Web Analytics Made Easy - Statcounter

معرفی دبیر و اعضای هیات علمی جایزه جلال و معرفی برندگان چند جایزه بین المللی از جمله خبرهای مهم حوزه کتاب در این هفته هستند.

امتداد نیوز _ گروه فرهنگ: در این هفته گزارش «یک هفته با کتاب» ۷ خبر خارجی و ۵ خبر داخلی دارد. البته باید تعطیلی روز یکشنبه این هفته را هم در نظر داشت اما مهم ترین خبر حوزه داخلی در همین روز تعطیل منتشر شد که درباره معرفی دبیر و اعضای هیات علمی جایزه جلال آل احمد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مرور خبرهای داخلی و خارجی حوزه کتاب در این هفته را از نظر می گذرانیم:

معرفی دبیر و اعضای هیات علمی جایزه جلال

روز یکشنبه این هفته که همزمان با ۳۰ صفر و تعطیل رسمی بود، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی شهریار عباسی برگزیده دوره هشتم جایزه ادبی جلال آل‌احمد را به عنوان دبیر علمی دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد منصوب کرد.

در احکام جداگانه دیگری از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حسن‌بیگی، مریم حسینی، احمد دهقان، ابراهیم زاهدی‌مطلق، حمیدرضا شعیری، داوود غفارزادگان، مسعود کوثری و محمدعلی مهدوی‌راد به عنوان اعضای هیات علمی این  دوره از جایزه ادبی جلال آل‌احمد منصوب شدند.

چاپ کتاب وزیر کار درباره اشتغال

جلد اول کتاب «توسعه اشتغال پایدار» که علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آن را با همکاری عیسی منصوری و مارتین سیورز نوشته است، روانه بازار کتاب شد. در این اثر که عنوان فرعی آن «توسعه کسب و کار برای اشتغال پایدار» است، به نحوه مواجهه با توسعه اشتغال در لایه خُرد پرداخته شده و در آن از دانش و تجربه شکل گرفته در سه دهه اخیر در سطح جهان، بهره گرفته شده است.

استقبال ایرانیان از طرح اهدای کتاب به زلزله‌زدگان

پس از وقوع زلزله غرب کشور، با اعلام نشانی مراکز جمع‌آوری کمک‌های فرهنگی در مراکز کانون پرورش فکری استان‌های سراسر کشور، شمار زیادی از مردم اقلامی همچون کتاب، اسباب‌بازی، لوازم‌التحریر و… را به کودکان و نوجوانان زلزله‌زده اهدا کرده‌اند.

بر همین اساس، استان‌های کشور در ۷۰  پایگاه مختلف کانون، روزهای آینده نیز پذیرای مشارکت‌های مردمی در امداد فرهنگی به آینده‌سازان کشور هستند.

آغاز اجرای طرح پاییزه کتاب

طبق خبری که سه شنبه این هفته منتشر شد، با گذشت شش روز از آغاز ثبت نام کتابفروشی‌ها در دومین پاییزه کتاب، ۶۶۹ کتابفروشی از ۳۱ استان کشور در طرح مشارکت کردند. اجرای این طرح همزمان با روز کتابگردی در کتابفروشی‌های کشور آغاز می‌شود.

در طرح پاییزه کتاب که از امروز دوم آذر ماه همزمان با روز کتابگردی در کتابفروشی‌های عضو طرح اجرا می‌شود، تاکنون ۶۶۹ کتابفروشی از ۳۱ استان کشور در این طرح ثبت نام کردند. تاکنون استان‌های تهران با ۱۱۶ کتابفروشی، قم با ۸۴ کتابفروشی و اصفهان با ۷۹ کتابفروشی بیشترین مشارکت را از آن خود کردند.

سخنان حق شناس درباره عدم اختصاص ۶ ساله بودجه خرید کتاب به کتابخانه ها

محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران سه شنبه این هفته با بیان اینکه تنها ۱۰ درصد اعضای کتابخانه‌ها فعال هستند، گفت: بودجه سال ۹۶ کتابخانه‌ها ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است که برای نگهداشت کتابخانه‌ها در نظر گرفته شده اما اینکه کتابخانه‌ها چه عملکردی داشته‌اند و چه مقدار بودجه تخصیص یافته نامشخص است.

حق‌شناس در این سخنان که در تذکر پیش از دستور خود در جلسه بیست‌وسوم شورای شهر بیان شد، گفت:  ۶ سال است که بودجه‌ای برای خرید کتاب به کتابخانه‌ها اختصاص داده نشده که این مساله نیز جای سوال دارد.

معرفی برنده جایزه نوبل اسپانیا

یک نویسنده سیاسی که از نیروهای انقلابی ساندینیست در نیکاراگوئه و معاون رییس جمهوری این کشور در سال‌های بین۱۹۸۵ تا ۱۹۹۰ در کنار دانیل اورتگا بود، به عنوان برنده جایزه سروانتس ۲۰۱۷ انتخاب شد.

سرخیو رامیرز نویسنده برنده جایزه سروانتس ۲۰۱۷ معتقد است زیبایی سفر «دون کیشوت» در بی‌بازگشت بودن آن است. این برای نخستین بار است که یک نویسنده از نیکاراگوئه به عنوان برنده جایزه سروانتس ۲۰۱۷ که معادل نوبل در ادبیات اسپانیایی‌ست، انتخاب می شود.

معرفی برنده جایزه گیلر ۲۰۱۷

سه شنبه این هفته خبری منتشر شد مبنی بر این که مایکل ردهیل به عنوان برنده جایزه معتبر گیلر در سال ۲۰۱۷ انتخاب شده است. وی برای رمانی با عنوان «میدان بلویو» این جایزه مهم کانادایی را از آن خود کرد. این جایزه ۱۰۰ هزار دلار ارزش دارد.

معرفی برنده جایزه شاتوبریان فرانسه

جایزه شاتوبریان در سی ویکمین دوره برگزاری خود به آلکساندر گراندازی برای کتابش با عنوان «شهر. تاریخ شهر رم از مبداء تا مرگ آگوستوس» تعلق گرفت. این کتاب توسط انتشارات پریان در سال ۲۰۱۷ منتشر شد.

این کتاب با ارجاعی به فرهنگ غرب، به تحقیق از دوره رنسانس پرداخته و شهر باستانی رم را زیر ذره‌بین قرار داده است. بیوگرافی شهر رم که مرکز اولین جهانی‌سازی تاریخ بود، در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته‌است.

اعلام آمار آثار جدید ادبی فرانسه

طبق خبری که دوشنبه این هفته منتشر شد، آمار نشر نشان می‌دهد بازار نشر فرانسه در سال ۲۰۱۷ در مجموع شاهد اکران ۵۸۱ عنوان رمان جدید از ادبیات فرانسه، ادبیات خارجی و نخستین رمان نویسندگان نوقلم  بوده است.

پایان کار نمایشگاه کتاب کودک شانگهای

نمایشگاه بین‌المللی کتاب کودک شانگهای، پس از سه روز میزبانی از کودکان و علاقه‌مندان کتاب کودک، روز یکشنبه این هفته به کار خود پایان داد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب کودک شانگهای در چین که به عنوان تنها نمایشگاه کتاب کودک در منطقه آسیا-پاسیفیک شناخته می‌شود که به طور کل به معرفی انتشارات کودک ونوجوان اختصاص دارد، امسال از ۱۷ تا ۱۹ نوامبر برگزار شد.

درگذشت دوست آلبر کامو و رومن گاری

یکی از خبرهای سه شنبه این هفته درباره درگذشت راجر گرنیه، دوست آلبر کامو و رومن گاری بود. گرنیه که شاهدی بر تاریخ ادبی فرانسه محسوب می شود، در ۹۸ سالگی درگذشت.

وی از نویسندگانی بود که کارش را به عنوان ویراستار برای گالیمار شروع کرد. وی کار در این دفتر انتشاراتی را از سال ۱۹۶۴ شروع کرد و در عین حال از روزنامه‌نگاران  «کامبت» بود و با رادیو نیز همکاری داشت. او بیش از ۴۰ عنوان کتاب در کارنامه‌اش دارد که بسیاری از آنها به انگلیسی نیز ترجمه شده‌اند.

کشف یک داستان جدید از ریموند چندلر

طبق خبری که ابتدای این هفته منتشر شد، یک داستان که ریموند چندلر نویسنده سرشناس ادبیات پلیسی، تقریبا در اواخر عمرش نوشته بود حالا کشف شده و نشان می‌دهد او به سیستم بهداشت وسلامت آمریکا اعتراض داشت.

این داستان که توسط اندرو گالی سردبیر ارشد مجله استرند در کتابخانه بودلاین آکسفورد پیدا شده، با عنوان «همه چیزدرسته-فقط او مرده» با آورده شدن مردی به بیمارستان شروع می‌شود. مردی که کامیون به او زده و کارمندان بیمارستان نمی‌خواهند او را مداوا کنند چون حس می‌کنند نمی‌تواند پول بیمارستان را پرداخت کند.

چندلر می‌نویسد: قوانین بیمارستان به صراحت می‌گویند یا ۵۰ دلار پیش‌پرداخت یا هیچ. گالی گفته این داستان یکی از آخرین نوشته‌های چندلر است و تصور می‌رود بین جولای ۱۹۵۶ تا بهار ۱۹۵۸ نوشته شده‌باشد. چندلر سال ۱۹۵۹ درگذشت.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۶۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: سیمین دانشور نویسنده و مترجم ایرانی ۸ اردیبهشت سال ۱۳۰۰ در شیراز زاده شد. او سومین فرزند محمدعلی دانشور (پزشک) و قمرالسلطنه حکمت بود. دوره ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه انگلیسی‌زبان مهرآیین گذراند.

در سال ۱۳۱۶ اولین مقاله‌اش را با نام «زمستان بی‌شباهت به زندگی ما نیست» در نشریه‌ای محلی چاپ کرد. در سال ۱۳۱۷ به تهران آمد و مدتی در شبانه‌روزی آمریکایی تهران ساکن شد و آموزش زبان انگلیسی را پی گرفت. بعد در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد.

در سال ۱۳۲۰ به‌عنوان معاون اداره تبلیغات خارجی در رادیو تهران استخدام شد. علی‌اکبر کسمایی و احمد شاملو از همکاران او در رادیو بودند. سیمین دو سال بعد، یعنی در سال ۱۳۲۲ از کار رادیو کناره‌گیری کرد و در روزنامه ایران مشغول به کار شد. از این زمان به بعد، او با نام مستعار «شیرازی بی‌نام» برای نشریات مختلف مقاله نوشت و ترجمه کرد.

در ۱۳۲۷، اولین کتاب خود را با نام «آتش خاموش» نوشت. این اثر نخستین مجموعه داستانی بود که به قلم زنی ایرانی چاپ شد. داستان‌های این مجموعه با نقدهای منفی بسیاری مواجه شد. در ۱۳۲۸ با مدرک دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و یک سال بعد با جلال آل‌احمد، نویسنده و مبارز اجتماعی مطرح آن سال‌ها ازدواج کرد. این ازدواج تا مرگ نابه‌هنگام آل احمد در سال ۱۳۴۸، به‌مدت ۲۰ سال دوام داشت.

همزمان با سالروز تولد سیمین دانشور در گزارشی به مرور زندگی این نویسنده پرداختیم که مشروح آن در ادامه می‌آید؛

تحصیل در آمریکا

دانشور در شهریور ۱۳۳۱ با دریافت بورس تحصیلی از مؤسسه فولبرایت به دانشگاه استنفورد آمریکا رفت و در رشته زیبایی‌شناسی تحصیل کرد. در این سفر نامه‌هایی که بین او و جلال رد و بدل شد که بعدها در کتابی به نام «نامه‌های سیمین دانشور و جلال آل‌احمد» توسط انتشارات نیلوفر منتشر شد. در مدت تحصیل در آمریکا «باغ آلبالو»، دشمنان چخوف»، «بئاتریس آرتور شنیتسلر» و «رمز موفق زیستن» دیل کارنگی را هم ترجمه و منتشر کرد.

بازگشت به ایران و ادامه کار نویسندگی

دانشور در سال ۱۳۳۴ به ایران بازگشت و در هنرستان هنرهای زیبای دختران و پسران مشغول تدریس شد. سپس مدیریت مجله نقش و نگار را پذیرفت و «کمدی انسانی» سارویان و «داغ ننگ» ناتانیل هاتورن را ترجمه کرد.

در ۱۳۳۷ کتاب «همراه آفتاب» نوشته هارولد کورلندر را ترجمه و منتشر کرد. تا اینکه در سال ۱۳۳۸ به‌عنوان دانشیار کلنل علینقی وزیری در رشته باستان‌شناسی و تاریخ هنر دانشگاه تهران مشغول به کار شد. کار تدریس او در دانشگاه تهران تا بیست سال بعد، یعنی سال ۱۳۵۸ که از دانشگاه تهران بازنشسته شد، ادامه یافت.

در سال ۱۳۴۰، دومین مجموعه داستان خود با نام «شهری چون بهشت» را منتشر کرد. دانشور، همراهِ همسرش جلال آل‌احمد، عضو کانون نویسندگان ایران بود. و در نخستین انتخابات، فروردین ۱۳۴۷ به‌عنوان رئیس کانون نویسندگان ایران برگزیده شد. در تیر ۱۳۴۸ رمان «سووشون» را منتشر کرد که مشهورترین رمان او است و تا به حال به هفده زبان ترجمه شده‌است. بسیاری از منتقدان این اثر را یکی از ماندگارترین آثار ادبی فارسی می‌دانند. دو ماه بعد از انتشار «سووشون»، در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸، جلال آل‌احمد درگذشت.

دانشور در سال ۱۳۵۱ کتاب «چهل طوطی» را منتشر کرد. این کتاب ترجمه‌ای است از مجموعه‌ای از حکایت‌های هندی که لین یوتانک، نویسنده چینی، در کتابی به نام The Wisdom of Indiaجمع‌آوری کرده‌است. این کتاب که تنها همکاری آل‌احمد و دانشور به حساب می‌آید که توسط انتشارات موج به چاپ رسید.

در سال ۱۳۶۱ کتابی را به نام «غروب جلال» را منتشر کرد. این کتاب از دو بخش تشکیل شده‌است: بخش اول کتاب، با نام «شوهرم جلال» در سال ۱۳۴۱ و در زمان حیات آل‌احمد نوشته شده‌است. دانشور این کتاب را با وصف آل‌احمدِ نویسنده آغاز می‌کند، افکار و ویژگی‌های اخلاقی او را از منظر خود توصیف می‌کند و به جنبه‌های فردی، اجتماعی و سیاسی زندگی او می‌پردازد. بخش دوم کتاب، تقریباً بیست و یک سال بعد نوشته شده‌است. در این بخش، دانشور خاطره روز درگذشت آل‌احمد را روایت می‌کند. نام کتاب، از همین بخش دوم گرفته شده‌است.

در سال ۱۳۷۲، اولین کتاب از سه‌گانه سیمین دانشور، به نام «جزیره سرگردانی» منتشر شد که به دغدغه‌های روشنفکران ایران در دهه ۴۰ و ۵۰ می‌پرداخت. در ۱۳۷۶ مجموعه داستان «از پرنده‌های مهاجر بپرس» با همکاری نشر نو و نشر کانون چاپ شد. در سال ۱۳۷۸ یادنامه جلال آل‌احمد توسط علی دهباشی منتشر شد که گفت‌وگویی مفصل با دانشور را شامل می‌شد. جلد دوم تریلوژی دانشور، «ساربان سرگردان»، در سال ۱۳۸۰ را چاپ کرد.

دانشور در گفت‌وگو با ناصر حریری گفته‌است او و جلال آل‌احمد هر چه می‌نوشتند، به هم نشان می‌دادند اما او هرگز اجازه نمی‌داده جلال در نوشته‌هایش دست ببرد. همچنین دانشور هیچ‌گاه از نثر آل‌احمد که دست‌کم سه دهه یکه‌تاز میدان نویسندگی بود، تأثیر نپذیرفت و زندگی مشترک در شیوه نگارش او اثر نگذاشت و استقلال خود را حفظ کرد.

درگذشت

سیمین دانشور در ۳۰ تیر ۱۳۸۶ به‌علت مشکلات حاد تنفسی در بیمارستان پارس تهران بستری شد. با بستری شدن او شایع شد که وی درگذشته‌است اما این خبر تکذیب شد. او در ۲۲ مرداد ۱۳۸۶ با تشخیص تیم پزشکی از بیمارستان پارس مرخص شد. دانشور پس از یک دوره بیماری آنفولانزا، عصر روز ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ برابر در ۹۰ سالگی در خانه‌اش در تهران درگذشت. قبر سیمین دانشور در قطعه هنرمندان بهشت زهرا است.

الهام قاسمی

کد خبر 6089822 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • فوتسالیست های ایران جوایز را درو کردند؛ احمد عباسی آقای گل، محمدی بهترین دروازه بان
  • معرفی یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • معرفی برگزیدگان مسابقات تنیس روی میز و بدمینتون منطقه یک کشور
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • افزایش 8 درصدی مبلغ جایزه رولان گاروس
  • افزایش ۸ درصدی مبلغ جایزه رولان گاروس