Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: فاز دوم پروژه انتقال آب در روستای عشایری " سنگاب " از توابع ایوانکی برای تأمین آب شرب موردنیاز عشایر اجرا می‌شود.

حمیدرضا حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در گرمسار، با اشاره به برخی مشکلات عشایر استان و شهرستان گرمسار اظهار داشت: پروژه انتقال آب " سنگاب " به‌عنوان یکی از پروژه‌های محوری و مهم در امور عشایر استان سمنان در دست اقدام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این پروژه در شهرستان گرمسار و در حوزه ایوانکی در حال اجراست که یکی از مطالبات اصلی و اساسی روستای عشایر نشین سنگاب در بخش ایوانکی است افزود: فاز اول این پروژه در سال گذشته بااعتباری بالغ‌بر 40 میلیون تومان اجرایی شده است.

مدیرکل امور عشایری استان سمنان با اشاره به اینکه تلمبه بادی بر روی یک چاه که حفر کرده بودیم نصب‌شده بود و از این طریق آب شرب برای اهالی روستا تأمین می‌شد تصریح کرد: اکنون این مرحله پاسخگوی نیاز مردم روستای سنگاب به آب شرب نیست.

وی از اجرای فاز دوم این پروژه در سال 96 خبر داد و گفت: اعتبارات پروژه انتقال آب سنگاب از محل اعتبارات ملی سازمان امور عشایری کشور تأمین می‌شود و بخشی از آن در حوزه اعتبارات شهرستانی قرار دارد.

حسینی با تأکید بر اینکه درمجموع بالغ‌بر 202 میلیون تومان اعتبار تاکنون برای اجرای فاز دوم این پروژه تصویب‌شده است خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه دبی خروجی آب در روستا افزایش می‌یابد و بخش عمده‌ای از مشکلات آب شرب روستا نیز رفع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این پروژه ظرف 45 روز آینده تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد اعلام کرد: تکمیل این پروژه بیش از 90 درصد از مشکلات آب شرب روستای سنگاب را مرتفع می‌کند.

مدیرکل امور عشایری استان سمنان با تأکید بر اینکه تأمین آب شرب عشایر از مهم‌ترین مطالبات این قشر است افزود: این مهم می‌تواند بسیاری از هزینه‌های جاری عشایر را نیز کاهش دهد.

ایل راه‌های عشایر در اسناد حدنگاری ثبت می‌شوند

وی در ادامه مشکلات ایل راه‌های عشایر و محدودیت تردد دام‌ها از مسیرهای مختلف را از دیگر مشکلات عشایر برشمرد و گفت: در سطح استان برای رفع این مشکل در حال پیگیری هستیم که در ثبت‌اسناد در سیستم حدنگاری ایل راه‌های عشایر را ثبت کنیم.

حسینی با تأکید بر اینکه با تحقق این امر مشکل ایل راه‌های عشایر به‌صورت جامع مرتفع می‌شود افزود: در محور ایل راه‌های شهرستان گرمسار برای تردد دام عشایر مشکل داشتیم که با همکاری اداره راه و ترابری سد معبر برطرف شد و اکنون دام عشایر گرمسار برای تردد مشکلی ندارند.

این مقام مسئول بحث استعلاماتی که دستگاه‌های مربوطه برای واگذاری اراضی انجام می‌دهند را از دیگر مشکلات بخش ایل راه‌ها دانست و افزود: دراین‌باره هیچ استعلامی از سازمان امور عشایری برای تداخل در مسیر تردد دام‌ها گرفته نمی‌شد که با پیگیری‌های متعدد اکنون این مسئله نیز در حال اجرا است.

بیش از 6 هزار تن جو علوفه‌ای بین عشایر استان توزیع شد

مدیرکل امور عشایری استان سمنان توزیع نهاده‌ها را از دیگر اقدامات این سازمان برای خدمت‌رسانی به عشایر دانست و گفت: با توجه به خشک‌سالی‌هایی که با آن درگیر بودیم تعلیف دستی نیز برای امور عشایری استان سمنان دارای اهمیت ویژه‌ای است.

وی افزود: بالغ‌بر 6 هزار و 500 تن جو علوفه‌ای را در بین عشایر استان توزیع کردیم و این روند همچنان ادامه دارد.

حسینی با اشاره به انجام عملیات آب‌رسانی سیار در برخی مناطق عشایری خاطرنشان کرد: آب‌رسانی سیار به نقاط استقرار عشایری که اکنون در عرصه‌های قشلاقی است ازجمله دیگر خدماتی است که از سوی این سازمان ارائه می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه عملیات آب‌رسانی در این مناطق به‌صورت رایگان انجام می‌شود اعلام کرد: تاکنون بالغ‌بر 3 میلیون و 150 هزار لیتر آب‌رسانی سیار در سطح استان انجام‌شده است.

مدیرکل امور عشایری استان سمنان تصریح کرد: از محل اعتبارات بند ج تبصره 6 که اعتباراتی است از محل فروش آب‌بهای قبوض شهری به ازای هر مترمکعب 150 ریال سهم عشایری است که این منابع به‌صورت ماهانه در اختیار سازمان امور عشایری قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: در مواقع بحرانی که مشکلات تأمین آب‌داریم از طریق جذب این اعتبارات آب‌رسانی رایگان انجام می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه از ابتدای سال 96 تاکنون بالغ‌بر 350 میلیون تومان از محل اعتبارات بند ج تصویب‌شده است یادآور شد: تاکنون بالغ 135 میلیون تومان از آن تخصیص داده‌شده است که بین عشایر در سراسر استان توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه هر تانکر آب‌رسان 10 هزار لیتر آب را جابه‌جا می‌کند اذعان کرد: بالغ‌بر 130 هزار تومان برای هر سرویس آب‌رسانی هزینه می‌شود اما برای عشایر این اقدام به‌صورت رایگان انجام می‌شود و از این طریق آب شرب دام عشایر و خانواده عشایری تأمین می‌شود.

تاکنون 50 درصد از این تسهیلات از سوی عشایر و شرکت‌های تعاونی عشایر جذب‌شده است

مدیرکل امور عشایری استان سمنان با اشاره پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به عشایر استان برای رونق تولید گوشت قرمز اظهار داشت: بالغ‌بر 33 میلیارد و 300 میلیون ریال جذب اعتبار داشتیم از محل اعتبارات 10.12 خشک‌سالی که این تسهیلات سهل‌الوصول و قرض‌الحسنه 4 درصدی است که با محوریت تخصصی بانک کشاورزی در سطح استان توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه این تسهیلات بر اساس شاخص‌های جمعیتی عشایری توزیع‌شده و در مرحله جذب است افزود: تاکنون 50 درصد از این تسهیلات از سوی عشایر و شرکت‌های تعاونی عشایر جذب‌شده است.

حسینی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان دی‌ماه باقی‌مانده این تسهیلات نیز از سوی عشایر جذب شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم توسعه صنایع تبدیلی عشایر استان خاطرنشان کرد: 2 واحد سردخانه محصولات عشایری در استان سمنان احداث می‌شود و این مهم یکی از نیازهای اساسی عشایر استان است.

مدیرکل امور عشایری استان سمنان با بیان اینکه یک واحد سردخانه در منطقه گرمسار و یک واحد در منطقه مهدی‌شهر راه‌اندازی می‌شود تصریح کرد: ظرفیت سردخانه گرمسار بالغ‌بر 5000 تن و سردخانه مهدی‌شهر 2000 تن است.

این مقام مسئول اذعان کرد: تأمین منابع مالی آن از محل لایحه 1.5 میلیارد دلاری برای اشتغال و توسعه روستایی و عشایری انجام می‌شود.

حسینی با بیان اینکه شرکت تعاونی عشایری گرمسار طرح خود را برای ایجاد سردخانه دومنظوره با ظرفیت 5 هزار تن ارائه کرده است یادآور شد: اجرای این پروژه ظرفیت مطلوبی برای افزایش درآمد شرکت‌های تعاونی عشایری و عشایر این شهرستان ایجاد می‌کند.

وی درباره دومنظوره بودن این سردخانه گفت: سردخانه دومنظوره در دو دمای زیر صفر و بالای صفر احداث می‌شود یعنی هم می‌توان فرآورده‌های منجمد و هم فرآورده‌های لبنی تازه را نگهداری کند و در زمان مناسب این محصولات را باقیمت مناسب به بازار عرضه کنند.

پنل های خورشیدی در مناطق عشایری گرمسار راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل امور عشایری استان سمنان با اشاره به دیگر اقداماتی که در حوزه عشایری استان و شهرستان گرمسار انجام‌شده است اظهار داشت: واکسیناسیون دام عشایر از مصوبات مهم شورای عشایر بوده است با همکاری اداره کل دامپزشکی نیز این عملیات در عشایر گرمسار اجرایی شده است.

وی افزود: ارزش‌افزوده با توجه به شاخص جمعیت عشایر در هر شهرستان از محل درآمد ناشی از مالیات بر ارزش‌افزوده، عشایری نیز منتفع می‌شود شیوه‌نامه آن در شهرستان گرمسار نیز ابلاغ‌شده است و در حال اجرا است.

حسینی از راه‌اندازی پنل های خورشیدی در مناطق عشایری این شهرستان خبر داد و گفت: یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که برای عشایر شهرستان گرمسار برنامه‌ریزی‌شده است چراکه عشایر همواره برای تأمین انرژِی و روشنایی در شب دچار مشکل هستند و این پنل ها می‌تواند کمک شایانی به آنان کند.

وی ابراز داشت: با راه‌اندازی و تکمیل این پروژه عشایر گرمسار با بهره‌گیری از انرژی‌های نو حداقل 12 ساعت در شب نور تولید می‌کند.

انتهای پیام/

R41366/P1361/S6,64/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۳۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان

 جامعه عشایری لرستان هر ساله با آغاز بهار، فصل جدید از زندگی خود را با کوچ به سمت مناطق ییلاقی آغاز می‌کنند تا سبزه زار‌های پهناور این سرزمین علاوه بر اینکه سکونتگاهی پرجلوه و منحصر به فرد برای این خانوار‌ها باشد چراگاهی غنی نیز برای دام‌ها و احشام آنان باشد.

استان چهار فصل لرستان به دلیل شرایط جغرافیایی و آب و هوایی، طبیعتی بهره‌مند از مواهب الهی دارد که این طبیعت پر سخاوت در فصل بهار به یمن آب و هوای مناسب و بارش‌های مطلوب همواره زیستگاهی مناسب برای زندگی عشایری به شمار می‌رود.

از طرفی عشایر لرستان نیز ظرفیتی با توانمندی‌های قابل توجه در این سبک و ساختار زندگی هستند که به خوبی توانسته اند ارتباطی تنگاتنگ با طبیعت برقرار کنند و همچون فرزندانی قدردان، زندگی خود را به خوبی در آغوش طبیعت سپری می‌کنند و قدردان این بذل و بخشش طبیعت هستند.

زندگی عشایری در لرستان بخشی از فرهنگ غنی و معرف همت و سختکوشی این قشر از مردمان است تا با استقامتی بهره گرفته از سترگی کوه‌ها و طبیعت هزار توی این استان زندگی سخت عشایری را به نمایش بگذارند و اکنون بار دیگر زمانی فرا رسیده است که صدای زنگوله‌های کوچ در میان کوه و دشت لرستان بانگ رحیل سر دهد.

جامعه عشایری لرستان با تمام سختی‌ها و دوری از زندگی مدرن امروزی، اما سهم قابل توجهی از تولیدات و چرخه تولید را در این استان ایفا می‌کند و حدود ۱۴ هزار خانوار این قشر زندگی توام با صلابت را می‌گذرانند.

زندگی عشایری نمونه‌ای بارز از انسجام و همدلی را به دیگر اعضای جامعه نمایش می‌دهد به نحوی که سختی‌ها و قاعده مندی آن به تک تک اعضای این جامعه آموخته است که همه باید با تقسیم کار، سهمی برعهده بگیرند و همچون یک پیکر واحد در دل طبیعت زندگی خود را اداره کنند.

اعضای خانواده عشایری به معنای واقعی تکه‌هایی جدانشدنی از سختی معمای زندگی هستند و پویایی و نشاط این سبک زندگی، وابسته به ایفای نقش تمام افراد خانواده است.

مردان عشایر همچون کوه‌های ستبر طبیعت لرستان نقش ستون این خانواده‌ها را ایفا می‌کنند و پنجه در پنجه کوه و دشت این دیار به دامپروری، کشاورزی و اداره زندگی می‌پردازند، اما مهمترین نقش را زنان بعنوان سالار زندگی عشایری بر عهده دارند.

زن عشایر با انبوهی از مسوولیت‌ها علاوه بر ایفای نقش مادری و همسری، همراهی بی بدیل و دوشادوش مردان ایل دارد که اگر نباشد یک پای کوچ و زندگی می‌لنگد و بدون اغراق تداوم زندگی کوچ نشینی ممکن نخواهد بود.

بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان

آغاز کوچ بهاره ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری لرستان

مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: کوچ ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری استان از ابتدای اریبهشت ماه آغاز شده است که از مناطق قشلاقی ایلام، خوزستان و جنوب استان به مناطق ییلاقی شمال و مرکز لرستان می‌باشد.

هوشنگ نورمحمدی بیان کرد: ۸۳ هزار و ۷۳۹ نفر در قالب ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار، جامعه عشایری لرستان را تشکیل می‌دهند که حدود ۸۰۰ خانوار عشایر استان همدان نیز در مسیر کوچ بهاره به مدت یک ماه از مراتع استان جهت تغذیه دام‌ها استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: عشایر استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند و به دامپروری، پرورش زنبور عسل، کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات باغی و زراعی و صنایع دستی مشغول هستند و حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات لرستان را تحت مالکیت خود دارند.

وی با بیان اینکه عشایر لرستان ۲۵ درصد گوشت استان را تولید می‌کنند اظهار داشت: این قشر سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تن مواد لبنی، هزار تن شیر، ۱۵۰ تن عسل، و ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند و یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند.

نورمحمدی با اشاره به اینکه جامعه عشایری لرستان پنج درصد جمعیت لرستان را تشکیل می‌دهد گفت: حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر لرستان کوچ رو هستند و ۶ ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال ایلام، خوزستان و جنوب استان مستقر می‌شوند.

وی با بیان اینکه جامعه عشایری لرستان در قالب ۱۳ ایل و ۱۵ طایفه در استان به زندگی عشایری ادامه می‌دهند، عنوان کرد: مهمترین طوایف عشایری استان را ایل‌های بالاگریوه، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و دریکوند تشکیل می‌دهند.

بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان

مکاتبه در راستای تامین هزینه کوچ خودرویی و امنیت عشایر

مدیرکل امور عشایری لرستان با اشاره به لزوم تامین امنیت عشایر استان ادامه داد: مکاتبات لازم با فرماندهی انتظامی و بسیج ناحیه عشایری لرستان انجام و امنیت ایلات عشایر در مناطق مختلف تامین شده است.

نورمحمدی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از کوچ عشایر لرستان توسط خودرو‌های حمل بار انجام می‌شود افزود: هزینه سنگین حمل و نقل برای عشایر استان در مواردی بسیار سخت است، اما تنها تعداد محدودی از آنها، جهت استفاده از مراتع میان بند، کوچ سنتی را انتخاب می‌کنند که در راستای رفع این مشکل و در خصوص هزینه‌های سنگین کوچ، مکاتباتی با راهداری استان انجام شده است.

وی افزود: یکی از مشکلات کوچ در لرستان طی چند سال گذشته با توجه به افزایش قیمت زمین این است که مکان‌های ایل راه و محل اطراق عشایر توسط مالکان تملک و منجر به مشکلات و اختلافاتی شده و در این راستا چندین پرونده قضایی نیز تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون دام‌های عشایری قبل از شروع کوچ انجام شده است گفت: شغل اصلی عشایر لرستان دامپروری و زندگی آنها متکی به آب و مراتع است که با توجه به بارندگی‌های امسال وضعیت مراتع و رودخانه‌های استان مطلوب می‌باشد.

مرمت ۱۵۰ کیلومتر راه عشایری

مدیرکل امور عشایری لرستان همچنین گفت: طی سال گذشته ۱۵۰ کیلومتر راه عشایری در سطح استان با اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریال نگهداری و مرمت شده است.

نورمحمدی افزود: در راستای ارایه خدمات عمرانی و زیربنایی به منظور ماندگاری عشایر لرستان علاوه بر احداث کانال‌های کشاورزی زمین‌های دیم راه‌های عشایری که در بارندگی‌های سال گذشته تخریب شده بودند نیز از طریق اکیپ‌های راهسازی امور عشایری بازگشایی و بازسازی شدند.

وی با بیان اینکه در راستای تامین آب پایدار، بهسازی چشمه‌ها و احداث آبشخور دام ها، حفاری چاه و احداث منبع آب و شبکه لوله کشی طی سال گذشته اقدامات قابل توجهی انجام شده است افزود: در این راستا با استفاده از ۱۱ کامیون ۱۴ هزار لیتری به مناطق عشایری واقع در قشلاق که با کمبود آب مواجه بودند، آبرسانی شده است.

نورمحمدی ادامه داد: همچنین در مناطق عشایری که منابع آب وجود نداشت و ساکنان از طریق خودرو آب مصرفی را جابجا می‌کردند، ۹۰ دستگاه تانکر ۲ هزار لیتری چرخدار در اختیار عشایر قرار گرفت.

وی ادامه داد: طی سال گذشته ۳۲ هزار تن علوفه دامی جهت تغذیه دام‌ها بصورت نقد و نسیه تحویل، ماهیانه ۷۲۷ تن آرد خانه پزی، ۱۲۵ هزار سیلندر گاز و سه میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر نفت سفید از طریق شرکت فرآورده‌های دامی در مناطق عشایری استان توزیع شده است.

 منبع:ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • افزایش دو برابری ظرفیت انتقال آب به دیلم
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان