Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در دومین نشست بررسی عملکرد پروژه‌های اقتصاد مقاومتی با محوریت توسعه حمل‌ونقل ریلی که در سازمان برنامه‌وبودجه و به ریاست محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برگزار شد، اظهار داشت: جنب‌وجوش قابل‌توجهی در پروژه‌های حمل‌ونقل ریلی وجود دارد و این پروژه‌ها یکی پس از دیگری آماده بهره‌برداری می‌شود و خوشبختانه کارگاه‌ها زنده و فعال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نکته بسیار مهم در اقتصاد مقاومتی بحث چگونگی افزایش بهره‌وری و استفاده حداکثری از بهره‌وری است؛ و لازمه این کار اجرای خطوط فرعی و اتصال آن به چشمه‌های بار است. همچنین با حمل‌ونقل ترکیبی در حوزه مسافر سهم مسافرت و حمل‌ونقل عمومی افزایش ‌می‌یابد.

وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: بهره‌برداری از این پروژه‌ها نیازمند تجهیز شرکت راه‌آهن است و بلافاصله مواجه‌شدن با یک سیستم مکانیزه تمام‌عیار و ایجاد سیر روی شبکه ریلی است که این اتفاق نیاز به سرمایه‌‌گذاری قابل‌توجهی دارد و از آن مهم‌تر بحث ناوگان است که باید به فکر سرمایه‌گذاری در حوزه ناوگان باری و مسافری نیز باشیم.

آخوندی یادآور شد: البته این اقدامات به موازات در حال انجام است و کار امروز نیست؛ با توجه به ورود سازمان برنامه‌وبودجه باید جلسه‌ای در خصوص نظام بهره‌وری تشکیل شود؛ زیرا همان‌طور که مستحضر هستید در سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی افزایش نرخ بهره‌وری و نظام بهره‌وری یکی از اصلی‌ترین مسائل است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: هم‌زمان با ساخت خطوط جدید به همین میزان توسعه خطوط دوم، سوم و چهارم در حوزه شرکت راه‌آهن در دست انجام است که در این جلسه به گزارش شرکت ساخت و توسعه پرداخته شد اما به همین اندازه شاید در حوزه شرکت راه‌آهن در دست انجام است که از حیث اهمیت باید موردتوجه قرار گیرد و فارغ از بحث کمیت خطوط که در حال افزایش است، بحث فناوری نیز حائز اهمیت است و ما به‌تدریج باید استفاده از خطوط و لکوموتیو برقی در کشور را توسعه دهیم زیرا قدرت لکوموتیوهای برقی به‌مراتب بیشتر از لکوموتیوهای دیزلی است و نرخ بهره‌وری بسیار بالاتری دارد و درعین‌حال باید به سمت توسعه خطوط و قطار سریع‌السیر که نسل دیگری از فناوری هستند و هم‌اکنون این فناوری هم در دست اجرا قرار دارد.

وی در ادامه و بابیان اینکه «وزارت راه و شهرسازی برای صنعت حمل‌ونقل ریلی در داخل ایران تجهیز شده است» تصریح کرد: می‌توان در بودجه سال ۹۷ برای برنامه‌ها و اولویت‌های سال آینده سیاست‌گذاری کرد و همان‌طور که اتصال ۵ استان در سال ۹۶ اولویت‌گذاری شد می‌توان از هم‌اکنون اولویت‌های سال ۹۷ را مشخص کرد.

آخوندی با اشاره به رویکرد اجتماعی توسعه حمل‌ونقل ریلی بیان داشت: فارغ از مسائل اقتصادی‌، خوب است که شبکه ریلی ایران حداقل در برنامه ششم توسعه، تمام مراکز استان‌ها را پوشش دهد و فکر می‌کنم پس از اتصال ۵ استان،‌۱۰ مرکز استان به شبکه ریلی متصل نخواهد بود که امکان اتصال آن‌ها وجود دارد. البته امکان دارد که تعدادی از تحلیل‌گران اقتصادی نظر دیگری داشته باشند اما به عقیده من از نظر اجتماعی می‌تواند تأثیرگذار باشد.

وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: باید با همکاری سازمان برنامه‌وبودجه اولویت‌های سیاست‌گذاری سال ۹۷ تعیین شود و همچنین توجه داشت که علاوه بر سرمایه‌گذاری ناوگان و این حجم از توسعه باید امکان توسعه و تربیت نیروی انسانی در حوزه بخش خصوصی و شرکت راه‌آهن نیز موردتوجه قرار گیرد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: درهرصورت اقدام مبارکی صورت گرفته است و خوشبختانه اجرای خطوط ریلی توسط وزارت راه و شهرسازی باعث شد که سرمایه‌گذاری‌های جدیدی در بخش پیمانکاری شرکت راه‌آهن شکل بگیرد. درواقع ظرفیت پیمانکاری در سال گذشته ۲۰۰ کیلومتر بوده است؛ اما وقتی به ارقام بالاتر که بیش از ۲.۵ برابر است در آن زمان فقط در حوزه شرکت ساخت و توسعه ظرفیت تقاضای بازار جهشی بوده و درمی‌یابیم که تمام تجهیزات باید به حداکثر ظرفیت برسد.

وی در ادامه بیان داشت: گاهی یک گلوگاه نیازمند یک پیچ، یک بست، زیرکوب یا یک تراورس بود و تمام تولید این اقلام مورد استفاده قرار می‌گرفت. به دلیل تداوم اتفاق خوبی در صنایع وابسته حمل‌ونقل ریلی رخ داد و نکته بسیار مهمی که باید در دولت از آن مراقبت شود،‌ تداوم این مسئله است که در زمان سرمایه‌گذاری‌های جدید در حوزه صنعت و پیمانکاری، کار مداوم این بازار است تا در آینده با مشکل مواجه نشود.

برقی کردن راه‌آهن تهران- مشهد نیازمند سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری است

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «راه‌آهن تهران-مشهد طبق برآورد‌ها حدود ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد» گفت: برقی کردن راه‌آهن تهران- مشهد ظرفیت موجود را سه برابر افزایش می‌دهد.

آخوندی در حاشیه دومین نشست بررسی عملکرد پروژه‌های اقتصاد مقاومتی با محوریت توسعه حمل‌ونقل ریلی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از مجموع ۵۱۶ کیلومتر خطوط ریلی اقتصاد مقاومتی، ریل‌گذاری بیش از ۴۰۰ کیلومتر انجام شده است و ۱۱۶ کیلومتر نیز در دست اقدام قرار دارد و فرصت برای تحقق تمام اهداف طبق فرمایش رئیس‌جمهوری وجود دارد.

وی افزود: خوشبختانه با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با نظارت، پیگیری و رفع مشکلات، پروژه‌هایی که در دست پیگیری قرار می‌گیرد سرعت خوبی دارند و باید برای سال آینده یکسری پروژه‌ها در اولویت قرار گیرند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «نکته مهم فقط منوط به زیرساخت راه‌آهن نیست» گفت: پس از تکمیل خطوط باید تجهیز ناوگان باری و مسافری و نیروی انسانی برای کنترل و سیر ایمن مسیر‌ها موردتوجه قرار گیرد. لذا تازه شروع کار است و از این به بعد به سمت مراحل بعدی گام بر می‌داریم.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به مراحل بعدی بیان داشت: مراحل بعدی اقدامات بسیار گسترده‌ای است و نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده‌ای است و می‌تواند قدرت اشتغال‌زایی بسیار زیادی داشته باشد. همچنین علاوه بر خرید ناوگان باری و مسافری چه در خصوص لکوموتیو و چه واگن، بحث فناوری در اقتصاد پیش رو قرار دارد. لذا هم‌زمان با این طرح‌ها دو طرح بزرگ برقی کردن تهران-مشهد و گرمسار-اینچه برون در حال پیگیری است که راه‌آهن تهران-مشهد به طول حدود ۱۰۰۰ کیلومتر است که طبق برآورد‌ها حدود ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و ظرفیت موجود را به سه برابر افزایش می‌دهد.

آخوندی یادآور شد: علاوه بر زیرساخت، مجدد کشنده‌های برقی و واگن‌ها و فناوری‌های مورد نیاز آن مطرح می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پروژه ساخت قطار سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان خاطرنشان کرد: طراحی این پروژه برای سیر در سرعت بین ۲۵۰ کیلومتر تا ۳۰۰ کیلومتر در ساعت است. لذا در حوزه حمل‌ونقل ریلی خوشبختانه تجهیز خوبی در وزارت خانه،‌دولت و صنعت ریلی شکل گرفته و درواقع زنجیره صنعت این کار را دنبال می‌کند که فقط بحث ناوگان را مطرح کردم اما در بحث ساخت کل زنجیره صنعتی شامل ادوات و مکانیزاسیون حتی سیستم‌های پیمانکاری آن تحت شعاع قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: میانگین ساخت راه‌آهن در ۱۰ سال گذشته ۲۰۰ کیلومتر در سال بوده است که البته این رقم مربوط به شرکت ساخت و توسعه است اما وقتی اقدامات شرکت راه‌آهن نیز شامل خطوط دوم و سوم و چهارم محاسبه می‌شود، نیاز به تجهیز پیمانکاری و نو شدن بخش پیمانکاری در حوزه مهندسی و طراحی خواهد داشت.

آخوندی ضمن تشکر از مجلس شورای اسلامی به دلیل حمایت‌های بی‌بدیل از فعالیت‌های دولت و وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل‌ونقل ریلی تأکید کرد: درنهایت باید سپاسگزار مقام معظم رهبری باشیم که در سیاست‌های ابلاغی بحث راه‌آهن و انتقال کالا و مسافر از جاده به ریل را مورد تأکید قرار دادند و همچنین در بندهای مختلف برنامه ششم نیز مجدد تأکید شده و امیدواریم با اجرای این احکام علاوه بر افزایش ایمنی مردم‌، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و بهره‌وری در سرمایه ملی صورت گیرد.

گفتنی است،‌ امیر امینی معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع، خیراله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل و سعید محمدزاده مدیرعامل شرکت راه‌آهن به همراه جمعی از اعضای هیئت مدیره این دو شرکت در جلسه مذکور  وزیر راه و شهرسازی را همراهی کردند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۸۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین نشست هم اندیشی و بررسی چالش‌های پیش رو در حوزه شرکت‌های دانش بنیان امروز ششم اردیبهشت ماه با حضور رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.

در این نشست سجده، مدیرعامل بنیاد توسعه عمران موقوفات با بیان اینکه در کتب دینی آمده که حضرت علی (ع) نخلستان ایجاد کرده و وقف می‌کردند، گفت: تقریباً ۵ سال است که توسعه تولید با حضور مردم در سازمان اوقاف اتفاق افتاده است.

وی اظهار کرد: بنیاد توسعه عمران موقوفات در شناسایی زمین‌ها تلاش می‌کند و سعی داریم در حوزه کشت و صنعت با مشارکت مردم در تحقق شعار سال گام برداریم.

در ادامه بیگدلی، معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به چشم انداز این معاونت در حوزه اجتماعی و ارتباط سازمان با شرکتهای دانش بنیان گفت: اولین اقدام وقف این است که بتواند کسب منفعت از عین وقف داشته باشد مرحله بعد این منافع داخل کاسه‌ای ریخته می‌شود که حفظ می‌شود و سرریز آن اجرای نیت است. باید بیشترین کسب منفعت از موقوفات داشته باشیم.

وی اظهار کرد: برای اینکه علم در خدمت کسب منفعت قرار گیرد اکوسیستمی برای حمایت از دانش بنیان‌ها با رعایت قوانین وقف طراحی شده است. این شرکتها اکثراً به سوددهی رسیده اند.

همچنین در حوزه ارائه طرح سیمان ژئوپلیمری بر پایه خاکستر باگاس، بحث وقف ماندگار در راستای توسعه پایدار مورد بررسی قرار گرفت. این شرکت به فناوری تولید برق و سیمان با وجود تحریم‌ها و موانع داخلی دست پیدا کرده است.

بر اساس آنچه در این نشست عنوان شد، درصد قابل توجهی از شرکتهای دانش بنیان در سطح کشور هیچ گردش مالی ندارند. صرفاً ایده‌ای است که در مرحله آزمایشگاهی ارائه شده است.

این شرکتها معتقدند اگر قرار است کاری و حمایتی در حد اوقاف انجام شود باید متفاوت از کارهایی باشد که توسط دیگران انجام می‌شود. شرکت‌های دانش بنیان از ایده تا تجاری سازی در کشورهای پیشرفته حمایت می‌شوند.

موضوع دیگر که مورد بحث قرار گرفت، این بود که در مناطق محروم خیلی از محصولات دانش بنیان کارایی ندارد در حوزه عمران در منطقه محروم برج سازی انجام نمی‌شود. در زمینه تکنولوژی بتن باید تعریف دیگری در مناطق محروم داشته باشیم.

در ادامه رییس سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تقدیر از دانشمندان که در نمایشگاه شرکت کرده اند، گفت: سازمان وقف از نظر سرمایه‌ای بودجه دولتی نیست در دوره فعلی می‌خواهیم وقف را حرکت دهیم. به عنوان مثال دارای میلیونها رقبه هستیم این رقبات به صورت عرصه و اعیان است ما باید شکل مدیریتمان علمی باشد. زمین زراعی را به صورت سنتی سالی یک تا دو بار می‌توانیم بکاریم اما با استفاده از روش علمی، بهره وری آب و زمین بیشتر می‌شود.

وی عنوان کرد: اگر پول داریم اداره سرمایه انباشته باید علمی باشد. سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود تنوع در وقف به نیات واقفان و اعیان اعطایی ربط دارد.

حجت الاسلام خاموشی با تاکید بر اینکه دانش بنیان‌ها باید در خدمت ارزان سازی و رفاه مردم باشند، افزود: ما موظف به رعایت قانون وقف هستیم. اوقاف از دانش بنیان‌های نوپا حمایت می‌کند و ما مفتخریم که تاکنون از ۳۹ شرکت حمایت کرده ایم.

وی تصریح کرد: باید در حوزه اقتصاد تأثیرگذار باشیم ما باید در تولید ملی بدون نفت موفق باشیم. در حوزه صنعت ریل ورود کرده ایم که ۳۰ درصد درآمد نفتی را پوشش می‌دهد در حوزه مسکن رقبات زیاد داریم به مسکن نخبگانی توجه ویژه داریم.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در تمام رقبات زراعی بحث زنجیره زراعی مد نظر است. بحث معادن به عنوان ظرفیت مغفول اوقاف بوده، مساله دیگر آنچه اهمیت دارد حوزه صنایع تبدیلی است که توجه ویژه داریم. در حوزه فناوری هم زیرساخت‌های سخت افزاری و هم نرم افزاری مد نظر است. کارهای خوبی در حال انجام است حوزه فناوری تأثیر شگرف در اقتصاد کشور خواهد داشت.

کد خبر 6089061 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران