Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشکلات صنایع دستی و به ویژه قالی‌بافی تمامی ندارد و قطع بیمه بیش از سی هزار نفر از آنان نیز مشکلی بر مشکلات این صنعت افزوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، قالیبافی یکی از هنرهای اصیل آذربایجان‌‌‌شرقی است که بخش عمده‌‌ای از صادرات ما را نیز تشکیل می‌‌‌‌دهد و چند سالی است که صاحبان این هنر دستی بیمه شده‌‌اند تا پس از عمری زحمت بتوانند در اواخر حیات‌‌شان راحت زندگی کنند اما این بیمه با پیچ و خم‌‌های زیادی مواجه بوده و مشکلات زیادی نیز به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطع بیمه بیش از سی هزار بیمه شده صنایع دستی و به ویژه قالیبافی از جمله اتفاقاتی بوده که در ماه‌‌های اخیر موجب اعتراض این قشر زحمت کش شده و به‌‌حق در انتظارند تا مشکلشان هرچه سریع‌‌تر حل شود و با خیالی راحت‌‌تر به آینده فکر کنند.

طبق قانون قالیبافان فرش یک متری تا بیست متری همگی باید بیمه شوند

اسماعیل چمنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی آناج در خصوص بحث قالیبافان و بیمه آنها اظهار داشت: یکی از اصلی ترین ستون‌‌های اقتصاد کشور بحث صنایع دستی و قالیبافی است و  در دنیا این محوریت با ایران و در واقع تولید ملی واقعی ما است که از سی تا چهل شغل تشکیل یافته و اگر این صنعت نباشد تجار و خیرین را نداریم زیرا امروز بیشتر خیرین ما تجار حوزه فرش دستباف هستند.

وی ادامه داد: امروز مشکل اساسی ما اشتغال است و تمام مراجعین برای وام و اشتغال مراجعه می‌کنند، متاسفانه بیمه قالیبافی که در استان ما به دیده فرزند ناتنی به آن نگاه می‌کنند یکی از اصلی ترین اولویت‌‌های پیشرفت استان است و قانونگذار حق بیمه را برای تمام کسانی که حتی یک قلاب به دست گرفته قائل شده است.

رئیس اتحادیه قالیبافان کشور با بیان اینکه  هرکس دار قالی در هراندازه‌‌ای در خانه داشته باشد می‌‌تواند بیمه شود عنوان کرد: قانون این حق را برای تمام کسانی که چه یک فرش یک متری چه بیست متری داشته باشند برای بیمه قائل شده است و در کنار آن روفه گران، دارکشان، رنگرزان و پرداخت‌زنان می‌‌توانند از بیمه قالیبافی بهره مند شوند.

وی افزود: بیست درصد این بیمه را دولت و هفت درصد را خود قالیبافان پرداخت می‌کنند که این مساله از حدود ده سال پیش شروع شده است.

می‌توانیم بیش از دو میلیون نفر را در صنایع دستی بیمه کنیم

چمنی با اشاره به ظرفیت بیمه برای دو میلیون نفر در کشور در حوزه صنایع دستی خاطرنشان کرد: این ظرفیت در کشور ما وجود دارد که  دو میلیون نفر در کشور در حوزه صنایع دستی از بیمه اجتماعی بهره مند شوند و در همه استان ها به جز استان ما نیز این ظرفیت وجود دارد اما متاسفانه بیش از سه سال است که سازمان تامین اجتماعی بیمه گذار جدید قبول نمی‌‌کند.

وی تاکید داشت: ما از مبانی‌‌های مختلف پیگیر این موضوع هستیم اما به دلیل بدهی دولت می‌‌گویند که بیمه گذار جدید قبول نمی‌‌کنند و اکثر قالیبافان ما بیمه نشده‌‌اند زیرا بیمه صنایع دستی بسیار نوپاست هرچند پنج ماه قبل نیز مجلس قانونی تصویب کرد که فرشبافان واقعی بیمه شوند.

این مقام مسئول با انتقاد از عدم توجه به مساله بیمه صنایع دستی به ویژه قالیبافان عنوان کرد: متاسفانه قانون تصویب شده اجرایی نمی‌‌شود چرا مسائل دیگر که تصویب می‌شود سریعا اجرایی می‌‌گردد اما در این بحث کوتاهی می‌‌شود؟ هرکس این قانون بیمه قالیبافان را اجرا نکند در مقابل فرمایشات رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی ایستاده است و امیدواریم با تعامل این موضوع حل شود.

پنجاه هزار بیمه شده صنایع دستی در استان داریم

رئیس اتحادیه قالیبافان کشور بیمه شدگان صنایع دستی در سطح کشور را نزدیک به پانصد و پنجاه هزار نفر دانست و مدعی شد: بیش از 35 درصد صادرات صنایع دستی مربوط به استان ماست در حالیکه نرم بیمه شده ما در استان ده درصد است یعنی در استان ما که مهد صنایع دستی و فرش دستباف است و ثبت جهانی شده است بیش از سی هزار نفر در استان بیمه شان را به دلیل اینکه فرشباف شناخته نشدند قطع کرده‌‌اند.

وی ادامه داد: در حالی که نود درصد آنها فرشباف هستند؛ در بازرسی‌‌هایی که تامین اجتماعی انجام می دهد بازرسی ها باید متشکل از سه نفر مامور تامین اجتماعی،سازمان صنعت و معدن و اتحادیه باشند اما برخی از این ماموران سرخود و به تنهایی برای بازرسی می‌‌روند که حق ندارند زیرا باید حکم قضایی داشته باشند این موضوع گاها تبعات اجتماعی نیز دارد.

چمنی با بیان اینکه با رئیس سازمان تامین اجتماعی و معاونت ها تعامل خوبی صورت گرفته است تصریح کرد: گاهی در بحث بعضی اتفاقات مشکلی پیش می آید که خودسر به بازرسی می‌روند و یا گاهی قالیباف برای تمدید بیمه که مراجعه میکند میگویند سر و وضع شما خوب است و قالیباف نیستی و یا بیمه میدانی پرس‌وجو می‌کند چون طرف خانه‌‌اش را عوض کرده یا همسایه‌‌ها می‌گویند که نمی‌‌شناسیم بیمه‌‌اش را قطع کرده‌‌اند یا بعضی‌ها خجالت می‌کشند بگویند در خانه فرش دارند و با پرس وجوی میدانی بیمه قطع می شود.

وی متذکر شد: با توجه به صادرات 35 درصدی که استان ما دارد باید بیمه شده‌‌مان هم همین مقدار بود، ظرفیت استان ما دویست هزار نفر در حوزه بیمه صنایع دستی است ولی امروز نزدیک به پنجاه هزار نفر بیمه شده در استان داریم اینکه تعداد بیمه شده ما کم است باعث می‌‌شود از بودجه های ملی محروم شویم و استان های دیگر این استفاده را ببرند.

مسئولین استانی به داد هنر آذربایجان برسند

با توجه به این مشکلات باید مسئولین استان و به ویژه نمایندگان مجلس پیگیر این مساله باشند تا این هنر اصیل آذربایجان از بین نرود و در کنار آن نیز اشتغال و خودکفایی افزایش پیدا کند زیرا منبع در آمد بسیاری از مردمان اصیل آذربایجانی از صنایع دستی و به ویژه قالیبافی است.

انتهای پیام/ 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۱۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل از برگزاری جشنواره چومچه خاتون در ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری در شهرستان کوثر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن محمدی ادیب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دهمین جشنواره چومچه خاتون یا طلب باران روز ۲۸ اردیبهشت ماه در شهر گیوی شهرستان کوثر برگزار می‌شود.

وی افزود: این جشنواره هر ساله و بر اساس یکی از آئین‌های ریشه‌دار استان برگزار می‌شود که امسال دهمین دوره آن همراه با معرفی سایر آداب و رسوم شهرستان کوثر و با برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل تاکید کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل گردشگری و به منظور معرفی ظرفیت‌های گردشگری مناطق مختلف استان، جشنواره‌های متعددی را در نظر گرفته‌ایم که در همین راستا جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون در شهرستان بیله‌سوار و جشنواره غذاهای سنتی در شهرستان گرمی طی روزهای گذشته برگزار شد.

محمدی ادیب با اشاره به سایر جشنواره‌های پیش‌رو، ادامه داد: جشنواره طبخ آبزیان با همکاری اداره کل شیلات در شهرستان مشگین‌شهر و جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی شهرستان نیر، نیز برای روزها و ماه‌های آینده برنامه‌ریزی شده است.

کد خبر 751532

دیگر خبرها

  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • اجتماع یکصد هزار نفری فناوران کشور در بزرگترین رویداد نوآوری کشور