Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید فراهانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با حضور در غرفه خبرگزاری ایلنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با اشاره به مشکلات جدی شهرداری تهران در زمینه پروژه های عمرانی به خبرنگار ایلنا گفت: فقدان مطالعات ترافیکی و اقتصادی یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که پروژه های بزرگ شهرداری تهران با آن رو به رو است یعنی سهم پروژه ها در کاهش مشکلات شهری کمتر مطالعه می‌شده است و پروژه‌هایی مثل پل صدر علی رغم هزینه های بسیار بالایی که صرف آنها شد کمک چندانی به کاهش ترافیک در منطقه نکردند، از این گونه پروژه ها تعریف شده و باز هم قرار بود تعریف شود، اما با نظر شورای شهر تهران جلوی آنها گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: قرار بود در برخی دیگر از خیابان های تهران پروژه دوطبقه سازی صورت گیرد که شورای چهارم و هم شورای پنجم به علت نبود مطالعات طرح با آنها مخالفت کردند. برای مثال قرار بود انتهای اتوبان صیاد دو طبقه سازی صورت گیرد و با آن مخالفت شد و تا زمانی که مطالعات آن به دست ما نرسد؛ متوقف خواهد ماند.  نظر ما این است که فقط پروژه هایی آغاز شود که نقش آن‌ها در کاهش آلودگی، ترافیک و مشکلات شهر به خوبی احصا شده باشد.

این عضو شورای شهر با انتقاد از رویکرد گذشته شهرداری برای جذب سرمایه گذاری خارجی گفت: امروز کاری که ما در تهران کردیم در هیچ کجای دنیا انجام نمی شود، در دنیا پروژه های بزرگ با سرمایه گذاری شرکت های خصوصی و خارجی انجام می شود و شهرداری ها نه تنها برای پروژه های بزرگ سرمایه گذاری نمی کنند بلکه از آنها درآمد هم کسب می کنند. مایه تاسف است که بگویم شهرداری تهران علی رغم این همه فرصت های سرمایه گذاری فقط توانسته در دو پروژه سرمایه گذاری خارجی کسب کند. پروژه هایپرمی اکباتان و پروژه هایپراستار اتوبان باکری تنها پروژه هایی است که از آنها برای سرمایه گذاری خارجی استفاده شده است. 

او ادامه داد: این در حالی است که شرکت های متعدد خارجی تمایل دارند در ایران سرمایه گذاری کنند. تنها مساله بحث تضمین برگشت سرمایه است که با هماهنگی بانک های عامل و دولت و ایجاد فضای امن برای سرمایه گذاری می‌توانیم آنها را جذب کنیم.

این عضو شورای شهر چالش بعدی در اجرای پروژه‌های عمرانی را نبود فضای عادلانه برای اجرای پروژه ها دانست و گفت: صنعت پیمانکاری و سندیکاهای ساختمانی و پیمانکاران بزرگ به هیچ عنوان این تصور را ندارند که پروژه های شهرداری عادلانه تقسیم می شود٬ پروژه های شهرداری غالبا به شکل ترک تشریفات مناقصه، بدون طی کردن ضوابط و قوانین مربوط به برگزاری مناقصات و بدون روش عادلانه به بعضی و تعداد کمی از پیمانکاران شناخته شده واگذار می شود.

او ادامه داد: پیمانکاران و شرکت‌های ساختمانی نسبت به این واگذاری‌ها نگاه مثبتی ندارند و همچنین این استنباط را ندارند که پروژه‌ها به صورت عادلانه واگذار می‌شود. پروژه‌ها به پیمانکارانی اعطا می‌شده که هماهنگی‌های خاصی با شهردار داشتند در حقیقت پیمانکاران بزرگ به صورت میانجی عمل می‌کردند یعنی پروژه را از شهرداری می‌گرفتند و به پیمانکاران دیگر واگذار می‌کردند. آنچه باید تغییر کند نظام واگذاری است، برای مثال پروژه در ابتدا گرفته شده، با شهرداری قرارداد می بستند و بعد به بخش های مختلف واگذار می‌‌شود.

فراهانی ادامه داد: در حقیقت پیمانکار اصلی و اولیه که پروژه را نیز به صورت ناعادلانه به دست آورده بود بدون آنکه هیچ ارزش افزوده‌ای به دست آورد آن را میان پیمانکاران مختلف تقسیم می کرده است. در حالی پیمانکارانی وجود داشتند که حاضر بودند پروژه را با قیمت ارزان‌تر انجام دهند، اما برای ما روشن نیست که چرا بدون در نظر گرفتن روند عادلانه این پیمانکاران استخدام شده‌اند. 

وی خاطرنشان کرد: اختلاف میان پیمانکار و شهرداری طبق قانون باید در کمیسیون ماده 38 بررسی شود اما به من که به عنوان نماینده شورا در این کمیسیون عضویت دارم هیچ اطلاعی داده نشده است.امیدوار هستیم به زودی اطلاعاتی در این زمینه در اختیار ما قرار گیرد.

این عضو شورای شهر در ادامه درباره دستگیری قائم مقام شهردار سابق؛ عیسی شریفی گفت: هیچ اطلاعی از دستگیری و اتهامات عیسی شریفی و سایر مدیران شهرداری به شورای شهر جدید داده نشده است.

فرهانی در پاسخ به این سوال که آیا قانونا سمتی با عنوان قائم مقام شهردار وجود دارد، گفت: در شهرداری تهران 18 هزار پست سازمانی وجود دارد اما برای این 18 هزار پست، 68 هزار و 800 نفر نیرو استخدام شده است. یعنی برای هر صندلی بیش از 3 نفر استخدام شده است. اکثر افرادی که کار می‌کنند بلاپست هستند از قائم مقام شهردار گرفته تا رده‌های پایین‌تر یعنی کسانی امروز در شهرداری تهران کار می‌کنند و حقوق می‌گیرند که پست سازمانی مشخصی ندارند و آقای شریفی نیز یکی از همین افراد است. 

او در پاسخ به این سوال که آیا شورای پنجم قصد دارد به ابهامات مالی در دوران احمدی نژاد در شهرداری تهران رسیدگی و در این زمینه شفاف‌سازی کند، عنوان کرد: شورای پنجم منتظر گزارش صد روزه شهردار درباره شرایط مالی فعلی شهرداری است. شهرداری را موظف کرده‌ایم که گزارشی جامع به ما بدهد اینکه چه چیزی تحویل گرفته‌ایم و جزئیات بدهی‌ها در چه حدی است و هزینه‌های فاقد و مشکلات مالی که به شهرداری به ارث رسیده است، چیست؟ 50 روز دیگر باقی مانده است نه فقط در دوران احمدی‌نژاد بلکه گزارشات مالی زمان قالیباف را نیز رصد خواهیم کرد. هم در خصوص آقای قالیباف و هم در خصوص آقای احمدی‌نژاد امروز با اسناد و هزینه‌های فاقدی روبرو هستیم که بخشی از آنها به مراجع قضایی فرستاده شده است و  منتظر گزارش شهرداری هم در این باره هستیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۹۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقراریان: درباره ممانعت از حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۷ شهردار تهران پاسخ دهد

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جلسه امروز شورای شهر تهران مروز در جعفر شربیانی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در سخنانی به ممانعت از حضور او در شهرداری منطقه 17 اشاره کرد و در ادامه مجید باقری معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران نسبت به صحبت‌های ارائه شده از سوی جعفر شربیانی انتقاد کرد و گفت: این صحبت‌ها شبیه به یک بیانیه سیاسی بود.

اقراریان: آقای زاکانی شهردار تهران در صحن شورا حضور و پاسخ بدهد

مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز در واکنش به صحبت‌های باقری گفت: اصلا باید آقای زاکانی شهردار تهران در صحن شورا حضور و پاسخ بدهد.

در ادامه مجید باقری پشت تریبون قرار گرفت و گفت: فکر نمی‌کنم که به خاطر اتفاق دیروز بیانیه سیاسی خوانده شود. شهرداران مناطق در ساختار سازمانی به انجام ماموریت‌های پرتعداد ملزم شده‌اند و در سال جاری نیز با توجه به بودجه مصوب شورای شهر تهران مشغله و وظایف زیادی برای آنها پیش‌بینی شده است. شهرداران مناطق رکن ارتباط با مردم در محلات و مناطق هستند و در کنار این موارد باید پاسخگوی شورا باشند و اتفاق روز گذشته در کلان یک لجبازی بوده است و بس!

باقری ادامه داد: در طی این مدت از عمر مدیریت شهری بارها و بارها اعضای شورای شهر تهران بازدیدهایی را از مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌ها داشته‌اند اما هیچ مشکلی وجود نداشته همانطور که گفته شد اتفاق روز گذشته یک لجبازی بوده است.

انتقاد امانی به سخنان باقری؛ بنده نیز دوبار به منطقه 17 رفتم و آقای سیفی شهردار منطقه حضور نداشت

در ادامه جلسه، ناصر امانی در انتقاد به صحبت‌های باقری معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران گفت: بنده نیز دوبار به منطقه 17 رفتم و آقای سیفی شهردار منطقه حضور نداشته است.

مهدی اقراریان نیز پشت تریبون قرار گرفت و گفت: این موارد عنوان شده از سوی آقای باقری دروغ است. همانطور که گفته شد باید آقای زاکانی در صحن شورا حاضر و پاسخگو باشد.

بنا نیست هر زمانی که دوستان بخواهند در مناطق حضور پیدا کنند شهرداران نیز حضور داشته باشند

مجید باقری؛ معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران نیز در ادامه جلسه به صحبت‌های خود ادامه داد و گفت: زمان شلوغ‌کاری گذشته است و در واقع اینگونه بازدیدها از یک هفته قبل با شهرداران مناطق هماهنگی‌ها انجام می‌شود و همانطور که گفته شد در این مدت نیز مشکلی وجود نداشته است.

باقری معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران در ادامه گفت: در ارتباط با دیدار آقای شربیانی با مردم منطقه 17 در ساختمان شهرداری منطقه 17 شهردار منطقه خواهش کرد که زمان ملاقات را به روز دیگری موکول کنند اما این اتفاق نیفتاد و آقای شربیانی روز گذشته در منطقه 17 حضور پیدا کرد؛ بنای ما در شهرداری بر اساس قانون و احترام متقابل است و در این مدت نیز رفتار خارج از عرف و شنیعی با اعضای شورای شهر تهران نشده است.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران با طرح این پرسش که چرا آقای شربیانی با حضور در شهرداری منطقه 17، رئیس اداره شهرسازی معزول شده را مجددا مشغول به کار می‌کند، گفت: شهردار منطقه 17 رئیس اداره شهرسازی خود را پیش از این عزل کرده بود اما آقای شربیانی در اقدامی مجددا این رئیس را مجددا مشغول به کار کرده است آیا این دخالت آشکار در کار اجرا نیست؟ روز گذشته تنها یک مورد استثنا بوده و قاعده کاری ما در شهرداری نبوده است و اینکه عنوان می‌شود شهرداری تهران نظارت‌گریز است به هیچ عنوان صحت ندارد.

وی ادامه داد: مناطق در راستای وظایف نظارتی شورا توجیه هستند، البته بنا نیست هر زمانی که دوستان بخواهند در مناطق حضور پیدا کنند شهرداران نیز حضور داشته باشند و نیاز به هماهنگی در این بخش وجود دارد چرا که آنها نیز بنا به وظایف و ماموریت‌ها باید به کارهای خود برسند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقراریان: درباره ممانعت از حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۷ شهردار تهران پاسخ دهد
  • واکنش چمران به پول‌پاشی میلیاردی شهرداری برای مدیرانش: اطلاع ندارم!
  • واکنش چمران به ودیعه میلیاردی به مدیران شهرداری
  • هزینه ۱۲ هزار میلیارد تومانی منوریل قم / چالش عبور از مقابل حرم حضرت معصومه (س) حل نشد
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • مصوبات شورای شهر تهران قابل ردیابی شد
  • (ویدیو) عضو شورای شهر تهران: با شهرداری نظارت‌ناپذیر رو‌به‌رو هستیم
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند
  • دخل و خرج شهرداری تهران زیر ذره بین شورا
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان