Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@00:05:16 GMT

زمان سفر پوتین به تهران قطعی شد

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۳۲۷۳۲

برگزاری اجلاس سه‌جانبه ایران،‌ روسیه و آذربایجان در تهران بامداد چهارشنبه هفته جاری (10 آبان 96) اجلاس سه‌جانبه ایران،‌ روسیه و آذربایجان در تهران برگزار می‌شود. ناطقان: بامداد چهارشنبه هفته جاری (۱۰ آبان ۹۶) اجلاس سه‌جانبه ایران،‌ روسیه و آذربایجان در تهران برگزار می‌شود. این نشست در سطح رؤسای جمهور بوده و برهمین اساس طی روزهای آینده نیز آقایان پوتین و علی‌اف به ایران سفر می‌کنند و مهمان آقای حسن روحانی خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اساس این نشست سه جانبه که نخستین‌بار مردادماه سال گذشته (دوشنبه ۱۸ مرداد ۹۵) در باکو پایتخت آذربایجان برگزار شد، همکاری‌های ترانزیتی میان سه کشور یا همان رایزنی‌های کریدور شمال – جنوب عنوان شده بود. نشست سه جانبه در حالی برگزار می‌شود که روابط ایران و روسیه در بهترین وضعیت ممکن قرار دارد؛ روابطی که پس از اقدام روسیه در تحویل سامانه موشکی اس ۳۰۰ به ایران، این دو کشور فصل جدیدی از روابط همه جانبه در سطوح عالی را آغاز کردند. از سوی دیگر،روسیه پس از بحران اوکراین و تحریم‌هایی که آمریکا علیه این کشور به کار گرفت، برای جلوگیری از آثار منفی این تحریم‌ها، روابط خود را با ایران و آذربایجان به بالاترین سطح رساند. حالا قرار است روحانی، پوتین و علی‌اف این‌بار در تهران همدیگر را ملاقات کنند. هرچند این نشست سه جانبه و با حضور الهام علی‌اف رییس‌جمهور آذربایجان همراه خواهد بود، اما قطعاً دیدار دو رییس‌جمهور ایران و روسیه بیشتر مورد توجه جهان قرار خواهد گرفت.

دهمین دیدار روحانی و پوتین در تهران
«روحانی» و «پوتین» تاکنون ۹ بار با هم دیدار کرده‌اند و دیدار آتی این دو، دهمین دیدار دو رییس‌جمهور خواهد بود. آخرین دیدار این دو در کاخ کرملین و به دعوت ولادیمیر پوتین صورت گرفت و آخرین حضور پوتین در تهران نیز حدود دو سال پیش ( ۲ آذر ۹۴) به منظور شرکت در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز انجام گرفته بود؛حضوری که حاشیه آن فراتر از متنش مورد توجه قرار گرفت. پوتین پس از ورود به تهران، تصمیم گرفت از فرودگاه و بدون انجام تشریفات استقبال رسمی، مستقیم به دیدار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برود و بلافاصله خبر آن در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت. البته پوتین در آن دیدار یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌های خطی قرآن کریم را که در موزه آرمیتاژ شهر سن‌پترزبورگ نگهداری می‌شد، به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تقدیم کرد و این خبر نیز موردعلاقه بسیاری قرار گرفت و شاید پوتین با این حرکت خود، حداکثر نگاه توأم با احترام مقامات روسی به دین اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشت. اما حالا دیدار مجدد روحانی و پوتین در تهران و گفت‌وگویشان می‌تواند پیام خوبی برای آمریکا و متحدان او نداشته باشد. روابط ایران و روسیه به راهبردی‌ترین حالت ممکن رسیده و این سطح از روابط بیش از همیشه عربستان را نگران کرده و آنها به همین دلیل در یک ماه اخیر سعی کرده‌اند روابط خود را با روسیه گسترش دهند.

روحانی: روابط ایران و روسیه وارد مرحله جدیدی شده است
پیش‌تر، رییس‌جمهور روحانی درخصوص سطح روابط ایران با آذربایجان و روسیه گفته بود: روابط ایران با کشور دوست و برادر، جمهوری آذربایجان در سال‌های اخیر توسعه خوبی داشته و مناسبات تجاری، اقتصادی و سیاسی دو کشور نسبت به گذشته ارتقاء یافته است. همچنین روابط ایران و روسیه نیز امروز به سمت روابطی راهبردی پیش می‌رود و ما در مسائل مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی، مشارکت خوبی با یکدیگر داریم.
رییس‌جمهور روحانی همچنین بر لزوم گسترش روابط پایدار و بلندمدت بین دوکشور تاکید کرده و گفته بود: «روابط دو کشور وارد مرحله جدیدی شده است‌» مرحله‌ای که سکانس جدید آن در تهران رقم خواهد خورد. دیدار روحانی و پوتین از جنبه دیگر نیز قابل توجه است؛ تحولات منطقه، پیروزی‌های ارتش عراق و سوریه در برابر داعش و اقدامات ضدایرانی ترامپ، از مواردی هستند که دیدار روحانی و پوتین را حساس کرده‌اند. از سوی دیگر، این روزها مقاومت در منطقه با حمایت ایران و روسیه به موفقیت‌های بزرگی دست یافته است و بیش از هرچیزی این پیروزی‌ها و پیشروی‌ها نیازمند مراقبت بیشتر و ملاقات کشورهای همسو باهم بوده و قطعاً یکی از محورهای مهم گفت‌وگوی طرفین در دیدارهای دوجانبه، موضوع منطقه خواهد بود.

روسیه علاقه‌مند به گسترش روابط با تهران
با تیرگی روابط روسیه و آمریکا، روسیه برای تثبیت قدرت و حضور خود در خاورمیانه تمایل خود را برای گفت و گو و نشست با مقامات کشورمان نشان داد؛ موضوعی که روس‌ها قبلاً علاقه‌ای به این کار از خودنشان نمی‌دادند و کشاندن آنها به چنین نشست‌هایی کاری سخت و به دور از انتظار بود. پیش‌تر، آقای ابراهیم رحیم‌پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه در تحلیل نشست سه جانبه ایران،‌ روسیه و آذربایجان در باکو نوشته بود:‌ «‌به دنبال وقوع بحران اوکراین، روسیه با تحریم‌های متعددی از سوی غرب مواجه شد که این مساله بر شرایط اقتصادی این کشور تأثیر منفی به‌جا گذاشت. براین اساس، روس‌ها بعضاً علاقه مند به استفاده از تجربیات ایران در زمینه مقابله با تحریم‌ها بودند. از سوی دیگر، بر اساس طراحی سعودی‌ها، بهای جهانی نفت به شدت کاهش یافت که این مساله نیز به اقتصاد روسیه فشار وارد کرد. حضور روسیه در سوریه، به واسطه همکاری با ایران، فرصتی برای روس‌ها بود که نقش از دست داده در اوکراین را در این منطقه تاحدی جبران کنند. رهبران روسیه به این باور رسیده‌اند که مسائل روسیه با غرب به زودی حل نمی‌شود و بر این اساس به دنبال حل مسائل از طرق دیگر، بدون حل مسائل با غرب هستند.»

تهران- باکو؛ گسترش تعاملات
معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه کشورمان در تحلیل افزایش مناسبات ایران و آذربایجان، نوشته بود: «‌روابط تهران و باکو در دوره آقای روحانی به سطح قابل قبولی ارتقا یافته و تنش‌زدایی در روابط با موفقیت همراه بوده است. تغییر شرایط در روابط تهران و باکو می‌تواند به گسترش همکاری‌های اقتصادی میان دو طرف بینجامد. به همین دلیل اتصال راه آهن ایران و جمهوری آذربایجان برای دو کشور مزیت‌هایی خواهد داشت و امکان اتصال جمهوری آذربایجان به خلیج فارس را فراهم می‌کند. روس‌ها از این مسیر می‌توانند برای ترانزیت کالاهایی از جمله نفت و گاز استفاده کند که موجب کاهش نقش انحصاری ترکیه می‌شود. این قرارداد چون قراردادهای قبلی که شکل چند جانبه پیدا کردند، می‌تواند چند جانبه شود. مانند قرارداد چند جانبه عمان، ایران، ترکمنستان و ازبکستان یا قرارداد ایران و هند که با حضور افغانستان سه‌جانبه شد.»

کریدور شمال – جنوب محور گفت‌وگوی سه‌جانبه تهران، باکو و مسکو

 تکمیل «هاب ترانزیتی ایران» و تبدیل کشورمان به مرکز گذر کریدورهای حمل‌ونقل منطقه‌ای و به تبع آن، کانون تحولات اقتصادی منطقه، از موضوعاتی است که در دستور کار این نشست سه جانبه قرار خواهد گرفت. این کریدور ۷۲۰۰ کیلومتری غرب خزر یا شمال- جنوب، از یکسو ایران را ازطریق جمهوری آذربایجان به روسیه و از راه گنجه به بنادر گرجستان و سپس کشورهای شرق اروپا و از سوی دیگر هند وکشورهای خلیج‌فارس را از مسیر بندرعباس و ایران به جمهوری آذربایجان و ازآنجا به روسیه و شرق و شمال اروپا پیوند می‌دهد. حمایت از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گسترش همکاری‌های سه کشور در عرصه‌های بانکی، انتقال فناوری و اتصال خطوط حمل‌و‌نقل و ارتباطی، تداوم رایزنی‌ها بین سه کشور برای مقابله مؤثر با تروریسم، مواردی بودند که در بیانیه پایانی نخستین نشست سه جانبه ایران، آذربایجان و روسیه در باکو مورد تاکید طرفین قرار گرفت.

برچسب ها: پوتین ، سفر ، تهران ، اجلاس سه‌جانبه

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۲۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی

وال استریت ژورنال گزارش داد سازمان های اطلاعاتی آمریکا معتقدند ولادیمیر پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وال استریت ژورنال گزارش داد سازمان های اطلاعاتی آمریکا فاش کردند که احتمالا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، دستور مرگ الکسی ناوالنی منتقد سرشناس مسکو را در زندانی در نزدیکی قطب شمال صادر نکرده است.

براساس این گزارش، الکسی ناوالنی که در زمان مرگ 47 ساله بود، اصلی ترین منتقد سرشناس ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بود که در ماه فوریه در زندانی در نزدیکی قطب شمال جان باخت. بسیاری از دشمنان و مخالفان پوتین وی را متهم به صدور دستور مرگ برای ناوالنی کرده و ادعا کردند که برای اثبات این اتهام مدرک می آورند.

در همین حال کاخ کرملین هر گونه دست داشتن در این ماجرا را رد کرد. ماه گذشته، پوتین درگذشت ناوالنی را ناراحت کننده خواند و گفت: آماده بوده است تا این زندانی سیاسی محبوس را به زندانی در غرب منتقل کند و در ازای آن ناوالنی هیچ وقت دیگر به روسیه بازنگردد. دوستان ناوالنی نیز اظهار کردند که چنین مذاکراتی در حال انجام بوده است.

وال استریت ژورنال با اشاره به منبعی آگاه که خواست نامش فاش نشود در گزارش امروز خود افزود: نهادهای اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که پوتین احتمالا دستور مرگ ناوالنی را صادر نکرده است.

در این گزارش آمده است واشنگتن به طور کلی رئیس جمهور روسیه را برای مرگ ناوالنی تبرئه نمی کند با این حال، این سیاستمدار مخالف سال ها مورد هجوم مقامات روسیه قرار گرفته و برای اتهاماتی به زندان افتاده که به اعتقاد غرب تنها انگیزه سیاسی دارد و در سال 2020 نیز با نوعی عامل اعصاب، مسموم شده بود.

با این حال کرملین در سال 2020 نیز اتهام دست داشتن در مسموم شدن ناوالنی را رد کرده بود.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین امروز درباره این گزارش گفت: گزارش وال استریت ژورنال را مشاهده کرده است، گزارشی که حاوی حدس و گمان های توخالی است.

وی تصریح کرد من این مطلب را دیدم، من نمی توانم بگویم مطلب با کیفیتی است که توجه را جلب می کند.

با این حال رویترز با اشاره به منابعی آگاه در این باره گفت: این یافته، به طور گسترده‌ای مورد پذیرش جوامع اطلاعاتی آمریکا قرار گرفته و توسط نهادهای مختلفی از جمله، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، دفتر مدیر اطلاعات ملی و واحد اطلاعاتی وزارت امور خارجه به اشتراک گذاشته شده است.

در این گزارش با استناد به برخی منابع آمده است: ارزیابی ایالات متحده براساس مجموعه اطلاعاتی از جمله برخی اطلاعات طبقه بندی شده و تحلیل حقایق عمومی از جمله زمان مرگ ناوالنی و چگونگی تاثیر آن بر انتخاب دوباره پوتین به سمت ریاست جمهوری در ماه مارس بوده است.

در همین حال لئونید ولکوو مشاور ارشد ناوالنی، گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا را ساده لوحانه و مسخره خواند.

«الکسی ناوالنی»، مخالف غربگرای دولت روسیه و یکی از مهم‌ترین مخالفان «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه در یک دهه اخیر، 16 فوریه/27 بهمن در زندانی در «مدار شمالگان» فوت کرد.

برخی گزارش‌های تأییدنشده حاکی است که به مادر این مخالف روسیه گفته شده که او بر اثر «سندروم مرگ ناگهانی» جانش را از دست داده است. این سندروم به مرگ ناگهانی بر اثر حمله قلبی اطلاق می‌شود.

مرگ این فعال روس اوایل روز 16 فوریه توسط سرویس فدرال مجازات روسیه در منطقه خودمختار یامالو ـ ننتسکو گزارش شد. مشخص شد که وی پس از پیاده‌روی احساس ناراحتی کرد و تقریباً بلافاصله از هوش رفت. کادر درمانی زندان بلافاصله در محل حاضر شدند و یک آمبولانس نیز فراخوانده شداما در نهایت پزشکان مرگ او را تایید کردند.

رسانه‌ها و مقام‌های غربی اما مدعی شده‌اند که ناوالنی «کشته شده» اما جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را بابت مرگ ناوالنی مقصر می‌داند. سخنگوی کرملین چنین اظهاراتی را با توجه به مشخص نشدن نتیجه تحقیقات «احمقانه» توصیف کرد.

در همین حال دونالد ترامپ در اظهارنظر خود درباره مرگ الکسی ناوالنی ، هیچ تقصیری را متوجه پوتین ندانست و در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال سرانجام سکوت خود درباره مرگ ناوالنی را شکست و گفت: پوتین را برای مرگ این مخالف سرزنش نمی‌کند.

ترامپ با مرتبط کردن مرگ ناوالنی با مشکلات حقوقی خود افزود: مرگ ناگهانی الکسی ناوالنی، من را بیشتر و بیشتر از آنچه که در کشور ما رخ می دهد، آگاه کرد.

روز بعد جو بایدن در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز، با انتقاد از واکنش دونالد ترامپ نسبت به مرگ الکسی ناوالنی، مخالف سرشناس دولت روسیه، اظهار کرد چرا او همیشه آمریکا را مقصر می داند.

ترامپ: پوتین در مرگ ناوالنی تقصیری نداردمقام روس: دخالت ناتو در اوکراین بسیار خطرناک است/ مرگ ناوالنی طبیعی بود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • بنی‌تمیم: اکنون زمان حمایت همه‌جانبه از سه تیم لیگ برتری خوزستان است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست
  • آمریکا: پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده
  • اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • وزیر دفاع روسیه در دیدار با وزیر دفاع ایران: آماده گسترش همکاری های نظامی هستیم
  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است
  • پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست