Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ارتقای بهداشت روان دانش آموزان و بررسی عملکرد آنان در مدرسه گفت: بهداشت روان دانش آموزان پایه های هفتم و هشتم که از پایه های با اهمیت و ضروری است امسال به صورت الکترونیکی انجام می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود شکوهی روز سه شنبه در همایش «بهداشت روان و مدرسه کارآمد» در تالار فرهنگ اظهار کرد: در طرح سنجش الکترونیکی بهداشت روان، سلامت دانش آموزان از لحاظ تحصیلی، تربیتی، شخصیتی، رفتاری و روحی و روانی سنجیده می شود و دسترسی و امکان شناخت لازم را برای کادر آموزشی و مسئولان مدرسه از ویژگی های دانش آموزان فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: این اطلاعات به مسئولان مدرسه کمک می کنند که اقدام مناسبی در شناسایی آسیب ها، اختلالات رفتاری و برای حل مشکلات دانش آموزان داشته و برنامه ریزی هایی را برای ارتقای روحی و روانی دانش آموزان انجام دهند.
شکوهی ابراز امیدواری کرد: طرح سنجش الکترونیکی بهداشت روان در سال های آینده در هر منطقه، استان برای هر سه پایه تحصیلی اجرا شود.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت آموزش گفت: رویکرد ما در نظام آموزشی کلاس محوری است که برخی معتقد بودند که با حضور دانش آموزان در کلاس و اهمیت آموزش و تدریس بر طبق دستورالعمل آموزشی، فرصتی برای پرداختن به برنامه های فوق برنامه و ارائه خدمات و بررسی های مشاوره وجود نداشت که بر این اساس برای حضور و ارتباط مشاوران در مدرسه آنان به عنوان معلم در کلاس حضور پیدا کردند.
شکوهی با اشاره به طرح همیار مشاور گفت: این طرح، امسال، برای چهارمین سال اجرا می شود که در طرح همیار مشاور از ظرفیت دانش آموزان در ارتقای مهارت ها و توانمندی های دانش آموزان بهره مند می شویم.
وی، توسعه مراکز مشاوره را از دیگر برنامه های اداره کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 270 هسته مشاوره در کشور فعال هستند که در تلاشیم که این هسته های مشاوره به مرکز مشاوره تبدیل شده و نیروی متخصص را در مراکز مشاوره داشته باشیم.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: آمایش آسیب شناسی روانی اجتماعی برای دختران در یک پایه تحصیلی و در یک مقطع خاص از دیگر طرح های این اداره کل در راستای ارتقای بهداشت روان دانش آموزان است که امیدواریم این طرح توسعه پیدا کند و بتوانیم بهداشت روان دانش آموزان را با مشارکت تمامی ارکان مدرسه ارتقا دهیم.
شکوهی با اشاره به شعار هفته بهداشت روان با عنوان «بهداشت روان و مدرسه کارآمد» گفت: با توجه به مسایل و مشکلات حوزه روانی و روحی در جامعه، شاید این هفته تلنگری برای ما و خانواده ها است که یک اقدامی در این زمینه انجام دهیم.
وی با اشاره به پویایی معلم در مدرسه برای تربیت و پرورش دانش آموزان اظهار کرد: ما باید در مدرسه فضایی ایجاد کنیم که دانش آموزان و کادر آموزشی احساس آرامش کنند و با توجه به مشکلات پیش رو، چگونگی آموزش و ارتقای مهارت های معلمان در مدرسه، چگونگی تعامل آنان با دانش آموزان باید مدنظر قرار گیرد.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اجتماع، خانواده و مدرسه در ارتقای بهداشت روان دانش آموزان موثر است، افزود: دانش آموزی که از لحاظ روحی و روانی آمادگی ندارد، آموزش به او دشوار است و هنر مدیر، معلم و مشاور و کادر آموزشی مدرسه این است که دانش آموزانی را که دچار مشکل هستند، شناسایی کرده و به آنان کمک کنند.
شکوهی گفت: قرار نیست که مشاوران به تنهایی کمک و راهنمایی و خدمات مشاوره را به دانش آموزان ارائه کنند بلکه بخشی از این وظایف را معلمان و کادر آموزشی مدرسه هم می توانند انجام دهند و مشاوران باید خدمات مشورتی را به عنوان متخصص در سطح مدرسه گسترش دهند و معلمان نیز در این حوزه توانمند شوند.
وی با اشاره به اجرای طرح «مدرسه دوستدار زندگی» گفت: این طرح به مدت دو سال است که در مدارس تهران اجرایی می شود که در این طرح ارتقای توانمندی، مهارت و مشارکت مشاوران، نحوه برخورد و تعاملات بین همکاران و عوامل اجرایی مدرسه مورد توجه است.

*ورود 110 نیروی مشاور جدید در آموزش و پرورش تهران
عبدالرسول کریمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران نیز در این نشست با بیان اینکه امسال 110 نیروی مشاور جدید وارد آموزش و پرورش شدند، افزود: ما در معاونت پرورشی اجازه ندادیم که این افراد به بخش ابتدایی ورود پیدا کنند چراکه ما با کمبود نیروی مشاور به خصوص نیروی مشاور مرد مواجه هستیم که این کمبود در بعضی از مناطق تهران از جمله سه و 6 محسوس است.
وی ایجاد و ارتقای فعالیت اتاق های فکر در مناطق آموزش و پرورش را در راستای ارائه خدمات مشاوره و توانمندی مشاوران ضروری دانست.
کریمی با اشاره به شعار هفته بهداشت روان با عنوان «بهداشت روان و مدرسه کارآمد» گفت: بی تفاوت نبودن به خانواده و جامعه، انعطاف پذیری، مثبت اندیشی، توانایی حل مشکلات و استفاده بهینه از اوقات فراغت جز مولفه های مهم بهداشت روان است و هر انسانی که دارای بهداشت روانی است ابتدا به خود و بعد به دیگران احترام گذاشته و ارزش قایل می شوند.
همایش «بهداشت روان و مدرسه کارآمد» روز سه شنبه به مناسبت هفته بهداشت روان با حضور مسعود شکوهی مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش، عبدالرسول کریمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران، ابوالفضل رحمانی رئیس اداره مشاوره آموزش و پرورش شهر تهران، محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش و جمعی از مشاوران در تالار فرهنگ برگزار شد.
هفته بهداشت روان با محوریت مشاوران مدارس از 18 مهرماه آغاز شده است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7245//1348

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۱۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد

ایسنا/البرز مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز گفت: سالانه بین ۸ تا ۹ هزار دانش آموز به جمعیت دانش‌آموزی استان از طریق مهاجرت اضافه می‌شود و همین نیاز به توسعه فضای آموزشی را دو چندان کرده است.

به گزارش ایسنا، علی حجرگشت روز سه‌ شنبه ۱۱ اردیبهشت در مراسم تجلیل از معلمان اظهار کرد: بیشترین مشکلی که در بحث تراکم دانش آموزی با آن مواجه هستیم، موضوع مهاجرت  است و به این علت تراکم دانش آموزی در استان بسیار  بالاست. در این خصوص مشکلی که به ویژه در شهر کرج و فردیس با آن مواجه هستیم،  مشکل کمبود زمین است لذا تقاضا داریم که ارگان‌ها و نهادهای ملی چنانچه زمینی دارند، در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند تا در مسیر نهضت مدرسه سازی قرار گیرد.

وی ادامه داد: در صورت تامین زمین با استفاده از منابع دولتی، استانی و خیرین که بیشترین سهم را در این مشارکت دارند، می‌توانیم از این فضاها در جهت توسعه فضای آموزشی استفاده  کنیم. در حال حاضر در بحث اعتبارات دولتی و خیرین مشکل کمتری وجود دارد و مشکل اصلی توسعه فضای آموزشی کمبود زمین در این دو شهر است.

حجر گشت بیان کرد: اگر بخواهیم به استاندارد مورد نظر در فضای آموزشی برسیم و با احتساب اینکه تعداد دانش آموزان بین ۲۵ تا ۳۰ نفر باشد و مدارس هم به صورت یک نوبته فعالیت کنند، تقریباً به ۱۱ هزار کلاس نیاز داریم. این یک نگاه مطلوب و ایده آل است و حداقل به  ۳۰۰ مدرسه در استان نیاز است. البته تلاش می‌کنیم که تراکم بیشتری به کلاس‌ها تحمیل نشود.  

مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز ادامه داد: به ویژه اینکه در بعضی مناطق استان مثل ناحیه ۴، محمدشهر، کمالشهر، شهر جدید مهستان و فردیس مشکل تراکم بیشتری داریم، لذا از دستگاه‌های ملی استدعا دارم چنانچه زمین مناسب در اختیار دارند از این جهت به آموزش و پرورش کمک کنند.

وی افزود: اما با همت مسئولین در سفر ریاست جمهوری،  در خصوص توسعه فضای آموزشی  ۱۰۰ مدرسه در دوره اول و  ۱۰۰ مدرسه در دوره دوم مصوب شده و استانداری هم متعهد شده که با توجه به ظرفیت‌های استان ۱۰۰ مدرسه ساخته شود. در دوره اول مصوبات تاکنون مجموعاً ۱۳۰ مدرسه تکمیل یا عملیات ساختمانی آن آغاز شده است.  

وی با اشاره به توسعه فضای ورزشی گفت: تا پیش از دولت سیزدهم کمتر از پنج زمین ورزشی در استان وجود داشته، اما امروزه حدود ۵۰ زمین ورزشی به مدارس اضافه شده و  ۲۰ فضای دیگر در سال ۱۴۰۳ اضافه خواهد شد. متاسفانه استان در بحث اردوگاهی دچار کمبود است اما اردوگاه شهید بهشتی کردان را احیا کردیم و همچنین اردوگاه حضرت فاطمه الزهرا(س) در ماهدشت که متعلق به آموزش و پرورش تهران بود،  با دستور وزیر و پیگیری مسئولین استانی به استان واگذار شده و دانش آموزان در حال استفاده از این فضا هستند.

حجرگشت درباره توزیع شیر رایگان گفت: برای اولین بار توزیع شیر رایگان در مدارس بعد از سال‌ها مجدداً آغاز شده و در بین حدود  ۲۴ هزار دانش آموزان ابتدایی هفته‌ای دوبار شیر توزیع می‌شود و تا پایان اردیبهشت مراحل بعدی ادامه خواهد یافت.

وی در خصوص جذب نیروی انسانی افزود: جذب نیروی انسانی با توجه به رشد دانش آموزی و شاخص‌هایی که جذب نیرو در آموزش و پرورش دارد، در استان به عنوان یک نیاز اساسی  است، در این راستا سیاست آموزش و پرورش و مسئولین نظام این است که معلم را فقط از طریق مجرای قانونی یعنی دانشگاه فرهنگیان جذب کند اما چون پذیرش دانشگاه فرهنگیان کم است  از این رو مجبوریم از طریق آزمون و استخدام‌هایی که از طریق ماده ۲۸ اتفاق می‌افتد، جذب انجام دهیم.

حجر گشت در ادامه گفت: سال گذشته حدود ۱۶۰۰ نفر در استان البرز جذب شدند و در سال جاری هم ۷۲ هزار نفر در سطح ملی و دو هزار نفر در استان البرز در رشته‌های آموزگاری، دبیری، هنرآموزی و نیروهای کیفیت بخشی که شامل مربی، مشاور و مراقب سلامت است، جذب خواهند شد. مرحله ابتدایی این آزمون‌ها برگزار شده و در آستانه مرحله گزینش هستیم، دو مرحله دیگر در اردیبهشت برگزار و در خرداد گزینش آنها انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به اقدامات صورت گرفته در خصوص دانش آموزان بازمانده تحصیل افزود: بعد از دوران کرونا با بخشی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل مواجه شدیم البته استان البرز جزء استان‌های رده بالای کشور از لحاظ پوشش تحصیلی دانش آموزان بازمانده بوده و تعداد این دانش آموزان به نسبت کل دانش آموزان استان کمتر بوده است. به ویژه اینکه در پایه‌های اول ابتدایی مشکلی که وجود دارد آماری که ثبت احوال می‌دهد با آماری که در جامعه وجود دارد، منطبق نیست و این ممکن است به دلیل مهاجرت‌هایی که به استان و یا برعکس صورت می‌گیرد باشد.  

وی یادآور شد: اما طرحی را در آموزش و پرورش داریم تحت عنوان طرح شهید محمودوند که وظیفه آن شناسایی و جذب این عده از دانش آموزان است و اعتباری هم برای آن پیش بینی شده است. طبق گزارش‌ها پوشش ۷۰ درصد این دانش آموزان که قابل شناسایی بودند محقق شده است. اما به مدیران مدارس اطلاع رسانی شده  که این دانش آموزان را شناسایی و جذب کنند. حتی در قرارگاه  اجتماعی استان این مطرح شده که مدیران محلات کمک کنند تا دانش آموزان بازمانده از تحصیل را به ما معرفی کنند،  از تمام سمن‌ها و گروه‌ها هم می‌خواهیم در این خصوص کمک کنند.

وی در تشریح برنامه‌های گرامیداشت روز معلم افزود: به جهت گرامیداشت مقام معلم دیدار معلمان نمونه با مقام معظم رهبری، دیدار  ۴۰ نفر از معلمین نمونه با استاندار و همچنین دیدار ۳۰۰  معلم منتخب و نمونه استانی با رئیس جمهوری انجام می‌شود. خوشبختانه یک رویکرد مهم و جدید دولت محترم در خصوص مسائل آموزش این است که هزینه کردن برای آموزش و پرورش یک سرمایه‌گذاری است و بر روی این موضوع تاکید داشتند.

وی ادامه داد: در استان با نواختن زنگ سپاس معلم در یکی از مدارس این برنامه‌ها آغاز شده و در همه مناطق هشتگانه و تمام شهرهای اقماری مسئولین محترم شهر و روستا هم برنامه‌های مدونی را پیش بینی کرده‌اند که در این ایام برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • تکرار سختگیری دهه ۶۰ در مدارس
  • یک روزنامه: سختگیری دهه 60 در مدارس در حال تکرار است/ هنوز «آینه» ممنوع است! دانش‌آموزان دوره متوسطه می‌گویند در مدرسه کیف‌هایشان را می‌گردند و مسئولان مدرسه برخوردهای خشن و توهین‌آمیز دارند
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • مشکلات اقتصادی با استحکام پایه‌های علمی حل می شود