Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک - ایرنا - مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نیمی از حوادث شغلی منجر به فوت کشور در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد و در این حوزه چالش جدی در ایران وجود دارد.

به گزارش ایرنا، علی مظفری روز پنجشنبه در سومین همایش مسئولان ایمنی استان مرکزی در اراک، افزود: بحث ایمنی در کارگاه های ساختمانی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و فرهنگ سازی گسترده در این خصوص ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: بر اساس آمار اداره کل بازرسی کار و گزارش بازرسان کشور، 38 درصد از حوادث منجر به فوت ایران در سال 95 مربوط به سقوط از ارتفاع بوده است که می طلبد استانداردهای عملیاتی در این حوزه افزایش یابد.
وی بیان کرد: سالانه 340 میلیون حادثه ناشی از کار در دنیا رخ می دهد و برآورد شده که در این حوادث حدود 2 میلیون و 300 هزار نفر جان خود را از دست می دهند.
دبیر شورای عالی حفاظت فنی و بهداشت کار کشور ادامه داد: آمارها بیانگر آن است که حدود 340 هزار حادثه منجربه فوت دنیا به صورت مستقیم در حوادث کار رخ می دهد و حدود 2 میلیون حادثه منجر به فوت بر اثر بیماری های شغلی و پس از خروج کارگر از حادثه کار اتفاق می افتد.
مظفری تصریح کرد: به طور میانگین روزانه 6 هزار و 40 نفر در دنیا بر اثر حوادث و بیماری های ناشی از کار جان می بازند.
وی گفت: بر اساس گزارش مرکز اچ اس ای در سال 2015 ، هزینه بیماری ها و حوادث ناشی از کار در انگلستان برای هر بیماری شغلی 17 هزار دلار، حادثه منجر به فوت سه میلیون دلار و هر جراحت کاری 80 هزار دلار اعلام شده است.
رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات مرکز حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در ادامه این همایش گفت: سالانه میلیون ها انسان در اثر حوادث ناشی از کار در دنیا جان خود را از دست می دهند.
عباس گرگی افزود: در بسیاری از مواقع حادثه می تواند برون سازی هزینه های تولید باشد و باید دیدگاه انتقادی و دیگر گونه به حوادث داشته باشیم.
وی بیان کرد: تنها یک نفر مسئول ایمنی در کار نیست و ایجاد ایمنی باید به یک تعهد و باور جمعی تبدیل شود و ارزش های ایمنی به ارزش های مسلط سازمانی تبدیل شود.
رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات مرکز حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: به صفر رسیدن حادثه یک آرمان است که به ویژه در کشورهای در حال توسعه دست یابی به آن بعید به نظر می رسد.
گرگی عنوان کرد: شکاف سود و ایمنی، مدیریت اقتدارگرایانه در محیط کار، بی اعتمادی سازمانی، رکود اقتصادی، دانش غیرتخصصی کارگران، فرهنگ ایمنی و جو ایمنی، معیشت کارگران، پاداش به نیروی کار، رابطه مسئولان ایمنی با بازرسان کار و ارزیابی ریسک از مهمترین چالش هایی است که مسئولان ایمنی در کارگاه ها با آن مواجه هستند‌.
وی اظهار کرد: الگوهای تبیین حادثه باید تغییر کند چون و روش های پیشگیرانه برجسته شود.
رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات مرکز حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: تعدد متولیان ایمنی و قوانین و نهادها در کشور، رسیدن به عمل و برنامه مشترک را در این حوزه دشوار کرده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم در این همایش گفت: مباحث مربوط به حمایت از کار در سال 1302 توسط والی کرمان ویژه کارگران قالی باف این منطقه مورد توجه قرار گرفت.
محمد تقی آبایی هزاوه افزود: اولین قانون خاص کار در ایران در سال 1325 توسط مجلس شورای ملی به تصویب رسید و در سال 1377 در راستای قانون کار ایران با همکاری مشاور سازمان بین المللی کار، اصلاحاتی صورت گرفت و به 66 ماده رسید و در سال 1357 نیز اصلاحی دیگر در این قانون شکل گرفت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در سال 1358 بحث تغییر در قانون کار با توجه به پیشرفت های صنعتی کشور مطرح شد و آخرین تغییرات قانون کار در سال 1369 صورت گرفته است.
آبایی هزاوه عنوان کرد: قانون کار فعلی دارای 203 ماده قانون کار و 121 تبصره در 12 فصل است و در این مدت شرایط کار تغییراتی داشته و شغل های جدیدی در کشور ایجاد شده که نیاز است قانون کار به روز شود.
وی گفت: دنیا در زمینه قانون کار 150 سال جلوتر از ایران است و این مهم یک مزیت برای کشور دارد که باید از تجربیات دنیا بهره گیری های لازم صورت گیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: بحث بازرسی و بهداشت کار نیز در دنیا سابقه 60 ساله دارد و حوادث ناشی از کار در استان مرکزی در هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل هشت درصد کاهش یافته و در این مدت 240 حادثه در این استان رخ داده است.
وی گفت: در مقابل حوادث منجر به فوت استان مرکزی در این مدت با افزایش قابل توجهی همراه بوده و بیشترین آمار این بخش در حوزه ساختمان است که نیاز است فرهنگ سازی و آموزش های لازم در این خصوص مورد توجه قرار گیرد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی مسئولان حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار استان مرکزی در ادامه این همایش گفت: تامین نظام مهندسی ایمنی بهداشت یکی از دغدغه های مهم جامعه ایمنی کار کشور است.
ابوالفضل تکلو افزود: کار در معدن رتبه اول حوادث کار دنیا را به خود اختصاص داده اما در ایران و استان مرکزی حوادث ساختمانی رتبه دار است‌.
وی بیان کرد: 48 درصد از حوادث شغلی کشور در بخش ساختمان رخ می دهد که باید در این خصوص چاره اندیشی های ویژه صورت گیرد.
رئیس هیات مدیریت انجمن صنفی مسئولان حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار استان مرکزی ادامه داد: این استان چهارمین قطب صنعتی کشور است اما حوادث ناشی از کار در بخش صنعت استان مرکزی پایین است و در مقابل حوادث ناشی از کار در حوزه ساختمان در حال افزایش است.
در هفت ماه امسال 240 حادثه ناشی از کار در استان مرکزی به وقوع پیوسته که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال قبل هشت درصد کاهش یافته است.
3005/6013/خبرنگار: معصومه صفری***انتشار دهنده:مژگان حیدری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۵۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند

به گزارش خبرنگار مهر، علی قیاسی عصر یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: ۲۳ هزار و ۱۸۰ نفر عضو خانه کارگر هستند که از این تعداد ۱۲ هزار و ۱۸۰ نفر عضو فعال هستند.

قیاسی با بیان اینکه در استان مرکزی حدود ۱۲ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند و سهم اراک ۴ هزار کارگر است، ادامه داد: ۱۳ هزار و ۲۵۰ کارگر ساختمانی در این استان از خدمات بیمه بهره مند هستند و سهم شهر اراک از این کارگران حدود ۴ هزار و ۳۰۰ نفر است.

قیاسی یادآور شد: سه هزار و ۶۵۰ کلاس‌های آموزشی رایگان شامل کمک درسی، کامپیوتر و خیاطی برای اعضا و خانواده آنها برگزار شد.

۵۵ درصد فوت حوادث کارگاهی مربوط به کارگران ساختمانی است

قیاسی، ۵۰ درصد حوادث کارگاهی و ۵۵ درصد فوت حوادث کارگاهی را مربوط به کارگران ساختمانی بیان کرد و گفت: در سال‌های اخیر که بحث بند دوم قانون ۴۱ رعایت نشده، صنایع روز به روز در حال خالی شدن هستند و به جای تعدیل نیرو توسط کارفرمایان، کارگران خود از محیط کار خارج می‌شوند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک اضافه کرد: سازمان تأمین اجتماعی در سال گذشته ۱۲ هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است.

تأمین مسکن یکی از بزرگ‌ترین مشکلات جامعه کارگری است

قیاسی، مسکن را یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری دانست و گفت: مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی پیش بینی نشده است.

وی بیان کرد: طبق قانون اتباع بیگانه باید در مشاغلی که نیروی ایرانی توان کار ندارند، کار کنند اما این افراد به قسمت‌های مختلف ساختمانی ورود کرده‌اند در حالی‌که ورود آن‌ها به برخی مشاغل ممنوع است.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: اتباع به صنعت شهرهای صنعتی اراک، دلیجان و ساوه وارد شدند در حالی که اجازه وارد کار کردن در صنعت را ندارند.

کد خبر 6091441

دیگر خبرها

  • ضرورت تشکیل قرارگاه آموزش ایمنی شغل
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • مانور ایمنی کارگاه‌های پرخطر در ایلام
  • حوادث ترافیکی در ایران سالانه منجر به ۷۰۰ هزار زخمی می‌شود
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • ۸۳۶ مصدوم و ۵۴ فوتی در تصادفات هفته گذشته در کشور
  • شناسایی ۶۵۰ کارگاه پرخطر در قزوین
  • تصاویر آتش‌سوزی گسترده یک کارگاه بزرگ در تهران |‌ ویدئو
  • وقوع ۳۰ حادثه کوهستان در کرمانشاه/ استان دوم کشور در حوادث کوهستان هستیم
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد