Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام عباس هاشمی روز دوشنبه در نشست ستاد بزرگداشت روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در اراک افزود: آیین گرامیداشت یوم الله سیزدهم آبان در اراک با حضور اقشار مختلف مردم و همزمان با نقاط مختلف کشور از ساعت 9:30 صبح با سخنرانی یکی از مقامات کشوری در خیابان امام خمینی(ره) مقابل بازار تاریخی اراک برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه 10 کمیته تخصصی وظیفه برگزاری یوم الله 13 آبان را در این استان بر عهده دارند، اظهار کرد: کمیته هیات های مذهبی و طلاب به ریاست تبلیغات اسلامی، کمیته تبلیغات و فضا سازی شهری به ریاست شهرداری ها، کمیته ارتباطات و اطلاع رسانی به ریاست اداره کل صدا و سیما، کمیته دانشجویی به ریاست بسیج و تشکل های دانشجویی و کمیته دانش آموزی با رهبری اداره کل آموزش و پروش در ستاد برگزاری یوم الله 13 آبان سازماندهی شده اند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی اظهار کرد: کمیته اجرایی این ستاد با راهبری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، کمیته بانوان به محوریت حوزه بانوان استانداری، کمیته فرهنگی به ریاست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمیته مردمی با محوریت سپاه روح الله و کمیته فضای مجازی به راهبری بسیج رسانه برای برگزاری یوم الله 13 آبان در ستاد برگزاری این آیین سازماندهی شده اند.
وی با اشاره به سخنان سخیف دونالد ترامپ بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، گفت: کینه استکبار و مراکز صهیونیستی نسبت به ایران اسلامی بیش از هر زمان دیگری است و در برابر توطئه پیچیده آنان، باید با برنامه ریزی های کاربردی و حساب شده وارد میدان شد.
حجت الاسلام هاشمی بیان کرد: اینکه رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد ملاقات 2 طرفه به رئیس جمهوری کشورمان می دهد و دکتر روحانی پیشنهاد وی را رد می کند نشان از اقتدار ایران اسلامی دارد که ملت باید شکرگزار این نعمت الهی باشند.
وی اضافه کرد: تظاهرات استکبار ستیزی 13 آبان در سال های گذشته با محوریت دانش آموزان برگزار می شد، اما با وجود حساسیت های ایجاد شده در روزهای گذشته و موضع گیری های غیر منطقی رئیس جمهوری ایالات متحده بر علیه انقلاب اسلامی، این آیین با مشارکت آحاد جامعه و در میادین اصلی شهرها و مراکز استان های کشور برگزار می شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه سال های گذشته حضور دانشجویان در تظاهرات استکبار ستیزی کم رنگ ارزیابی می شد، اضافه کرد: انتظار می رود مسئولان دانشگاه های استان نسبت به این مهم چاره اندیشی کرده تا حضور پر رنگ دانشجویان با نماد دانشگاه های خود مشهود باشد.
وی بیان کرد: همچنین نهادها و دستگاه های اجرایی نیز وظیفه دارند با به دست داشتن نماد دستگاه خود در آیین استکبار ستیزی 13 آبان حضور داشته باشند.
فرماندار شهرستان اراک نیز در این نشست گفت: سخنان سخیف دونالد ترامپ بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی بدون شک وحدت و همبستگی ملت با مسئولان نظام و نیروهای مسلح را به دنبال داشت که این اتفاق مهم باید در آیین 13 آبان به منصه ظهور گذاشته شود.
حسین بختیاری افزود: با وجود توطئه پراکنی ها و دسیسه های استکبار جهانی، انقلاب اسلامی با هدایت های حکیمانه رهبر معظم انقلاب و پشتیبانی ملت مسیر خود را می پیماید و هیچ قدرتی نمی تواند ما را از مسیر انقلاب خارج کند.
وی بیان کرد: علاوه بر برگزاری آیین استکبارستیزی 13 آبان در اراک مرکزی استان مرکزی این آیین در بخش ها و دهستان های بزرگ شهرستان اراک نیز برگزار می شود.
یوم الله 13 آبان به عنوان برگ زرینی از تاریخ انقلاب اسلامی یادآور تبعید امام راحل در سال 43، گرامیداشت یاد و خاطر دانش آموزانی که در سال 57 به دست نیروهای ساواک به شهادت رسیدند و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان در سال 58 است.
3017/ 6013/خبرنگار: مصطفی مجللی***انتشاردهنده:مژگان حیدری

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۶۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم را تکذیب کرد

بانک مرکزی در واکنش به گزارش برخی رسانه‌ها درباره رکورد شکنی ۸۰ ساله تورم تأکید کرد: استناد به شاخص تاخیر تادیه دین برای محاسبه نرخ تورم، درست نیست. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی در واکنش به گزارشی با عنوان "رکورد شکنی 80 ساله تورم" با تأکید براینکه این گزارش غیر کارشناسی بوده و نتایج غلط آن مایه تعجب است، اعلام کرد: یک روزنامه اقدام به  انتشار ارقام شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی و نرخ تورم در طول سالهای 1321 تا  1402 بر مبنای سال پایه 1395 کرده و ماخذ آن را بانک مرکزی اعلام نموده است؛ این در حالی است که به دنبال تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی توسط بانک مرکزی از 100=1395 به 100=1400 در ابتدای سال 1402، تولید ارقام تورم بر اساس سال پایه 1395 عملا در بانک مرکزی متوقف شده و ادعای مطرح شده از سوی این روزنامه محل اشکال است.

علاوه بر این، بر مبنای جدول ارائه شده در گزارش مزبور، رقم تورم سال 1402 به غلط معادل 52.3 درصد عنوان شده که بالاترین میزان تورم کشور از سال 1322 تاکنون بوده است؛ لیکن در ادامه و طی یک ادعای متناقض دیگر چنین عنوان نموده که بر اساس سال پایه 1400 رقم تورم سال 1402 در محدوده 50 درصد خواهد بود!! در ادامه و با استناد به همین ارقام مغشوش چنین عنوان شده که علیرغم بهبود عملکرد متغیرهای مهم اقتصادی نظیر کاهش رشد نقدینگی و افزایش درآمدهای نفتی در طول سالهای 1402‏-1400، دولت در کاهش نرخ تورم موفق نبوده که در این خصوص توضیحاتی به شرح ذیل ارایه می‌شود:

استناد به شاخص تاخیر تادیه دین برای محاسبه نرخ تورم، درست نیست

نگاهی به آمار منتشر شده توسط این روزنامه در تاریخ 11 اردیبهشت سال 1403 نشان می‌دهد که ارقام مورد استفاده در گزارش مذکور از جدول شاخص تأخیر تأدیه دین بانک مرکزی ارسالی به قوه قضائیه استخراج شده و اساسا محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی از این ارقام صحیح نمی‌باشد. لازم به ذکر است، بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی، شاخصی تحت عنوان شاخص تأخیر تأدیه که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد. بدیهی است استفاده از این شاخص جهت محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است به نتایج غلط منجر خواهد شد و این موضوع در محاسبات گزارش روزنامه هم ‌میهن و استنتاجات بعدی آن مورد توجه قرار نگرفته است. استناد به شاخص تاخیر تادیه دین و اعلام آن به عنوان رکوردشکنی 80 سال تورم در دولت سیزدهم علی ‌رغم آنکه براساس آمار مرکز آمار ایران و همچنین گزارش های بانک مرکزی، روند کاهشی نرخ تورم نقطه به نقطه و دوازده‌ماهه در دولت سیزدهم کاملاً مشهود و قابل توجه است، نظری غیرواقعی و غیرکارشناسی بوده که به نظر می‌رسد در راستای مخدوش نمودن اذهان عمومی در مورد سیاست‌ها و اقدامات انجام گرفته برای مهار و کنترل تورم بیان شده است.

کاهش 23.2 واحد درصدی تورم نقطه به نقطه در دوازده ماهه سال 1402

علی ایحال با وجود سیاه‌نمایی‌های صورت گرفته توسط برخی افراد و جراید، برآیند سیاست‌ها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در بهبود متغیرهای کلان اقتصادی در سال 1402 به ویژه در کنترل نرخ تورم کاملاً قابل مشاهده بوده (کاهش 23.2 واحد درصدی تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی از فروردین تا اسفند سال 1402 بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط مرکز آمار ایران) نشان می‌دهد اجرای سیاست تثبیت اقتصادی از سوی بانک مرکزی در قالب کنترل رشد نقدینگی و پیش‌بینی پذیر نمودن نرخ ارز مورد استفاده جهت واردات، توانسته فشار تورم را به میزان زیادی کاهش دهد.

 

در خصوص انتظار کاهش بیشتر در نرخ تورم علی‌رغم اتخاذ سیاست کنترل نقدینگی و پر شدن خزانه ارزی نیز باید اذعان نمود، کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه در سال 1402 از ناحیه اقلام کالایی سبد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی معادل 43.0 واحد درصد بوده که به خوبی تاثیر سیاست تثبیت اقتصادی در سال 1402را آشکار می‌نماید. عدم کاهش بیشتر در نرخ تورم علی رغم کاهش قابل ملاحظه از ناحیه اقلام کالایی سبد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی، ناشی از تغییر نامحسوس تورم نقطه به نقطه اجاره‌بها با ضریب اهمیت 33.6 درصد در گروه خدمت می‌باشد که به دلیل نرخ تورم بالای اجاره بها در سال گذشته بوده است. انتظار می‌رود با ادامه ثبات در بازار ارز و تحولات مثبت در بازار مسکن، در سال جاری کاهش تورم نقطه به نقطه گروه اختصاصی «خدمت» نیز اتفاق بیفتد و از این محل نیز تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

اهتمام دولت در جهت انضباط‌بخشی بیشتر به سیاست‌های مالی

در ارتباط با نسبت دادن علت اصلی تورم به کسری بودجه دولت، لازم به توضیح است با آغاز به کار دولت سیزدهم، بازتعریف رابطه دولت و بانک مرکزی از جمله اتکا بیشتر به منابع داخلی بخش دولتی و عملیاتی شدن حساب واحد خزانه و همچنین استفاده محدودتر از تنخواه‌گردان خزانه در دستور کار قرار گرفته است. بررسی درآمدهای عمومی و هزینه‌های جاری دولت در سال 1402 نیز حاکی از افزایش بیشتر درآمدهای پایدار دولت نسبت به هزینه‌های آن می‌باشد. همچنین رشد کمتر هزینه‌های جاری نسبت به نرخ تورم در سال 1402، کاهش کسری تراز عملیاتی دولت در سال 1402 نسبت به سال 1401 و عدم استفاده از تنخواه‌گردان خزانه در سال 1402 نشان دهنده اتخاذ سیاست‌های انقباضی و اهتمام دولت در جهت انضباط‌بخشی بیشتر به سیاست‌های مالی می‌باشد.

 

در پایان و به منظور تنویر افکار عمومی به آگاهی می‌رساند براساس آمار بانک مرکزی تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین سال 1403 نسبت به فرودین سال 1402 به میزان 27.7 درصد کاهش پیدا نموده و به سطح کمتر از میانه کانال 30 درصد رسیده است که نشان می‌دهد گمانه زنی‌های صورت گرفته در خصوص نرخ تورم بانک مرکزی کاملا غیرواقعی و مغرضانه بوده است. باید در نظر داشت بهبود وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی در دولت سیزدهم در شرایطی محقق شده است که اقتصاد کشور همچنان تحت شدیدترین تحریم­های ظالمانه و غیرقانونی قرار دارد. لذا انتظار می‌رود کارشناسان و نویسندگان جراید و رسانه‌ها در ارائه آمار و اطلاعات و تفسیرات غلطی از این دست که بانک مرکزی بارها پاسخ آن را داده ولی متاسفانه در تحلیل های بعدی برخی از رسانه ها مورد غفلت قرار می گیرد دقت نظر بیشتری لحاظ نموده و از ارائه اطلاعات و تفسیرهای نادرست و برهم زدن افکار عمومی پرهیز نمایند.‏

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • اجرای همزمان ۱۱ طرح بزرگ ایمنی در راه‌های استان مرکزی
  • بانک مرکزی رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم را تکذیب کرد
  • دفتر نمایندگی خبرگزاری ایمنا در اراک افتتاح شد
  • امام خطر اسراییل و استکبار جهانی را به بشریت گوشزد کرد
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود
  • فولاد میزبان آلومینیوم
  • رفع ۲۰ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی استان مرکزی
  • ۱۷ نقطه از گلستان میزبان برنامه‌های دویست و نود و یکمین سالروز تولد مختومقلی فراغی است
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک