Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه در نظر دارد در پارک علم‌وفناوری خود از کسانیکه صاحب ایده، ابتکار و دانش حرفه‌ای هستند اما مدرک دانشگاهی ندارند، دعوت کند تا از تجارب آنان برای محتوای آموزشی استفاده شود.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ فرهاد رهبر در حاشیه برگزاری پانزدهمین گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چند درصد از پژوهشهای ارائه شده در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی امسال منطبق با نیاز جامعه و بازار کار است، اظهار کرد: قاعدتاً همه محصولاتی که امسال در نمایشگاه عرضه شد، منطبق با نیاز بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر هرکدام از این محصولات را تجزیه و تحلیل کنیم، خواهید دید که می‌تواند برای اشتغال جوانان و صاحبان حرفه مفید باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطر‌نشان کرد: اشکال اساسی که درباره محصولات دانش‌بنیان و فعالیتهای پژوهشی وجود دارد این است که بین پژوهش و محصول تولیدشده و تجاری‌سازی و عرضه به بازار حلقه مفقوده‌ای هست؛ تجاری‌سازی محصولات نیازمند چند گام است که مهمترین آن مقیاس تولید محصول است و باید بدانیم که هدف از تولید این محصول چیست و بازار عرضه آن بازار داخلی، منطقه‌ای یا بین‌المللی است؟

رهبر با بیان اینکه پرسش دیگر پیش از تولید محصول دانش‌بنیان این است که آیا این دانش فنی می‌تواند برای تولید محصول با سایر تولیدکنندگان مشارکت داشته باشد،گفت: اگر پژوهشگر این موارد را مورد بررسی قرار دهد، در می‌یابد که بازار محصولش کجاست و ما چگونه می‌توانیم به تجاری‌سازی و بازاریابی این محصول کمک کنیم.

وی افزود: دومین گامی که برای حمایت از پژوهشگران باید برداشته شود، این است که ریسک پژوهش را کاهش دهیم؛ برای این کار باید منابع مالی در اختیار مخترعان و محققان محصولات دانش‌بنیان قرار گیرد تا یک پژوهشگر با کمترین ریسک به فعالیت بپردازد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گسترش صندوق سرمایه‌های ریسک‌پذیر و ایجاد پل ارتباطی بین پژوهشگران و تولیدکنندگان را از عواملی دانست که منجر به حمایت از پژوهشگران و فروش محصولات دانش‌بنیان می‌شود.

او با بیان اینکه اکنون کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی با 30 درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: متأسفانه عوامل گوناگون باعث شده 70درصد ظرفیتهای تولیدی بلااستفاده بماند بنابراین پژوهشهای کاربردی می‌تواند این ظرفیت بلااستفاده را اشغال کرده و به اشتغالزایی کمک کند.

مدرک‌گرایی تبدیل به یک ضایعه شده است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سؤال دیگری درباره حمایت این دانشگاه از مخترعان و نخبگان فاقد مدرک دانشگاهی ابراز کرد:‌ حمایت از نخبگان فاقد تحصیلات دانشگاهی، تجربه موفقی در دنیاست اما متأسفانه در کشور ما مدرک‌گرایی تبدیل به یک ضایعه شده و ما را گرفتار کرده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از مخترعان فاقد مدرک دانشگاهی کشور فراموش شده‌اند، گفت:‌ دانشگاه آزاد اسلامی در نظر دارد در پارک علم و فناوری خود از کسانی که صاحب ایده و ابتکار هستند و دانش حرفه‌ای دارند اما مدرک دانشگاهی ندارند دعوت کند تا در این مجموعه از تجارب آنان برای محتوای آموزشی استفاده شود.

رهبر تأکید کرد: کسانی که صاحب ایده و ابتکار هستند و ایده آنها می‌تواند به محصول تجاری‌سازی شده تبدیل شود قطعاً در پارک علم و فناوری و مراکز رشد مورد حمایت دانشگاه آزاد اسلامی قرار می‌گیرند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه دنیای امروز از این نوع افراد برای همکاریهای علمی دعوت می‌کند، گفت: به عنوان مثال فردی که صاحب ایده یا حرفه است، در کنار کسی که دانش نگارش می‌داند، قرار می‌گیرد و یک تیم تشکیل می‌شود؛ در این تیم فرد صاحب ایده یا حرفه، تجارب خود را بیان و آموخته‌های خود را به صورت عملی نشان می‌دهد؛ سپس این تجارب و دانش، مستندسازی می‌شود و این مستندات به محتوا، پایان‌نامه یا رساله تبدیل می‌شود و منطبق با آن مدرک دانشگاهی به فرد می‌دهند.

وی به سوال دیگری درباره نوع حمایت این دانشگاه از دانشجویانی که رویکرد مسئله‌محور دارند، گفت: امسال در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حدود 160 محصول دانشگاه آزاد اسلامی ارائه شده بود که یکی از این محصولات خودروی برقی است که توسط واحد قزوین تولید شده است؛ درباره این خودرو مذاکرات زیادی صورت گرفته تا بتواند استانداردهای لازم را کسب کند.

او افزود: علاوه بر این مذاکرات، با واحدهای تولیدی هم برای تأمین قطعات این خودرو و تجاری‌سازی آن صحبتهایی شده است؛ قرار است در مرحله ابتدایی 100 دستگاه از این خودرو تولید شود که با توجه به این تعداد، قیمت قطعات خودرو گران تمام می‌شود و باید مذاکراتی صورت گیرد که از ظرفیت خالی تولیدکنندگان کشور برای تولید قطعات این خودرو استفاده شود تا هزینه‌های تولید آن کاهش یابد.

رهبر اضافه کرد:‌ در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی برخی از پژوهشگران واحدهای دانشگاهی بودند که در یک حوزه فعالیت می‌کردند اما از فعالیتهای یکدیگر اطلاعی نداشتند که قرار شد این پژوهشگران در کنار یکدیگر ساماندهی شوند تا بتوانند محصولاتشان را ارتقا داده و شرکت دانش‌بنیان راه‌اندازی کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نظام آموزشی کشور گفت: فرهنگ آموزش در آموزش باید تغییر کرده و به رویکرد آموزش برای پژوهش تبدیل شود که این موضوع نیازمند عزم ملی و مشارکت همگانی است که با سخنرانی، شدنی نیست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: سالهاست وضعیتی به وجود آمده است که دانشجوی دکتری فارغ التحصیل می‌شود تا به عنوان عضو هیئت علمی جذب دانشگاه شود در صورتیکه اکنون 20 هزار فارغ التحصیل بیکار دکتری داریم که منتظر فراخوان جذب هیئت علمی هستند.

حذف رشته های موازی در دانشگاه آزاد اسلامی

رهبر درباره حذف رشته‌های موازی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سالهاست وزارت علوم برای آمایش رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌ریزی می‌کند اما تاکنون توفیق کمتری حاصل شده است؛ ما در دانشگاه آزاد اسلامی برای اجرای این امر مصمم هستیم و طرحی را تحت عنوان طرح تعامل اساتید در استانها تدوین کرده‌ایم که اگر استادی نتوانست در واحد خود ساعتهای موظفی را پر کند، بتوان از او در دیگر واحدهای استان استفاده کرد.

وی خاطر‌نشان کرد: در کنار این طرح، یک طرح آمایش رشته‌ای هم داریم که اگر رشته‌ای در یک واحد دانشگاهی ارائه می‌شود، در شعاع 30 تا 40 کیلومتری آن واحد، این رشته تدریس نشود.

انتهای پیام/

R1012190/Psaadati/S2,1313/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۳۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت

طیبه بلوردی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از صدور مجوز راه‌اندازی مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد:‌ پس از بررسی‌های لازم حوزه معاونت پژوهشی واحد سیرجان درصدد راه‌اندازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی برآمد که با طرح موضوع در جلسه کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی مراکز تحقیقاتی سازمان مرکزی دانشگاه با راه‌اندازی این مرکز تحقیقاتی موافقت و مجوز آن توسط معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی صادر شد. ️

وی افزود:‌ با توجه به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، ارتباط تنگاتنگ با صنایع و معادن و به لحاظ جایگاه استراتژیک در حوزه تولید علم و سوابق درخشان در زمینه فنی و مهندسی، علوم پایه و فناوری‌های همگرا، کشاورزی و علوم انسانی، به‌ویژه رشته‌های مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مهندسی پزشکی نیاز به مرکز تحقیقات هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء ارائه احساس می‌شد.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان گفت: امروزه هوش مصنوعی راه خود را به علوم و صنایع مختلفی همانند آموزش و پژوهش، سلامت و بهداشت، تجارت، مالی، فناوری اطلاعات، امنیت، تولید، حمل‌ونقل و... باز کرده و این ظرفیت را دارد که در حوزه‌های مختلف وارد شود و آنها را متحول کند.

بلوردی عنوان کرد:‌ امید است که با کمک و توانایی اعضای هیئت علمی و استادان مجرب در زمینه هوش مصنوعی (AI) و دیگر رشته‌ها در مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با توسعه الگوریتم‌های هوشمند، تحقیقات راهبردی و کاربردی برای تولید علم و فناوری در زمینه هوش مصنوعی با هدف توسعه فناوری و کاربرد‌های آن در صنایع و بازار‌های مختلف به‌ویژه صنعت فولاد و معادن ارائه می‌شود.

به گزارش آنا، حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان چندی قبل موفق به اخذ مجوز مرکز تحقیقات صنعت، معدن و فولاد شده که با همکاری شرکت ماهان سیرجان کار‌های تحقیقاتی خور را به‌زودی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: معماران دانشگاه آزاداسلامی پروژه مسکن دانشگاه را طراحی می‌کنند
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند