Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج – معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به افت شدید آب های زیرزمینی در دشت های قروه و دهگلان، گفت: ادامه این روند باعث می شود تا در این منطقه کویر درست شود.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر قادری شامگاه دوشنبه در ادامه کارگاه آموزشی یک روزه تمرینی اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان کردستان که در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: بهره برداری درست از منابع طبیعی  و فرهنگ سازی این مهم یکی از نیازهای ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت توجه به مسائل آموزشی در راستای مدیریت بحران، گفت: ایران کشوری حادثه خیز است و شرایط خاص خود را دارد، در حوزه مدیریت بحران آموزش هایی که ارائه می شود باید خاص کشور ایران باشد، البته لازم است از تجربه جهانی استفاده شود اما باید بپذیریم مدیریت بحران، هم یک علم، هم یک فن و هم یک هنر است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان افزود: برگزاری کلاس های آموزشی در استان می تواند سطح آمادگی مدیران را در بخشهای مختلف ارتقا دهد و آموزش ها باید حول برنامه هایی باشد که آثار و تلفات خسارات را به حداقل ممکن برساند.

وی با بیان اینکه استان کردستان شرایط خاصی دارد و برخی حوادث طبیعی است، عنوان کرد: اما وقوع برخی از حوادث ناشی از تصمیمات انسانها و برنامه ریزی هایی است که به اشتباه انجام و مشکلاتی را ایجاد می کند.

قادری افزود: به عنوان مثال اگر به مسائل زمین ساختی و تکتونیکی در نظام شهرسازی، در پهنه بندیها و جهات توسعه شهرها و انتخاب کاربریهایی که برای شهرها انجام می شود، توجه نکنیم، در آینده قطعا به هنگام وقوع زلزله دچار مشکل خواهیم شد.

وی یادآور شد: سالها است وزارت راه و شهرسازی از قراردادهای خاصی برای تهیه طرحهای جامع و تفضیلی استفاده می کند و نیاز است این طرحها مورد بازنگری جدی واقع شود.

معاون هماهنگی عمرانی استاندار کردستان به موضوع افت شدید آب های زیرزمینی به عنوان یک بحران واقعی در استان کردستان اشاره کرد و گفت: در شرایطی که در کردستان با مشکلات خاص این استان مواجه هستیم، دشت قروه و دهگلان بوی کویر می دهد و افت آبهای زیرزمینی این منطقه را تهدید می کند.

قادری عنوان کرد: در این دشت حاصلخیز کشاورزی ۷۰ تا ۸۰ متر و در برخی نقاط بیش از این مقدار شاهد افت آبهای زیرزمینی هستیم، اما وزارت نیرو به اشتباه تصمیم می گیرد آب استانی را به استان دیگر انتقال دهد.

وی با اشاره به روند نگران کننده افت آب های زمینی در بعضی از مناطق استان کردستان، افزود: به دلیل استقاده بی رویه از آبهای زیرزمینی در این دشت و احتمالا انتقال آبهای این منطقه به نقاط دیگر شاهد فرونشست زمین هستیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان یادآور شد: باید قبل از تصمیم به انتقال آب، اقدامات لازم در مبدأ و مقصد این آب ها صورت بگیرد که یکی از این اقدامات اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی است.

قادری ادامه داد: در حالی که یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان وجود دارد و ۹۰۰ هزار هکتار آن قابلیت تبدیل به اراضی آبی را دارا است، اما در حال حاضر فقط ۱۳۵ هزار هکتار معادل ۱۲ درصد اراضی کشاورزی استان کردستان آبی است در حالی که متوسط کشوری در این زمینه بیش از ۴۰ درصد است.

وی با اشاره به ظرفیت های بالای استان کردستان در بخش کشاورزی، عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر از تمامی این ظرفیت ها بهره برداری نمی شود و به همین دلیل لازم است که در این زمینه وزارت نیرو تخصیص منابع آبی بیشتری به استان را مورد توجه جدی قرار دهد.

وی اظهار داشت: اگرچه انتقال آب برای شرب از نقطه ای به نقطه دیگر، یک امر طبیعی و قابل پذیرش است اما باید از مسئولان وزارت نیرو پرسید آیا سازوکارهای لازم این موضوع فراهم شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان افزود: مسئولان وزارت نیرو بدانند مدیریت استان کردستان قاطعانه در مقابل تصمیم آنها مبنی بر انتقال آب خواهد ایستاد، چراکه این انتقال آب در آینده منجر به حوادث و بحران در سطح استان کردستان خواهد شد.

وی در ادامه به موضوع بافتهای ناکارآمد و مسئله دار در شهرهای استان پرداخت و با اشاره به مشکلات جدی این بافتها، گفت: این سکونتگاه ها با کوچکترین زلزله دچار معضل خواهند شد، ضمن آنکه برخی از ساخت و سازهای جدید مهندسی ساز هم که به دلیل عدم نظارت جدی مشکل دارند، قابلیت تبدیل به بحران را در آینده خواهند داشت.

قادری تشدید نظارت ها بر حوزه ساخت و ساز را در استان کردستان مورد تاکید قرار داد و افزود: انتظار می رود که در این راستا تمامی ادارات و سازمان های دولتی و حتی بخش خصوصی به خوبی وظایف و رسالت های کاری خود را اجرایی کنند.

وی با اشاره به تصویب سند توانمندسازی در دولت و ابلاغ آن به استانها، گفت: فرمانداری ها و شهرداری ها باید این سند را به درستی اجرا کنند و به گونه ای کار را ساماندهی کنند که شاهد حداقل خسارتها باشیم.

این کارگاه آموزشی یک روزه با حضور اعضای شورای مدیریت بحران استان کردستان و با حضور معاون رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سنندج برگزار شد و طی آن آموزش های لازم به اعضا ارائه شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۶۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مدیریت بحران استان تهران درمورد فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران درمورد فعالیت سامانه بارشی در استان به ویژه ارتفاعات هشدار داد و گفت: کشاورزان تمهیدات لازم را در نگهداری از محصولات زراعی و باغی اتخاذ کنند.   به گزارش ایرنا از استانداری تهران، حامد یزدی مهر روز چهارشنبه با اشاره به صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری های محلی، اظهار کرد: طبق پیش بینی سازمان هواشناسی فعالیت این سامانه از فردا پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه آغاز و تا پایان روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه پایان خواهد یافت.   یزدی مهر گفت: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته ازسوی کارشناسان هواشناسی باید منتظر رگبار باران رعدوبرق، وزش باد شدید و در برخی نقاط، گردوخاک و احتمال وقوع تگرگ به ویژه در ساعات بعد از ظهر و شب در کل استان تهران به ویژه ارتفاعات باشیم.   ستاد بحران استان تهران به همه مردم به ویژه ساکنین استان در ارتفاعات توصیه کرد که بر اساس هشدار صادر شده و توصیه های مدیریت بحران به هنگام فعالیت سامانه بارشی از تردد غیرضروری در جاده‌ها پرهیز کنند و در حین تردد نیز احتیاط لازم را داشته باشند.   یزدی مهر با تاکید بر استحکام بخشی به سازه‌های موقت، سبک و ناپایدار گفت: لازم است این اقدامات انجام شود چرا که در صورت عدم استحکام کافی شاهد حوادث ناگواری خواهیم بود.   وی همچنین اجتناب از صعود به ارتفاعات و کار در مناطق مرتفع را مورد تاکید قرار داد و گفت: کوهنوردان و افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند هوشیار باشند و از صعود به ارتفاعات به طور جدی خودداری کنند.   یزدی مهر پرهیز از اسکان در حاشیه رودها و مسیل‌ها، قرار گرفتن در لبه پشت‌بام و مجاور سازه‌های موقت و ساختمان‌های نیمه‌کاره را از دیگر توصیه‌های لازم به شهروندان برشمرد و گفت: لازم است که دستگاه‌های امدادی نیز آمادگی خود را در این خصوص ارتقا دهند.   وی درخصوص احتمال بارش تگرگ نیز هشدار داد و تاکید کرد: کشاورزان عزیز در نگهداری از نهال ها، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی تمهیدات لازم را بیاندیشند.   مدیرکل مدیریت بحران استان تهران بر ضرورت خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه ها و اطمینان از لایروبی کانال ها و آب روها، نیز تاکید کرد.  

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درمورد فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات
  • مخالف تک صدایی در دانشگاه‌ها هستیم
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود