Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر ولایتی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، ایران را محور مقاومت خواند و افزود: اگر جمهوری اسلامی ایران به سوریه، عراق و لبنان کمک نمی کرد اکنون بغداد، دمشق و بیروت در دست داعش بود. وی در پاسخ به کسانی که از حضور نظامی ایران در این کشورها انتقاد می کردند گفت: آنها که آگاهی از تاریخ ندارند نباید اظهار نظر سیاسی کنند، کسانی که این تفکر را دارند فقط تا نوک بینی شان را می بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولایتی با بیان اینکه ایران در طول تاریخ هر زمان که مقتدر بوده بیرون از مرزها با دشمنانش مقابله کرده است، افزود: دولت های قانونی سوریه و عراق بر اساس اظهارات مقامات این کشور، خودشان برای مقابله با داعش کمک خواستند و در پایان این کمک به نفع آنها شد زیرا اگر جمهوری اسلامی ایران وارد نمی شد به جای هفت سال مقاومت هفت هفته هم نمی توانستند در مقابل داعش مقاومت کنند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر در خانه دشمن به سراغ آنها نمی رفتیم دولت های قانونی سوریه و عراق از بین می رفتند و اکنون در این کشورها مخالفان ما حاکم بودند. وی گفت: ابوبکر بغدادی که از بعثی ها بود و سابقه دینی نداشت ریشش را بلند کرد و ادعای خلافت مسلمین داشت. ولایتی افزود: در حالی که کشورهای اروپایی برای قدرتمند شدن متحد می شوند و اتحادیه اروپا را تشکیل داده اند می خواهند برای نفوذ و سیطره بر کشورهای خاورمیانه و مسلمان آنها را تجزیه کنند. وی با بیان اینکه غربی ها برای تجزیه کشورهای اسلامی بر اختلاف های اعتقادی و قومیتی تمرکز کرده اند گفت: همه پرسی ای که در کردستان عراق اتفاق افتاد نمونه ای از توطئه آمریکایی ــ صهیونیستی برای تجزیه کشورهای اسلامی بود و آنها می خواستند رژیم صهیونیستی دیگری را در کنار جمهوری اسلامی ایران، عراق و ترکیه ایجاد کنند. وی گفت: اگر موضوع تجزیه عراق اتفاق می افتاد این اعلام استقلال ها و تجزیه شدن ها به مناطق و کشورهای دیگر منطقه نیز کشیده می شد.

وهابیت، احیای جاهلیت قبل از اسلام است

ولایتی با بیان اینکه اکسیر وحدت مسلمانان محبت اهل بیت (ع) است افزود: آمریکایی ها و صهیونیست ها با ایجاد داعش تجزیه، تفرقه و نفرت میان مسلمانان را دنبال می کردند و در پی دین سازی برای مخالفت با دین بیشتر مسلمانان بودند.

وی با بیان اینکه آنها با داعش می خواستند چهره اسلام را مخدوش و پدیده های زشت را به نام اسلام منتشر کنند، اضافه کرد: صهیونیست ها و آمریکایی ها به وسیله داعش آثار فرهنگی را از بین می بردند که بگویند مسلمانان با فرهنگ مخالفند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: داعش نمونه ای از کمپانی بلک واتر آمریکایی هاست که جنایات بسیاری را در ده ها سال گذشته مرتکب شده است.

ولایتی افزود: بهترین روش برای مقابله با این توطئه آمریکایی ــ صهیونیستی تکیه بر اهل بیت (ع) و محبت به ایشان است.

وی گفت: در آینده کنگره جهانی محبان اهل بیت (ع) را برگزار و دبیرخانه ای در زیرمجموعه اجلاس بیداری اسلامی ایجاد خواهیم کرد.

سران سعودی اگر دلسوز عرب ها بودند دو سال یمن را بمباران نمی کردند

ولایتی درباره رفتار سعودی در منطقه گفت: بیشتر عرب ها، سعودی را قبول ندارند و بدبختی بیشتر عرب ها به خاطر عملکرد مقامات سعودی است.

وی با بیان اینکه عربستان، لبنان را منطقه نفوذ خود می داند و بر این اساس از حزب المستقبل و جریان «14 مارس» پشتیبانی می کند، افزود: پس از توافق گروه 8 مارس و گروه 14 مارس که بر اساس آن میشل عون به عنوان رئیس جمهور و سعد حریری به عنوان نخست وزیر انتخاب شد فضای لبنان آرام و به ضرر آل سعود تمام شد.

ولایتی افزود: در دیداری که با سعد حریری داشتم بویی از ناراحتی وی از حکومت لبنان احساس نکردم و لفظ تهدید آمیزی نیز در آن جلسه مطرح نشد.

وی گفت: در حالی که سعد حریری معمولاً ملاقات های 20 دقیقه ای با افراد دارد یک ساعت با وی جلسه داشتم.

ولایتی افزود: با توجه به اینکه سعودی ها می دانند حزب الله لبنان نقش اساسی در پیروزی سوریه داشته است، می خواستند با استعفای سعد حریری وضع لبنان را متشنج و از این طریق نیروهای خود را وارد لبنان کنند و بتوانند در مناطق مرزی میان دو کشور سوریه و لبنان ناامنی ایجاد و حزب الله را تضعیف کنند.

وی گفت: بر این اساس پس از فراخواندن سعد حریری به عربستان ابتدا محافظانش را از وی جدا کردند، تلفن همراهش را گرفتند و کاغذی به دستش دادند که در تلویزیون بخواند.

ولایتی افزود: تحلیل من این است که به دلیل نفوذ فرانسوی ها در لبنان، عاقبت مقامات این کشور سعودی را تهدید کردند که اگر سعد حریری را رها نکند مسئله را به شورای امنیت می برند که مقامات عربستان مقام کشور دیگری را به گروگان گرفته اند.

وی گفت: وزیر دفاع فرانسه برای بازگرداندن حریری به عربستان رفت تا به سعودی ها پیام نظامی و جنگ دهد.

ولایتی افزود: سعد حریری نیز نمی خواهد موقعیت خود را در لبنان از دست بدهد و رها کند.

وی گفت: جوان ناپخته ای در عربستان همه سنت های این کشور را به هم زده است و با بازداشت و برکناری تعداد زیادی از شاهزادگان و مقامات سعودی، نظامی را که بر اساس توافق طایفه ای اداره می شود به فروپاشی سوق می دهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۷۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران

به گزارش قدس آنلاین، ایجاد اتحاد سه‌ضلعی میان آمریکا، عربستان و اسرائیل، از یک‌سو واکنشی دسته جمعی در برابر ایران به دنبال نمایش قدرت نظامی آن و از سوی دیگر منزوی ساختن کشورمان در مسیر حمایت از فلسطین و پیشبرد راهبرد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

از سوی دیگر هر یک از اضلاع این اتحاد درصددند اهداف و منافع فردی خود را از طریق توافق امنیتی و دفاعی پیش ببرند. در همین راستا، رسانه المانیتور در تحلیلی در این باره می‌نویسد: «اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریباً فراهم شده است؛ توافقی که به عادی‌سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند». اما سؤال اساسی درباره تأثیرات و نتایج توافق مذکور بر روابط ایران و عربستان سعودی است. 

در همین زمینه، محمدپارسا نجفی کارشناس مسائل عربستان در گفت‌وگو با قدس تصریح کرد: سعودی‌ها از زمان تأسیس حکومت تا دوران حاضر به عنوان متحد راهبردی غرب و آمریکا محسوب می‌شوند. همچنین عربستان از زمان شکل گرفتن رژیم صهیونیستی نیز همراستا با تل‌آویو حرکت کرده، گرچه این را رسماً اعلام نکرده، اما روابط سعودی‌ها با رژیم صهیونیستی غیر قابل انکار است. حتی درباره مصداق بارز پیمان مخفیانه میان عربستان با اسرائیل، انگلیس و آمریکا می‌توان گفت هر زمان حمله یا تهدیدی متوجه رژیم صهیونیستی است، عربستان نقش مدافع اسرائیل را بازی می‌کند. در چنین شرایطی، ایجاد پیمان نظامی و امنیتی عربستان با آمریکا و رژیم صهیونیستی امر جدیدی نیست، بلکه آنچه در گذشته مخفیانه بوده اکنون آشکار می‌شود. گرچه چین تلاش‌های فراوانی برای بهبود روابط ایران و عربستان انجام داد تا تنش‌های موجود در منطقه خلیج فارس به بازار انرژی سرایت نکند و روند صدور نفت و گاز مختل نشود، اما شرایط و تحولات نشان می‌دهند چینی‌ها نمی‌توانند مانع بروز تنش‌ها در منطقه شوند. دشمنی عربستان با ایران و تشیع امری ذاتی است؛ بنابراین ادعای بهبود روابط ایران و عربستان کاملاً سطحی، زود گذر و غیر قابل اعتماد است. 

احساس ضعف سعودی‌ها پس از عملیات وعده‌صادق
این کارشناس خاورمیانه بیان کرد: عربستان هیچ تلاشی برای بازگشایی سفارتخانه‌ها و بهبود روابط خود با ایران ندارد و حتی از نظر راهبردی نیز کاملاً بر ضد ایران عمل می‌کند. سعودی‌ها در مسائل منطقه‌ای همواره علیه ایران موضع‌گیری کرده‌اند، چنان‌که عربستان و حکومت‌های وابسته به غرب پس از عملیات وعده صادق دریافتند نمی‌توانند به تنهایی در برابر ایران فعالیت کنند و یا مدافع اسرائیل باشند. درنتیجه سعودی‌ها تلاش می‌کنند با ایجاد پیمان‌های نظامی و راه‌اندازی تبلیغات به‌نحوی قدرت خود را اثبات کنند؛ زیرا از نظر عملیاتی، راهبردی و نظامی ثابت شده اسرائیل توانایی پاسخ و واکنش به ایران را ندارد. از سوی دیگر نیز آمریکا با دولت‌هایی همانند اسرائیل، عربستان، امارات و... که توسط انگلیس ایجاد شده‌اند، اتحاد راهبردی دیرینه دارد، اما اکنون آن را به صورت آشکار و در قالب پیمان امنیتی بیان می‌کند. بخش عمده خرید نظامی عربستان از آمریکا و پس از آن اروپای غربی است. عربستان در جنگ هشت‌ساله با یمن از این کشور شکست خورد و از سوی دیگر قدرت آمریکا هم دچار افت قابل توجهی شده است. 

نجفی گفت: این درحالی است که طی دو سال اخیر برخی تحلیلگران در تحلیلی نادرست بیان کردند آشتی میان ایران و عربستان مانع برقراری و عادی‌سازی روابط سعودی‌ها با رژیم اسرائیل می‌شود که آن هم برداشتی ساده‌انگارانه بود. در حال حاضر عربستان به سمت گسترش روابط و یا به عبارتی آشکارسازی روابط مخفیانه‌اش با اسرائیل پیش می‌رود، چنان‌که سفر مقامات رژیم صهیونیستی به ریاض و دیدار با سعودی‌ها دلیلی بر اثبات این مدعاست. عربستان از همان سال ۱۹۴۸ روابط دوستانه با رژیم صهیونیستی داشته اما آن را پنهان کرده است. این درحالی است که پس از عملیات وعده صادق احساس ضعف می‌کند و به همین دلیل به توافقات علنی با آمریکا و اسرائیل روی می‌آورد. بنابراین این توافق در صحنه ژئوپلتیکی منطقه تأثیر واقعی و فیزیکی نخواهد داشت. از سوی دیگر، آمریکا به خوبی می‌داند توانایی درگیری با ایران را ندارد و هرگونه افزایش تنش در منطقه خلیج فارس به اقتصاد آن آسیب وارد می‌کند و به جایی نخواهند رسید. اما به هر صورت عربستان به عنوان رقیب سنتی ایران نمی‌تواند افزایش قدرت آن را تماشا کند و طبیعتاً با انجام چنین اتحادهایی درصدد ضربه زدن به جریان مقاومت است.

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • امیر حیدری: هیچ‌کس قادر به تهدید جمهوری اسلامی و منافع ملی کشور نیست
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • مقاومت اسلامی لبنان از تهدیدهای دشمنان هراسی ندارد
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست