Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیژن زنگنه، صبح امروز (شنبه، ۱۳ آبانماه) در آیین معارفه مرضیه شاهدایی، قائم مقام وزیر نفت و رضا نوروززاده، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اظهار کرد: امروز روز مهمی در تاریخ است، روزی که امام امت را تبعید می‌کنند، روزی که روز دانش آموز و به نام روز مبارزه با استکبار جهانی نام‌گذاری شده است.

وی با بیان این که این مراسم برای ۲ انتصاب اخیر در صنعت نفت برگزار می‌شود، تصریح کرد: نخست این که، برای نخستین بار یک بانو به عنوان قائم مقام وزیر نفت منصوب می‌شود و من از اینجا مسئله را آغاز کردم و نه از تغییر مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنگنه با بیان این که من دنبال فردی بودم که در انجام امور و به دوش کشیدن بار سنگین صنعت نفت به من کمک کند و در این مسیر سرکار خانم شاهدایی می توانند به من کمک کنند، افزود: سمت قائم مقام، مسئولیتی است که در کل کشور ما زیاد تعریف شده نیست.

وزیر نفت با اشاره به این که من میان همه افرادی که مطرح بودند، خانم شاهدایی را از همه بهتر دیدم، افزود: ایشان خوشبختانه کار خود را آغاز کرده‌اند و برای ایشان آرزوی توفیق می‌کنم.

وی با اشاره به این که این سمت بالاترین سمتی است که به یک خانم در صنعت نفت سپرده شده است، ادامه داد: هدف من ارتقای بانوان، اجرای تعهد رئیس جمهوری و همینطور برداشتن بار مهم از روی دوش خودم بود.

به گفته وزیر نفت، امیدوارم با روحیه ای که در خانم شاهدایی سراغ دارم، بخش زیادی از این بار سنگینی که روی دوش من است با حضور ایشان در این سمت برداشته شود.

صنعت پتروشیمی امروز با ۲۰ سال گذشته متفاوت است

زنگنه با یادآوری این که وقتی سمت مدیر عاملی شرکت ملی صنایع پتروشیمی خالی شد من به دنبال فردی برای این جایگاه بودم، افزود: البته من همان طوری که در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی عمل کردم اینجا هم قصدم این بود که فردی جوانتر را برای مدیریت عامل شرکت صنایع پتروشیمی بگذارم اما به هرحال آن‌طوری که من ابتدا در ذهنم بود، نشد.

وزیر نفت ادامه داد: البته آقای نوروززاده خیلی از من جوانتر هستند و نزدیک به ۳۰ سال است که از نزدیک با او آشنا هستم. ایشان در تمام دوره ای که نماینده مجلس شورای اسلامی بودند بنده هم وزیر بودم و از نزدیک با هم کار می‌کردیم و ایشان تقریبا در طول دوران حضورشان در مجلس عضو کمیسیون صنایع یا رئیس بودند و در جایگاه خود فرد موثر و موفقی بودند.

وی گفت: آقای نوروززاده در چهار سال اخیر نیز در شرکت ایدرو و شستا فعالیت داشته‌اند که ما در پروژه‌های پارس جنوبی و ستاره خلیج فارس باهم همکاری نزدیکی داشتیم و من پیگیری های ایشان را به خوبی می‌دیدم.

زنگنه ادامه داد:  حضور آقای نوروززاده در آنجا برای من بسیار مغتنم و کمک حال بود و امیدوارم در این سمت نیز با همکاری دوستان این‌گونه باشد.

زنگنه با اشاره به این که صنعت پتروشیمی امروز با ۲۰ سال گذشته بسیار متفاوت است، تاکید کرد: امروز شرکت ملی صنایع پتروشیمی بیشتر یک سازمان تنظیم کننده و حمایت کننده است و اجرا کننده طرح نیست و در امور تولید مباشرت ندارد.

ضرورت تکمیل طرح‌های میان دستی صنعت پتروشیمی

وزیر نفت در ادامه این مراسم به برنامه‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی که به آقای نوروززاده سپرده شد، اشاره کرد و افزود: اجرای چند برنامه‌ را به ایشان محول کرده‌ام؛ نخست تکمیل طرح‌های میان دستی است، تا با تکمیل زنجیره بالادستی، میان دستی و پایین دستی ارزش افزوده و به همراه آن اشتغال در این صنعت ایجاد شود.

زنگنه، اجرای طرح‌های GTP و GTX را از دیگر برنامه‌های محول شده به آقای نوروززاده برشمرد و گفت: اجرای این طرح‌ها برای ایجاد اشتغال ضروری و در عمل جایگزین بسیار خوبی برای طرح‌های قدیمی به شمار می رود و متناسب با پیشرفت فناوری است.

وی، پیگیری روند توسعه مناطق ویژه را از جمله وظایف مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواند و گفت: امیدوارم با همکاری بخش خصوصی و مدیران باتجربه صنعت پتروشیمی شاهد توسعه هرچه بیشتر این صنعت باشیم.

زنگنه اظهار امیدواری کرد که با همکاری دوستان و افراد با تجربه صنعت پتروشیمی بتوان به اهداف این صنعت در برنامه ششم توسعه دست یافت.

تلاش برای پروش مدیران جوان در صنعت نفت

وزیر بر ضرورت جوانگرایی در صنعت نفت تاکید کرد و ادامه داد: جوانگرایی به این معنا نیست که افرادی که سنشان بالا رفته است را کنار بگذاریم، بلکه به معنای آن است که به جوانان فرصت رشد دهیم.

وی با یادآوری این که من پیش‌تر هم اعلام کردم که رتبه‌های C و D در صنعت پتروشیمی در تضاد با حضور جوانان است، تصریح کرد: افرادی می توانند روی این رتبه‌ها بنشیندند که بیش از ۵۰ سال سن داشته باشند.

زنگنه با بیان این که ما در بسیاری از عرصه‌های صنعت نفت به خلبان جت جگنده نیاز داریم، گفت: خلبان‌های جت جنگنده حداکثر در ۳۵ – ۳۶ سالگی بازنشسته می‌شوند؛ ما در صنعت نفت در برخی از بخش‌ها به خلبان جت جنگنده نیاز داریم اما کارکنان صنعت نفت وقتی شایسته می‌شوند که به سن ۵۵ سالگی رسیده‌اند در حالی که فرد ۵۵ ساله دیگر نمی‌تواند خلبان جت جنگی باشد.  

وی ادامه داد: البته منظورم این نیست که این افراد نباید باشند بلکه باید حضور داشته باشند مانند فوتبالیست‌های پیشکسوتی که هر کدام در جایگاه خودشان کمک می‌کنند.

وزیر نفت  با تاکید بر پرورش نسل مدیران جوان ادامه داد: باید تلاش کرد ظرف پنج سال آینده نسلی ۴۰ تا ۴۵ ساله بتواند صنعت نفت را اداره کند، نسلی که ایده‌های قدیمی به آنان منتقل شده باشد و بتوانند متناسب با شرایط کنونی، راهبردهای جدید را تدوین کنند و تجارب ما هم به آنان منتقل شده باشد. در واقع انقطاع تجربی هم اتفاق نیفتاده باشد.

بانوان وظایفشان را به درستی انجام می‌دهند

زنگنه در ادامه از حضور خانم شهیندخت مولاوری، دستیار رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی و نمایندگان زن مجلس در این مراسم قدردانی کرد و یادآور شد: هفته پیش هم که مجلس بودم جمعی از نمایندگان خانم از توجه صنعت نفت به مسئله حضور بانوان در مناصب مدیریتی قدردانی کردند.

وی با بیان این که هم اکنون تعداد بانوان صنعت نفت نسبت به کل کارکنان، تعداد بسیار اندکی است، اظهار کرد: پس از این تلاش می‌شود در استخدام‌ها بیش از ۴۰ تا ۵۰ درصد بانوان به کار گرفته شوند.

وزیر نفت با بیان این که اکنون دیگر تبعیض‌های ناروایی که علیه خانم‌ها در صنعت نفت وجود داشت کنار گذاشته شده است، تصریح کرد: در آگهی‌های استخدامی که  در آینده می دهیم فرقی میان بانوان و آقایان وجود نخواهد داشت.

وی با بیان این که خوشبختانه بانوان با شایستگی وظایف خودشان را انجام داده‌اند، افزود: از زحماتی که در نزدیک به یکسال و نیم خانم شاهدایی در اداره صنعت پتروشیمی داشتند، تشکر می‌کنم.

زنگنه  گفت: اگر برای پست قائم مقام نیاز به خانم شاهدایی نبود، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی را تغییر نمی دادم.

وی تصریح کرد: وقتی پیشنهاد قائم مقامی را به خانم شاهدایی دادم، وی پذیرفت و از هر دو بزرگوار برای پذیرفتن این سمت‌ها قدردانی می‌کنم.

در مراسم امروز شهیندخت مولاوردی، دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۸۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی

نشست معاون اول رییس جمهور با فعالان صنعت پتروشیمی صبح امروز برگزار و مقرر شد قرارگاه حل و پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی و همچنین قرارگاه توسعه این صنعت تشکیل شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر در نشست فعالان صنعت پتروشیمی با اشاره به تعامل و رابطه خوب و سازنده دولت سیزدهم و فعالین صنعت پتروشیمی تاکید کرد: باید انتظارات دو طرفه دولت و پتروشیمی برآورده شود که در این راستا قرارگاه پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی در حوزه معاون اول رییس جمهور ایجاد خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: علاوه بر تشکیل قرارگاه رفع مسائل و مشکلات پتروشیمی یک قرارگاه توسعه این صنعت با سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای جهش تولید در بخش پتروشیمی برنامه ریزی و ایجاد شود.

مخبر ادامه داد: باید طرح های کوتاه مدت ظرف یک ماه آینده جمع آوری شود و برنامه ریزی و اقدام لازم برای بهره برداری از طرح ها و پروژه های بزرگ پتروشیمی در سال جاری نهایی شود و همچنین در جلسات منظم قرارگاه توسعه برنامه ریزی میان مدت سه ساله با جمع بندی دستگاه های مربوطه در راستای تسهیل امور و رفع موانع بصورت مستمر دنبال خواهد شد و اقدامات بلند مدت نیز با توجه به مزیت های کشور در این قرارگاه تدوین شود.

وی با تاکید بر اینکه نفت، گاز و پتروشیمی جزو مزیت های جدی کشور است، خاطر نشان کرد: تاکنون سرمایه گذاری لازم در زمینه گاز و پتروشیمی انجام نشده است و نتوانسته ایم در صادرات گاز در جهان پیشرو باشیم و انتظار می رود در سال جاری با راهبرد جهش تولید و راه حل مشارکت مردمی و همچنین اعتماد بازار سرمایه، فعالان اقتصادی و مردم به صنعت بزرگ پتروشیمی در راستای جهش تولید، شاهد عملکرد بیش از گذشته این بخش در اقتصاد کشور باشیم.

مخبر بر ضرورت تامین انرژی،‌ برق و آب مورد نیاز پتروشیمی ها با تکیه بر انرژی های تجدید پذیر و همچنین طرح های شیرین سازی آب توسط شرکت های پتروشیمی تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور تعاملات و دیپلماسی بین المللی دولت سیزدهم را فرصتی بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان و تاکید کرد: جذب سرمایه خارجی و بازار سرمایه باید در اولویت شرکت های پتروشیمی قرار گیرد و با توجه به اینکه توسعه زنجیره پایین دستی یکی از مهم ترین ظرفیتهای مشارکت بخش خصوصی است، ضرورت دارد در دستور کار شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد تا زمینه های حضور و فعالیت مردم در این بخش از اقتصاد کشور با کمک دولت، تسهیلات بانکی و شرکت های پتروشیمی فراهم شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم جلوگیری از خام فروشی در صنایع پتروشیمی بر راه اندازی طرح های تبدیل متانول به بنزین در پتروشیمی ها تاکید کرد.

همچنین در ابتدای این جلسه احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گزارشی در خصوص نقش شرکت های پتروشیمی در شاخص های کلان اقتصاد ملی ارائه کرد که تولید قابل فروش 52,6 میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال 1402، اشتغال زایی مستقیم 143 هزار نفری و یک میلیون نفری در صنایع تکمیلی، رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی از 28.5 درصد برنامه سوم به 40.6 درصد در برنامه ششم و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از 67 میلیون تن بین سالهای 97 تا 99 به 82 میلیون تن در دولت سیزدهم ارائه کرد.

همچنین طبق این گزارش 56 طرح در دست اجرا در برنامه هفتم توسعه با میانگین وزنی پیشرفت فیزیکی 44 درصد و ظرفیت اسمی 35 میلیون تنی عملیاتی خواهد شد که 10 طرح بزرگ پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
در این جلسه همچنین مدیران عامل شرکت ها و هلدینگ های پتروشیمی درباره راه حل های رفع مشکلات و مسائل این صنعت در تداوم توسعه صنایع و رشد تولید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونه می‌توان زنجیره ارزش پتروشیمی را توسعه داد؟
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • حضور فعال بانک شهر در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • تخصیص ۳ میلیارد تومان برای ساخت پلاژ در جزیره خارک
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • معرفی حریفان تنیسور‌ها در جدول اصلی رقابت‌های ۱۰۰۰ امتیازی
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • تعمیرات پلاژ بانوان و احداث پلاژ آقایان در جزیره خارگ اجرا می‌شود
  • رونمایی از پدیده کشتی یزد تا برق مدال برنز دختران دارت باز