Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- هنوز هم پرش‌ها و تلاش‌های شخصیت ماریو دوست داشتنی در سرزمین خیالی قارچ‌ها یا صدای بیب بیب و انفجار بازی حمله رودخانه در آتاری (بازی هواپیمایی معروف) و یا یا سونیک پر انرژی و مثال‌های دیگری در ذهن خیلی از ما‌ها قرار دارد. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، صنعت کنسول‌های بازی خانگی از همان ابتدا با استقبال خوبی روبرو شد گاهی نیز در گذر زمان دچار فراز و شیب‌های زیادی بود، شرکت‌های که به ورشکستگی رسیدند یا کمپانی‌هایی که به موفقیت خیلی زیادی دست یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این زمینه علاوه بر شرکت‌های اصلی شرکت‌هایی دست سومی نیز وارد این معادلات شدند که برای آن‌ها نیز سود آوری‌های خوبی هم به همراه دارد از تجهیز لوازم جانبی تا ساخت قطعات اصلی درون کنسول‌ها و حتی کارخانجات ساخت تلویزیون و نمایشگر که به فروش بالای خود برای عرصه اعتراف دارند.

اما نکته حایز اهمیت برای ما ایرانی ها: جای خالی یک کنسول ایرانی است.

با توجه به فراگیر شدن این دستگاه ها، کنسول‌های بازی دیگر فقط یک ابزار برای بازی‌های رایانه‌ای نیستند و به کمک آن‌ها می‌توان اهداف آموزشی را دنبال کرد، در رشد و نمو دانش آموزان و کودکان کمک کرد و موارد دیگر فرهنگی که نیاز جامعه امروز ماست.

اما از سویی دیگر با توجه به رشد چشمگیر تلفن‌های همراه فعالان این عرصه همت رو خود را برای ساخت بازی‌های تلفن همراه گذاشتند و به ساخت بازی‌های موبایلی می‌پردازند.

با این اوصاف ایران تا بحال هیچ جایگاهی در صنعت ساخت و ساز کنسول‌های بازی خانگی نداشته است.



در ادامه به معرفی نسل‌های مختلف کنسول‌ها می‌پردازیم، نقاط ضعف و قوت نسل‌ها و دستگاه‌های بررسی می‌کنیم.



تعریف کنسول بازی:

به ابزار‌های اختصاصی که جهت انجام بازی‌های رایانه‌ای گفته می‌شود که نمایش تصاویر آن‌ها بر روی نمایشگر یا تلویزیون انتقال می‌یابد، یعنی کنسول‌های بازی خانگی برای نمایش تصاویر نیازمند یک نمایشگر هستند.

از زمانی که اولین کنسول بازی به صورت تجاری در بازار عرضه شد شاهد تغییرات به شدت زیادی در این صنعت بوده ایم. با اینکه اولین بازی رایانه‌ای در سال ۱۹۵۰ تولید شده است، اما از زمانی که اولین کنسول بازی پا به عرصه گذاشت حدودا ۱۷ سال (۱۹۶۷) سپری شد تا اولین کنسول بازی به صورت تجاری پا به عرصه بازار بگذارد.



نسل اول:

کنسول‌های این نسل همگی گرافیک ساده‌ای داشتند اغلب سیاه و سفید بودند یا اینکه تعداد رنگ خیلی کمی در آن‌ها بود. در یک محیط ثابت بازی انجام می‌شد و اغلب بازی‌ها فاقد صدا بودند. بین سال‌های ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۸ شاهد کنسول‌های این نسل بودیم.

اولین کنسول بازی نامش جعبه قهوه‌ای "Brown Box" بود این محصول در سال ۱۹۶۷ و تسط Ralph H. Baer معرفی گردید. از رالف اچ بایر به عنوان "پدر بازی‌های ویدئویی" یاد می‌کنند. این محصول راه را برای شرکت مگناوکس باز کرد تا کنسول بعدی خود را با نام "مگناوکس ادیسه" در سال ۱۹۷۲ معرفی و به بازار عرضه کند. ادیسه با توجه به تعریف کنسول بازی، اولین کنسول خانگی بازی‌های ویدئویی است؛ و به همراه آن بازی پونگ ارائه شد، البته در نسخه‌های بعدی تغییرات به آن اضافه شد و بازی‌های بیشتری برای معرفی شد. مجموع فروش از این کنسول ۳۳۰۰۰۰ عدد است.

در این نسل کنسول‌های دیگری هم قرار دارند که عبارتند از:

Pong (۱۹۷۵) از شرکت آتاری: بازی پونگ را بر روی یک کنسول به صورت اختصاصی معرفی کردند.
Telstar (۱۹۷۶) از شرکت Coleco که ۱۴ مدل مختلف دارد و حدودا یک میلیون نسخه فروخت.
(۱۹۷۶) APF TV Fun این محصول ساخت ژاپن است.
Color TV-Game (۱۹۷۷) از شرکت نیتندو، این محصول با فروش یک میلیون دستگاه و پرفروش‌ترین کنسول نسل اول حساب می‌شود.
Video Pinball (۱۹۷۸) از شرکت آتاری




نسل دوم:

چَنل اِف در سال ۱۹۷۶ آغازگر نسل دوم کنسول‌های بازی بود. مشخصه بارز این نسل اضافه شدن ریزپردازنده‌ها به کنسول‌ها بود به صورتی که کاربر با این محصولات می‌توانست به صورت تک نفره هم بازی کند، چرا که به دلیل توان پردازشی بالاتر نسبت به نسل‌های قبل هوش مصنوعی وارد بازی‌ها شده بود. گرافیک بازی‌ها بهبود پیدا کرده و دیگر شاهد یک محیط بازی ثابت و ساکن نبودیم.

دیگر خصوصیت مثبت این نسل استفاده از کارتریج بازی بود که کاربر اجازه می‌داد از بازی‌های متعددی در یک کنسول استفاده کند.

شاخص‌ترین کنسول این نسل، آتاری ۲۶۰۰ می‌باشد. این کنسول که در سال ۱۹۷۷ معرفی شد پس از مدت کوتاهی خود را به عنوان محبوب‌ترین کنسول این نسل معرفی کرد. انصافا بازی‌های خوب و سرگرم کننده‌ای هم برای این کنسول ارائه شد که همچنان در ذهن خیلی از ما‌ها هستند از جلمه River Raid (حمله رودخانه) که به اسم بازی هواپیمایی آتاری نیز در میان مردم معروف بود. یا بازی پک من و ...

در این نسل کنسول‌های دیگری هم قرار دارند که عبارتند از:

Channel F. (۱۹۷۶) از شرکت Fairchild اولین کنسول خانگی که ریزپردازنده داشت و قابلیت اتصال کارتریج داشت.
Advanced Programmable Video System ۱۲۹۲ (۱۹۷۶) از شرکت ریدوفن
RCA Studio II (۱۹۷۷) این کنسول بازی‌هایی با گرافیک ساده داشت و برخلاف باقی کنسول‌ها دسته جداگانه برای بازی کردن نداشت، بلکه دارای دو صفحه کلید ۱۰ دکمه‌ای بر روی خود کنسول بود.
Bally Astrocade (۱۹۷۷) این کنسول نسبت به باقی کنسول‌ها از لحاظ پردازش گرافیک قوی‌ترین در این نسل است.
VC ۴۰۰۰ (۱۹۷۸) از کمپانی آلمانی اینترتون  


نسل سوم:

در نسل سوم شاهد رشد نسبتا خوب گرافیک بازی‌های رایانه‌ای شدیم. برای کاراکتر‌های بازی از انیمیشن‌های دوبعدی استفاده می‌شد، دوربین می‌توانست کاراکتر را دنبال کند و از خشکی و ساکن بودن نسل‌های قبل کاسته شده بود، افزایش کیفیت صدای بازی‌ها را هم میتوان از شاخصه‌های بارز این نسل بدانیم. کنسول ان‌ای‌اسِ نینتندو (این کنسول در ایران به اشتباه میکرو نام گزاری شده) و کنسول مستر سیستم سگا جدی‌ترین رقبای این دوره به شمار می‌روند. بازی Super Mario Bros. ۳ با فروش بیش از ۱۷ میلیون نسخه که سومین عنوان پرفروش کنسول ان‌ای اس نیتندو حساب می‌شود از شاخص‌های این دوران به حساب می‌آید. در این نسل به دلیل استفاده از پردازنده‌های ۸ بیتی به نسل ۸ بیتی هم معروف می‌باشد.

دیگر کنسول‌های شاخص این نسل عبارتند از:

MSX (۱۹۸۸) توسط شرکت مایکروسافت معرفی شد.
SG-۱۰۰۰ (۱۹۸۳) اولین کنسول کمپانی سگا که موفقیت تجاری چندانی نداشت، اما شروع کار برای سگا محسوب می‌شود.



نسل چهارم:

رقابت اصلی در کنسول‌های نسل چهارم که به ۱۶ بیتی معروف هستند بین دو کنسول مگا درایو سگا و سوپر نینتندو جریان داشت. استفاده از پردازنده‌های ۱۶ بیتی موجب افزایش کیفیت گرافیکی قابل توجی شد. کنترل بازی (دسته) در این نسل نسبت به نسل‌های قبل تعداد بیشتری دکمه داشتند و موجب بهبود در کنترل بازی شد.

کمپانی نیتندو که در نسل قبلی خودش را به جهانیان اثبات نموده بود این دوره را با موفقیت شروع نمود. از سوی دیگر سِگا هم از همان ابتدا جدی و پرتوان کار خود را شروع کرد و به خوبی توانست بازار را به دست بگیرد. سگا برای رقابت با سوپر ماریو دوست داشتنی و محبوب دست به خلق شخصیتی به نام سونیک زد و بازی کن‌ها زیادی رو به سمت خود جذب نمود و در این صنعت به پیشرفت قابل توجهی هم دست پیدا کرد.

دیگر کنسول‌های شاخص این نسل عبارتند از:

(۱۹۸۷) توربو گراف ایکس از شرکت ان‌ای سی، این محصول اولین کنسول نسل چهارم به حساب می‌آید.
Philips CD-i کنسولی از شرکت فیلیپس با قابلیت خواندن بازی از روی لوح فشرده، این اولین کنسولی به حساب می‌آید که از قابلیت آنلاین استفاده می‌کند.



نسل پنجم:

سه کنسول اصلی این نسل پلی استیشن سونی، سگا ساترن و نیتندو ۶۴ می‌باشند. در این نسل شاهد ظهور محیط‌های گرافیکی سه بعدی و قوی کیفیت صدای بالاتر نسبت به نسل‌های قبل، عمده این پیشرفت رو مدیون استفاده لوح‌های فشرده به جای کارتریج‌ها هستیم چرا که بازی ساز‌ها دستشان برای انتقال محتوای زیاد به کنسول باز شده و این یعنی پیشرفت چشمگیر در زمینه گرافیک.

این نسل از سال ۱۹۹۳ با ارائه Atari Jaguar شروع و تا سال ۲۰۰۶ با آخرین نسخه PSone پایان گرفت.

زمانی که سونی اولین کنسول بازی خودش پلی استیشن را معرفی کرد تحسین همگان را برانگیخت و با رکوردی بی سابقه یعنی فروش ۱۰۰ میلیون دستگاه از پلی استیشن که تا اون لحظه هیچ پلتفرم بازی به آن دست نیافته بود خودش را به عنوان یکی از شاخص‌های این عرصه معرفی نمود.

Atari Jaguar سرگذشت عجبی داشت این کنسول با اینکه اولین ۶۴ بیتی بازرا بود، ولی تنوانست مانند نسل‌های قبلی آتاری موفقیت کسب کند و تبدیل به آخرین کنسول ساخت کمپانی محبوب آتاری شد.  


نسل ششم:

تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت، خلاقیت‌ها زیاد بازار‌های چند میلیون دلاری و رواج بازی‌های کامپیوتری دیگر باعثت این شد که چیزی جلو دار این صنعت نباشد و شرکت‌ها در رقبابت با یکدیگر هرکدام محصولی را معرفی میکردند، کمپین‌های تبلیغاتی را برای معرفی محصولات خود به راه می‌انداختند، کنسول‌های بازی خانگی وارد نسل جدیدی شدند و بازی کن‌ها رو شگفت زده و خوشحال میکردند.

کنسول دریم کست سگا، اولین کنسول نسل ۶ و البته آخرین کنسول سگا محسوب می‌شود. با اینکه این محصول ارزان‌تر از سگا ساترن بود و یا حتی مودم داخلی برای اتصال به شبکه داشت، اما در رقابت با پلی استیشن ۲ شکست خورد و سگا هم تصمیم گرفت که دیگر به تولید کنسول‌های بازی پایان دهد و به عنوان شرکت‌های دسته سومی به فعالیت خود ادامه دهد.

سونی با معرفی و فروش پلی استیشن ۲ بار دیگر موفقیت تجاری نسل قبل را تکرار کرد و این بار حتی رکورد قبلی خودش را با فروش ۱۵۵ میلیون نخسه شکست بیش از ۳۸۰۰ عنوان بازی برای این کنسول معرفی شد و تبدیل به پرفروش‌ترین کنسول بازی‌های خانگی در تمامی تاریخ شد.

غول بزرگ کامپیوتری یعنی مایکروسافت که قبلا هم تجربه در این صنعت رو داشته است این بار با یک محصول بسیار جالب به نام Xbox وارد این رقابت شد، ردموندی‌ها با دانش نرم افزاری و شبکه‌های کامپیوتری که داشتند اقدام به راه اندازی سرویس Xbox Live کردند این سرویس پولی به کاربران اجازه میداد که محتوا را از اینترنت دانلود کرده و یا با دیگر کاربران به بحث و تبادل نظر بپردازند. ایکس باکس تا سال ۲۰۰۹ یعنی زمانی که فروشش متوقف شد چیزی بالغ بر ۲۴ میلیون دستگاه فروخت. نکته جالب اینکه بعد از آتاری جگوار این اولین کنسولی بود که توسط یک شرکت آمریکای معرفی می‌شد.

نیتندو در سال ۲۰۰۱ کنسول گیم کیوب خودش را معرفی کرد این کنسول هم از قالبیت‌های جالبی برخوردار است از جمله اینکه برای اولین بار بود که در کنسول‌های این شرکت از دیسک نوری استفاده می‌شد، اما برخلاف دیسک‌های دی وی دی که متداول دیگر برند‌ها بود از دیسک‌های اختصاصی خودش که چیزی شبیه مینی دی وی دی بود با ظرفیت یک و نیم گیگ استفاده میکرد؛ و تا زمان توفقش در سال ۲۰۰۷ چیزی حدود ۲۱ میلیون نسخه فروخت.



نسل هفتم:

مایکروسافت طعم شیرین این تجارت را چشیده و حالا یکی از ارکان این عرصه به حساب می‌آید در سال ۲۰۰۵ با عرضه Xbox ۳۶۰ نسل تازه‌ای از کنسول‌های بازی را معرفی کرد. مایکروسافت با معرفی سه مدل از Xbox ۳۶۰ موفق به فروش بیش از ۸۴ میلیون نسخه از این دستگاه شد.

کاربران در این نسل با پیشرفت شگرفی از جمله بازی‌هایی با کیفیت HD، ورود سنسور‌های حرکتی، افزایش چندین برابری هوش مصنوعی و... در بازی‌ها روبه رو شدند.

سونی هم در سال ۲۰۰۶ محصول بعدی خود یعنی پلی استیشن ۳ یا PS۳ را معرفی کرد، این اولین کنسولی بود که از دیسک‌های بلو-ری برای خواندن اطاعات استفاده می‌کرد و تا کنون ۸۰ میلیون از این محصول به فروش رفته است.

با عرضه نیتندو وی (Wii) شاهد یک محصول جدید با قابلیت‌های خیلی جالب روبرو هستیم. کمپانی خوش نام نیتندو که از همان ابتدای کار دنبال نوآوری و خلاقیت بوده است، کنترلر این دستگاه را مجهز به سنسور‌های حرکتی کرده تا کاربران را در حین بازی درگیر کند و برای انجام دستور‌ها شخص بازی کن هم فعالیت بدی داشته باشد. با توجه به اتهاماتی که پشت سر بازی‌های رایانه‌ای مبنی بر تنبلی و بی تحرکی بازی کن‌ها همیشه بوده است، نیتندو با این محصول و نوآوری که انجام داد کاربران را درگیر بازی می‌کند و موجب تحرک و فعالیت بدنی آن‌ها می‌شود. فروش خوب ۱۰۱ میلیونی از این دستگاه نشان می‌دهد که تا جای ممکن نیز موفق عمل کرده و رضایت کاربران را به همراه داشته است.



نسل هشتم:

اولین کنسول این نسل نیتندو Wii U. است که در سال ۲۰۱۲ معرفی شد و در سال ۲۰۱۳ پلی استیشن ۴ و Xbox one از سونی و مایکروسافت معرفی شده اند. در این نسل همچنان رقابت اصلی میان سه شرکت سونی، مایکروسافت و نیتندو می‌باشد. در این نسل همچنان شگفتی آفرینی شرکت‌ها رو می‌بینیم و روز به روز به قابلیت‌های اصلی و جانبی آن‌ها اضافه می‌شود.    

 

منبع:خبرگزاری علم و فناوری

 

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۴۴۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق۳۶همت‌ اعتبارشرکتهای دولتی در امورفرهنگی برای اولین بار

امسال برای نخستین بار یک درصد از هزینه شرکتهای دولتی صرف امور فرهنگی خواهد شد و مجموع اعتبار لحاظ شده از این محل ۳۶ هزار میلیارد تومان است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهمترین تغییر قانون بودجه سال 1403 نسبت به قوانین قبلی در حوزه شرکت‌های دولتی، کسر یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های مذکور (به استثنای هزینه‌های سود و جریمه‌های بانکی و بیمه) برای امور فرهنگی است که در بند ب تبصره 13 قانون بودجه سال 1403 مورد توجه قرار گرفته است. 

 در قوانین بودجه قبلی بعضاً احکامی برای برداشت درصدهایی از هزینه‌های شرکت‌های دولتی تصویب شده بود ولی این اولین بار است که مقرر شده یک درصد از کل هزینه شرکت‌های دولتی به امور فرهنگی تخصیص داده شود بدون آنکه حداقل شرکت‌های زیانده از پرداخت این مبالغ معاف شوند. علاوه‌بر این ، مصارف حاصل از یک درصد هزینه شرکت‌های دولتی، در قالب جدول 12 تحت عنوان «توزیع اعتبارات بند ب تبصره 13» در لایحه بودجه سال 1403 مد نظر قرار گرفته است که اعتبار آن بالغ بر 36 هزار میلیارد تومان است. 

 یک درصد از هزینه در 77 شرکت دولتی سودده از کل رقم سود پیش‌بینی شده برای سال آینده بیشتر است (این رقم در برخی شرکت‌ها بیش از 400 برابر سود آن شرکت و در برخی دیگر از شرکت‌ها بیش از 1000 برابر هزینه‌های سرمایه‌‌ای شرکت از محل منابع داخلی است). این در حالی است که برای 180 شرکت اساساً سود صفر پیش بینی شده و پرداخت یک درصد هزینه در خصوص آنها در عمل با احتمال قابل توجهی مساوی با زیان خواهد بود.

مرکز پژوهشهای مجلس در این خصوص معتقد است،  این رقم برای 257 شرکت دولتی (معادل 76 درصد از شرکت‌های دولتی) بیشتر از کل سود این شرکت هاست. درج احکام این چنینی در کنار خروج همیشگی 75 درصد از سود شرکت‌های دولتی آن هم به صورت علی‌الحساب و پیش از تحقق سود، باعث تضعیف توان سرمایه‌گذاری شرکت‌ها خواهد شد. 

 اخذ این مبالغ منجر به کاهش درآمد و سودآوری شرکت‌های سودده خواهد شد به نحوی که در عمل برخی شرکت‌های سودده تبدیل به زیانده شده و در برخی دیگر از شرکت‌ها نیز تمام یا بخشی از سود باقیمانده در شرکت (که مشمول خروج همیشگی 75 درصدی نشده) نیز به این نحو از شرکت خارج خواهد شد. واضح است که نتیجه این اقدام در شرکت‌های زیانده نیز تعمیق زیان و انباشت بیشتر آن خواهد بود.

در این گزارش مطرح می‌شود که اخذ درصدی از هزینه‌ شرکت‌های دولتی مستقل از مصارف آن، به دلیل آنکه بخش مهمی از هزینه‌ها در بسیاری از شرکت‌ها، مربوط به خرید مواد اولیه تولید و به طور کلی هزینه تمام شده تولید است، با منطق کارشناسی قابل توجیه نیست. علاوه بر این، برداشت درصدی از هزینه شرکت‌های زیانده و دارای زیان انباشته نیز نه تنها به جهت کارشناسی توجیه‌پذیر نیست بلکه به معنای تعمیق زیان در شرکت‌های مذکور است. بر این اساس تذکر این نکته ضروری است که یکی از دلایل مهم زیانده بودن شرکت‌های دولتی و تداوم زیان در آنها، این جنس سیاستگذاری‌ها بوده و هست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • خرید دستگاه تصفیه آب خانگی با خدمات طلایی شرکت آبگونه
  • جذاب‌ترین موستانگ‌های شلبی تاریخ، از 1967 تا 2022 (+عکس)
  • معرفی تیم‌های برتر اولین استارت آپ دانش آموزی هنرستان‌های دخترانه گلستان
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • معرفی تیمهای برتر اولین استارت آپ دانش آموزی هنرستان های دخترانه گلستان
  • معرفی نفرات برتر مسابقات کشوری شطرنج در مراغه
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • تزریق۳۶همت‌ اعتبارشرکتهای دولتی در امورفرهنگی برای اولین بار
  • غرق در نوستالژی؛ بهترین بازی‌های PlayStation 2