Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |

معاون وزیر صنعت با بیان اینکه ایران به درآمدهای نفتی وابسته نیست، گفت: فعالیت اوبربانک اتریش و دانسک بانک دانمارک در ایران افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی کرباسیان به بهبود شاخص های اقتصادی ایران در ۴ سال گذشته اشاره کرد و قابلیت های سرمایه گذاری و رشد در بخش معدن ایران را برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در هفته های گذشته، تعدادی از بانک های اروپایی از جمله اوبر بانک اتریش و دانسک بانک دانمارک، تصمیم گرفتند فعالیت های بیشتری در بازار ایران داشته باشند؛ همچنین در فاینانس جدید، حدود ۳۰ میلیارد دلار از طرف کشورهای آسیایی از جمله چین، کره جنوبی و ژاپن در ایران سرمایه گذاری شده است.

به گفته وی، اقتصاد ایران در این دوره بهبود یافته است؛به طور مثال، نرخ تورم از ۴۰ درصد به ۹.۶ درصد رسیده است؛ ضمن اینکه در سه سال گذشته، شاخص رقابت پذیری ایران ۱۷ پله رشد داشته و از رتبه ۸۳ به جایگاه ۶۶ بهبود یافته است. شاخص های دیگر از جمله شاخص اندازه بازار هم، با رشد مواجه شده است.

کرباسیان همچنین اضافه کرد: در حال حاضر، بازار سرمایه ایران رشد کرده است و ریال هم ۱۰ درصد قوی تر شده است. همچنین درآمدهای نفتی ایران افزایش پیدا کرده و صادرات به اروپا هم از سر گرفته شده است. البته ایران به درآمدهای نفتی وابسته نبوده؛ بلکه به طیف گسترده ای از صنایع از جمله، خودرو، پتروشیمی، کشاورزی و صنایع غذایی، فرش، معادن و صنایع معدنی متکی است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: جمعیت ایران بیش از ۸۰ میلیون نفر است و تولید ناخالص داخلی کشور به حدود ۴۰۰ میلیارد دلار می رسد. ایران در قلب خاورمیانه قرار دارد، جایی که خلیج فارس از جنوب، عراق و ترکیه در غرب و افغانستان و پاکستان در شرق آن قرار دارند. همچنین کشورهای CIS در شمال ایران قرار گرفته اند.

وی با اشاره به وضعیت ژئوپلیتیکی ایران تاکید کرد: ما در آینده هاب حمل و نقل و راه آبی بین المللی در منطقه خواهیم بود؛ ضمن اینکه ایمیدرو در جهت افزایش رقابت پذیری بین المللی معدن و بخش معدن در ایران کار می کند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو، همچنین با اشاره به ظرفیت های معدنی ایران گفت: ایران یکی از غنی ترین کشورهای جهان از منظر معدن است. حدود ۶۸ نوع موادمعدنی در ایران وجود دارد که شامل، زغال سنگ، سنگ آهن، زینک و طلا می شود؛ ضمن اینکه ایران یک درصد جمعیت جهان و ۷ درصد منابع معدنی دنیا را در اختیار دارد.

به گفته کرباسیان، ایران در برنامه ششم توسعه، بنا دارد به ۸ درصد رشد اقتصادی برسد. معدن و صنایع معدنی در این رشد نقش مهمی ایفا می کنند. معدن و صنایع معدنی باید ۸.۸ درصد رشد داشته باشد که به معنی سرمایه گذاری بیش از ۵۰ میلیارد دلاری در بخش های فولاد، آلومینیوم، فلز مس، روی و دیگر بخش هاست. ما راه را هموار و از حقوق سرمایه گذار و جوین ونچر ها حمایت می کنیم.

وی گفت: راه‌های مختلفی برای پیوستن شرکت‌های خارجی به پروژه‌های ما وجود دارد که از جمله آن‌ها سرمایه‌گذاری، همکاری با شرکت‌های ایرانی در داخل کشور، تولید در ایران، ایجاد شرکت‌های ایرانی با مالکیت ۱۰۰ درصدی و شرکت در مناقصه‌ها و پروژه‌هاست. در ایران پروژه‌های جدیدی در زمینه اکتشاف، توسعه معادن و صنایع معدنی آغاز شده که آماده جذب سرمایه و علاقه‌مند به مذاکره و حرکت روبه‌جلوست. صادرات کالای ایرانی به کشورهای اروپایی بیش از گذشته در حال افزایش است. در سال گذشته صادرات محصولات غیرنفتی ایران بیش از ۱۷ درصد افزایش‌یافته است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه ظرفیت تولید فولاد ایران ۳۱ میلیون تن و کشور ما چهاردهمین تولیدکننده فولاد جهان است، ادامه داد: تا سال ۲۰۲۵ تقاضا به ۴۰ میلیون تن افزایش پیدا می‌کند بنابراین برنامه داریم ظرفیت تولید فولاد ایران را به ۵۰ میلیون تن برسانیم که ۱۵ میلیون تن از آن صادر خواهد شد. ایران به ۳۰ میلیارد دلار سرمایه برای تحقق این هدف نیاز دارد.

کرباسیان گفت: تقاضای آلومینیوم تا سال ۲۰۲۵ به ۱.۵ میلیون تن افزایش پیدا می‌کند و ایران برای استفاده از این فرصت به ۱۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. ایران هجدهمین تولیدکننده آلومینیوم جهان است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: ظرفیت تولید مس ایران ۲۰۰ هزار تن است که برنامه داریم به ۷۰۰ هزار تن افزایش دهیم. در بخش مس هم در پروژه‌هایی مثل معدن مس چاه فیروزه به سرمایه‌گذاری نیاز داریم. ایران در حال حاضر بیست یکمین تولیدکننده مس در جهان است. همچنین در دیگر بخش‌های معدن از جمله کک نفتی، رنگ‌دانه و دیگر محصولات فلزی برنامه‌های توسعه‌ای را دنبال می‌کنیم و تمایل به همکاری با شرکای شناخته‌ شده جهانی داریم. سرمایه‌گذاری مورد نیاز در دیگر پروژه‌های توسعه‌ای ۱۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

کرباسیان اضافه کرد: میزان قابل‌توجه انرژی ارزان و گاز طبیعی ، نیروی انسانی تحصیلکرده و دیگر مشوق‌هایی مثل معافیت‌های مالیاتی و کاهش هزینه‌های مربوط به تأمین انرژی، زمین و گاز از امتیازهای ایران برای جذب سرمایه خارجی در مناطق تجاری مثل چابهار و بندر عباس است. پروژه‌های بسیاری برای همکاری در ایران تعریف‌شده که در قالب قراردادهایی BOT و BOO قابل اجرایی شدن است. شبکه حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای در ایران از شمال به جنوب و از شرق به غرب گسترش‌یافته است و به‌راحتی امکان دسترسی به بازار ۴۵۰ میلیون نفری منطقه را دارید از جمله اینکه مناطق آزاد ایران با کشورهای سی آی اس از طریق شبکه ریلی مرتبط است.


منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۱۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس ملک ثابت معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران در نشستی که در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در پارک فناوری پردیس برگزار شد اظهار کرد: این شرکت با بیش از ۵۰ سال سابقه در حوزه معدن در شهرستان بافق در استان یزد در حال فعالیت است.

وی افزود: این شرکت اکنون دارای چندین معدن فعال است و در دو سال گذشته با تغییر رویکرد در مدیریت این شرکت در حوزه‌های فناوری و نوآوری بصورت جدی وارد شده و فعالیت‌هایی در این زمینه در شرکت صورت گرفت.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران ادامه داد: اگر بخواهیم این نوع فعالیت‌ها را دسته بندی کنیم در چهار حوزه دسته بندی می‌شوند. زیست بومی در این شرکت ایجاد شد که چهار حوزه دارد نخستین حوزه بخش تحقیق و توسعه بوده که سعی کردیم شتاب به این بخش دهیم بخش دیگر مراکز نوآوری یکی در شهرستان بافق وجود دارد و دیگری با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی یزد راه اندازی شده که هدف حمایت از ایده و استفاده از ظرفیت‌های این دانشگاه است. 

ملک ثابت اضافه کرد: بخش دیگر نوسازی و ساخت داخل است که هدف حمایت از شرکت دانش بنیان توسعه بازار است بخش آخر صندوق سرمایه گذاری شرکت بوده که با سرمایه ۵۰ میلیاردی به عنوان اولین سرمایه گذار در صنعت فولاد و معدن کشور موفق شدیم این را راه اندازی کنیم.

وی درباره خام فروشی توضیح داد: در حوزه معدن اگر خام فروشی را معنی کنیم هم میتوان گفت که خام فروشی انجام می‌شود هم نمی‌شود. اگر بگویم سنگ آهن استخراج شده خام فروشی است باید گفت خیر به این معنا خام فروشی در کشور نداریم همین مورد به این معنا نیست که خام فروشی در کشور نداریم جواب خیر؛ زیرا می‌توانیم با توسعه زنجیره استخراج در پایین دست، ارزش افزوده را افزایش دهیم.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران مطرح کرد: بسیاری از فعالیت‌ها در حوزه فناوری و نوآوری جدی نیست و نمایشی است. سیاست این شرکت ایجاد ارزش افزوده بوده مجموعه اقتصادی باید برنامه اقتصادی داشته باشد در مراکز نوآوری و زیست بوم این شرکت نوپاست، اما به نوآوری رسیده ایم و در برنامه اقتصادی در پنج سال آینده نتیجه خواهد داد. 

ملک ثابت بیان کرد: در مراکز نوآوری دو تیم را پذیرش کردیم چهار تیم دیگر در حال آموزش هستند بیشتر هدف خود را روی آموزش گذاشتیم تا فرهنگ کسب و کار و استارت آپ در این حوزه‌ها ایجاد کنیم. هدف اصلی تیم تحقیق و پژوهش این شرکت حرکت به سمت پژوهش‌های کاربردی است. تنوع بخشی در حوزه‌های پژوهشی هدف دیگر این تیم است.

وی تشریح کرد:برای تعامل با حوزه پژوهش از فعالان این حوزه خواستیم که توانایی‌های خود را ارائه دهند تا ما ببینیم که چگونه می‌توانیم با آنها همکاری کنیم این روش نتیجه بخش بوده و پژوهشگران در حوزه‌های مختلف با شرکت همکاری می‌کنند. 

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران گفت: سعی کردیم در زیست بوم فناوری استان نقش داشته باشیم به همین دلیل از موارد که سرمایه گذاری کردیم ۲ شرکت از استان یزد هستند با ایجاد مراکز نوآوری در این استان فضای فناوری در آن استان ایجاد کردیم.

ملک ثابت بیان کرد: حوزه فولاد و معدن از صنایع سنتی هستند و نوآوری ندارند اگر می‌خواهند در این شرایط به حیات خود ادامه دهند باید سرمایه گذاری شود و تجهیزات امکانات با نوآوری و فناوری وارد این حوزه شود.

سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در  زیست بوم است

در ادامه‌ محسن کرمی نیا مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران نیز گفت: با تشکیل زیست بوم فناوری در این شرکت یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره تشکیل این صندوق بوده با توجه به اینکه سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در این زیست بوم بوده رصد و ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان استارت آپ‌ها و تیم‌های فناور که می‌توانستند در رقابت پذیری که مد نظر شرکت است حضور داشته باشند طرح‌های مختلف آنها ارزیابی کردیم. بیش از ۶۰ طرح مورد ارزیابی قرار گرفت. 

وی اضافه کرد: شرایطی برای سرمایه گذاری در این شرکت رعایت می‌شود نخستین شرط این است که در زنجیره ارزشی این شرکت قرار گیرد. فقط سرمایه گذاری نیست به دنبال این هستیم که بتوانیم به توسعه بازار کمک کنیم.

مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران بیان کرد: تاکنون سه سرمایه گذاری انجام شده، سرمایه گذاری نخست در حوزه اکتشاف بوده که گروهی از افراد نخبه این شرکت را راه اندازی کرده اند که توانستند بیش از ۹۷ مورد اکتشاف شناسایی کردند. تیم دیگری که روی آنها سرمایه گذاری شده در حوزه پهپادی فعالیت می‌کنند که توانستند در این مدت بازار‌های مشابه این حوزه را به خود اختصاص دهند.

کرمی نیا ادامه داد: تیم دیگری که سرمایه گذاری کردیم روی توربین انبساطی کار می‌کنند که یک فناوری نو و جدید است. 

وی درباره شرایط سرمایه گذاری تشریح کرد: برای سرمایه گذاری موفق باید بسیار دقیق و حساس باشیم و کسانی را برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنیم که نخبه باشند و بتوانند مسائلی را حل کنند این شرایط این شرکت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • ۷۲۱آموزش دهنده در حوزه سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی 
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»