Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی امتداد نیوز، محسن غفوریان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در سازمان آموزش و پرورش استثنایی در سال‌های اخیر سیاست‌هایی را مبتنی بر سند تحول بنیادین که ناظر بر تفاوت‌های فردی و ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی است، ایجاد کرد  و  براین اساس سیاست‌هایی طراحی‌شده که از سال ۹۷ تا به امروز در حال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: نخستین سیاست در سازمان آموزش و پرورش استثنایی، شناسایی به هنگام تمام کودکان دارای نیازهای ویژه است. هم اکنون ۱۲۹ هزار و ۴۰۰ دانش‌آموز تحت پوشش این سازمان قرار دارند که ۷۳ هزار و ۵۸۰ نفر در مدارس ویژه استثنایی و ۵۵ هزار و ۸۲۰ نفر به صورت تلفیقی در مدارس عادی حضور دارند.

*هم اکنون نمی‌دانیم چه تعداد کودک دارای معلولیت به مدرسه نمی‌آیند

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: برای شناسایی بهنگام دانش آموزان با نیازهای ویژه آموزش و پرورش به تنهایی مسئول نیست و باید سایر دستگاه‌ها نیز ما را همراهی کنند تا در اولین زمان کودکان با نیازهای ویژه شناسایی شده و اطلاعات آنها در اختیار نظام تعلیم و تربیت قرار بگیرد، هم اکنون آمار دقیقی وجودندارد تا بدانیم چند فرد دارای معلولیت خارج از نظام تعلیم و تربیت هستند و در این رابطه نهادهایی مانند بهزیستی و ثبت‌احوال باید در کمترین زمان ممکن افراد را شناسایی و اطلاعاتشان را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند.

غفوریان ادامه داد: با همکاری سازمان نهضت سواد آموزی در تلاش هستیم تا افراد بزرگسال دارای معلولیت را تحت آموزش ببریم. همچنین سیاست دیگر ما فراگیرسازی آموزش برای دربرگیری کودکان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است برهمین اساس باید شرایطی ایجاد شود تا دانش‌آموزان در نزدیکترین مدرسه محل سکونت خود حضور یابند.

*۵۵ هزار دانش‌آموزانبا نیازهای ویژه در مدارس عادی تحصیل می‌کنند

وی بیان کرد: ۵۵ هزار و ۸۲۰ دانش‌آموز در گروه‌های آسیب دیده شنوایی، آسیب دیده بینایی، معلولان جسمی و حرکتی و افراد دارای مشکلات هیجانی مانند اوتیسم با دریافت خدمات پشتیبانی از آموزش و پرورش استثنایی در مدارس عادی تحصیل می‌کنند.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عمده در توسعه طرح فراگیرسازی، مشکلات نگرشی و پذیرش دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در مدارس عادی است به همین منظور گسترش طرح تلفیقی نیازمند فراهم کردن استلزاماتی از جمله مناسب سازی فضای آموزشی و ایجاد تسهیلات آموزشی و پرورشی در مدارس عادی است.

*سونامی کمبود نیرو به آموزش و پرورش استثنایی رسید

غفوریان افزود: دانش‌آموزان با نیازهای ویژه که براساس طرح فراگیرسازی در مدارس عادی حضور دارند باید از معلم رابط بهره‌مند شوند اما هم اکنون در سازمان آموزش و پرورش استثنایی با کمبود نیرو مواجه هستیم و برای ارائه خدمات مناسب به این دانش‌آموزان نیازمند جذب نیروی بیشتر هستیم.

وی تصریح کرد: سالانه ۸۰۰ نفر از سازمان آموزش و پرورش استثنایی بازنشسته می‌شوند مجموع نیروهای ما در کل کشور ۲۳ هزار نفر است و در برابر حجم بازنشستگی تعداد جذب نیروها بسیار اندک است برهمین اساس از سال آینده با سونامی بازنشستگی در تمام گروه‌های آموزشی و توانبخشی مواجه خواهیم شد.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی بیان کرد: سازمان امور اداری و استخدامی باید با ما همراهی کند و به ازای بازنشستگی نیروهای سازمان آموزش و پرورش استثنایی یا حداقل ۵۰ درصد آن مجوز استخدام به ما بدهد تا بتوانیم خلأکمبود نیرو را پُر کنیم. چرا که هم اکنون برای گسترش طرح تلفیقی به ازای هر دانش‌آموز با نیازهای ویژه که در مدارس عادی حضور می‌یابد به میانگین ۲ تا ۸ ساعت معلم رابط نیاز داریم.

غفوریان گفت: برای ۵۵ هزار و ۸۲۰ دانش‌آموز با نیازهای ویژه که در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند، ۸۰۰ مدرسه استثنایی به عنوان پشتیبان در نظر گرفته‌ایم تا به آنها خدمات ویژه ارائه دهند. این مدارس پشتیبان چند مدرسه عادی را تحت پوشش قرار می‌دهند و معلمان رابط از این مدارس به مدارس عادی اعزام می‌شوند.

*کمترین مقاومت در میان  دانش‌آموزان برای پذیرش دانش‌آموزان با نیازهای ویژه

وی با اشاره به اینکه هم اکنون برای حضور دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در مدارس استثنایی با مقاومت‌هایی از سوی معلمان و والدین دانش‌آموزان مواجه هستیم عنوان کرد: مقاومت بین دانش‌آموزان بسیار کم است و این نیاز وجود دارد تا دانش‌آموزان معلول بتوانند در مدارس عادی مشغول به تحصیل شوند.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی اظهار کرد: اصلاح و ارتقای فعالیت‌های آموزشی، توانبخشی و پرورشی برای هدایت کودکان با نیازهای ویژه به منظور دستیابی به زندگی مطلوب یکی دیگر از سیاست‌های سازمان آموزش و پرورش استثنایی است و برهمین اساس در جهت آموزش مهارت‌های زندگی و فنی گام برمی‌داریم. هم اکنون دانش آموزانی که از مدارس ما فارغ التحصیل می‌شوند با یک حرفه در سطح درجه ۳ آشنا شده و گواهینامه‌ای را از سازمان فنی و حرفه ای دریافت می‌کنند.

غفوریان عنوان کرد: شناسایی، بهره‌گیری و هدایت مشارکت تمام نهادهای اجتماعی از جمله خانواده، نهادهای دولتی و سازمان های مردم نهاد به منظور بهبود دستیابی کودکان با نیازهای ویژه به مهارت‌های لازم یکی دیگر از سیاست‌های مدنظر است و تلاش می‌کنیم تا به منظور رضایت‌مندی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه گروه آسیب‌دیده شنوایی، بینایی، معلولان جسمی و حرکتی را از پایین‌ترین سن به مدارس عادی هدایت کنیم و به منظور تسهیل فرآیند آموزش معلم رابط به آنها اختصاص می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۶ طرحی را در دست اجرا داریم تا براساس آن مدارس بدون مانع گسترش یابد، اظهار کرد: براین اساس دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید در طبقه اول مدارس سازماندهی شوند از سوی دیگر طبق تفاهم نامه با سازمان نوسازی مقرر شد تمام مدارس جدیدی که ساخته می‌شوند برای حضور دانش‌آموزان معلول مناسب سازی شوند. یعنی دارایی رمپ، رفع نقاط پرخطر، مناسب‌سازی کلاس‌ها و سرویس بهداشتی متناسب با دانش‌آموزان معلول باشند. 

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: یک هزار و ۶۳۳ دانش‌آموز درکل کشور در ۲۵ مرکز شبانه روزی استثائی مشغول به تحصیل هستند. اما با توجه به نگاه فراگیر‌سازی صرفا در نقاط محروم بحث مناطق شبانه روزی مطرح است و در شهرها تأکید داریم دانش آموزان در سیستم آموزش تلفیقی تحصیل کنند.

غفوریان با اشاره به اینکه هزینه هر دانش‌آموز استثنایی ۵ برابر دانش‌آموز عادی است گفت: باید بخشی از هزینه خانواده‌های این کودکان را بکاهیم تا هزینه‌ها مانع حضور دانش‌آموزان در مدارس نشود. در سال ۹۵ حدود ۳ هزار و ۵۵۵ پرونده را بررسی کردیم که حدود ۱۲۰۰ مورد هزینه عینک، ۱۲۰۰ مورد هزینه داروی مستمر، ۸۹ مورد خدمات جراحی و بستری در بیمارستان، ۷۰ مورد هزینه واکر، ۴۵ مورد هزینه کاشت حلزون، یک هزار و ۶۰۰ مورد هزینه سمعک و یک هزار تبلت ویژه دانش‌آموزان کم بینا را متقبل شده‌ایم.

*۳۰درصد دانش‌آموزان استثنایی از سرویس محرومند

وی با اشاره به سرویس دانش‌آموزان استثنایی، تصریح کرد: در اکثر شهرها یک مدرسه ویژه این دانش‌آموزان داریم که آنها باید از نقاط مختلف به مدرسه بیایند بنابراین بحث سرویس آنها دارای اهمیت ویژه ای است که خوشبختانه در تهران این خدمات توسط شهرداری به صورت رایگان ارائه می‌شود و در سال ۹۶ اعتبار مربوط به ایاب و ذهاب دانش‌آموزن استثنایی از سه میلیارد تومان به ۲۹ میلیارد تومان افزایش یافته است.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: در بحث خرید وسایل آموزشی مانند ماشین پرکینگز ویژه دانش‌آموزان نابینا و تجهیزات جدید آموزشی نیازمند همراهی خیران هستیم چرا که هزینه برخی تجهیزات گران است.

غفوریان با اشاره به طرح سنجش سلامت دانش‌آموزان بدو ورود به دبستان یادآور شد: دانش‌آموزان دیراموز باید در مدارس عادی حضور یابند و از خدمات جبرانی و افزایش طول سال تحصیلی بدون تغییر کتابهای درسی و سیاست جداسازی بهره مند شوند در حقیقت دانش‌آموزان دیرآموز با استفاده از خدمات کلاسهای جبرانی می‌توانند در مدارس عادی حضور یابند.

وی عنوان کرد: از سال تحصیلی آینده تمام دانش‌آموزان پیش دبستانی را که دیرآموز تشخیص داده می‌شوند تحت پوشش خدمات مداخله‌ای قرار خواهیم داد. دانش‌آموزانی که در درس ریاضی و خواندن و نوشتن دارای مشکل هستند باید از سوی معلم به مراکز ویژه مشکلات یادگیری ارجاع داده شوند تا با برنامه‌های حمایتی مشکل آنها رفع شود. همچنین تمام دانش‌آموزان دارای اختلالات طیف هیجانی مانند اوتیسم نباید در مدارس استثنایی تحصیل کنند بلکه سطوح خفیف اوتیسم می‌تواند با استفاده از خدمات حمایتی و آموزشی در مدارس عادی تحصیل کنند.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به مشکلات آموزش و پرورش استثنایی گفت: هم اکنون ۳۰ درصد دانش‌آموزان تحت پوشش سرویس نیستند و در بحث نیروهای توانبخشی به ویژه نیروهای گفتار درمانگر و کاردرمانگر با کمبود شدید مواجه هستیم. نیروهای خدماتی برای مدارس به ویژه دانش‌آموزان چند معلولیتی نیاز است که باید تأمین شود.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۶۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین از جذب ۳۰۲ نفر در اداره کل آموزش و پرورش استات قزوین خبرداد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، نقی سیاهکلی مرادی ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین که به ریاست محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین در محل سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که همواره مورد تاکید اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین  قرار داشته پیگیری توسعه هنرستان های جوار کارگاهی در شهر صنعتی البرز بوده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: با برنامه‌ریزی های صورت گرفته، 302 نفر جذب اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین خواهند شد.

سیاهکلی با اشاره به اعتبار لازم جهت کمک به هدایت تحصیلی دانش آموزان قزوینی، خاطرنشان کرد: اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین در راستای اجرای طرح هدایت تحصیلی 200 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.

وی تصریح کرد: با همکاری های صورت گرفته بناست کارگاه های مشاوره شغلی و تحصیلی جهت انتخاب صحیح رشته برای دانشجویان و دانش آموزان در سرای سعدالسلطنه برگزار شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین ضمن اشاره به برنامه های گرامیداشت روز معلم در سطح استان قزوین، افزود: مراسم تقدیر از معلمان توسط اولیا و دانش آموزان در مدارس، حضور دبیران به همراه دانش آموزان در نماز جمعه های سطح استان، تجلیل از پیشکسوتان حوزه ی تعلیم و تربیت و خانواده معظم شهدا از جمله برنامه های گرامیداشت هفته معلم در سطح استان قزوین است.

سیاهکلی مرادی با اشاره به اینکه از بین دبیران قزوینی 951 نفر انتخاب )معلم نمونه ثبت نام کرده‌اند، تصریح کرد: از بین معلمان قزوینی 951 معلم جهت انتخاب (معلم نمونه) در سطح استان قزوین ثبت نام کرده اند، که از این میان 565 نفر به مرحله منطقه ای، 40 نفر در مرحله استانی و 3 نفر در مرحله کشوری راه خواهند یافت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در پایان تاکید کرد: به مناسبت هفته معلم و در جهت تجلیل از معلمین نمونه، 100 میلیون تومان جایزه نقدی برای منتخبین سطح کشوری، 40 میلیون تومان برای منتخبین سطح استانی و 10 میلیون تومان جایزه نقدی برای منتخبین سطح منطقه ای پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • استاندار فارس: باید به هنرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش