Web Analytics Made Easy - Statcounter

«عبدالباری عطوان»، نویسنده سرشناس عرب و سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» در یادداشتی با عنوان «ترامپ تیر خلاص را به فتنه طائفه‌ای و پروژه جنگ شیعه و سنی شلیک کرد»، گفت، ایران و ترکیه دو کشور غیرعربی بودند که برنده توطئه‌چینی رئیس‌جمهور آمریکا در شناساندن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل شدند.

در این یادداشت آمده است: «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا با به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر اسرائیل، متحدان خود را از بین کشورهای عرب سنی حاشیه خلیج فارس و همچنین مصر که در محور موسوم به «میانه روهای عرب» هستند از پای درآورد و فتیله انتفاضه‌ای را روشن کرد که چه بسا تا چند ماه یا حتی چند سال ادامه داشته و مقدمه‌ای برای جنگی منطقه‌ای باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عطوان نوشت: قمار ترامپ که با استقبال گسترده بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و لابی یهودی در واشنگتن همراه شد مهم ترین متحدان عرب آمریکا را به انزوا کشاند، منظور ما عربستان و مصر است و جایگاه دو کشور دیگر غیر عربی یعنی ایران و ترکیه را ارتقا داد دو کشوری که در کشمکش بر سر رهبری جهان اسلام و مرجعیت‌های اسلامی در جبهه مقابل قرار دارند.

وقتی ژنرال «قاسم سلیمانی»، فرمانده سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران آشکارا با فرماندهان گردان‌های عز الدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس و گروهان‌های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی تماس گرفته و بر آمادگی ایران برای حمایت جامع از نیروهای مقاومت در مقابله با اسرائیل تاکید کرد و سایت‌های ایرانی تصاویری از ژنرال سلیمانی را بر فراز قبه الصخره در قدس اشغالی و مرز لبنان و فلسطین منتشر کردند این یعنی ایران قوی‌ترین متحد فلسطینیان و انتفاضه آنها شده است آن هم زمانی که بیش‌تر رقبای عرب ایران در حاشیه خلیج فارس سرگرم عادی سازی روابط خود با اسرائیل و همدستی با اقدام ترامپ در یهودی سازی قدس شریف هستند.

رای الیوم آورده است: ژنرال سلیمانی در جنگی ورود نکرده مگر که پیروز از آن بیرون آمده؛ در کردستان عراق مداخله کرد و همه پرسی جدایی آن از عراق را ناکام گذاشت. در سوریه در کنار ارتش سوریه مبارزه کرده و در تسلط مجدد دولت بر بیش‌تر نقاط این کشور مشارکت داشت. الحشد الشعبی را در عراق تاسیس کرد و به آنها قدرت داد تا موصل و بیش‌تر دیگر شهرهای عراق را آزاد کنند و هم اینک او به سمت فلسطین و قدس اشغالی نفوذ یافته آن هم در شرایطی که کشورهای عربی با پروار کردن ارتش‌هایشان بی جهت فخرفروشی می‌کنند.

تشکیل جبهه جدید اسلامی توسط ایران و ترکیه برای دفاع از قدس

نویسنده تاکید کرد: عربستان به تشکیل ائتلافی از کشورهای عربی اسلامی سنی، برای رویارویی با گسترش دایره نفوذ ایران و شیعیان دل بسته بود اما مسأله کنونی قدس و پیامدهای آن ضربه‌ای قوی به این زیاده خواهی‌ها زد تا به آن نشان بدهد که یک جبهه اسلامی مرکب از دو قدرت بزرگ منطقه‌ای اسلامی تاسیس شده که با یکدیگر در یک زمینه‌ غیرفرقه‌گرایی یا مذهبی برای مقابله با اسرائیل و همپیمان آن، ترامپ متحد شدند و آن دو قدرت، ترکیه سنی و ایران شیعی است و کشورهای برادر مسیحی نیز از آنها حمایت می‌کنند به گونه‌ای که ماهیت مناقشه را در منطقه به اصالت واقعی خود بازگرداندند به گونه‌ای که مناقشه‌ای متمدنانه در مقابله با رژیم نژادپرست اسرائیل محسوب می‌شود و این تحولی بزرگ است که اسرائیل و متحدانش در ائتلاف میانه‌روهای سنی روی آن حساب نکرده بودند.

رای الیوم ادامه داد: مبارزه با پروژه نژادپرستانه شهرک سازی‌های اسرائیل امروز در راس اولویت‌های محور ایران و ترکیه و متحدان عرب و مسلمان آن است و ما اطمینان داریم که که این اتفاق جدید و بی‌سابقه در بحث و گفت‌وگوها، سخنرانی‌ها و بیانیه پایانی اجلاس سران کشورهای اسلامی بازتاب خواهد داشت که از امروز چهارشنبه در استانبول به دعوت رجب طیب اردوغان برگزار می‌شود و چه بسا نقطه عطفی تاریخی را تشکیل بدهد.

نزول سطح حضور متحدان عرب آمریکا در اجلاس استانبول

عطوان اظهار داشت: موضوع قابل توجه این است که عربستان خود را در این اجلاس و فعالیت‌های آن منزوی کرده وبا اعزام وزیر اوقاف و امور اسلامی خود به این اجلاس در پایین سطح ممکن حضور پیدا کرده و مصر نیز به حضور سامح شکری، وزیر خارجه خود در اجلا س اکتفا کرده که این مساله نشانه کاهش نقش دولت‌های مصر و عربستان در مساله‌ای است که همه توجهات جهان اسلام رابه سمت خود جلب کرده و آن هم یهودی سازی قدس شریف و از بین بردن ماهیت عربی و اسلامی آن با اقدام آمریکاست.

وی افزود: سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان نیز بلافاصله به این تحول راهبردی ملحق شد و دوشنبه شب طی نطقی در جریان تظاهرات باشکوه ضد آمریکا و اسرائیل که درضاحیه جنوبی بیروت برگزار شد، گفت: حزب الله و متحدانش در منطقه پس از پیروزی‌هایی را که در دیگر منطقه خاورمیانه به دست آوردند( اشاره غیرمستقیم به سوریه، عراق و یمن) بار دیگر بر مساله فلسطین متمرکز می‌شوند؛ دبیر کل حزب الله همچنین خواهان وضع راهبرد میدانی یکپارچه  برای مقابله با اسرائیل شد و به دنبال آن مردم شعار «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل» و «آماده ایم میلیون‌ها شهید تقدیم قدس کنیم» سر می‌دادند.

عطوان تصریح کرد: مهم‌ترین دستاوردی که راهبرد ایران در منطقه حاصل کرد تشکیل نهادهایی نظامی به موازات ارتش‌هایی بود که ماهیتی مردمی و غیررسمی دارد و می‌تواند با ورود به جنگ‌های شدید چریکی آنها را به نفع خود یکسره کند، نظیر سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران و الحشد الشعبی در عراق، حزب الله در لبنان و انصار الله در یمن، حماس و جهاد اسلامی در فلسطین اشغالی به گونه‌ای که آنها را با موشک‌ مجهز می‌کند تا موازنه بازدارندگی در رویارویی با دشمنانی که تا بن دندان مسلح به تسلیحات و هواپیماهای آمریکایی هستند، ایجاد کنند.

انتفاضه جدید شاید تا سال ها ادامه یابد

رای الیوم آورده است: انتفاضه مردمی که در قدس اشغالی کلید خورد و نتانیاهو را وادار به برچیدن گیت‌های الکترونیکی مسجد الاقصی کرد با تحقق کامل خواسته‌هایش خاتمه یافت این انتفاضه خودجوش اما غیرنظام مند بوده و از حمایت خارجی منتفع نبود اما وضعیت انتفاضه کنونی فرق می‌کند چون مورد حمایت بزرگ  مردمی در کشورهای عربی و اسلامی قرار دارد و نهادها و کشورهای منطقه‌ای اسلامی بزرگی از آن حمایت می‌کنند که انتظار می‌رود برای مدتی طولاتی یعنی ماه‌ها یا سال‌ها ادامه داشته باشد.

عطوان تاکید کرد: اقدام ترامپ جای قدردانی دارد چون موجب یکپارچگی جهان اسلام شده و ضربه ای مرگبار به فتنه طائفه‌ای زده و متحدان عرب آن را که با اسرائیل عادی سازی کرده و این رژیم را دوست و متحد خود کردند منزوی کرد و در نتیجه رهبری جهان اسلام از آنها سلب شده و نقش آنها را به حاشیه کشاند و مهم‌تر از همه این‌ها متحدان اسرائیلی را در دایره خطر قرار داد به گونه‌ای که وحشت و نگرانی آنها را برانگیخته است.

این روزنامه در پایان آورده است: استقبال با خشم از هیات بحرینی در قدس اشغالی و بیرون رانده شدن آنها از سوی نگهبانان مسجد الاقصی و بسته شدن نوار غزه به رویشان و تهدید درباره پرتاب کفش به سمت آنها نشانه بروز انقلابی بزرگ در افکار عمومی عربی و اسلامی یا در اغلب آن است و پیامی قدرتمند به عادی سازی روابط با اسرائیل و حامیان ترامپ و تصمیم نژادپرستانه آن مخابره می‌کند، اینکه در مرحله جدید جایی برا آنها نیست، این مرحله، مرحله مقاومت، شرافت و پیروزی مساله فلسطین و همه مسائل عادلانه کشورهای عربی و اسلامی است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۵۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم

بین الملل تابناک: نشست مشترک خبری رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی کشورمان صبح امروز (سه شنبه) و در حاشیه نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان برگزار شد.

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در این نشست خبری اظهارداشت: از حضور آقای گروسی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای تشکر میکنم گفت‌وگوهای سازنده و رو به جلویی را داشتیم.

وی گفت: در اسفند سال گذشته بیانیه مشترکی را منتشر کردیم و اگر چه بدخواهان ایران همواره از تعاملات ایران با آژانس ناخرسند هستند و تلاش می‌کنند با سیاه نمایی و ادبیات مخرب این اقدامات و تصمیمات را کم ارزش جلوه دهند، ولی آقای گروسی و بنده اعتقاد داریم که بیانیه مشترک مبنای خوبی بین ما است.

اسلامی تصریح کرد: ما در این سفر و گفت‌وگوهایی که داشتیم این خط مبنا را به عنوان نقشه راه خود مورد تاکید قرار دادیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ما در این مذاکرات پیشرفت بیانیه مارس را به عنوان خط مبنای مثبت ارزیابی کردیم و این ملاحظه را هم داشتیم که به دلیل برخی موضوعات حرکات و روند تعاملات دو طرف کُند شده است ولی امروز با مروری که بر بیانیه مشترک داشتیم این امیدواری ایجاد شد که این خط مبنا را ادامه دهیم.

وی بیان کرد: بخش اول صحبت‌های ما موارد گذشته‌ای است که در قالب برجام تحت عنوان پی ام دی بسته شده بود و آغشته با موضوعات سیاسی و پیرامونی هست و همواره با الزامات خودش مورد پیگیری قرار می‌گیرد و نباید به دیگر بخش‌ها تسری پیدا کند. در این بخش موضوع مهم بحث دو مکان باقیمانده است و خوشبختانه دو مکان بسته شده و موضوع ناترازی مواد نیز بسته شده است و دو مکان از چهار مکان باقیمانده است.

اسلامی عنوان کرد: بخش دوم مرتبط با وضعیت موجود است که در چارچوب پادمان و ان پی تی و ملاحظاتی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد، برای کاستی ها و انتظاراتی که وجود دارد اقداماتی متقابل و هماهنگ را انجام بدهیم.

معاون رئیس جمهور کشورمان گفت: بخش سوم گام‌های آینده و انتظارات متقابل و نقشی که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد است که می‌تواند برای برداشتن موانعی که عمدتا سیاسی است تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: توافق کردیم برای تهیه پیش نویس این سه بخش معاونین دو طرف بر روی زمانبدی‌ها و آیتم‌های این سه بخش گفت‌وگو داشته باشند؛ این آغاز یک فرایند است.

اسلامی گفت: موضوع مهم دیگر این است که مراقب باشیم اقدامات خصمانه‌ای که علیه برنامه هسته‌ای پایه گذاری شده و منشا آن صهیونیست‌ها هستند در تعاملات میان دو طرف تاثیرگذار نباشد.

اظهارات و مواضع رژیم صهیونیستی نباید ملاک آژانس علیه ایران قرار بگیرد

وی ادامه داد: این موضوع خیلی مهم است چرا که رژیم صهیونیستی سردمدار این القائات مطرح شده در رسانه‌هاست. در این مقطع زمانیکه که ماهیت این رژیم بیشتر از پیش بر جهانیان ثابت شده و در سراسر جهان اعتراضاتی صورت میگرد باید به این نکته توجه کنیم که این رژیم مخرب پشت سر اقدامات علیه ایران بوده و نباید دیگر پس از این اظهارات و مواضع رژیم صهیونیستی ملاک آژانس علیه ایران قرار بگیرد. 

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: به همین دلیل ما توافق کردیم که این موارد را هم تفکیک می‌کنیم، گذشته، حال و آینده و هماهنگ و پر تعامل به سوی آینده ‌ای روشن گام برخواهیم داشت.

اسلامی افزود: از سال گذشته سند راهبردی جامع ببست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم و مبنای اقدامات ما محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: یکی از محورهای مهم این سند یکی ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور است که حدود ۲۲ درصد برق کشور را تامین می‌کند و مهمترین هدف گذاری که در جهان شده برای سال ۲۰۵۰ صفر شدن کربن و سه برابر شدن ظرفیت نیروگاه‌های هسته‌ای است که ما نیز بر این اساس حرکت خواهیم کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تولید رادیوداروها گام مثبتی برای بخش سلامت است و بخش دیگر هم بخش پرتودهی است که کمک می‌کند باقیمانده آفات و سموم از مواد کشاورزی زدوده شود.

اسلامی گفت: حضور آقای گروسی در ایران در امتداد تعاملات جاری دو طرف در قالب پادمان و ان پی تی است، جمهوری اسلامی ایران از برجام خارج نشده است، آمریکا خارج شده و به تعهداتش عمل نکرده و اجازه نداده دیگران هم به تعهداتشان عمل کنند و سه کشور اروپایی هم به طریق اولی اینطور کردند.

وی افزود: ایران با حُسن نیت در این معاهده مانده و به تعهداتش یکطرفه عمل کرده و اکنون نیز تعهداتش را به استناد ماده ۲۶ برجام کاهش داده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها مبنای اقدامات ما است و این ملاحظات و چارجوب را آقای گروسی مطلع است و گفتند که چهارچوب تعاملات ما قانون اقدام راهبردی پادمان و ان پی تی است.

اسلامی گفت: شخص آقای گروسی هم به لحاظ جایگاه حقوقی و هم به لحاظ شخصیتی که دارد می‌تواند نقش خوبی را در این مسیر ایفا کند.

نشست‌های مهم گروسی در ایران

در ادامه این نشست خبری هم رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار داشت: طی دو روز حضورم در ایران نشست‌های خیلی مهمی را با مذاکره کننده ارشد و وزیر امورخارجه ایران داشتم و در خصوص شروع و تقویت روابط دو طرف را تبادل نظر کردیم.

وی گفت: شب گذشته هم رایزنی‌های فشرده و خوبی را برای اتخاذ تصمیماتی برای گام‌های متقبال داشتیم.

گروسی تصریح کرد: همانطور که آقای اسلامی گفتند سال قبل توافق کردیم بر صدور بیانیه‌ای که بتوانیم مسیر آینده را بدانیم و در خصوص سطح همکاری‌های ایران و آژانس در حوزه نظارتی و پادمانی اشاره می‌کند و البته حل مسائل باقیمانده هم نیازمند تلاش‌ها و گام‌های جدی دو طرف است. 

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: علی رغم کاستی‌ها و پستی بلندی‌های موجود ولی این روند تعامل وجود داشته است و پیشنهادی را ارائه کردم که گام‌های عملیاتی است که مسیر آینده را روشن می‌کند و تیم‌های دو طرف در حال حاضر در گفت‌وگو با یکدیگر برای ترسیم مسیر آینده هستند.

گروسی اظهارداشت: قصد ما این نیست که سند جدیدی داشته باشیم بلکه همان سند مارس را برای همکاری‌ها و تعاملات بین دو طرف داشته باشیم و این سند از این ظرفیت برخوردار است که مسائل باقیمانده دو طرف را حل و فصل کند که اینها نیز در چارچوب ان پی تی و پادمان است.

وی افزود: امروز هم  بر روی برداشته شدن گام‌های جدی و عملیاتی در راستای تحقق این موضوع تاکید کردیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص نگرانی ایران از نقش مخرب اسرائیل در برنامه هسته‌ای خود، تصریح کرد: ما به بازیگران خارجی توجه نداریم و مخاطب ما ایران است و نقش ایران را در نظر می‌گیریم. برای ما منافع و امنیت منطقه‌ای مهم است و به آن توجه داریم. تلاش می‌کنیم با انجام اقداماتی هرگونه شک و شبهه‌ای از برنامه هسته‌ای ایران زدوده شود و در مسیر صحیحی با ایران پیش خواهیم رفت.

گروسی بیان کرد: ما باید با ایران همکاری کنیم تا به مسیر قبلی برگردیم و شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم و می‌دانیم که چه اقداماتی باید در این زمینه انجام شود.

سند جدیدی در کار نیست

گروسی اظهارداشت: قصد ما این نیست که سند جدیدی داشته باشیم بلکه همان سند مارس را برای همکاری‌ها و تعاملات بین دو طرف داشته باشیم و این سند از این ظرفیت برخوردار است که مسائل باقیمانده دو طرف را حل و فصل کند که اینها نیز در چارچوب ان پی تی و پادمان است.

وی افزود: امروز هم  بر روی برداشته شدن گام‌های جدی و عملیاتی در راستای تحقق این موضوع تاکید کردیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص نگرانی ایران از نقش مخرب اسرائیل در برنامه هسته‌ای خود، تصریح کرد: ما به بازیگران خارجی توجه نداریم و مخاطب ما ایران است و نقش ایران را در نظر می‌گیریم. برای ما منافع و امنیت منطقه‌ای مهم است و به آن توجه داریم. تلاش می‌کنیم با انجام اقداماتی هرگونه شک و شبهه‌ای از برنامه هسته‌ای ایران زدوده شود و در مسیر صحیحی با ایران پیش خواهیم رفت.

گروسی بیان کرد: ما باید با ایران همکاری کنیم تا به مسیر قبلی برگردیم و شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم و می‌دانیم که چه اقداماتی باید در این زمینه انجام شود.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در خصوص رفتار آمریکا در خروج از برجام و شرایط به وجود آمده بیان کرد: این چیزی است که داریم روی آن کار می‌کنیم. ما باید همکاری کنیم تا به مسیر قبلی برگردیم و احیای برجام و یا هرسند دیگری را که ایران تمایل داشته باشد به آن وارد شود، تسهیل کنیم. ما اکنون می دانیم چه اقداماتی باید انجام شود و در حال هماهنگی هستیم.

دیگر خبرها

  • اوکراین از زندانیان به عنوان نیروی جنگی استفاده می‌کند
  • اقدام خارج از ضوابط یکی از سربازان کلانتری ایرانشهر در دست بررسی قرار دارد
  • الازهر مصر حمله اسرائیل به رفح را جنایت جنگی تمام عیار خواند
  • قتل مشکوک یک اسرائیلی در مصر | ژنرال بلندپایه یا بازرگان؟
  • اعتراف مقام آمریکایی درباره ایران به روایت سردار فدوی
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • روایت ژنرال اسرائیلی از برنامه 3 میلیارد دلاری برای بمباران ایران!
  • روایت ژنرال اسرائیلی از سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری برای بمباران تاسیسات اتمی!
  • کابینه جنگی اسرائیل مرحله اول عملیات رفح را تایید کرد