Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@02:06:10 GMT

ورزش همگانی و لزوم همگانی کردن ورزش

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۸۹۴۴

ورزش همگانی و لزوم همگانی کردن ورزش

در این میان پیاده روی، دوهای عمومی، کوه پیمایی و دوچرخه سواری در تامین سلامت افراد از جایگاه مهمی برخوردارند.
سکته مغزی، بیماری های قلبی و عروقی که رتبه نخست مرگ و میر در جهان را تشکیل می دهند به دلایلی از جمله کم تحرکی یا چاقی به سراغ جوانان آمده است.
برگزاری مسابقات عمومی، مهیا کردن زیر ساختها و تبلیغات عمومی از عوامل تشویق به ورزش و تامین سلامت است و با گسترش فرهنگ ورزش می توان جامعه ای با انسان های سالم ، تندرست و با نشاط داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



* 30 درصد مردم استان در ورزش همگانی حضور فعال دارند
رئیس هیات ورزشهای همگانی خراسان رضوی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: بین 20 تا 30 درصد مردم استان در ورزش همگانی حضور فعال دارند لذا تقویت و توسعه ورزش همگانی مورد توجه این هیات است.
رضا آذریان با بیان اینکه هر جا فضای مناسب باشد، محل ورزش شهروندان می شود افزود: فعال کردن ورزش در سازمانها و ادارات نیز از جمله برنامه های این هیات است.
وی اظهار کرد: کارمندان قشر بزرگی از جمعیت استان را تشکیل می دهند که اغلب هر کدام سرپرست خانوار هستند و می توانند در زمینه ورزش بر اعضای خانواده های خود تاثیرگذار باشند به همین دلیل با همکاری بسیج ادارات، به دنبال تقویت ورزش کارمندان هستیم.
وی با بیان اینکه مدارس نیز یکی از مناطقی است که می تواند در توسعه و نهادینه کردن فرهنگ ورزش همگانی نقش مهمی ایفا کند گفت: حدود یک میلیون و 200 هزار دانش آموز در استان خراسان رضوی مشغول تحصیل هستند که در کنار والدین خود جمعیت عظیم برای نهادینه کردن ورزش همگانی به شمار می روند.
وی افزود: در شرایط فعلی نسبت به پارسال در عرصه ورزشهای همگانی این استان تحولات مثبتی ایجاد شده که از جمله این تحولات می توان به همکاری و هماهنگی تربیت بدنی شهرداری مشهد و تربیت بدنی آستان قدس رضوی با اداره کل ورزش و جوانان استان و هیات ورزش های همگانی اشاره کرد که نوید بخش روزهای خوب برای ورزش استان است.
رئیس هیات ورزشهای همگانی خراسان رضوی ادامه داد: دوچرخه سواری از دیگر ورزشهایی است که همگانی شمرده می شود و برای توسعه این رشته ورزشی که هم در سلامتی و هم در کاهش آلودگی هوا نقش دارد در حال فراهم کردن زیر ساخت های لازم و پیشنهاداتی برای اصلاح برخی مسیرها هستیم.
وی اظهار کرد: زیر ساختها و امکانات برخی بوستان ها مانند بوستان ملت مشهد برای ورزش همگانی مهیا و کافی است و باید تلاش کنیم در هر محله یا منطقه یک بوستان با امکانات و فضای کافی برای ورزش مردم فراهم کنیم.
وی گفت: هم اکنون در بیش از 70 درصد بوستان های مشهد ایستگاه سلامت وجود دارد که تکمیل کننده ورزش همگانی است.

*بانوان نیازمند فضای مخصوص برای ورزش
مدیر تربیت بدنی شهرداری مشهد نیز در زمینه همگانی کردن ورزش گفت: با توجه به فرهنگ دینی و ارزشی حاکم بر جامعه راه اندازی بوستان های مخصوص بانوان یا اختصاص بخشی از بوستان ها برای استفاده انحصاری بانوان نقش مهمی در استفاده این قشر از جامعه از فضاهای ورزشی و افزایش افراد فعال در عرصه ورزشهای همگانی دارد.
مجتبی مجد افزود: ایجاد زیر ساخت ها و سالنهای ورزشی یا محصور کردن بخشی از بوستان های مشهد برای بانوان در نیمه دوم امسال و اوایل سال آینده به انجام می رسد.
وی اظهار کرد: تربیت بدنی شهرداری مشهد به دنبال توسعه ورزش همگانی در همه نقاط و محلات این شهر بویژه در مناطق کم برخوردار است که با در اختیار گذاشتن زیرساخت های لازم و آسان برای همه اقشار جامعه این موضوع عملی می شود.
وی با بیان اینکه شهرداری 32 سالن ورزشی با متراژ 47 هزار متر مربع دارد گفت: این امکانات ورزشی با کمترین تعرفه نسبت به دیگر باشگاهها یکی از مسیرهای استفاده حداکثری همه اقشار برای ورزش است.
مجد افزود: مشارکت مساجد، حوزه های علمیه و مدارس در توسعه ورزش برای همه نقش دارند که در این ارتباط بیش از 300 مسجد دست کم 70 متر مربع از زیرزمین خود را به فضایی برای ورزش اختصاص داده اند و همچنین 25 حوزه علمیه به امکانات ورزشی تجهیز شده اند.
وی اظهار کرد: ورزش همگانی منحصر به پیاده روی نیست اما این موضوع به دلیل اینکه در دسترس، آسان و بدون هزینه است و برای همه میسر است مورد توجه مردم می باشد لذا سعی ما بر این این است که در بخش های مختلف مسیرها و امکانات لازم برای حضور بیشتر شهروندان در این زمینه فراهم شود.

*حضور مردم در ورزش همگانی اندک است
یکی از بازنشستگان که به گفته خودش صبح سه روز در هفته برای ورزش به بوستان ملت می رود گفت: از جمعیت چند صد هزار نفری که در اطراف این بوستان بسیار زیبا هستند افرادی که برای ورزش و نرمش صبحگاهی حضور می یابند، قابل توجه نیست.
رضا محمد زاده افزود: حضور نسل جوان هم نسبت به جمعیتی که صبح ها مشاهده می کنم اندک است، برخی گمان می کنند نرمش و ورزش برای افرادی است که سالمند هستند یا قند خون و چربی دارند.
وی اظهار کرد: حضور بانوان هم نسبت به جمعیت حدود 50 درصدی آنها انگشت شمار است و همین عوامل با دیدگاههایی که نسل جوان نسبت به ورزش صبحگاهی دارند باعث می شود طیف عظیمی از این جمعیت دچار مشکلات ناشی از فقر حرکتی در زندگی مدرن ماشینی شوند.
وی گفت: در ساعات مختلف روز و در ایستگاههای سلامت و دستگاههایی که برای ورزش بزرگسالان در بوستان ها نصب شده است، کودکان به عنوان ابزار بازی از آنها استفاده می کنند و والدین آنها تماشگر هستند که هر 2 جنبه جای تامل دارد.
وی راه ترویج ورزش همگانی را تغییر نگاه و باور به ورزش ذکر کرد و افزود: تا زمانی که معتقد باشیم کسی که دیابت و چربی دارد باید ورزش کند یا سردی و گرمی هوا را مانعی برای ورزش بدانیم، ورزش همگانی توسعه پیدا نمی کند.

*ورزش باید اجباری شود
یکی از جوانان حاضر در بوستان ملت مشهد هم به خبرنگار ایرنا گفت: برای توسعه ورزش همگانی باید نیاز آن برای افراد مشخص شود تا حالت اجبار پیدا کند.
محسن جعفری افزود: ورزش های همگانی و مشارکت اجتماعی نقش مهمی در بهبود فضای روانی جامعه و نشاط اجتماعی دارند و با توجه به ماشینی شدن کارها و کاهش تحرک، گسترش فرهنگ و تقویت ورزش همگانی یکی از راههایی است که در کاهش مشکلات روحی، روانی و جسمی نقش موثر دارد.
وی با بیان اینکه در عصر کنونی همه در فضای مجازی و زندگی ماشینی غرق شده ایم اظهار کرد: هم اکنون بازی ها و ورزش ها نیز مجازی شده و افراد با یک موبایل در گوشه ای می نشینند و انواع بازی اعم از مسابقات موتورسواری تا فوتبال را انجام می دهند در حالی که این امور تاثیری بر سلامت بدنی افراد ندارند.
کانال تلگرام ایرنا خراسان رضوی به نشانی telegram.me/irnamashhad برای دسترسی و دریافت سریع اخبار منتخب در همه حوزه های خبری و تصویری فعال است.
خبرنگار: مصطفی نخعی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
7507/ 6053

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ هکتار به بوستان بزرگ شهر یزد اضافه شد

ایسنا/یزد مدیر منطقه دو شهرداری یزد گفت: با اقداماتی که در دو سال اخیر در بوستان بزرگ شهر با صرف اعتباری بالغ بر۳۰۰ میلیارد ریال انجام شد، پنچ هکتار به سطح بهره برداری این بوستان اضافه شد.

«علیرضا ابویی» با بیان این که بوستان بزرگ شهر با وسعت تقریبی ۳۰ هکتار در مجاورت بلوار مدرس قرار دارد و یکی از بزرگترین بوستان ها در سطح منطقه دو شهرداری است، اظهار کرد: در دو سال اخیر شاهد اقدامات خوبی در این بوستان بوده‌ایم به طوری که با صرف اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال برای فعالیت‌های عمرانی، پنج هکتار به سطح بهره‌برداری این مجموعه افزوده شده است.

وی با اشاره به این که این بوستان دارای طرح مصوب بالادستی است، ابراز امیدواری کرد: در سال جاری بتوانیم با اعتباری  بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در زمینه توسعه بوستان به ویژه در حوزه بازپیرایی قسمت قدیمی آن فعالیت های عمرانی خوبی را انجام دهیم و شاهد مراحل نهایی اقدامات عمرانی در بوستان بزرگ شهر باشیم.

مدیر منطقه دو شهرداری، توجه به ورزش‌های همگانی در مجموعه بوستان بزرگ شهر را از نکات مهم و موثر در طرح توسعه این بوستان دانست و افزود: در این مجموعه، شاهد یکی از بزرگترین پیست‌های دوچرخه سواری در سطح بوستان‌های شهر یزد هستیم و همچنین در طراحی، به بحث ورزش‌های همگانی از جمله فوتبال ساحلی توجه ویژه‌ای شده است.

وی با بیان این که بوستان بزرگ شهر یکی از محل‌های اسکان موقت مسافرین و مهمانان نوروزی است، گفت: آلاچیق هایی در سطح زیربنای دو هزار مترمربع ایجاد شده است به طوری که در ایام نوروز، هر روزه شاهد استقرار تعداد زیادی از مسافرین در این آلاچیق ها بودیم.

مدیر منطقه دو شهرداری یزد در ادامه با اشاره به رضایت بالای مسافرین از اسکان در این بوستان، افزود: امیدواریم در آینده بتوانیم به سطح بهره برداری اسکان مسافرین در سطح این مجموعه بیافزاییم.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، ابویی سرجمع هزینه‌های عملیات عمرانی بوستان بزرگ شهر در دو سال اخیر و سال جاری را بالغ بر۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات منطقه دو عنوان کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۷۹ درصد افراد جامعه ما کم تحرک هستند
  • توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد
  • برگزاری گردهمایی روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی سراسر کشور در مشهد
  • ایجاد «ایستگاه ورزش همگانی قائمیه» در مجموعه دفاع مقدس سمنان
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • نخبگان موفقیت خود را مدیون معلمان هستند
  • جلوگیری از هدررفت آب در بوستان‌ها
  • ۵ هکتار به بوستان بزرگ شهر یزد اضافه شد
  • شهرداری همدان در جذب شهروندان به ورزش خلاقانه عمل کند
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی