Web Analytics Made Easy - Statcounter

امارات، قطر، مصر، ترکیه، پاکستان و حتی برخی کشورهای غربی از باتلاقی که سعودی‌ها در آن گیر کرده‌اند خوشحالند و منافع ملی خود را در ادامه این جنگ می‌بینند.به گزارش بلاغ، عربستان سعودی در جنگ یمن لیست ۶۵ کشور هم پیمان خود برای این جنگ را اعلام کرد، ولی در نهایت جز امارات کشور دیگری به صورت عملی با آن همسو نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان به علت رویکردهای توسعه‌طلبانه ، تنش‌های مرزی و سیاست استبدادی خود در عرصه بین الملل با بسیاری از کشورهای منطقه دارای مشکلات زیادی است که برخی از این پرونده ها  به علت منافع مشترک در حال حاضر معلق رها شده اند. سیاست‌های سرکوب‌گرایانه و ضد آزادی‌های انسانی و حقوق بشر در داخل عربستان، تنش‌های مرزی عربستان و امارات و قطر، جنگ این کشور با مردم مظلوم  و بی پناه یمن طی دو سال گذشته، حمایت از تروریسم در کشورهایی نظیر سوریه، عراق، لبنان و لیبی و ...  و قطع مناسبات با قطر طی ماه های اخیر بعلاوه رقابت نفوذ با کشورهایی نظیر ترکیه و ایران، سردمداران ریاض را به سیاستمدارانی منفور در منطقه تبدیل کرده است.

فارغ از جزئیات تنش های هر یک از کشورهای عربی و غیر عربی منطقه با عربستان، به نظر می‌رسد بسیاری از این کشورها از اینکه ریاض در باتلاق یمن گرفتار شده، نگران نیستند. این در حالی است که افکار عمومی منطقه و جهان از سرکوب‌گری و کشتار وحشیانه مردم بی‌دفاع یمن به دست ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی عصبانی هستند.

گرچه عربستان و امارات در قالب ائتلاف عربی، این جنگ را ضد یمن به راه انداخته اند، اما تنش های مرزی دو طرف بر سر منطقه واحات البریمی یکی از عمیق ترین موارد تنش های مرزی دو طرف است.

علاوه بر درگیری‌های مرزی تاریخی و نگرانی امارات از سیاست‌های قیمومیت طلبانه عربستان در منطقه، رقابت قدرت بین دو طرف در معادلات منطقه ای باعث مشارکت طرفین در جنگ یمن شد، لذا حضور امارات در ائتلاف جنگی عربستان در یمن را باید بیش از آن که ائتلاف راهبردی دو طرف در مسایل منطقه دانست، رقابت قدرت و نفوذ در منطقه و تلاش برای تحقق غنایم حد اکثری از جنگ یمن توصیف کرد، بویژه که در ابتدای جنگ این تصور وجود داشت که ائتلاف جنگی خیلی زود موفق به تحقق اهداف خود در یمن خواهد شد.

یکی از مهم‌ترین اهداف امارات برای ورود در این جنگ تسلط بر بندرگاه‌های یمن در بحر العرب و دریای سرخ بود. این موضوع می توانست تسلط امارات بر شاهراه های آبی حساس منطقه را تضمین کرده و باعث تقویت نقش منطقه ای این دولت کوچک شود. شکی نیست که سعودی ها نیز از دیرباز برای تسلط بر بندر الحدیده یمن و انضمام آن به خاک خود دندان تیز کرده بودند. امارات در همین راستا در حال حاضر کنترل بندر عدن و المخا در یمن را در اختیار دارد که مناطق مشرف به تنگه باب المندب در طرف یمنی را شامل می شود.

با وجود اینکه عربستان از سوء نیت امارات برای ورود به جنگ یمن اطلاع داشت، اما ترجیح داد این حضور را بپذیرد، چرا که از یک طرف می‌توانست انزوای ناشی از وورد انفرادی به عرصه میدانی یمن را جبران کند و از طرف دیگر هزینه های سنگین جنگ را با همسایه ثروتمند خود تقسیم کند.

مصر از زمان "جمال عبد الناصر" عنوان "ام العرب" را یدک می کشد.مصری ها خود را بزرگ تر از آن می دانند که بخواهند زیر پرچم عربستان سعودی بجنگند، لذا قاهره علاوه بر اینکه از ورود به عرصه جنگ یمن خودداری کرد، از گرفتار شدن رقیب سنتی خود در باتلاق یمن نیز استقبال می کند.

علیرغم اینکه مصری ها به دلایل مالی واقتصادی مجبور هستند با عربستان و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس راه بیایند، اما به هر حال خود را قطبی از قطب های منطقه می دانند و ایدئولوژی ملی‌گرایانه ای دارند که با ایدئولوژی سلفی وهابی عربستان در تناقض می باشد. به همین دلیل است که در سوریه از دولت سوریه حمایت می کنند و در مقابل عربستان سعودی و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس قرار دارند.

از سوی دیگر افکار عمومی مصری ها دیدگاه بسیار منفی نسبت به عرب های حوزه خلیج فارس مخصوصا سعودی ها دارند و به همین دلیل بود که پس از انقلاب بر علیه حسنی مبارک، مردم مصر به دو سفارت در قاهره یعنی اسرائیل و عربستان سعودی حمله‌ور شدند. رفتار تحقیر آمیز عرب های حوزه خلیج فارس با کارگران مصری که در این کشورها کار می کنند، یکی از اصلی ترین دلایل چنین احساسی میان مصری ها است. علاوه بر اینها  پس از اینکه دولت مصر مجبور شد دو جزیره تیران وصنافیر را به عربستان سعودی واگذار کند، موج نفرت و انزجار مردمی درون مصر ضد عربستان سعودی شدت گرفت.

پاکستان گرچه در برخی ابعاد جنگ عربستان در یمن ورود پیدا کرده‌، اما به دنبال باج خواهی از ریاض است، به همین علت اسلام آباد دوست ندارد منبع باج خواهی این کشور از عربستان با پایان دادن جنگ یمن متوقف شود. دلیل این باج خواهی نیز این بود که در اوج فعالیت‌های ضد ایرانی عربستان ، رئیس ارتش پاکستان به ایران سفر کرده و با مقامات این کشور رایزنی کرد. این بدان معناست که آنها علاوه بر پرونده یمن، در مناسبات خود با ایران نیز تلاش دارند تا از ریاض امتیاز بگیرند.

نگاهی به ابعاد رقابت قدرت عربستان با ترکیه برای بررسی انگیزه های آنکارا از تداوم گرفتار شدن ریاض در باتلاق یمن کافی است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه از مدت ها پیش می کوشد خود را نماینده اسلام میانه رو در منطقه و بهترین کشور اسلامی در جهان معرفی کند، او عربستان سعودی را رقیب خویش در رهبری جهان اسلام می بیند. گرچه دو طرف در مسأله سوریه تا حدی تطابق نظر دارند، اما بروز پدیده اخوان المسلمین و بحران قطر باعث شد اختلافات دو طرف آشکارتر شود.

قطر گرچه حضور محدودی در ائتلاف سعودی متحاوز به عربستان داشت، اما با قطع مناسبات دیپلماتیک این کشور با ریاض و تعدادی دیگر از کشورهای عربی، فرصت را برای خروج نیروهای خود از یمن مساعد دید. حال دوحه گرچه تلاش دارد موضعی بی طرف نسبت به این جنگ اتخاذ کند ، اما بر دوحه پوشیده نیست که ادامه حضور عربستان در یمن باعث مشغول شدن پتانسیل سیاسی و نظامی ریاض در این کشور می شود، بویژه که اخیراَ امیر قطر اعلام کرده است که ریاض قصد براندازی پادشاهی این کشور را دارد.

گرچه مصائب ملت مظلوم یمن در نتیجه جنگ ائتلاف سعودی باعث خدشه دار شدن افکار عمومی شده، اما موج تنفر موجود از عربستان باعث شده اقدامی عملی از سوی هیچ یک از کشورهای منطقه برای توقف جنگ یمن صورت نگیرد. آمریکا و کشورهای اروپایی نیز همچنان این جنگ را فرصت بزرگی برای فروش بیشتر تسلیحات نظامی خود به عربستان و گرفتن امتیازهای سیاسی و امنیتی بیشتر از این کشور می دانند، لذا به نظر نمی رسد در کوتاه مدت برنامه ای برای پایان دادن به این جنگ وجود داشته باشد.

آنچه که می تواند برای توقف این درگیری ها موفقیت آمیز باشد، اراده قوی ملت مبارز یمن است که طی ماه های اخیر با افزایش فشارهای نظامی و اقتصادی بر عربستان ، این کشور را در ادامه گزینه نظامی با تردید مواجه کرده است. طبعا افزایش این فشارها باعث خواهد شد ریاض رسوایی شکست در یمن را به جان خریده و نیروهای نظامی خود را از این کشور خارج کند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۴۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟

«در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» این‌ها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور به همشهری می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونر‌ها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشور‌های همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشور‌های آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشور‌های آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشور‌های دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید: «چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشور‌های همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشور‌ها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود، اما در شهر‌هایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی (مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برند‌های مختلف عرضه شد.

بستنی گران شده، مشتری آب رفته

مغازه‌داران می‌گویند رشد قیمت این خوراکی پرطرفدار باعث شده تقاضا برای خرید بستنی کاهش پیدا کند. رئیس اتحادیه بستنی، آبمیوه و کافی‌شاپ تهران با تأیید این موضوع می‌گوید: «تورم بر میزان تقاضا برای آبمیوه و بستنی اثرگذار بوده و تقاضا تا حدودی کم شده است. برای همین با وجود اینکه هزینه‌ها بیش از ۵۰درصد افزایش یافته است، صنف ما برای حمایت از مصرف‌کنندگان و برای حفظ بازارمان، تصمیم گرفت امسال فقط حدود ۲۰درصد افزایش قیمت داشته باشد».

محسن مبرا، ضمن تأکید بر اینکه بستنی قیمت مصوب ندارد، ادامه می‌دهد: «از سال۱۴۰۲ بنا بر مصوبه سازمان حمایت، دیگر نرخ مصوب نداریم و نرخ‌ها از سوی خود تولیدکننده‌ها تعیین می‌شود.»

قیمت انواع بستنی در بازار

کماکان ارزان‌ترین بستنی بازاری بستنی یخی است. بستنی یخی میوه‌ای در برند‌های مختلف ۷ هزار تومان است. بستنی چوبی میلکی۱۰ هزار تومان، بستنی کیم ۱۰ هزار تومان، بستنی کیک تیرامیسو ۱۵ هزار تومان، قیفی ۱۵ هزار تومان، بیسکورول ۲۰ هزار تومان، بستنی لیوانی ماراش با شیر بز ۳۰ هزار تومان، بستنی چوبی سالار ۳۰ هزار تومان و بستنی مگنولیا ۴۰ هزار تومان است.

همچنین بستنی یک لیتری طالبی و وانیلی۸۰ هزار تومان است.

هر کیلو بستنی سنتی ساده هم در تهران بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ هزار تومان و نوع ویژه و ۴ مغز آن بین ۲۰۰ تا ۲۷۵ هزار تومان است. هر کیلو بستنی میوه‌ای هم در طعم‌های مختلف انبه، توت‌فرنگی و ... بین ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است.

اگر بخواهید بستنی سنتی در میزان کم سفارش دهید یک ظرف کوچک بستنی سنتی حدود ۴۰ هزار تومان و یک ظرف کوچک بستنی میوه‌ای شامل ۴ اسکوپ (هر اسکوپ بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان) حدود ۷۰ هزار تومان است. اگر هوس بستنی قیفی هم کنید هر عدد آن بین ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان است. بستنی قیفی متری هم که در بعضی مغازه‌ها عرضه می‌شود با توجه به اندازه کوچک، متوسط و بزرگ به قیمت ۵۰ هزار، ۶۰ هزار و ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟