Web Analytics Made Easy - Statcounter

مادرید - ایرنا - «خسوس گنزالس اسپلیگو» کارشناس سیاسی و کارمند سابق وزارت امور خارجه اسپانیا معتقد است که مادرید برای مهار استقلال طلبی در ایالت کاتالونیا باید نهاد های اصلی آن را در اختیار بگیرد .

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، گنزالس اسپلیگو در صحبت با خبرنگار ایرنا در مادرید در مورد آخرین تحولات در مساله استقلال طلبی کاتالونیا و اینکه چه آینده ای را پیش بینی‌ می‌ کند، تصریح کرد: پیشرفت وضعیت در کاتالونیا به طور ویژه ای به این بستگی دارد که دولت اسپانیا بتواند اختیارات در بخش آموزش و پرورش را به دست گیرد، زیرا در غیر این صورت ، جدایی طلبان که در قدرت قرار دارند همچنان به پرورش جدایی طلبان بیشتر خواهند پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با طرح این سوال که چه کسی‌ چندین دهه قبل فکر می‌ کرد به روزی برسیم که نظرسنجی ها به استقلال طلبان 50 درصد شانس به دست گیری قدرت را بدهد؟ تاکید کرد که همچنین فرماندهی پلیس این ایالت باید توسط دولت مرکزی به دست گرفته شود تا از استفاده سیاسی آن توسط دولت محلی کاتالونیا جلوگیری گردد.
با این حال، وی هشدار داد که اثر اقدامات دولت مرکزی فورا و به طور آشکار دیده نخواهند شد، زیرا اقدامات دولت مرکزی برای مداخله در ایالت کاتالونیا از طریق ماده 155 قانون اساسی‌ که منجر به عزل دولت محلی و انحلال پارلمان کاتالونیا گردیده ، اعمال این قانون به صورت ضعیف است.
این کارشناس همچنین معتقد است که شبکه سه تلویزیون کاتالونیا که نهادی دولتی و در خدمت استقلال طلبی کاتالونیا می‌ باشد، باید تحت نظارت دولت مرکزی قرار بگیرد.
گنزالس اسپلیگو در رابطه با فراخوانی انتخابات زودهنگام ایالتی‌ توسط «ماریانو راخوی» نخست وزیر اسپانیا برای 21 دسامبر سال جاری (30 آذر ماه) گفت: فراخوانی برگزاری این انتخابات با انتقادات بسیاری روبرو شده است. من معتقدم که این انتخابات نباید به این زودی برگزار شود، بلکه باید زمان‌ بیشتری بگذرد و دولت مرکزی با انحلال دستگاه پرورش فکری جدایی طلبی، تسلط بیشتری بر کاتالونیا داشته باشد.
وی از سوی دیگر، معتقد است که نباید به احزاب جدایی طلب که از اعلام استقلال کاتالونیا از اسپانیا در روز جمعه گذشته حمایت نمودند، اجازه داده شود که در انتخابات ایالتی آتی شرکت کنند، بلکه این احزاب باید توسط دادگاه و دولت مرکزی، غیر قانونی قلمداد شوند.
کارشناس مذکور در این راستا با اشاره به آخرین نظرسنجی که روز یکشنبه در روزنامه ال موندو در مورد پیش بینی‌ نتایج انتخابات ایالتی‌ منتشر شده است، تصریح کرد: بر اساس این نظرسنجی، جدایی طلبان 42 درصد کرسی ها را در دست خواهند گرفت و پیروزی جدایی طلبان در این انتخابات، وضع بسیار وخیمی ایجاد خواهد کرد.
گنزالس اسپلیگو در باره این پرسش که چه پیامدهایی را از نظر اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در کاتالونیا پیش بینی‌ می‌ کند، خاطرنشان کرد: جدایی طلبان، انتظار واکنش بزرگ مخالفان استقلال طلبی را در خیابان های کاتالونیا با برگزاری تظاهرات میلیونی و در سراسر اسپانیا فرار بزرگ بانک ها و شرکت هایی که اقتصاد کاتالونیا را در آستانه فروپاشی قرار داده ا‌ند و شکاف هایی‌ در ائتلاف جدایی طلب راستگرا و چپگرا ایجاد نموده اند، نداشتند.
وی ادامه داد: به این دلیل که حزب ضدسرمایه داری کوپ که متحد دولت معزول محلی کاتالونیا بود، نبرد خیابانی (قطع تردد خودروها، آزار و اذیت پلیس و غیره ) را به گروه های چپگرای بنیادگرا واگذار کرده است، بسیاری از استقلال طلبان به علت نگرانی از تسلط کوپ و هوادارانش بر جمهوری احتمالی‌ کاتالونیا، عقب نشینی کرده اند.
این کارشناس اشاره کرد: باید در نظر داشت که اتحاد حزب کاتالونیا با کوپ برای تشکیل دولت محلی، حزب راستگرا و استقلال طلب کاتالونیا را نابود کرد و باعث فرار آرا و هواداران بسیاری از این حزب شده است.
گنزالس اسپلیگو از سوی دیگر ابراز داشت که در حال حاضر، عناصری وجود دارند که باعث تداوم تلاش برای استقلال طلبی خواهند شد. بر اساس نظریه استقلال طلبان، آنها نه تنها به دنبال استقلال کاتالونیا هستند، بلکه در پی ایجاد نهادی مستقل با دیگر مناطق یا ایالت ها (کاتالونیا، آندورا، نوار مرزی آراگون، جزایر بالئارس و والنسیا) هستند که از زبان کاتالان یا مشابه با این زبان در گویش استفاده می کنند.
کارشناس سیاسی مذکور ابراز داشت: بخش بزرگی‌ از چپگرایان به دنبال این هدف هستند که هر طور شده باید نظام جمهوری را در اسپانیا برقرار کرد و در این رابطه، احتمال دارد که احزاب ملی‌ و منطقه ای که چپگرا هستند، جبهه مشترک جمهوری خواهی تشکیل دهند.
وی افزود: علاوه بر این، حدود 50 درصد احزاب راستگرای افراطی نیز جمهوریخواه هستند. بنابراین وضعیت حکومت پادشاهی اسپانیا، آنطوری که نظرسنجی ها می‌ گویند مستحکم نیست. ما این مورد را در دیدار فینال جام حذفی که پادشاه برای مشاهده و اهدای جام در ورزشگاه حضور می‌ یابد و توسط تماشاچیان هو می شود بدون اینکه هیچ عکس العملی نشان دهد، می‌ بینیم . این وضعیت برای پادشاه مطلوب نیست و گفته می‌ شود که پادشاه به اندازه کافی‌ به راخوی علیه جدایی طلبان فشار نیاورده است.
گنزالس اسپلیگو در باره این پرسش که آیا امکان سرایت وضع کاتالونیا به ایالت دیگر ثروتمند و همچنین جدایی طلب باسک نیز وجود دارد، ابراز داشت: اگر ایالت باسک مسیر احزاب راست ملی‌ گرای کاتالونیا را دنبال کند، این احتماال مکان وجود دارد و در این صورت ما در شرایط بسیار وخیم ملی‌ قرار خواهیم گرفت.
کارشناس مذکور در این رابطه به دو عنصر بازدارنده فرار شرکت ها و بانک ها افزون بر خطر به گروگان گرفته شدن احزاب راست ملی‌ گرا توسط چپگرایان بنیادگرا برای دنبال نکردن راه کاتالان ها از سوی باسک ها اشاره کرد.
وی تصریح کرد: علاوه بر همه این موارد، در اتحادیه اروپا نبردی بین نیروهایی که به دنبال حفظ دولت های ملی‌ و نیروهایی که به دنبال انحلال و تبدیل آنها به قدرت های منطقه ای هستند، وجود دارد. نیروهایی که به دنبال قدرت های منطقه ای هستند، به ترویج جدایی طلبی در کشورها می‌ پردازند. منابع موثق اسپانیا در این رابطه بر این عقیده هستند که سیاستمداران وطن فروشی وجود دارند که خود را به مراکز مهم قدرت خارجی‌ که به ترویج این جدایی طلبی ها می‌ پردازند، فروخته ا‌ند.
به عقیده وی، بر اساس تمام موارد ذکر شده، اسپانیا وضعیت تنش آلودی را به مدت درازی تجربه خواهد کرد که ممکن است حتی خشونت آمیز باشد.
بنا بر این گزارش، کاتالونیا بخشی خودمختار با حدود 7 میلیون و نیم نفر جمعیت در شمال شرقی اسپانیاست که خواستار استقلال از دولت مرکزی می باشد. این ایالت به لحاظ مالی، بانکی و امور بندری مهم ترین بخش خودمختار اسپانیا به‌شمار می‌رود و نزدیک به 20 درصد تولید ناخالص ملی این کشور در آن صورت می گیرد.
استقلال طلبان کاتالونیا معتقدند جدایی این ایالت از دولت مرکزی به سود آن خواهد بود، چرا که 27 درصد صادرات اسپانیا از این منطقه صورت می گیرد و مقصد 25 درصد گردشگران اسپانیا نیز کاتالونیا می باشد.
ایالت کاتالونیا در روز یکم اکتبر (9 مهر ماه) همه پرسی‌ را برگزار کرد که از سوی قانون اساسی اسپانیا غیرقانونی اعلام شده و دادگاه قانون اساسی اسپانیا در هفتم سپتامبر این همه پرسی را معلق کرد، ولی حکومت کاتالونیا اعلام کرد حکم دادگاه برای کاتالونیا معتبر نیست. در همه پرسی مذکور 90 درصد رای دهندگان به استقلال این ایالت رای مثبت دادند.
در جریان این همه پرسی‌ غیر قانونی، درگیری هایی‌ بین نیروهای امنیتی که مانع از رای گیری شدند و رای دهندگانی که اصرار بر انداختن رای خود به صندوق ها داشتند، رخ داد که صدها مجروح بر جا گذاشت .
بروز این چالش، باعث شده که کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران ، نسبت به آن موضع گیری کرده و مخالفت خود را با این جدایی ابراز دارند.
«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص برخی تحرکات و ناآرامی ها در ایالت کاتالونیای اسپانیا گفت: ایران در چارچوب مواضع اصولی خود به یک اسپانیای متحد، یکپارچه و دمکراتیک معتقد است و خواستار حفظ ثبات، آرامش، همبستگی ملی و احترام به موازین قانون اساسی اسپانیا است.
قاسمی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران لزوم تمکین به حاکمیت قانون و اجتناب از خشونت و تقابل و پیگیری مطالبات از طریق قانونی،مسالمت آمیز، و گفتگو را مورد تاکید قرار می دهد و بر این باور است که منافع همه مردم اسپانیا، ثبات سیاسی و رشد اقتصادی آن کشور، از طریق یکپارچگی و هم افزایی ملی، بیشتر و بهتر تامین می شود.
اروپام *3*491**1486**انتشار دهنده: محسن شریفی**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۷۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس صهیونیست: چرا نتانیاهو برای حمله به رفح معطل می‌کند؟

برخی از کارشناسان عبری زبان به این مسئله میپردازند که چرا نتانیاهو از همان آغار جنگ،‌ به گذرگاه رفح حمله نکرد و کنترل آن را در دست نگرفت و از همان ابتدا کار را یکسره نکرد.

سرویس جهان مشرق - هانان استاینهارت، نویسنده و کارشناس صهیونیستی بر این باور است که نتانیاهو به دلیل منافع شخصی خود تاکنون جنگ را به درازا کشانده است و اراده جدی برای نابودی حماس و تحت کنترل گرفتن غزه ندارد.

لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه‌ی سیاسی کشور از محتوای گزارش مذکور این متن را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش لزوماً مورد تأیید مشرق نیست

این کارشناس عبری زبان در گزارش خود می نویسد:

«حقایق معلوم است، ارتش اسرائیل بیش از دو ماه پیش به نبردهای شدید در غزه پایان داد. در اوج حضور نیروهای زمینی، حدود ۲۰ تیپ در نوار غزه بودند. در ابتدای آوریل، لشکر ۹۸ نیز نوار غزه را ترک کرد و به این ترتیب اسرائیل تخلیه تقریباً ۹۵ درصد از نیروهایی را که در اوج حمله در نوار حضور داشتند، تکمیل کرد. مسئله اسرا و منطقه رفح که رگ نجات و تدارکات حماس است، پشت سر ماندند.»

«نیازی نیست که فارغ التحصیل وست پوینت باشید تا بدانید که لازمه محاصره کردن دشمن، محاصره کردن او و قطع ارتباط آن با پایگاه تدارکاتی است که سنگ بنای استراتژی نظامی می باشد.»

حماس در قدرت باقی خواهد ماند

«بلافاصله پس از ۷ اکتبر، اسرائیل از حمایت عظیم و حمایت کامل دولت ایالات متحده و اکثر دولت های غربی برخوردار شد. سؤال بدیهی این است که چرا از این فضا در ماه‌های اول کارزار برای اشغال رفح و شکست کامل حماس در جنوب استفاده نشد؟»

«نتانیاهو چیزهای بد زیادی دارد و همچنین مجموعه ای از ویژگی های شخصیتی زشت را دارد. حماقت یکی از ویژگی های آن نیست. در مدیریت و مهندسی افراد نیز بسیار مجرب است. از این جهت، این واقعیت که اسرائیل به حضور زمینی در غزه پایان داد و داوطلبانه تمام اهرم های فشار از اکتبر-دسامبر ۲۰۲۳ را کنار گذاشت، آن هم در زمانی که حماس تا نابودی فاصله زیادی دارد و اسرا هنوز در تونل ها هستند، مشکوک است.»

«جنگ غزه با واکنش ضعیفی به پایان رسید، زیرا نتانیاهو حماس ضعیف شده ای را که هنوز غزه را کنترل می کند، بر هر نهاد دیگری که به رسمیت شناخته شده و از همکاری بین المللی برخوردار است، ترجیح می دهد. این به دلایل شخصی و سیاسی است که تصور آن سخت نیست.»

«کانال ۱۲ هفته گذشته اعلام کرد که یک گزینه بین المللی برای راه حل حاکمیت غزه در حال بررسی است. بر اساس این گزینه شورای امنیت سازمان ملل ممکن است یک نهاد انتقالی بین المللی، در واقع یک کار گروه مبتنی بر ناتو، تعیین کند که برای مدت محدود ۵ سال وارد نوار غزه خواهد شد و طی آن، شالوده واقعی دولت فلسطین ساخته خواهد شد. این نهاد همچنین مسئول بازسازی غزه، ساخت نهادهای دولتی در نوار غزه و آماده سازی برای انتخابات بعد از ۵ سال خواهد بود. اگر این مدل موفق باشد، به کرانه باختری نیز منتقل خواهد شد.»

«به عبارت دیگر، حتی نرم ترین راه حل برای روز بعد از پایان جنگ غزه، یعنی قرار دادن نیروهای ناتو در نوار غزه، فیل بزرگ موجود در اتاق را که نتانیاهو برای پنهان کردن آن در طول سال های ریاستش، بسیار تلاش کرد، به جلوی صحنه می آورد که همان "مسئله فلسطین" است». ( فیل در اتاق، اصطلاحی عبری است که معنای آن چیزی است که همه از آن آگاه هستند اما هیچ کس درباره آن صحبت نمی کند.)

«به هر ترتیب در دنیای پس از حماس، دیگر نمی توان از صحبت درباره آرمان کشور فلسطین و خواسته های آمریکا و جهان در این زمینه اجتناب کرد، چیزی که مستقیماً منجر به انحلال دولت بن گویر- اسموتریچ- نتانیاهو خواهد شد.»

«بنابراین، منطقی که باعث شد اسموتریچ در سال ۲۰۱۵ اعلام کند "حماس یک دارایی است" و نتانیاهو در نشست فراکسیون لیکود در سال ۲۰۱۹ گفت که ما باید از تقویت حماس حمایت کنیم، بعد از ۷ اکتبر به هیچ وجه تغییر نکرده است. برعکس، بلکه فقط قوی تر شده است.»

«از آنجایی که هر آمدن جایگزینی برای حماس به معنای بحث واقعی در مورد آینده این مناطق و احتمال تشکیل کشور فلسطین است، هدف واقعی نتانیاهو از جنگ غزه مشخص میشود ، هدف تضعیف حماس است اما نه حذف آن. حماس، ضعیف اما زنده و حاکم بر غزه، کلید شانس نتانیاهو برای اجازه دادن به ادامه وضعیت موجود، از جمله باقی ماندن وی در قدرت است. در حال حاضر او فقط باید از طریق اطرافیان خود راهی برای سرزنش دیگران به منظور دستیابی به این هدف خود پیدا کند. در این راستا، آخرین توییت گوتلیب، نماینده کنست قابل توجه است. گوتلیب به طور مستقیم مشخص می کند که چه کسی در از بین نبردن حماس مقصر است.»

«او در توییت خود نوشت: "آمریکا اهرم های فشار اسرائیل بر حماس را اخته کرده است. به مدت ۳ ماه از حمله به رفح جلوگیری کرده است! برای گسترش حجم کامیون های کمک رسانی به غزه فشار آورده است. در واقع، آمریکا انتظار داشت که اسرائیل جنگ در غزه را متوقف کند». انتظار می رود توضیحاتی از این دست به مرور زمان از سایر افراد مختلف افزایش یابد".»

«چالش دوم جلب توجه کافی در بخش‌های دیگر خواهد بود، تا زمانی که مردم نتوانند درک کنند که چرا حماس در غزه حذف نشده است. در این راستا، از جمله باید انتظار تنش فزاینده در جبهه های شمال و شرق را داشت.»

«حماس حاکم غزه خواهد ماند. منافع حاکم ماندن حماس در غزه برای نتانیاهو خیلی بزرگ است،‌ چیزی که به ارتش اسرائیل اجازه نمی دهد که واقعاً برنده جنگ شود.»

دیگر خبرها

  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • گران‌فروشی در مادرید: رئالی‌ها شاکی‌اند!‏
  • آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل ساز می شود؟
  • آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل‌ساز می‌شود؟
  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • کارشناس صهیونیست: چرا نتانیاهو برای حمله به رفح معطل می‌کند؟
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • بارسلونا؛ خواهرخوانده‌ای با شاهکارهای معماری برای اصفهان
  • خلاصه‌بازی رئال‌مادرید و رئال سوسیداد + فیلم