Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنایع دستی و هنرهای سنتی یکی از عرصه های مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی است که توجه به آن در برنامه ریزی های کشور می تواند فرهنگ، اقتصاد و اشتغال کشور را در برابر شرایط سخت مستحکم و مقاوم سازد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل  از  باشت نیوز:  توجه به تولیدات داخلی برای تقویت اقتصاد کشور یکی از مضامینی است که مقام معظم رهبری طی سالهای متمادی بر آن تاکید داشته و مسئولان را بر توجه ویژه به امر اقتصاد داخلی و به تعبیر خاص تر اقتصاد مقاومتی فراخوانده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع دستی و هنرهای سنتی یکی از عرصه های مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی است که توجه به آن در برنامه ریزی های کشور می تواند فرهنگ، اقتصاد و اشتغال کشور را در برابر شرایط سخت مستحکم و مقاوم سازد.

نقش و نگاره‌های زیبا و چشم‌نواز گلیم بافی تجلی گر اهتمام در اقتصاد مقاومتی است که در گوشه و کنار این دیار در جهت تحقق فرامین رهبری و کمک به توسعه اقتصاد به پیش می رود.

 

گلیم، دست بافته ای ارزشمند که از صدها سال پیش تاکنون در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود، به‌عنوان یادگار ارزشمند گذشتگان و به دلیل درآمد زایی، بدون آلایندگی‌های زیست محیطی دارای اهمیت فراوانی است.

 

هم اکنون قیمت هر متر مربع گلیم در کهگیلویه و بویراحمد بین 800 هزار تا یک میلیون ریال است که در صورت ایجاد بازار فروش مناسب، ارزش اقتصادی گلیم بیشتر می‌شود.

 

مرضیه جلیلی یکی از گلیم بافان روستای خان احمد شهرستان باشت توانسته نقش بسزایی در بهبود وضعیت اقتصادی خانواده خود داشته باشد.

 

این بانوی خان احمدی با هنر انگشتان خود توانسته زمینه تولیدات داخلی  برای تقویت اقتصاد کشور که مقام معظم رهبری طی سالها به آن تاکید دارد را به نتیجه برساند.

 

 

مرضیه جلیلی ۳۰ ساله و دارای دو فرزند است.وی سال گذشته با گرفتن ۷ میلیون تومان وام اقتصاد مقاومتی از بسیج سازندگی شهرستان باشت توانسته در منزل خود ایجاد شغل کند و قسمتی از امرار و معاش خانواده خود را تامین کند.

 

 

در طول یک سال ۱۵ گلیم با دستان هنرمندی خود بافته است که معادل ۵۰ میلیون تومان است.

 

این بانوی خان احمدی از سختی کار برای ما می گوید: از ۵ سالگی علاقه شدیدی به صنایع دستی داشتم و از همان موقع کار گلیم بافی را شروع کردم.

 

وی ادامه داد: اکنون هر طرحی که سفارش دهند را بافت میزنم .نخ های بافت را خودم تهیه میکنم و با خرید پشم و نخ خام از روستاییان، خودم این نخ هارا به صورت طبیعی رنگ کرده و برای بافت آماده می کنم.

 

 

مرضیه جلیلی با کار کردن زیاد، روی دار گلیم بافی اکنون دیسک گردن گرفته است.

 

وی از مشکلاتی که دارد تنها خواسته اش این بود که یک اتاق کوچک برای کار داشته باشد تا در سرما و گرما با خیال راحت بتواند بافت گلیم انجام دهد.

 

از سود بالای وام ها می گوید که تا کنون نتوانسته یک وام کم درصد برای ساخت اتاق کار خود بگیرد...

 

از نبود بازار فروش برای گلیم فرش ها می گوید ؛ در استان ما خرید و فروش گلیم فرش سنتی کار بسیار سختی است و کسی آنچنان حمایت نمیکند.

 

 

 وقتی برای تهیه گزارش به منزل آنها رفتیم، ترسش  این بود که باران ببارد و دار قالی اش را خراب کند.

 

این بانوی کارآفرین ترک زبان بوده و  کارهای هنری دیگری از جمله مهره دوزی و دوخت لباس هم انجام می دهد و در این امر هم توانسته مشتری های را جذب کرده و سود مناسبی داشته باشد.

 

بر اساس آمار، سالیانه 300 هزار مترمربع صنایع‌دستی داری، از سوی هنرمندان این استان تولید و روانه بازارهای مصرف می‌شود.

کهگیلویه و بویراحمد دومین استان تولید کننده گبه ایران است و بر اساس آمار 95 درصد از هنرمندان صنایع داری در این بخش مشغول فعالیت هستند.

 

به نظر می‌رسد در صورت رفع چالش‌ها بتوان از دست بافته‌های گلیم و هنرهای مشابه برای اشتغال و ایجاد درآمد برای بانوان کهگیلویه و بویراحمد استفاده کرد.

 

امیدوار است با حل مشکلات صنایع دستی در شهرستان ها چرخ اقتصاد هرچه زودتر به چرخش در بیاید تا مشکل بیکاری و معیشت جوانان کشورمان حل شود.حالا که جوانان خود دست بکار شده اند در این زمینه حمایت هرچه بیشتر مسئولین هم طلبیده می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • اجرای طرح آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • گچساران و باشت رکورددار بارش باران در کهگیلویه و بویراحمد
  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه