Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره مشاوره تربیتی آموزش‌وپرورش قزوین گفت: در آموزش و پرورش ما گرفتار یک مسابقه‌ای شده‌ایم با عنوان کنکور و تیزهوشان و همه دست به دست همه داده و آتش این مسابقه را تند کرده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید یدالله حسینی در گفت‎وگو با  صبح قزوین با اشاره به موضوع خودکشی در نوجوانان اظهار کرد: بحث خودکشی موضوع پیچیده و روانشناختی است و مسائل مختلفی موجب می‌شود؛ تا فردی از همه لذت‌های زندگی دست کشیده و اقدام به خودکشی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی با اشاره به ضرورت افزایش سطح آگاهی والدین افزود: اگر خانواده‌ها اطلاعات دقیق‌تری داشته باشند و بتوانند روابط خود با فرزندانشان را همراه با حفظ اقتدارشان به عنوان والدین، به خوبی مدیریت کنند، بخشی از اختلالاتی که بدین شکل رخ می‌دهد؛ کاهش می‌یابد. 

رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش استان قزوین با تاکید بر نقش مدارس بیان کرد: آزمون کنکور و تیزهوشان و سایر مباحث رقابتی به نوعی استرس زاد بوده و دانش‌آموزان را با مشکلاتی مواجه می‌کند؛ به ویژه برای دانش‌آموزی که دارای استعداد متوسطی است. 

وی ادامه داد: برخی خانواده‌ها نیز بدون توجه به سطح هوشی و استعداد فرزندشان اصرار دارند؛ تا فرزند خود را به مدرسه تیزهوشان بفرستند و برای اینکار بسیج شده و با در اختیار قرار دادن امکانات لازم و فرستادن وی به انواع کلاس‌های آموزشی، درصدد رسیدن به هدفشان هستند. 

حسینی با اشاره به دلایل ایجاد افسردگی در دانش‌آموزان عنوان کرد: دانش‌آموزانی که با وجود تلاش فراوان، اما به دلیل نداشتن سطح هوشی بالا، زمانی‌که به نتیجه دلخواه خود و خانواده‌یشان نمی‌رسند؛ بعضا دچار احساس سرشکستگی، سرخوردگی و ضعف اعتماد به نفس می‌شوند؛ که این موضوع خود مقدمه‌ای برای ایجاد افسردگی است. 

وی در ادامه با اشاره به استرس حاصل از کنکور تصریح کرد: در آموزش و پرورش ما گرفتار یک مسابقه‌ای شده‌ایم با عنوان کنکور و تیزهوشان و همه دست به دست همه داده و آتش این مسابقه را تند کرده‌اند؛ به طوری که اگر تلویزیون را روشن کنیم بخش زیادی از شبکه‌ها در حال تبلیغ موسسات آموزشی کنکور و تیزهوشان هستند و در این بین تعدادی از دانش‌آموزانی که به موفقیت نمی‌رسند؛ مشکلاتی برایشان به وجود می‌آید. 

دوره متوسطه دوم که دانش‌آموزان در معرض خطر شدید هستند؛ مشاور نداریم
رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش استان قزوین در ادامه گفت: خانه، مدرسه، جامعه و صدا و سیما نیز هر یک به نوعی کمک می‌کنند تا بر حساسیت این مسابقه افزوده شود؛ از این رو اولین کار برای پیشگیری از خودکشی، کاهش حساسیت این موضوعات است؛ تا هر فردی متناسب با میزان علاقمندی و استعداد و توانایی‌هایش در رشته‌های مورد نظر خود تحصیل کند. 

وی ادامه داد: همه این مسابقات برای دست‌یابی به شغل مناسب است؛ زیرا با توجه به اینکه امنیت شغلی پایین است؛ لذا خانواده‌ها نیز بر فرزندانشان فشار وارد کرده و اصرار دارند تا وارد مشاغل خاصی شوند. 

حسینی خاطرنشان کرد: مشکلات مربوط به فقر اقتصادی و فرهنگی در خانواده‌ها از دیگر دلایلی است که منجر به تشدید فشار بر روی فرزندان می‌شود؛ بیکاری پدر خانواده یا نداشتن درآمد کافی برای تامین مخارج زندگی و یا زندانی بودن پدر از جمله موارد ایجاد مشکل برای دانش‌آموزان است. 

وی ادامه داد: در برخی موارد نیز پدر و مادر هر دو سرِ کار می‌روند؛ که موجب تنها ماندن فرزندان در خانه می‌شود که در نتیجه برای پر کردن وقتشان به سمت بازی‌های دیجیتالی و فضای مجازی و اینترنت کشیده می‌شوند که به دلیل دسترسی به انواع مطالب، خود زمینه‌ای برای ایجاد آسیب‌های فردی و اجتماعی است. 

رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش استان قزوین با بیان اینکه برخی والدین نقش خود را به خوبی ایفا نمی‌کنند؛ اضافه کرد: متاسفانه یکی دیگر از دلایل نیز مربوط به مدارس است؛ چراکه دانش‌آموزی که مشکل رفتاری دارد یا پدرش در زندان است یا والدینش از یکدیگر جدا شده‌اند، نیاز به دلسوزی و وقت بیشتر معلمان دارد. 

وی ادامه داد: اما معلمی که از پایین‌ترین سطح درآمدی برخوردار است؛ یا اینکه هنوز هزینه اضافه کاری سال گذشته خود را دریافت نکرده و با بی‌عدالتی در میزان حقوق و دستمزد در قیاس با سایر کارمندان در دیگر دستگاه‌‎ها مواجه است؛ آیا قادر خواهد بود که چنین خدماتی را به دانش‌آموز دارای مشکلات روحی ارائه دهد. 

حسینی با اشاره به اینکه شالوده اصلی کار تعلیم و تربیت، دلسوزی و محبت است؛ گفت: کسی می‌تواند محبت کند که نیازهای اولیه‌اش تامین باشد؛ اما متاسفانه معلمان ما نیازهای سطح اولیه‌ آنها تامین نیست؛ بنابراین با توجه به مشکلاتی که دارند؛ نمی‌توانند آنطور که شایسته است؛ برای دانش‌آموزان وقت گذاشته و مشکلاتشان را پیگیری کنند. 

وی تصریح کرد: برای رفع مشکلات موجود باید در گام نخست با تامین نیازهای معلمان شرایط مناسبی را فراهم کرد؛ در غیر این صورت برگزاری جلسات و یا دوره‌های متعدد آموزشی خیلی تاثیرگذار نخواهد بود. 

شالوده اصلی کار تعلیم و تربیت، دلسوزی و محبت است
رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی آموزش و پرورش استان قزوین بیان کرد: برگزاری دوره آموزشی پیشگیری از خودکشی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی برای مشاوران و مدیران مدارس، برگزاری دوره آموزشی برای والدین و ایجاد فضای شاد در مدارس با برگزاری برنامه‌های متنوع از جمله اقدامات انجام شده است. 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای پیشگیری از بروز آسیب‌های فردی و اجتماعی عنوان کرد: برای دانش‌آموزان نیز دوره‌های توانمندی بسیاری را پیش‌بینی کرده‌ایم و برای همه دانش‌آموزان متوسطه اول، 6 جلسه دوره آموزش مهارت‌های زندگی برگزار می‌شود.

حسینی خاطرنشان کرد: متاسفانه با توجه به محدودیت‌های مالی سیستم آموزش، در دوره متوسطه دوم که دانش‌آموزان در معرض خطر شدید هستند؛ مشاور نداریم در حالیکه براساس سند آموزش و پرورش همه دانش‌آموزان باید دارای مشاور باشند. 

وی با اشاره به اینکه سال گذشته دو دانش‌آموز در استان اقدام به خودکشی کردند، گفت: با وجود اقدامات صورت گرفته برای کاهش مشکلات دانش‌آموزان، معتقدم که اینها کارهای زیربنایی نیستند و خیلی نمی‌تواند اثرگذار بوده و نتایج مورد انتظار را دربرداشته باشد. 

این مسئول تصریح کرد: مسئولان استانی باید برای غنی سازی و پرکردن اوقات فراغت دانش‌آموزان فکری بیندیشند و برنامه‌ریزی کنند؛ چراکه با دسترس قرار دادن بازی‌های دیجیتال کنترل شده با قیمت‌های مناسب و توسعه رشته‌های هنری و ورزشی با قیمت پایین‌تر تا همه اقشار جامعه بتوانند از آنها بهره‌مند شوند؛ از بروز بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی جلوگیری می‌شود. 

وی در مورد ضرورت راه‌اندازی اینترنت ملی بیان کرد: هرچه مطالب اینترنت قابلیت دسترسی محدودتری داشته باشد، مناسب‌تر است و اگر بتوانیم میزان ساعات استفاده از فضای مجازی و اینترنت را برای فرزندانمان کنترل کنیم؛ تا به مطالب خاصی دسترسی پیدا کنند، احتمال خطر کاهش می‌یابد. 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۴۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان از اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان خبر داد و گفت: تراکم حضور این دانش آموزان در شهرستان‌های کرمان، رفسنجان، بردسیر و سیرجان بیشتر است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، رضا رضایی مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان در نشست خبری از اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان خبر داد و گفت: تراکم حضور این دانش آموزان در شهرستان‌های کرمان، رفسنجان، بردسیر و سیرجان بیشتر است.

وی افزود: تبعه‌ای که کد یکتا دارد و بطور قانونی زندگی می‌کند؛ آموزش و پرورش ملزم به ثبت نام در مدارس است.

او تعداد فرهنگیان استان را ٤٣ هزار نفر اعلام کرد که در ٦ هزار و ٢٠ مدرسه مشغول به تدریس هستند و تعداد کلاس مدارس استان را ٢٩ هزار و ٢٧٤ مورد ذکر کرد.

وی با بیان اینکه مخالف تعطیلی مدارس به هر علت هستم گفت: در دو سال اخیر هیچ مدرسه‌ای تعطیلی نشده است؛ در تلاش برای بهبود خوابگاه‌های مدارس عشایری و روستایی هستیم.

رضایی افزود: در دو سال اخیر عملیات ساخت بیش از ٥٠٠ مدرسه را تمام کردیم؛ در استان کرمان ٢٥٠ مدرسه با وجود یک تا ٥ دانش آموز در راستای تحقق عدالت آموزشی مشغول فعالیت هستند.

او شعار هفته معلم امسال را "همه ما مدیون توایم معلم " اعلام گفت: عطا احمدی یک معلم بازنشسته است که ٢٦٠ مدرسه را در کرمان ساخته است.

وی خبر داد: ١٢ معلم نمونه در استان کرمان انتخاب شده اند و فروغ نادری به عنوان معلم نمونه کشوری انتخاب شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان در پاسخ به سوالی گفت: تدریس معلمان زن در مدارس متوسطه پسرانه نوبت دوم ممنوع است و با متخلفین برخورد می‌شود.

او افزود: دانشگاه فرهنگیان نقطه ثقل آموزش و پرورش است.

وی خبر بازسازی اردوماه‌های جوادیه و باهنر با بیش از ٦٠ میلیارد تومان با همکاری شرکت‌های مس و گل گهر را نیز اعلام کرد و گفت:خوابگاه ٤٠٠ نفره در اردوگاه باهنر ساخته خواهد شد.

رضایی کسب رتبه اول کشور در شاخص‌های اختصاصی و رتبه دوم در کل شاخص‌ها، انتخاب به عنوان موفق‌ترین مدیر کل، کسب شش رتبه تک رقمی در کنکور سال قبل، کسب رتبه‌های دو رقمی و سه رقمی در کنکور، کسب ١٣ مدال در جشنواره خوارزمی، رتبه اول اعزام راهیان نور، رتبه اول سلامت، افتخار آفرینی در کسب رتبه مسابقات ورزشی، فرهنگی و هنری، راه اندازی ٩٠ پایگاه مطالعاتی، جذب ١٥٠٠ دانش آموز بازمانده از تحصیل، تطبیق مدارک ٢٥٠٠ مهدکودک در استان، راه اندازی ٣٥ مرکز سنجش دانش آموزان پایه اول، تجهیز مدارس استان به سیستم پایش تصویری با ٧ میلیارد تومان را از جمله افتخارات و اقدامت آموزش و پرورش برشمرد.

وی اظهار داشت: ٢٥٤ حوزه امتحان نهایی در استان به منظور برگزاری امتحانات نهایی انتخاب شده اند که به راکت الکترونیک و دوربین مجهز شده اند.

او همچنین از تداوم طرح تجاری سازی مدارس استان خبر داد.

وی گفت: مرکز آمار ایران تعداد دانش آموزان ترک تحصیل کرده در استان را ٧ هزار و ٥٠٠ نفر اعلام کرده که ما این عدد را به این صورت قبول نداریم.

رضایی در پایان اظهار داشت: ساخت اردوگاه شهید سلیمانی از محل اعتبارات وزارت نفت در شهر کرمان در حال پیگیری است.

دیگر خبرها

  • ادای احترام معلمان و دانش آموزان قم به شهید آیت‌الله مطهری
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان