Web Analytics Made Easy - Statcounter

استانبول- ایرنا- دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی ترکیه گفت: مخالف تجزیه کشورهای منطقه هستیم و آن را توطئه جدید جهان اسکتباری می دانیم.

به گزارش روز جمعه ایرنا، وی که برای شرکت در دهمین نشست مجمع عمومی مجالس آسیایی به استانبول سفر کرده بود، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری آناتولی ترکیه افزود: کشورهای استکباری و جریانات صهیونیستی با برهم زدن تقسیمات کشورهای منطقه به دنبال مشغول کردن مسلمانان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همکاری ایران و ترکیه در قبال حفظ تمامیت ارضی عراق را گام مهمی خواند و بیان کرد: به محض اینکه داعش در موصل شکست خورد و در زمانی که هنوز بخش های کوچکی از خاک عراق در دست آنها بود، ماجرای جدیدی خلق شد و مسأله همه پرسی در شمال عراق را درست کردند در حالی که این اقدام خلاف قانون اساسی عراق و تمامیت ارضی این کشور بود.
لاریجانی در ادامه با بیان اینکه ما نگاه مثبتی نسبت به کُردها داشته و داریم و آنها را جزو ملتهای مسلمان در کشورها می دانیم، اظهار کرد: ما همواره از کُردها حمایت کرده ایم و در عراق جدید هم جمهوری اسلامی ایران بود که تلاش کرد تا کُردها به شمال عراق بازگشته و جایگاهی داشته باشند لذا همواره معتقدیم کُردها بخش اصیلی از مردم منطقه هستند که باید حمایت شوند البته به این معنا نیست که وسط مبارزه با تروریسم، ماجرایی خلق شود که به ضرر مردم کُرد باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی با مهم دانستن نشست سوچی بعد از جنگ طولانی با داعش و جبهه النصره در سوریه و عراق گفت: در یکسال اخیر ایران، روسیه و ترکیه با هم کار کردند و در سرکوب داعش با هم همگرا شدند و در ایجاد صلح و سازش در سوریه نقش آفرین بودند چنانچه از ابتدا هم معتقد بودیم که مسائل سوریه راه حل نظامی ندارد و باید از طریق سیاسی حل شود.
وی اضافه کرد: زمانی که سرزمین های سوریه و عراق دست داعش و جبهه النصره افتاد، چاره ای جز جنگ و سرکوب نبود و این سه کشور با هم افزایی توانستند مسائل را حل کنند و داعش نیز از سرزمین های تصرف شده خارج شد که این پیروزی بزرگی برای ایران، ترکیه و روسیه است که نه تنها در تبلیغات بلکه در عمل به دنبال مبارزه با تروریسم بودند.
وی با پیش بینی حرکت تروریست‌های مهاجر داعش به سمت لیبی و افغانستان گفت: البته پایان کار تروریسم نرسیده چرا که جنس این گروه های تروریستی جنس مهاجر است که بعد از خاتمه در سوریه به لیبی، افغانستان و کشورهای دیگر رفته و آزار می دهند اما در هر صورت ضربه خورده اند که این پیروزی بزرگی برای دنیا است.
لاریجانی با ابراز امیدواری نسبت به نتایج نشست اجلاس سران ایران، ترکیه و روسیه در سوچی، این نشست را یک همگرایی برای راه حل سیاسی در سوریه عنوان کرد و ادامه داد: رؤسای جمهوری سه کشور تلاش می کنند تا به یک راه حل سیاسی برای بحران سوریه برسند که بسیار مهم است البته این سه کشور برای ملت سوریه تصمیم گیری نمی کنند بلکه تسهیل کننده امور آنها هستند و دولت و ملت سوریه باید طبق قانون اساسی و انتخابات خود تصمیم گیری کنند.
وی همچنین با بیان اینکه متأسفانه اقدامات آمریکا در منطقه آسیا باعث مشغول کردن کشورها به یکدیگر شده است، اظهار کرد: آنها روزی طالبان و روزی داعش را ایجاد می کنند که همین باعث می شود، انرژی کشورها تحلیل برود که دلیل آن نیز روشن است چون انرژی کشورهای اسلامی فرسوده می شود و بدون هیچ هزینه های، اسرائیل از فضای به وجود آمده بهره مند می شود.
رییس مجلس شورای اسلامی ایران افزود: آمریکایی ها همواره به دنبال ایجاد هراس در میان کشورها بوده اند و اکنون بعد از شکست داعش در منطقه، به دنبال نگران کردن کشورها نسبت به ایران هستند و هر روز با درست کردن داستانی، تجارت می کنند و بر همین اساس ترامپ به منطقه آمد، جولانی داد و از چند کشور 500 میلیارد دلار پول دریافت کرد و اسم این را سرمایه گذاری گذاشت.
وی ادامه داد: از این رو کشورهای مهم منطقه همچون ایران و ترکیه باید شگردهای آمریکا را برای کشورهای منطقه روشن کنند و حالا که آمریکایی ها سراغ لبنان رفته اند و مسائلی را طراحی کرده اند، لذا اتحادیه بین المجالس آسیایی می تواند نقش مهمی به تبیین این اهداف پرداخته و در ایجاد صلح و امنیت در منطقه نقش ایفا کرده و فعال تر شود.
لاریجانی همچنین با تلخ خواندن وضعیت مردم یمن گفت: در بمباران یمن کسی به نتیجه ای نرسید و فقط تعداد زیادی از مسلمانان از بین رفتند و فقر و قحطی فراگیر شده و هیچ مشکلی حل نشد در حالی مساله یمن راه حل سیاسی دارد و از طریق لشکرکشی مساله آنجا حل نمی شود و به همین علت همه گروه ها و اقوام در منطقه باید به سمت گفت و گوهای سازنده سیاسی پیش بروند و ما نیز در ایجاد فضای گفت و گو کمک می کنیم و دولت ها نیز باید این مجال را بدهند.
رییس مجلس شورای اسلامی ایران با مثبت ارزیابی کردن دهمین نشست مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی که طی سه روز گذشته در استانبول برگزار شد، گفت: امیدواریم ترکیه در دو سالی که ریاست این مجمع را برعهده دارد، شاهد پیشرفت های خوبی باشیم.
وی با بیان این که منطقه آسیا منطقه ای در حال رشد بوده و سرمایه های خوبی در آن نهفته است، بیان کرد: صاحب نظران معتقدند دوران توسعه گرایی در آسیا آغاز شده و از این رو، یکی از مهمترین مأموریت های این مجمع می تواند افزایش سهم سرمایه گذاری های مختلف میان کشورهای آسیایی باشد تا زمینه توسعه در کشورهای این قاره فراهم شود.
وی افزود: برخی کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی همچون چین، اندونزی، مالزی، ترکیه و روسیه از قدرت اقتصادی بالایی برخوردار هستند و از این رو زمینه کار در بخش های مختلف وجود دارد و به همین علت اولین انتظار این است که نهاد بین المجالس آسیایی بتواند در توسعه اقتصادی آسیا، ارتباط کشورها با یکدیگر و افزایش سرمایه گذاری را تسهیل کند.
رییس مجلس شورای اسلامی ایران با بیان این که روابط تجاری گسترده ای بین ایران و ترکیه برقرار شده است، افزود: این فرصت خوبی است که از این فرصت برای توسعه و سرمایه گذاری مشترک استفاده شود.
به گزارش ایرنا، دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در جریان نشست مجمع عمومی مجالس آسیایی، با اسماعیل قهرمان رییس مجلس ملی و بینالی یلدریم نخست وزیر کشور ترکیه به صورت جداگانه دیدار و مذاکره کرد.
وی در جریان سفر سه روزه خود به ترکیه، علاوه بر سخنرانی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در جلسه مجمع عمومی مجالس آسیایی، دیدارهایی نیز با روسای مجلس و هیات های پارلمانی کشورهای شرکت کننده انجام داد.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۲۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود

وزیر امور خارجه ایران در پیامی به مناسبت روز ملی خلیج فارس گفت «امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست».

به گزارش ایسنا، در این پیام آمده است: مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار می‌آید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک می‌گویم.

خلیج فارس نامی جاودانه و میراثی جهانی است. در تاریخ ایران دهم اردیبهشت روزی است که یادآور از خودگذشتگی‌های مردمانی دلاور که با مجاهدت خود، پایان اشغال و استعمار پرتغالی بر سواحل جنوبی را پس از سال‌ها رقم زدند.

خلیج‌فارس پهنه بی‌نظیر مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی می‌باشد که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد. اهمیت خلیج فارس در ابعاد تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی و از  جهات گوناگون اقتصادی، سیاسی، حمل‌ونقل، انرژی و ژئوپلیتیک از توضیح و تکرار بی‌نیاز است. به همین دلیل است که اهمیت این پهنه آبی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است.

در نگاه و باور جمهوری اسلامی ایران، امنیت مقوله‌ای پیچیده، متکثر، چند بعدی و تفکیک ناپذیر است که صرفاً با همکاری دست جمعی و از طریق تقویت پیوندها و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق خواهد شد. در همین راستا معتقدیم امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه پیشنهاد و ابتکار در این حوزه‌ها، همواره پیش‌قدم بوده است.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارزش‌ها و پیوندهای مشترک با مردم منطقه همواره در کلیه زمینه‌ها از پدیده‌های زیست محیطی و گردشگری گرفته تا امنیت نظامی و روابط اقتصادی آماده همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مزیت‌های خود در مسیر توسعه پایدار خلیج فارس بوده است. مایلم مجددا تاکید کنم کشورمان با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خدادادی و کسب پیشرفت‌های گسترده در عرصه‌های مختلف، آمادگی دارد تا این دستاوردها را در خدمت به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت منطقه و ارزش‌های مشترک دیرپای آن قرار دهد.

هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده اما درعین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است. از همین رو، دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و نصب‌العین قرار دادن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، بازتعریف و بازتنظیم روابط با همسایگان را مد نظر قرار داد و نه در شعار بلکه در عمل نشان داد که مجدانه به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی و صلح و ثبات در منطقه از راه تعامل و گفتگو بین دو ساحل این گستره آبی است.

حضار گرانقدر؛ یک ویژگی مهم که وجه شناسه امروز برای خلیج‌فارس به شمار می‌رود، روحیه مبارزاتی ساحل‌نشینان سلحشور آن است که اشغال و حضور بیگانگان را برنمی‌تابند. بخش اعظم نابسامانی‌های موجود در خلیج فارس به واسطه دخالت و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه بوده که درک سطحی، برداشتی نادرست و منفعت محور از تحولات آن دارند. دخالت و نقش‌آفرینی کشورهای فرامنطقه‌ای نه تنها موجب ثبات و امنیت مردمان این دیار نشد، بلکه مسیر همکاری‌های مسالمت‌آمیز را به مواجهه و واگرایی سوق داد.

در حالیکه آمریکا و غرب به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و متنوع‌تر به کشورهای منطقه هستند، جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به نفس، عقلانیت سیاسی، رفتار مسولانه و روابطی مودت‌آمیز به دنبال اتصال جنوب این پهنه تاریخی به آسیای میانه، قفقاز و دریای سیاه بوده تا منافع همه ملت‌های منطقه را مورد توجه قرار دهد. ایران، به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند، با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه، برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد. فراموش نکنیم ما با همه تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی، زبانی، نژادی، مذهبی و فکری قرنهاست در کنار یکدیگر زیست مشترک داشته‌ایم و به یقین برای نسل‌های آینده نیز باید سرنوشتی مشترک توام با همزیستی مسالمت‌آمیز و همبستگی اجتماعی را به ودیعه بگذاریم.

اینک با درک و مطالعه این تجربه، جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا در مشورت و همکاری با همسایگان خود یک الگوی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا را پیشنهاد کند. در این خصوص وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در همفکری و جلب نظرات سازنده مراکز مطالعاتی و اندیشمندان صاحب نام کشورهای منطقه، نگرش مفهومی مورد نظر را غنا بخشد.

امروز در حالی نام جاودان خلیج فارس را گرامی می‌داریم که تحولات مهمی در اطراف ما به ویژه  در شامات که ارتباط تاریخی با خلیج فارس دارد در جریان است. قطعا دفاع از فلسطین و فروکاستن از آتش افروزی رژیم صهیونیستی تاثیرات مثبتی در منطقه مهم و حساس خلیج فارس نیز خواهد داشت.

در مقام وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، امید آن دارم خلیج فارس همواره امن، با ثبات و پر رونق محیطی برای آرامش مردمان شمال و جنوبش باشد. 

باور دارم این همایش با حضور و مشارکت فعالانه همه صاحب نظران و اندیشمندان و با ارائه بحث‌های مستدل و تبادل نظر همه جانبه به اهداف والای خود که همانا تقویت منافع ملی و هویت فرهنگی و تاریخی ایران و صیانت از آن  است، دست خواهد یافت.

در پایان از همه دست اندرکاران این مراسم بخصوص محققان و  اساتید گرانقدر که در پاسداشت این روز بزرگ همت گماشته‌اند سپاسگزاری می‌کنم.

دیگر خبرها

  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • «مست عشق» هنوز در ترکیه اکران نشده است/ اعلام زمان دقیق اکران ترکیه تا دو هفته آینده و رایزنی برای نمایش در کشورهای دیگر
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه