حق مطلب را ادا کردند، افزود: نکات مهمی که رهبر انقلاب درباره مطالبات کارگری به ویژه مساله تامین امنیت شغلی کارگران عنوان کردند، بسیار مهم بود و ایشان را مطالبه گر و فعال کارگری دیدیم.

عضو شورای عالی اشتغال‌ به ضرورت تداوم روند احیای واحدی تولیدی که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند هم اشاره کرد و به اقدامات دولت در این زمینه پرداخت و گفت: دولت سیزدهم به سهم خود توانست چراغ بسیاری از کارخانه‌هایی که بنا به هر دلیلی نیمه تعطیل یا تعطیل بود را با تدبیر و درایت، روشن کند که هم کارگران توانستند به محیط کار بازگردند و هم کارفرماها دلگرم شدند و در حقیقت با احیای این واحدها، تولیداتی که به نفع مردم بود و بخشی از نیازهای جامعه با تولید محصولات داخلی تامین می‌شد با این اقدام زنده شد.

گلپور افزود: اتفاق خوب دیگر این بود که کشورمان با وجود تحریم ها و مشکلات دشمنان، توانست شماری از محصولات را در داخل تولید کند و به عبارتی با این اقدام خیال خام کشورهای غربی را نقش بر آب کند، اما این اقدامات موثر کافی نیست و باید با همکاری سایر دستگاه ها واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل دیگری احیا شوند تا شاهد امید و نشاط در میان جامعه کارگران باشیم. بر این اساس می طلبد که حوزه نظارت از طریق وزارت تعاون و سایر دستگاه های نظارتی فعال تر شود.

نامزد انتخابات مجلس دوازدهم به راهکارهای مجلس و دولت برای انجام مطالبات رهبر انقلاب در بهبود معیشت کارگران اشاره کرد و گفت: افزایش دستمزد متناسب با تورم مطابق با قانون کار، معافیت مالیات مستقیم بر اساس سبد معیشت، تسهیل فراهم سازی مسکن از طریق اعطای زمین، تخصیص یارانه به اشخاص به جای کالاها و فراهم سازی جهش تولید از طریق تسهیل مشاغل خانگی به خصوص برای بانوان می تواند در بهبود این وضعیت نقش آفرینی کند.

وی درباره تسهیل فراهم سازی مسکن توضیح داد: دولت مطابق با اصل ۳۱ قانون اساسی مکلف به تامین مسکن برای همه اقشار به ویژه کارگران است و ارزانترین نهاده ای که دولت می تواند به این کار تخصیص دهد زمین است که دولت سیزدهم و مجلس فعلی مصوبات خوبی را در این راستا داشته اند.

استادیار و مدرس دانشگاه در رابطه با فراهم سازی جهش تولید از طریق تسهیل مشاغل خانگی به خصوص برای بانوان تصریح کرد: دولت می تواند با سازماندهی سکویی و حمایت از شکل گیری زنجیره ارزش از طریق سکوهای مجازی امکان اشتغال زنان خانه دار به مشاغلی از صنایع دستی، خیاطی، آشپزی تا برنامه نویسی رایانه ای را با سرمایه گذاری اندک فراهم سازد. این کار هم برای بانوان امنیت اقتصادی و اجتماعی بیشتری فراهم می کند، هم سبب جهش تولید از طریق مشارکتت مردمی می شود و در نهایت منجر به رشد اقتصادی کشور خواهد شد.

گلپور معتقد است: مشارکت اقتصادی زنان می‌تواند به صورت اشتغال در قالب کارمندی و کارگری و بنگاه داری یا در قالب اشتغال خانگی باشد. البته خانه داری که طبق برآوردها ارزشی معادل ۷ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) دارد، در آمار اشتغال لحاظ نمی شود. موضوع بسیار مهم، توانایی زنان در تولید اشتغال خانگی است که طبق آمار وزارت کار ۸۰ درصد اشتغال خانگی را به خود اختصاص داده و در ماده ششم برنامه هفتم توسعه نیز حکمی قوی برای حمایت از آن مصوب شده است.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم در سال جهش تولید با مشارکت مردم گامی اساسی برداریم، یکی از بهترین نقاط اثر زودبازده توسعه اشتغال خانگی بانوان در حدی است که بتوان طی چند سال از نرخ ۱۵ درصد کنونی به ۳۰ درصد رسید. این امر هم باعث جهش تولید می‌شود و هم برای بانوان امنیت اجتماعی و اقتصادی فراهم می سازد و هم معیشت خانوار را رونق می‌بخشد، به ویژه در شهری مثل تهران که دارای یک بازار مصرف بزرگ است، تولیدات خانگی می تواند بسیار جذاب باشد.

این فعال کارگری راهبرد مشارکت اقتصادی زنان برای جهش تولید و ارتقای امنیت اجتماعی را با تمرکز بر فراهم سازی مهارت های شغلی نظیر صنایع دستی و تولید کالاهای مصرفی، ایجاد و توسعه سکوهای تجمیع، عرضه و بازاریابی محصولات خانگی، فراهم سازی اعتبارات و امکانات مورد نیاز اشتغال خانگی و نیز ارایه معافیت ها و تسهیلات مرتبط با این موضوع دانست و گفت: اکنون در این حوزه اغلب قوانین لازم وجود دارد و آنچه مورد نیاز است ارتقای سازماندهی و حمایت موثر از این حوزه با حمایت بیشتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با بهره گیری از ظرفیت سکوهای آموزشی و بازارسازی مجازی است.

گلپور در تعبیر خود از جهش تولید گفت: جنس جهش از جنس پرواز است و برای رسیدن به این جهش، دولت با فراهم کردن فضای سرمایه گذاری می تواند نقش تسهیل گیری را افزایش دهد و از مردم مشارکت بخواهد.

وی درباره راهکار هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید نیز توضیح داد: باید شرایط آن را برای فردی که قصد اشتغالزایی دارد تبیین کرد و آموزش داد و دولت به سهم خود در حوزه تسهیل گری می‌تواند نقش‌آفرینی کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته به مناسبت هفته کار و کارگر در دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور در حسینیه امام خمینی(ره) به نکات مهمی از جمله مساله کارگران، امنیت شغلی، تولید و موانع بر سر راه آن اشاره کردند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک چین
  • کبد جوان ۲۲ ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید
  • قدردانی فرماندار رفسنجان از عملکرد گروه جهادی شهدای صنعت مس سرچشمه
  • رایگان شدن تماشای بازی مس رفسنجان و پیکان تهران در جام حذفی
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی