Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز از همدان، محمدشهرام پرورش بعدازظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه استان همدان ۱٫۲ درصد وسعت کشور و ۲٫۴ دهم درصد از جمعیت کشور را دارد، اظهار داشت: ۴٫۵ درصد از بخش تولیدات کشاورزی کشور به استان همدان اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه میزان تولید محصولات کشاورزی در استان همدان ۵ میلیون ۲۰۰ تن است، افزود: این محصولات شامل محصولات زراعی، باغی و دامی می‌شود و بخش تولیدات زراعی و باغی نزدیک به ۴ میلیون تن تولید در استان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرورش با تأکید بر اینکه استان همدان در تولید سیب‌زمینی با ۹۷۰ هزار تن تولید رتبه اول در سطح کشور را دارد، تصریح کرد: همدان در تولید سیر خشک اول با بیش از ۵۵ هزار تن و گردو با بیش از ۵۳ هزار تن تولید رتبه اول کشور را دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه همدان در تولید جو با ۲۴۵ هزار تن رتبه دوم و یونجه رتبه سوم با ۴۰۰ هزار تن تولید دارد، بیان کرد: همدان در تولید گیاهان دارویی با ۱۶ هزار تن تولید و انگور با بیش از ۳۹۷ هزار تن تولید رتبه سوم را در کشور دارد.

پرورش با بیان اینکه در بخش مکانیزاسیون ارتقای ضریب مکانیزاسیون در همدان انجام شده است، ابراز کرد: ظرف ۴ سال گذشته بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی جذب شده است که امسال نیز ۶۴ میلیارد تومان اعتبار در حوزه مکانیزاسیون صرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشت پاییزه سه محصول در استان همدان انجام می‌شود، بیان کرد: نخستین محصول از ۱۰ شهریور تا پایان شهریورماه کشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه کشت کلزا در بیش از ۴ هزار و ۳۴۸ هکتار از اراضی استان انجام شده است، عنوان کرد: کلزا محصولی استراتژیک در تولید روغن است که با تولید این محصول به دنبال ارتقای ضریب خوداتکایی در تولید روغن هستیم.

پرورش با تأکید بر اینکه بیش از ۲۱ تن بذور تولید داخل و بذور وارداتی در استان کشت شده است، ابراز کرد: امسال وضعیت محصولات کشاورزی استان همدان از نظر کیفیت بهتر از سال‌های قبل بوده است.

وی با اشاره به اینکه کلزا محصولی کم آب بر است، تأکید کرد: هدف ما از کشت این محصول کمک به ضریب خوداتکایی در تولید روغن است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه از دیگر محصولات کشت پاییزه استان که با تمام سرما و مشکلات موجود در سال زراعی گذشته ۳۷۹ هزار و ۵۶۹ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزیان در استان خریداری شد، اظهار داشت: در سال زراعی گذشته ۵۸۰ هزار تن گندم در استان همدان تولید شد.

پرورش با تأکید بر اینکه تأمین و توزیع بذر از مهم‌ترین دغدغه‌های در بین کشاورزیان است که در این راستا تمهیدات لازم از سوی سازمان جهاد کشاورزی اندیشیده شده است، تأکید کرد: ۵ هزار تن بذر گندم آبی و ۷ هزار تن بذر گندم دیم در بین کشاورزان استان توزیع شده است.

وی با اشاره به اینکه در بخش تغذیه‌های گیاهی جهاد کشاورزی قصد دارد علاوه بر کودهای پایه کودهای غیر پایه را نیز تهیه و در اختیار کشاورزان قرار دهد، بیان کرد: از ابتدای امسال تا چهارم آبان ماه ۴۲ هزار تن انواع کود ازوته، فسفوره و غیره در بین کشاورزان توزیع شده که از این میزان ۸ هزار تن فقط در مهر و اوایل آبان ماه توزیع شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: اگر به دنبال تولیدات مناسب هستیم باید از کودهای پایه و غیر پایه در کشت محصولات استفاده شود.

پرورش با بیان اینکه جو محصولی است که علوفه مورد نیاز بخشی از واحدهای دامی استان را تأمین می‌کند، گفت: برنامه ابلاغ شده کشت جو در ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی استان است از این میزان ۴۲ هزار هکتار آبی و ۶۶ هزار هکتار به صورت دیم کشت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه همدان در سطح کشور در خصوص تولید گیاهان دارویی رتبه سوم را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: بخشی از گیاهان دارویی در همدان زراعی شده و کشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه ۹۵ درصد از کشت رازیانه کشور در همدان و شهرستان رزن تولید می‌شود، ابراز کرد: این میزان رازیانه در قالب ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشت می‌شود که میزان تولید ۶ هزار و ۲۵۰ تن است.

پرورش با بیان اینکه گیاهان دارویی در ۱۶ هزار هکتار از اراضی استان همدان کشت می‌شود، تأکید کرد: میزان تولید در این اراضی ۷۰۵ تن است که بیشترین تولیدات در ملایر، اسدآباد، رزن، نهاوند، فامنین و همدان است.

وی با تأکید بر اینکه ۵۰ درصد از گشنیز کشور در همدان تولید می‌شود، افزود: استان همدان در تولید گشنیز رتبه اول را در سطح کشور داشته و بیشترین محصول تولیدی رازیانه و گشنیز صادر شده و یا توسط تاجران ترکی خریداری می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه کشت زعفران در ۸۷ هکتار از اراضی استان همدان انجام می‌شود که از این میزان ۶۲ هکتار بارور است، بیان کرد: میزان تولید در این اراضی ۲۷۰ کیلو و بیشترین کشت نیز در ملایر است.  

پرورش با بیان اینکه ۵۵ درصد از مطالبات گندم کاران استان همدان معادل ۲ هزار و ۷۰۲ میلیارد ریال پرداخت شده است، عنوان کرد: ۴۵ درصد از مطالبات گندم کاران معادل ۲ هزار و ۲۵۳ میلیارد ریال هنوز پرداخت نشده است.

وی با تأکید بر اینکه مساحت گلخانه‌های استان همدان ۹۳٫۴ هکتار است، افزود: بیشترین محصولات کشت شده در گلخانه‌ها سبزی جات و صیفی‌جات است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در گلخانه‌ها میزان تولید ۱۰ برابر شده است، تأکید کرد: اما با این وجود میزان صرفه‌جویی در مصرف آب نیز ۱۰ برابر بوده است.

پرورش با بیان اینکه توسعه کشاورزی حفاظتی از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی، حفاظت از منابع آب‌وخاک و افزایش بهره‌برداری از منابع تولیدی، کاهش هزینه تولید و افزایش تنوع زیستی را به دنبال دارد.

وی با تأکید بر اینکه از سال ۸۷ تا سال گذشته میزان کشاورزی حفاظتی استان همدان ۸ هزار و ۶۵۰ هکتار بود، اظهار داشت: در سال ۹۵ سطح کشاورزی حفاظتی در استان همدان به ۴۰ هزار هکتار در اراضی دیم و آبی رسیده است.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۳۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان پیش بینی کرد هرکیلو آویشن بیش از ۵۰۰ هزار تومان فروخته شود و ارزش آویشن‌های برداشت شده امسال به بیش از ۲۰ میلیارد تومان برسد.

سید محمد نور موسوی افزود: بیشترین آویشن‌های برداشت شده در شهرستان‌های رودان، میناب، بشاگرد و حاجی آباد است.

وی گفت: سطح رویشگاه‌های هرمزگان بیش از دویست هزار هکتار است که ۵۰ هزار هکتار آن در طرح بهره برداری، و در ۷ هزار هکتار آن عملیات احیای از سوی جوامع محلی صورت گرفته است.

وی گفت: پارسال ۹ فقره طرح مصوب بهره برداری گیاهان دارویی با همکاری بهره برداران و تعاونی‌های مردمی به مساحت ۲۲۰ هزار هکتار پوشش داده شد که شامل دوگونه دارویی آویشن و آنغوزه است.

بیشتر بخوانید: آبگیری ۱۱۰ میلیون مترمکعبی سازه‌های آبخیزداری هرمزگان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان افزود: طرح‌های اصلاحی و احیایی در مراتع با همکاری بهره برداران شامل ساخت هلالی آبگیر، بذرکاری، بذرپاشی و حفاظت و قرق است.

موسوی گفت: گونه‌های دارویی و خوراکی شامل آویشن، آنغوزه تلخ، بادام کوهی، بنه، گیشدر، پونه، مور خوش و تلخ، کلپوره، گلدر و آلوئه ورا بیشترین مصرف را در هرمزگان دارند.

وی افزود: این گونه‌های دارو‌های گیاهی پس از برداشت به استان‌های فارس، اصفهان و تهران ارسال و بعد از فرآوری و بسته بندی به خارج از کشور صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • تحویل ۱۱ دستگاه ادوات کشاورزی به بهره برداران شهرستان آوج
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی