Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-28@21:12:42 GMT

مجلس کاری نمی‌کند مردم در سختی قرار بگیرند

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۷۲۶۶

مجلس کاری نمی‌کند مردم در سختی قرار بگیرند

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل ازخبرگزاری مهر، محمد مهدی مفتح  با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما درباره لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس با اشاره به شکل گیری دغدغه های مردم نسبت به این لایحه گفت: مجلس در زمینه لایحه بودجه سال آینده، منافع و مصالح عمومی مردم را در نظر خواهد گرفت و کاری نمی کند که مردم در سختی قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدمهدی مفتح افزود: هم حامل های انرژی باید ساماندهی و مصرف آن کنترل شود و هم رفع بیکاری و ایجاد اشتغال موضوع مهمی است که باید برای آن منابع تامین شود.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت حامل های انرژی بر روی میزان تورم به شدت تاثیر می گذارد، افزود: باید میزان تحمل مردم و شاخص های عمومی اقتصادی در نظر و تصمیم بهینه گرفته شود.

مفتح گفت: باید اصلاحات ساختاری در اقتصاد و صنعت انجام دهیم برای مثال اگر مصرف سوخت خودروها به ۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر کاهش یابد اگر قیمت بنزین ۲ برابر هم شود فشاری وارد نمی شود.

۴۱ میلیون یارانه‌بگیر سال ۹۷ احصاء شده اند

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس گزارش دولت، جمعیتی از کمیته امداد، بهزیستی و کسانی که استحقاق دریافت یارانه را دارند احصا شده است و در مجموع یارانه نقدی را به این ترتیب بررسی و خط مستمری هم تعریف کردند.

مفتح افزود: اکنون حدود ۷۷ میلیون نفر یارانه می گیرند که بر اساس برنامه ای که دولت ارائه کرد از این تعداد بیش از ۳۰ میلیون نفر قرار است از جمعیت یارانه بگیران حذف شوند و ۴۱ میلیون نفر یارانه دریافت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه تمرکززدایی اصل مهمی است و اختیارات استانها افزایش یابد، اضافه کرد: در قانون بودجه پارسال اعتبارات استانی را افزایش دادیم.

مفتح ادامه داد: دولت در لایحه بودجه کنونی هم در راستای تمرکززدایی، حقوق کارکنان آموزش و پرورش و بنیاد شهید را می خواهد از درآمدهای استانی تأمین کند که به نظر می رسد این موضوع به راحتی قابل انجام نیست زیرا درآمد استان های کشور متفاوت است و این موضوع باید به گونه ای اصلاح شود که کارکنان آموزش و پرورش و بنیاد شهید برای دریافت حقوق خود نگرانی نداشته باشند.

غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم در این برنامه درباره قیمت حامل های انرژی در لایحه بودجه ۹۷ گفت: امسال در بودجه سال ۹۶ با ترکیب منابع در بحث هدفمندی یارانه ها که ۴۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است عملا با توجه به درآمدی که در جدول گذاشته شده بود که می شود از محل بودجه شرکت ها برای هدفمندی اتخاذ کرد به نوعی تلویحا مجوز افزایش قیمت حامل های انرژی از جمله نفت، بنزین و گازوئیل به دولت داده شده بود اما دولت به این موضوع عمل نکرد و به روش های دیگری منابع را تامین کرد.

تاجگردون با بیان اینکه در محاسبه ای که در تبصره ۱۸ لایحه بودجه دولت گذاشته شده است دولت می خواهد منابعی را برای ایجاد اشتغال در نظر بگیرد، افزود: دولت حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در لایحه بودجه پیشنهاد داده است.

وی ادامه داد: دولت می گوید حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار بیکار در جامعه فعال و همین تعداد بیکار تحصیل کرده در جامعه غیر فعال داریم که بنا بر آمار رسمی دولت، جمعیت حدود ۵ تا ۶ میلیون نفر در جامعه فارغ التحصیلان کشور بیکار داریم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت می خواهد­ ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان را از طریق افزایش قیمت حامل های انرژی بدست بیاورد، افزود: مبنای محاسبه دولت برای این عدد قیمت ۱۵۰۰ تومان برای بنزین و ۴۰۰ تومان برای گازوئیل است.

وی ادامه داد: همچنین دولت ۱۵ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی را در بانک ها سپرده گذاری می کند و بانک ها هم معادل جمع این دو عدد یعنی ۳۲ هزار میلیارد تومان منابع بیاورند که جمع آن ها می شود ۶۴ هزار میلیارد تومان که برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته می شود.

تاجگردون گفت: البته هنوز هیچ تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است و همه این ها منوط به تصمیم گیری مجلس شورای اسلامی است.

وی افزود: در قانون هدفمندی یارانه ها پیش بینی شد که قیمت حامل های انرژی پس از دوره ۵ ساله به قیمت ۹۰ درصد فوب خلیج فارس برسد و در هر مرحله از هدفمندی ۳۰ درصد آن به تولید داده شود اما از سال ۱۳۸۹ تاکنون چیزی از این منابع به تولید اختصاص داده نشده است.

تاجگردون با اشاره به اینکه سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار در جمعیت فعال کشور داریم و در جمعیت غیرفعال هم سه میلیون و ۹۵۰ هزار نفر بیکار است افزود: ۲۵ میلیون و ۷۹۰ هزار نفر جمعیت فعال داریم که از این تعداد ۲۲ میلیون و ۵۸۸ هزار نفر شاغل و سه میلیون و ۲۰۳ هزار نفر بیکار هستند. 

وی ادامه داد: در جمعیت غیرفعال، با تحصیلات عالی ۵ میلیون و ۴۵۲ هزار نفر بیکار داریم، یعنی حدود ۸ میلیون نفر تحصیل کرده بیکار داریم که از ظرفیت اقتصادی آنها استفاده نمی کنیم.

تاجگردون با بیان اینکه حدود ۷ دهک از نظر درآمد، مشابه هستند،گفت: در بودجه سال ۱۳۹۶ درآمد اقشار تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را افزایش دادیم.

وی با بیان اینکه چهار هزار میلیارد تومان از منابع هدفمندی را در بودجه سال ۱۳۹۶ برای این منظور اختصاص دادیم، افزود: دولت عدد ۴ هزار میلیارد تومان را در بودجه سال ۹۷ به ۷ هزار میلیارد تومان افزایش داد که برای تأمین این منابع باید یارانه دهک های بالای درآمدی حذف شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس پیشنهاد داد که بودجه سال ۹۷ مجلس نسبت به سال ۹۶ پنج درصد افزایش یابد و با این حال به دولت این را اعلام نکردیم و دولت هم بودجه مجلس را افزایش نداد و بودجه عمرانی مجلس را هم ۵۰ درصد کاهش داد و بودجه جاری را هم افزایش نداد.

تاجگردون افزود: نماینده مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون خدمات مدیریت کشوری در تراز مدیران عالی کشور است و بر اساس این تراز اگر هیچ کاری هم نکند حقوقش بر اساس قانون، بیش از ۱۰ میلیون تومان است اما حقوق نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حدود ۶ سال گذشته از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بیشتر نشد.

وی ادامه داد: هر نماینده مجلس دو کارت دارد که یک کارت مربوط به خودش است و کارت دیگر شامل هزینه هایی مانند دفاتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که مثلاً برای یک دفتر شهرستان حدود ۶ میلیون تومان هزینه در نظر گرفته می شود.

تاجگردون گفت: همچنین حدود ۶۰۰ هزار تومان هزینه تلفن همراه نماینده پرداخت می شود در صورتی که نمایندگان شاید بیش از این مبلغ مکالمه کاری دارند.

وی با بیان اینکه دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برای حقوق نیروهای همراه نمایندگان پرداخت می شود، ادامه داد: هزینه سه بلیط هواپیما برای هر ماه اگر یک نماینده سفر کاری داشته باشد پرداخت می شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس همچنین در حدود ۲۵۰ میلیون تومان برای نماینده مجلس شورای اسلامی که از شهرستان به تهران می آید منزل مسکونی رهن می کند و در پایان دوره از او می گیرد.

تاجگردون اضافه کرد: نماینده مجلس اضافه کار و مأموریت ندارد.

وی با تکذیب افزایش ۷۰ درصدی حقوق نمایندگان گفت: این موضوع حقیقت ندارد و حقوق نمایندگان افزایشی نداشته است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۷۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت

با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌های کوچک مردم در توسعه میادین مشترک نفت و گاز، کشور می‌تواند از فناوری‌های نوآورانه و بهترین شیوه‌هایی که این نهادها روی میز آورده‌اند، بهره‌مند شود. این می تواند به بهبود کارایی، کاهش هزینه ها و افزایش رقابت کلی بخش کمک کند. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز در کشور می تواند مزایای بی شماری را به همراه داشته باشد. اولاً، می تواند به افزایش تولید نفت و گاز کشور کمک کند و منجر به خودکفایی بیشتر انرژی و کاهش وابستگی به واردات شود. این نه تنها امنیت انرژی کشور را تقویت می کند، بلکه به تقویت رشد اقتصادی نیز کمک می کند.

برای تحقق تداوم رشد اقتصادی پایدار از طریق توسعه میادین مشترک نفت و گاز، ایجاد یک محیط سرمایه گذاری جذاب هم برای بخش خصوصی و هم برای افراد ضروری است. این امر از طریق برنامه هفتم توسعه با بسترسازی برای ورود مردم و توان فنی و مهندسی بخش خصوصی جهت توسعه میادین مشترک نفت و گاز فراهم شده است.

با توجه به اینکه سال 1403 با شعار جهش تولید و رشد اقتصادی کشور با حضور و مشارکت مردم نام گذاری شده است و مهم ترین بخش اقتصادی کشور نیز صنعت نفت و گاز است، باید از مواهب توسعه بدون بودجه دولت با تکیه بر مشارکت مستقیم سرمایه مردم فراهم شود. مسیر تحولی مرتبط با توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور باید با بسترسازی جذاب برای جلب سرمایه‌های مردمی و همچنین توان بخش خصوصی در این بخش باشد. بدون استفاده از بودجه دولت و تنها با تکیه بر مشارکت سرمایه‌های خرد مردمی و توان پیمانکاری بخش خصوصی مسیر توسعه میادین مشترک نفت و گاز جهت توسعه تجارت انرژی کشور و همچنین حل ناترازی گازی صنایع کشور هموار خواهد شد.

محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور با کمک مردم گفت: یکی از مصوبات مهم مجلس در برنامه هفتم توسعه، مربوط به مشارکت بخش غیردولتی و مردمی در توسعه میادین نفت و گاز کشور بوده است که زمینه تحقق مشارکت مردم در اقتصاد را فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با تکیه بر مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه با اعطای مجوز جهت توسعه میادین مشترک کشور فراهم شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به مزیت مهم حضور بخش خصوصی و مردمی اقتصاد در توسعه بالادست نفت و گاز گفت: در سال جاری باید تمرکز را بر تسهیل فرآیند سرمایه گذاری مردمی تمرکز کنیم؛ مشارکت بخش خصوصی و سرمایه خرد مردم در حوزه بهره برداری از میادین مشترک نفت و گاز کشور از طرفی زمینه حضور مردم و بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت و گاز را فراهم خواهد کرد؛ از طرف دیگر تولید نفت و گاز کشور را رقابتی خواهد کرد و افزایش خواهد داد.

وی  گفت: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با ماده 15 برنامه هفتم توسعه و مشارکت مردم در جهش تولید نفت و گاز برای دولت نیز بسیار مهم و مثمرثمر است و بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت، امکان توسعه کشور فراهم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت