Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیرو یاوه‌سرایی اخیر رئیس جمهور آمریکا و استفاده از واژه مجعول بجای «خلیج فارس»، قرار است دانش‌آموزان متوسطه شرکت‌کننده در مراسم 13 آبان در سراسر کشور کتاب‌های جغرافیای خودشان (صفحه معرفی خلیج فارس) را به نشانه اعتراض به سخنان ترامپ بر روی دست حمل کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از میزان، امروز شنبه ۱۳ آبان، سالروز سه حادثه مهم در تاریخ پرافتخار کشورمان است که هرکدام نقطه عطفی به شمار می‌رود؛ «تبعید حضرت امام خمینی (ره) به ترکیه پیرو افشاگری علیه کاپیتولاسیون - ۱۳ آبان ۴۳»، روز دانش آموز (قتل عام دانش آموزان توسط مزدوران مسلط امریکائی- ۱۳ آبان ۵۷» و «تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان پیرو خط امام (ره) - ۱۳آبان ۵۸».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز به عنوان «روز مبارزه با استکبار جهانی» نامگذاری شده است.


حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۰ سال قبل در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان بسیجی، در بخشی از بیاناتشان فرمودند: «اگر چه اولین خاطره‌ای که از این روز در ذهن تاریخی ملت ما ثبت شده است، سیزده آبان ۱۳۴۳، یعنی سال‌ها قبل از تولد شماهاست. روزی که مزدوران امریکا که متأسفانه سال‌ها بر این کشور فرمانروائی میکردند، امام بزرگوار ما را به خاطر مبارزه‌ی با قانون امریکائی کاپیتولاسیون در قم دستگیر کردند و از کشور تبعید کردند، لکن در مقابل این حادثه، سال‌ها بعد از آن، نوبت جوانان فرا رسید که در ظرف تاریخی خود حوادث مهمی را در این روز ثبت کنند؛ و کردند.

یک حادثه‌ی تلخ دیگر، سیزده آبان در سال ۱۳۵۷ بود که دانش‌آموزان ما به وسیله‌ی همان مزدوران مسلط امریکائی در کشور ما، جان باختند؛ قتل عام شدند. این دومین ضربه‌ای بود که امریکا به وسیله‌ی ایادی خود بر ملت و کشور ما وارد کرد. لکن بعد از این، سومین خاطره پیش آمد، که سیزده آبان سال بعد است؛ یعنی سال ۱۳۵۸. این دفعه سیلی جوانان ایرانی به امریکا بود.

الان سالهاست که امریکائی‌ها در تبلیغات خودشان این حادثه‌ی سوم را به عنوان تعرض ایرانی مطرح میکنند و روی آن جنجال میکنند، لکن دو حادثه‌ی قبل را فراموش میکنند و از تاریخ حذف میکنند. از اینجور خیانت‌ها در تاریخ زیاد شده است، لکن حقیقت همین است که حادثه‌ی تصرف سفارت امریکا که مرکز جاسوسی امریکا بود، در واقع سیلی سخت جوانان ایرانی بود به آن دولت و قدرت زورگو و مداخله‌گری که سال‌های متمادی کشور ما و ملت ما و منابع ما را در مشت خود میفشرد.». ۹ آبان ۱۳۸۶

مراسم متفاوت
مراسم ۱۳ آبان هر سال با حضور خیل عظیم مردم و مسئولان در جای جای ایران اسلامی برگزار می‌شود، اما مراسم ۱۳ آبان امسال نسبت به سال‌های قبل متفاوت و با انگیزه بیشتری آنهم در جمع دانش آموزان برگزار خواهد شد. این انگیزه پیرو یاوه سرایی اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سبک مغز آمریکا انجام شده است که در سخنرانی خود بجای استفاده از «خلیج فارس» از واژه مجعول استفاده کرد.

واکنش سریع
البته بلافاصله حجت الاسلام و السملین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان شامگاه جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۶ در یک نطق زنده تلوزیونی به این یاوه گویی پاسخ داد و در بخشی از نطق خود خطاب به ترامپ گفت: «جغرافیا را هم باید مطالعه کنند، چطور یک رییس جمهور اسم خلیج معروف، تاریخی و جهانی را هنوز یاد نگرفته است همان خلیج فارسی که متأسفانه ناوگان‌های آمریکایی، بی‌جهت و مداوم در این منطقه رفت و آمد می‌کنند، لااقل از نظامیان خودش می‌پرسید که در نقشه‌هایی که دست آنان هست، نقشه‌هایی که دست خلبان‌های خودش است، اسم این خلیج را چگونه نوشته اند؟ بنابراین جغرافیا را هم باید بیشتر مطالعه کنند».

دانش آموزان درس می‌دهند
پیرو یاوه‌سرایی اخیر رئیس جمهور آمریکا و استفاده از واژه مجعول بجای «خلیج فارس»، قرار است دانش آموزان متوسطه شرکت کننده در مراسم ۱۳ آبان در سراسر کشور کتاب‌های جغرافیای خودشان (صفحه معرفی خلیج فارس) را به نشانه اعتراض به سخنان ترامپ بر روی دست حمل کنند.

جزئیات مراسم
نصرت‌اله لطفی قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، صبح روز سه شنبه ۹ آبان در نشست خبری - که در سالن اجتماعات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد - گفت: مراسم ۱۳ آبان امسال، روز شنبه از ساعت ۹:۳۰ الی ۱۱:۳۰ صبح مقابل لانه جاسوسی سابق آمریکا واقع در خیابان طالقانی تقاطع خیابان شهید مفتح با حضور گسترده اقشار مختلف مردمی برگزار خواهد شد. قرائت بیانیه‌های دانش آموزی، دانشجویی و اجرای سرود همگانی دانش آموزی و همچنین قرائت قطعنامه سراسری به عنوان آخرین مواضع ملت ایران از دیگر برنامه‌های این مراسم خواهد بود.

به گفته لطفی در بیش از ۱۰۵ هزار مدرسه در سراسر کشور زنگ استکبارستیزی در ساعت ۸ صبح ۱۳ آبان نواخته می‌شود، و دانش آموزان متوسطه شرکت کننده در مراسم ۱۳ آبان در سراسر کشور کتاب‌های جغرافیای خودشان (صفحه معرفی خلیج فارس) را به نشانه اعتراض به سخنان ترامپ بر روی دست حمل می‌کنند.

قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی این نکته را هم افزود که قرار است ٣ هزار و ٥٠٠ خبرنگار و عکاس و فیلمبردار مراسم ١٣ آبان را در کل کشور پوشش خبری دهند.

طبق اعلام لطفی، امیر علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، سخنران مراسم روز ۱۳ آبان در تهران خواهد بود و عزت االه ضرغامی رئیس پیشین صدا و سیما و عضو فعلی شورای عالی فضای مجازی در مشهد سخرانی خواهد کرد.

آخرین مراسم
مراسم روز آبان سال ۹۵ با حضور گسترده مردم در سراسر کشور برگزار شد و در حالی که کمتر از یک ساعت تا آغاز رسمی مراسم ۱۳ آبان باقی مانده بود خیابان‌های منتهی به لانه جاسوسی آمریکا مملو از حضور مردم و دانش آموزان بود و شعار «مرگ بر آمریکا» بخش اصلی شعار حاضرین در این مراسم را تشکیل می‌داد. ضمن پخش بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری پیرامون آمریکا، غرفه‌هایی نیز به منظور آشنایی دانش آموزان با جنایت‌های آمریکا و اسرائیل بر پا شده بود.

امروز نیز مردم ایران اسلامی بار دیگر با حضور خود، ضمن خلق حماسه‌ای دیگر، ثابت خواهند کرد برای دفاع از منافع ملی جمهوری اسلامی ایران هم پیمان هستند و برای همیشه استوار خواهند ایستاد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۱۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای

زینب اصغریان / کارشناس ارشد علوم سیاسی: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و بعد از  مکزیکو و خلیج هودسن از نظر وسعت توجهات زیادی را به خود جلب کرده. هرچند این روزها با شنیدن نام خلیج فارس بیشتر به یاد حوادث امنیتی در این منطقه می‌افتیم. تکرار حوادث پر مخاطره در این منطقه و قرار گرفتن آن در امتداد تحولات یمن و خلیج عدن نیز در این برداشت بی‌تأثیر نیست، اما باید گفت که وجوه دیگری مانند نگاه فرهنگی و تاریخی نیز وجود دارد که از آن هم نباید غافل شد.

بدلیل اهمیت استراتژیک این آب‌های نیلگون، و دارا بودن منابع عظیم نفتی در کشورهای عربی همجوار با درج نام مجعول خلیج عربی تلاش می‌کنند آن را در راستای منافع خود مصادره به مطلوب کنند در حالی که تاریخ نشان می‌دهد حتی این واژه در ۳۰۰ سال قبل از میلاد و در دوران هخامنشیان نیز استفاده می‌شده و در کتب تاریخی متعددی نیز موجود است. جمال عبدالناصر نیز اصراری بر استفاده از  واژه جعلی نداشته است و حتی در برخی از نامه های خود از جمله نامه ای به یکی از مقامات بحرینی در سال ۱۹۶۰ از واژه خلیج فارس استفاده کرده است اما آرام آرام در راستای رویکردهای پان عربیستی این واژه تحریف و در بدعتی آشکار توسط عبدالناصر بکار گرفته شد و بعدها توسط سایرین  مورد استفاده قرار گرفت.

عضویت ایران در پیمان سنتو در ۱۹۵۵م و حمایت پهلوی از دکترین آیزنهاور در که در مقابل کنفرانس باندونگ و رویکرد ملی گرایی ناصر ، باعث شد تشدید اختلافات دوکشور به مسائل دیگر از جمله تنگه هرمز و خلیج فارس کشیده شود.

علیرغم اینها نشریات مصری، عربی و انگلیسی هم تا دهه هفتاد عمدتا واژه persian gulf را استفاده می‌کردند اما آرام آرام، واژه جعلی جایگزین آن شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی و مخالفت کشورهای غربی و عربی بار دیگر استفاده از واژه خلیج فارس تحت الشعاع قرار گرفت و   تلاش ها برای فشار همه جانبه برای ایران و نادیده گرفتن توانمندی های ژیوپلتیک کشورمان افزایش یافت.

با مراجعه به اسناد تاریخی مانند ابن حوقل، معجم البلدان و کتب عربی دیگر مشاهده می‌کنیم که این خطه همواره به عنوان بحر پارس مطرح بوده است.

در حال حاضر در کنار پیگیری دیپلماتیک و احقاق حق در مجامع بین المللی بصورت جدی می‌بایست  به رویکردهای فرهنگی و تاریخی پرداخت و هویت خلیج همیشه ایرانی را احیا کرد و حتی با ساختن فیلم و کلیپ به زبان های مختلف و با برنامه ریزی گسترده در دیپلماسی فرهنگی، باید نشان داد قبل از بوجود آمدن کیان بسیاری از کشورهای کوچک بندانگشتی منطقه، نام خلیج پارسی همواره بعنوان یک شاهراه مهم و حیاتی در جبین تاریخ می‌درخشیده است.

 نام گذاری این روز  به مناسبت اخراج پرتغالی ها از تنگه هرمز ، روز خلیج فارس در تقویم نیز رویکرد مهم دیگری بود که بر اثبات حقانیت این خلیج همیشه ایرانی اثر جدی دارد.

 اخطار جدی به کشورهایی که خلاف مصالح ملی ما در استفاده از این واژگان حرکت می‌کنند بسیار مهم است. خلیج همیشه فارس خط قرمز ایرانی و هویت ایرانی است و نباید از حدود آن تخطی شود.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • تمدن ایرانی-اسلامی از عرصه جهانی حذف‌شدنی نیست
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • مراسم روز معلم دانش آموزان اتباع + فیلم
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • زنگ سپاس معلم در مدارس همدان نواخته شد
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مدارس خوزستان
  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • استاندار هرمزگان: خلیج فارس خانه ایرانی‌ها‌ست
  • خلیج فارس صحنه ایستادگی دلیرمردان ایرانی در طول تاریخ است