Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@01:52:37 GMT

هزینه‌های نظام سلامت ۲۰درصد کم می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۵۹۱۰۵

هزینه‌های نظام سلامت ۲۰درصد کم می‌شود

وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی از اجرای برنامه های جدید این وزارتخانه برای کاهش 20 درصدی هزینه ها و صرفه جویی منابع مانند اجرای راهنماهای بالینی و الکترونیکی شدن خدمات سلامت خبر داد.

سید حسن هاشمی گفت: با اجرای برنامه های جدید وزارت بهداشت برای مدیریت منابع، می توانیم حداقل 20 درصد هزینه های نظام سلامت را در کشور کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، به گفته وی، صرفه جویی منابع در بیمه ها جزئی از این طرح است و قرار نیست توپ در زمین بیمه ها باشد. وزارت بهداشت نیز با اصلاح ساختار مدیریتی و به خصوص افزایش اختیارات بیمارستان های دولتی هزینه ها را مدیریت می کند.

مشروح گفت و گوی اختصاصی با وزیر بهداشت را در ادامه می خوانیم:

برای صرفه جویی در منابع حوزه سلامت در دولت دوازدهم چه برنامه ای دارید؟

هاشمی: سوال خیلی مهمی است؛ حدود دو ماه است که سازمان بیمه سلامت ایران که بخشی از بیمه های پایه کشور است به وزارت بهداشت آمده است. حسن آن این است که وقتی دخل و خرج یکجا مدیریت شود، حتما کسی که خرج ایجاد می کند، حواسش به درآمد هم هست و متناسب با منابعی که دارد، هزینه ایجاد می کند.

این حرفی است که ما از اول که در این مسئولیت (وزارت بهداشت) آمدیم، می زدیم و در سیاست های ابلاغی نظام سلامت توسط مقام معظم رهبری هم آمده بود، بخشی از این سیاست با تصمیمی که مجلس برای انتقال سازمان بیمه سلامت ایران به وزارت بهداشت، گرفت، محقق شد.

در طول این دو ماه حداقل اتفاقی که افتاده این است که اجازه ندادیم هیچ هزینه جدیدی ایجاد شود، تصمیماتی هم در سازمان بیمه سلامت گرفته شد که اعلام آن، اتقاقا مورد نقد کسانی قرار گرفت که همواره وزارت بهداشت را به صرفه جویی توصیه می کردند.

منظورتان اولویت خرید داروهای ژنریک از سوی بیمه هاست؟

هاشمی: بله، البته برنامه مفصلی هم هست که به کمک انجمن های پزشکی، سازمان نظام پزشکی و بیمارستان های کشور با محوریت سازمان های بیمه گر، دنبال می شود.

چه برنامه ای است؟

هاشمی: برنامه ای برای اجرایی شدن راهنماهای بالینی خدمات پزشکی و صرفه جویی در هزینه داروهای پر هزینه، اعمال جراحی پرهزینه و به امید خدا الکترونیکی شدن خدمات پزشکی در کشور. اگر بتوانیم خدمات سلامت را در همه بخش ها، به صورت الکترونیک ثبت و ضبط کنیم، حداقل 20درصد در هزینه های نظام سلامت و وزارت بهداشت صرفه جویی می شود.

 منظورتان همان اجرای برنامه پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان است؟

هاشمی: بخشی از برنامه، پرونده الکترونیک سلامت است، آن موقع مشخص می شود که یک پزشک، یک بیمار یا یک بیمه گذار در ماه چقدر برای حوزه سلامت هزینه ایجاد می کند،در این صورت هر جا که لازم است تذکر داده شود یا پیشگیری شود، این کار انجام می شود تا هزینه اضافه به کشور تحمیل نشود.

من از قبل هم گفته ام، اگر واقعا بیمه به عنوان یک صنعت مقتدرانه در کشور بتواند ایفای نقش کند، بسیاری از مشکلات حل می شود، مشروط به اینکه یک انضباط مالی در بودجه کشور در حوزه سلامت وجود داشته باشد.

چطور؟

هاشمی: باید هزینه تمام شده خدمات سلامت را حساب کنیم، و به موقع پرداخت کنیم، منابع نظام سلامت هم باید منابع پایداری باشد، در آن صورت، هم ارائه کننده خدمت و هم دریافت کننده خدمت، از حقوق مساوی برخوردار خواهند بود و در این صورت است که می توانید از وزارت بهداشت مسئولیت بخواهید.

طبیعی است که کیفیت خدمات سلامت با این شرایط که ما امروز داریم و گرفتاری هایی که کم و بیش همه شاهد و مطلع هستند، بهبود پیدا نمی کند.

منظورتان بدهی معوقه سازمان های بیمه است؟

هاشمی: کلا می گویم، فقط به این موضوع ختم نمی شود، موضوعات مختلفی در نظام سلامت هست که حتما در معرض تهدید است، زمانی می توانید انتظار بیشتری از نظام سلامت داشته باشید که حق مردم عزیز کشورمان هم هست، که بتوانیم واقعا ارائه کنندگان خدمت را حالا نه همه را، بلکه اکثریت را راضی نگه داریم. منظورم کسانی است که به حق خودشان قانع هستند. کارهای خوبی در این زمینه در وزارت بهداشت شروع شده است و امیدوارم در آینده با هماهنگی که در بیمه ها ایجاد می شود، با صبر و حوصله بدون کار احساسی، بتوانیم مسیر درستی را دنبال کنیم.

از طرفی امیدواریم از سال 97 هم بیمه تامین اجتماعی و هم بیمه سلامت ایران از نظام مالی منظم تری برخوردار باشند و سهمشان به منابع پایدارتری گره بخورد که مشکلات فعلی کم شود.

این برنامه هایی که برای صرفه جویی در منابع نظام سلامت اعلام کردید، بیشتر منوط به همکاری بیمه هاست، نقش خود وزارت بهداشت برای صرفه جویی منابع کمتر است؟

هاشمی: نه، وزارت بهداشت هم در آینده می تواند نقش پر رنگ تری داشته باشد، منوط به اینکه ساختار مدیریتش را در بیمارستان ها تغییر دهد، یعنی اختیارات بیشتری را به بیمارستان ها بدهد تا به دانشگاه های علوم پزشکی، الان برای این کار در وزارت بهداشت مشغول بحث و کار کارشناسی هستیم تا بودجه سالانه هر بیمارستان تعیین شود و هر بیمارستان در آن سقف ارائه خدمت کند.

از این طریق طبیعی است که مدیر و رئیس بیمارستان، روسای بخش ها و اعضای هیات علمی تلاش می کنند که اولویت هایشان را مشخص کنند و اجازه ندهند، هزینه ها بیشتر از سقف تعیین شده، اتفاق بیفتد.

در پاسخ به پرسش شما باید بگویم نه، این طور نیست که نقش وزارت بهداشت در مدیریت منابع و صرفه جویی کم باشد. همکاران ما هم (در وزارت بهداشت) کمک می کنند و به قول امروزی ها توپ در زمین بیمه ها نخواهد بود، همه باید کمک کنیم و از فرافکنی پرهیز کنیم، اگر واقعا می خواهیم، نظام سلامت کارآمدی داشته باشیم.

در عین حال باید فکر کنیم که کشور به جز سلامت، هزینه های دیگری هم دارد، غیر از بهداشت و درمان و آموزش بالاخره کشور ماموریت های دیگری هم دارد، قرار نیست منابع صرفا به این بخش ها بیاید.

لازم است این نکته را هم عرض کنم که به رغم همه ادعاهایی که در تریبون های مختلف می شود، اگر به قیمت ثابت، بخواهید بودجه امروز وزارت بهداشت را در حوزه سلامت حساب کنید، یعنی اینکه هم قیمت دلار را ثابت در نظر بگیرید و هم تورم را صفر در نظر بگیرید، بودجه امروز وزارت بهداشت معادل بودجه سال 90 است و من خواهش می کنم این نکته در نظر گرفته شود.

با احتساب بودجه های طرح تحول سلامت و 10درصد منابع هدفمندی یارانه ها؟

هاشمی: بله، تازه با این تفاوت که مردم آن زمان، یک درصد مالیات بر ارزش افزوده را برای سلامت نمی دادند، حالا از جیبشان می دهند. خواهش می کنم، افرادی که اظهار نظر می کنند، به جداول مقایسه ای بودجه توجه کنند، آن وقت معلوم می شود که چه بخشی از آنچه درباره بودجه های حوزه سلامت گفته می شود، بزرگنمایی است و چه بخشی واقعی است. البته این نافی این نیست که ما باید صرفه جویی کنیم، این، هم دستور دین ماست و هم عقل و هم انصاف حکم می کند و بالاخره قانون ایجاب می کند، چون منابع از زندگی و سفره مردم به دستگاه های اجرایی اختصاص پیدا می کند و باید در هزینه کرد آن نهایت دقت و صرفه جویی بشود.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۹۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند

شهروز همتی با بیان اینکه در این کنگره و در بخش نمایشگاهی، بیش از ۲۰۰ شرکت تولید کننده و دانش بنیان حضور دارند،بیان کرد: هرسال کنگره یک رویکرد اصلی دارد ودر سنوات گذشته رویکرد اصلی کنگره کرونا  هوش مصنوعی بوده است اما امسال نقش ومحوری کنگره، نقش آزمایشگاه ها در نظام سلامت است.
وی ادامه داد: مطالب علمی در کارگاه ها براساس نیازسنجی ها ارائه می شود و پیش بینی می شود ۸ هزار نفر از کنگره امسال بازدید کنند و ۳۵۰۰ نفر تاکنون در بخش علمی ثبت نام کرده اند که نسبت به سال گذشته افزایش مخاطب شاهد هستیم.
نقش مهم شرکت های تولیدی کیت های آزمایشگاهی در ارائه خدمات
در ادامه این رویداد،پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره نقش شرکت های دانش بنیان حاضر در این کنگره در افزایش سطح علمی مخاطبان وشرکت های مخاطب کنگره گفت: این شرکت ها با آوردن فناوری های جدیدووابسته به هوش مصنوعی، تشخیص هارادر آزمایشگاه به روز، دقیق و سریع تر می کنندزیراهرچه دستگاه ها دقیق تر عمل کنند می توانند در تشخیص بهتر موثر باشند.
وی افزود: نقش شرکت های تولیدی کیت های آزمایشگاهی و تولید کیت های استانداد در ارائه خدمات آزمایشگاهی مهم است وقتی تشخیص درست و سریع اتفاق بیافتد، تشخیص پزشک نیز صحیح و به نفع بیمار خواهد بود.
زرنانی اضافه کرد:دراین صورت می توان نتیجه گرفت که شرکت های تولیدی کیت های دانش بنیان به طورغیرمستقیم باسلامت بیماردرارتباط هستند.
وی درباره اینکه با وجود بیش از  ۵ هزار آزمایشگاه در سطح کشور، نقش آزمایشگاه ها در نظام سلامت به چه صورت است افزود: آزمایشگاه ها مهم ترین پایه سلامت در کشور هستند و به عنوان عوامل کمک کننده درتشخیص بیماری های بالینی به شمار می آیند. پزشک با توجه به علایم بالینی بیمار، ممکن است دچار تردید شود که آزمایشگاه ها می توانند این موارد را برطرف کنند.
زرنانی اظهار کرد: آزمایشگاه هادرنظام سلامت نقش پایه و محوری دارند در تمام سطوح پزشکی مانند تشخیص بیماری های عفونی، انگلی، سرطان، خودایمنی و متابولیک، آزمایشگاه ها کمک کننده هستند.
وی درپایان گفت: بالین خوب یعنی تشخیص خوب و تشخیص خوب یعنی استفاده از تجهیزات یک آزمایشگاه خوب لذا آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند.
فعالیت ۴۰ هزار نفر در ۶ هزار آزمایشگاه کشور
همچنین، غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درحاشیه این کنگره گفت: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات و مسایل روز آزمایشگاهی و پیشرفت های تکنولوژی صورت گرفته، نیازهای روز همکاران خدمت رسان در درمان را برآورده و با تکنولوژی و مسایل جدید آزمایشگاه ها آشنا کنیم.
وی افزود: پنل های کنگره به صورتی است که در تعدادی از آنان به نقش وجایگاه آزمایشگاه در نظام سلامت پرداخته می شود بسیاری از برنامه های اجرایی در سطح ملی با کمک آزمایشگاه های علمی صورت می گیرد و همکاران با داده های این آزمایشگاه ها در مراکز درمانی تیم مراقبت را هدایت می کنند لذا برگزاری اینگونه کنگره ها اهمیت بالایی دارد.
حمزه لو با این بیان که در سطح کشور ۶۰۰۰ آزمایشگاه داریم که ۴۰هزار نفر در آنان فعالیت دارند، ادامه داد: موضوع روز آزمایشگاه فناوری های دنیاست بحث آزمایشگاه بر روی یک تراشه، پرداختن به موضوعات ژنتیکی وترکیب موارد با هوش مصنوعی از جمله موارد مهم است که در پنل ها سعی شده به این موضوعات پرداخته شود
وی بر اهمیت نقش آزمایشگاه ها تاکید و اظهار کرد: موضوعات هوش مصنوعی درتشخیص زودهنگام یک بیماری و پیش گویی کردن برخی بیماری ها دستاورد خوبی است که امیدواریم بتوانیم در کشورمان در این زمینه پیش رو باشیم.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • هشدار بیمه مرکزی به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت
  • کارت سوخت رانندگان باطل می شود!
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • کارت سوخت این خودروها باطل می‌شود
  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد