Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@22:33:31 GMT

رشد ۲۵۰ برابری قیمت قیر در ۱۲سال

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۴۳۲۰۷

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جهان اقتصاد نوشت: خیرالله خادمی در نهمین همایش قیر و آسفالت با بیان اینکه در ۱۲ سال گذشته نرخ قیر ۲۵۰ برابر افزایش یافته است، افزود: شرایط مصرف آسفالت در بخش راه سازی دیگر مانند گذشته نیست. در روسازی آسفالت،نه تنها پیشرفت نبوده؛ بلکه پسرفت هم داشتیم و ترمیم آسفالت ها در زمان طولانی تری نسبت به قبل، انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: افزایش قیمت قیر سبب شده تا قیمت تمام شده آسفالت در روسازی راهها بالا رود؛ به گونه ای که ۳۵ درصد هزینه ساخت جاده به روسازی آسفالت مربوط می شود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور با بیان اینکه در این همایش همواره بر استفاده از فناوری های نوین در تولید قیر و آسفالت صحبت می شود، افزود: اما در عمل و در بازار مصرف، این محصولات همچنان از روش های سنتی راه سازی بهره می بریم و بسیاری از پیمانکاران و مهندسان که کار طراحی جاده ها را بر عهده دارند، عمدتا از روش های سنتی روسازی بهره می برند. در صورت ادامه استفاده از روش های سنتی دیگر ساخت جاده ها به صرفه نخواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین در کاخانه های آسفالت به جای استفاده از افزودنی های باکیفیت به دنبال سنگ های رودخانه ای هستند که استفاده از چنین مصالحی کیفیت آسفالت را کاهش می دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود:‌در حال حاضر ۵ درصد تولید آسفالت مربوط به قیر است، اگر در مواد افزودنی به آسفالت و اختلاط ها کنترل دقیق صورت گیرد می توانیم یک درصد از مصرف قیر را کاهش داده و در طول سال معادل چند هزار تن قیر صرفه جویی می شود چرا که همچنان هدر رفت قیر در پروژه ها بالاست.

فقط ۲۵درصد از رویه راهها سالم است

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای هم در این همایش با بیان اینکه هزینه نگهداری رویه آسفالت۳۰کیلومتر جاده با هزینه احداث یک کیلومتر راه جدید برابری می کند،گفت:تخصیص منابع برای احداث راه جدید منطقی نیست.

داوود کشاورزیان با بیان اینکه این همایش از معدود همایش های کاربردی است که به ارتقای بهره وری محصولات داخلی کمک می کند، گفت: وضعیت موجود راه های کشور بر اساس سامانه پی ام اس به گونه ای است که ۲۵ درصد از رویه راهها سالم است و ۲۵ درصد خرابی کامل دارد، ۵۰ درصد باقیمانده نیز خرابی متوسط و ضعیف دارند که می توان با حفاظت و بهسازی، عمر آن را افزایش داد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: اگر بخواهیم عملیات نگهداری راهها را به وجه مطلوب انجام دهیم باید سالانه ۲۴ میلیون تن آسفالت توزیع کنیم، اما به دلیل کمبود اعتبارات این کار نشدنی است، به همین دلیل سال گذشته ۱۰ میلیون تن آسفالت توزیع شد و امسال این میزان به ۸ میلیون تن می رسد که عمدتا بار آن روی دوش پیمانکاران است.

رئیس سازمان راهداری و  حمل و نقل جاده ای با بیان اینکه در شرایط تگنای اعتباری تخصیص بهینه نابع اهمیت دارد و اولویت با نگهداری راههای موجود است تا احداث راههای جدید ادامه داد: پولی که صرف احداث یک کیلومتر راه می شود می تواند برای نگهداری ۳۰ کیلومتر راه مصرف شود، بنابراین منطقی نیست برای احداث راه جدید هزینه کنیم، ولی برای نگهداری از راههای موجود منابعی نداشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت استاندارد بودن محصولات کارخانه های آسفالت برای سازمان راهداری تصریح کرد: برخی کارخانه های آسفالت که فاقد گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی هستند بر اساس سیاست های سازمان راهداری قرار است قرارداد با آنها امضا نشود.

به گفته کشاورزیان در حال حاضر از ۸۵۰ کارخانه آسفالت ۳۵ کارخانه گواهینامه فنی دارند و ۲۰۰ کارخانه دیگر در مرحله اخذ این گواهینامه هستند، بنابراین تنها با آن دسته از تولیدکنندگان آسفالت همکاری می کنیم که گواهی فنی از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی دریافت کرده باشند.

تقلب در کیفیت قیر غیرممکن می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هم در این همایش از راه اندازی سامانه پایش سلامت حمل قیر با هدف حفظ این محصول از ورود ضایعات و افزودنی های دیگر که در کاهش کیفیت آن اثرگذار است، خبر داد.

به گفته محمد شکرچی زاده سامانه مذکور برای اطمینان از عدم جابجایی قیر با ترکیبات متقلبانه از محل بارگیری تا محل تخلیه (کارخانه تولید آسفالت) راه اندازی شده است چرا که در حال حاضر برخی تولیدکنندگان قیر در هنگام حمل مواد زاید، روغن سوخته و پسماندها را با آن ادغام می کنند که در کاهش کیفیت آسفالت موثر است.

وی ادامه داد: در این سامانه از روش اندازه گیری حرارت قیر استفاده می شود به این صورت که یک دستگاه در داخل تانکر نصب می شود که دمای قیر موجود در تانکر را دائما پایش می کنددر صورت کوچکترین مداخله ای در ترکیب قیر موجود در تانکر این دستگاه تغییرات ناگهانی حرارتی را گزارش می دهد اما اگر این اتفاق نیفتد افت حرارت قیر به صورت آرمان گزارش می شود. این روش می تواند از مداخلات سودجویانه در محموله قیر جلوگیری کند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: یکی دیگر از اقدامات ایجاد بانک اطلاعاتی کارخانه های قیر و آسفالت است که برای مدیران بخش های راه سازی و همچنین استفاده کنندگان از این محصولات بسیار کاربردی است. در همین راستا اخیرا سامانه جانمایی موقعیت کارخانه های قیر و آسفالت را تهیه کرده ایم که یک ابزار مدیریتی برای مدیران کارخانه های تولید قیر و آسفالت محسوب می شود که با استفاده از این سامانه می توانند نزدیک ترین معدن به کارخانه را پیدا کنند.

تولید سالانه ۱.۵ میلیارد دلار قیر در ایران

وزیر راه و شهرسازی هم پس از معاونان خود در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران حاضر شد و با بیان اینکه سالانه ۵.۵ میلیون تن قیر در ایران تولید می‌شود که ارزش آن ۱.۵ میلیارد دلار است، گفت: آنچه در بخش قیر و آسفالت مهم است، ارتقای نرخ بهره‌وری این کالاست که مسائل مختلفی همچون حفظ حرارت از محل تولید تا محل مصرف بستگی دارد و اگر رعایت نشود، می‌تواند کل سرمایه را از بین ببرد یا در صورت رعایت روش‌های حفظ بهره‌وری، این صنعت را ارتقاء دهد.

عباس آخوندی ادامه داد: برخی افزودنی‌ها مانند لاستیک به قیر می‌تواند تا ۲.۵ برابر بهره‌وری آن را بالا ببرد که اگر در ۱.۵ میلیارد دلار سرمایه سالانه ما ضرب شود، به یک سرمایه چهار میلیارد دلاری افزایش خواهد یافت.

آخوندی با اشاره به استفاده از فناوری نوین برای جلوگیری از برخی تخلفات متقلبانه در ترکیب قیر در هنگام حمل آن اظهار داشت: با فناوری نوین می‌توانیم از روش تغییرات دمایی، متوجه تغییرات در ترکیب قیر شویم و از بروز تخلفاتی همچون افزودن گازوئیل به قیر جلوگیری کنیم؛ چرا که این تخلفات در کاهش کیفیت آسفالت تأثیر زیادی دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر قیر ایران در جهان خوش‌نامی پیدا کرده و تولیدکنندگان قیر، توان صادراتی بالایی یافته‌اند و حتی اگر در کشورهای پیرامونی نیز قیر ایران را با قیمت بالاتری عرضه کنند، به دلیل کیفیت خوب این محصول در ایران، حتماً در کشورهای همسایه بازار خواهد داشت.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به عنوان دو دستگاه مصرف‌کننده اصلی قیر، همکاری لازم با تولیدکنندگان و مراکز تحقیقاتی قیر و آسفالت را انجام می‌دهند تا از دانش جدید این صنعت بهره ببرند.

آخوندی با بیان اینکه این کالا از جهت اقتصادی امکان صادرات را دارد و ما می توانیم درآمد خوبی از محل صادرات قیر به دست آوریم، گفت: بنابراین وقتی در داخل از قیر استفاده می شود باید نرخ بهره وری شایسته ای داشته باشد.

وی ادامه داد: آنچه از نظر اقتصادی اهمیت دارد، حجم سرمایه گذاری ای است که در ایران صورت می گیرد. هر یک میلیون تن قیر که ارزشی معادل هزار میلیارد تومان در بر دارد وقتی به آسفالت تبدیل می شود ارزشی معادل سه هزار میلیارد تومان ایجاد می شود. بنابراین دو میلیون تن قیری که در قانون آمده، یک کسب و کار ۶ هزار میلیارد تومانی است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۳۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۰ برابری طرح حوزه راه شهرستان مهریز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمد رستگاری در دیدار با احمد آخوندی سرپرست فرمانداری شهرستان مهریز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده حوزه راه در شهرستان مهریز گفت: طی حدود ۳۰ ماه گذشته (در دولت سیزدهم) تعداد قرارداد‌های طرح‌های حوزه راه از ۱۲ به ۵۲ مورد و میزان ریالی آن نیز از ۳۱ به ۳۰۸ میلیارد تومان افزایش یافته که نشان دهنده رشد ۱۰ برابری است.

وی با تشریح طرح‌های بزرگ روشنایی بزرگراه یزد – مهریز، محور زردین – منشاد، روکش محور‌های اصلی، تبدیل آبنما محور گردکوه – بهادران به پل، ایمن‌سازی محور مهریز – تنگچنار، ساماندهی میدان ورودی شهر، روکش محور مروست و ... افزود: انجام برخی از طرح‌های و تعریف طرح‌های جدید در راستای خدمت‌رسانی به مردم نیازمند تزریق اعتبارات استانی و ملی است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزد در رابطه با مشکلات و مسائل حوزه حمل‌ونقل شهرستان مهریز نیز، تصریح کرد: با راه‌اندازی سامانه اعلام بار مجازی در شهرستان ضمن رفع مشکلات عمده حوزه حمل‌ونقل، می‌توانیم شاهد برقراری عدالت بین رانندگان و توزیع بار عادلانه باشیم.

سرپرست فرمانداری مهریز در این دیدار بر ساماندهی مسیر سنتو ورودی مهریز از سمت استان کرمان و رفع مشکلات حوزه راهداری و مشکلات حوزه حمل و نقل رانندگان تاکید کرد.

احمد آخوندی ادامه داد: باید بر اساس طرحی منظم و استاندارد مسیر سنتو با همکاری کسبه سروسامان یابد و از این اوضاع نابسامانی درآید.

دیگر خبرها

  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • رشد ۱۰ برابری طرح حوزه راه شهرستان مهریز
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۶ اردیببهشت ۱۴۰۳؛ تفاوت ۳۰ میلیونی قیمت پراید در کارخانه و بازار