Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، در سال های اخیر اجرای تعزیه در کشور با چالش عمده ای رو به رو است از این جهت که نه مکان مناسبی برای اجرای این گونه نمایش ایرانی وجود دارد و نه تعزیه به شکل درست آن اجرا می شود و در این سال ها پای انوع و اقسام وسایل نامربوط هم به این هنر باز شده است.

استفاده از تکنولوژی در هنرهای نمایشی روز به روز بیشتر می شود و هنر نمایش هم مانند سینما دچار دگرگونی هایی در اجرا شده است اما آنچه که در این تغییرات به آن توجه نمی شود حفظ عناصر مشخص در اجرای تعزیه به عنوان یک گونه نمایش ایرانی است که به ثبت ملی هم رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی شفیعی، مدیر اداره کل امور هنرهای نمایشی درباره نا به سامانی هایی که در هنر تعزیه رخ داده است، به خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، گفت: قبول دارم که در اجرای هنر تعزیه در سال های گذشته مشکلاتی به وجود آمده است که بخشی از آن مربوط به گروه های عمدتا جوان است که نسبت به اجرای تعزیه آگاهی چندانی ندارند این اتفاقات رقم می خورد اما این موضوع را نباید فراگیر کنیم.

وی افزود: تعزیه به خصوص در شهرهایی مانند برخی مناطق در استان مرکزی، البرز و فارس که تعزیه در آنها سابقه تاریخی دارد و گروه های ریشه داری در آنها فعالیت می کنند اتفاقات خوبی در هنر تعزیه در حال جریان است که باید به آن گروه ها هم توجه شود.

شفیعی درباره جلوگیری از ابتکاراتی که در هنر تعزیه در بعضی از اجراهای این نمایش رخ داده است، گفت: برای جلوگیری از ابتکاراتی که بعضی از گروه های جوان در اجرای تعزیه انجام می دهند باید اقدامات ایجابی بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.

مدیر ادره کل امور هنرهای نمایشی با اشاره به اقداماتی که در زمینه جلوگیری از اجراهای نامناسب تعزیه انجام شود، گفت: نسخ قدیمی تعزیه را مورد پژوهش قرار داده و چاپ کنیم تا در اختیار گروه ها قرار گیرد.

وی ادامه داد: در حوزه تعزیه آنچه که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت هنری و مرکز هنرهای نمایشی قادر به انجام آن است کوتاهی نکرده است و امسال در جشنواره نمایش های آئینی و سنتی برای ترویج تعزیه در میان نسل جدید بخشی به نام «جوانه ها» اضافه شد با هدف اینکه نسل نوجوان به طور درست با هنر تعزیه آشنا شود تا از اتفاقات نادرست در این هنر جلوگیری شود.

شفیعی، افزود: تنها حضور وزارت فرهنگ و اشاد اسلامی در این حوزه کافی نیست و دیگر نهادها هم باید وظایف خود را در این مورد انجام دهند ضمن اینکه در دانشگاه ها باید نگاه دقیق تری به نمایش های ایرانی و آئینی و سنتی داشته باشیم و دیگر وقت آن رسیده که رشته ای تحصیلی به نام نمایش های ایرانی داشته باشیم.

وی، اظهار کرد: مشکلاتی که بر سر راه ایجاد رشته دانشگاهی با عنوان نمایش های آئینی و سنتی وجود دارد را باید از وزارت علوم جویا شد.

شفیعی، تاکید کرد: بحثی با شهرداری و شورای جدید شهر تهران درباره مکانی ثابت برای اجرای تعزیه مطرح شده که با اقبال هم از سوی این شورا رو به رو شده است و با دایر کردن تکیه ای ثابت برای اجرای تعزیه گروه های ریشه دار می توانند به راحتی در طول سال در آنجا اجرای این هنر نمایشی را داشته باشند و اگر گردشگری وارد ایران شد بتوانیم مکانی را که تعزیه در آنجا اجرا می شود را به عنوان جایگاهی برای اجرای نمایش ایرانی به وی نشان داد.

به گزارش ایسکانیوز، نمایش های سنتی در کشورهایی چون، هند، ژاپن، چین و سایر کشورها دارای مکان هایی مشخص برای اجرا هستند که بخشی از اقتصاد گردشگری این کشورها را تشکیل می دهد. زیرا نمایش های سنتی هر کشور نوعی خودنمایی فرهنگی است که فقط مخصوص آن کشور است بنابراین نمی توان در آن نوآوری بدون تفکر و تامل داشت یا تغییراتی ظاهریی و محتوایی در آن ایجاد کرد.

تعزیه هم از این قاعده نمی تواند مستثنی باشد و حضور عناصری مانند دوچرخه، موتور و یا اتفاقاتی که ربطی به واقعه عاشورا و یا تعزیه ندارد جایی در این هنر سنتی ایرانی ندارد.

501

مهدی شفیعی تعزیه مدیراداره کل امور هنرهای نمایشی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۴۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمترین پیشرفت را تا کنون در طرح نهضت ملی مسکن لرستان داشته‌ایم

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوطالب شفقت در جلسه شورای مسکن لرستان، اجرای پروژه نهضت ملی مسکن در استان را ضعیف عنوان کرد و اظهار داشت: مهم‌ترین موضوع این طرح تأمین زمین و ایجاد زیرساخت‌ها برای متقاضیان مسکن است که تاکنون کمترین پیشرفت را داشته‌ایم.

وی افزود: راه و شهرسازی باید حداکثر تا یک هفته آینده جدول وضعیت زمین را ارائه دهد تا بتوانیم بیش از ۸۰ درصد زمین موردنیاز استان را تا پایان تیرماه تأمین کنیم.

استاندار لرستان با بیان اینکه بانک مسکن با بیش از ۸۰ درصد متقاضیان معرفی شده از طرف راه و شهرسازی و بنیاد مسکن استان عقد قرارداد کرده است، گفت: بانک ملی مشکلاتی در سطح ملی داشت که اکنون مرتفع شده و در حال اجرای برنامه‌هاست.

شفقت در ادامه بر لزوم همکاری بانک‌های خصوصی در حوزه نهضت ملی مسکن تأکید کرد و افزود: اگر بانک‌های خصوصی در پرداخت تسهیلات به متقاضیان مسکن مسائل و مشکلاتی دارند در شورای بانک‌های استان مطرح تا پیگیری‌های لازم جهت رفع موانع در دستور کار قرار بگیرد.

وی گفت: شهرداری‌ها به‌ویژه شهرداری خرم‌آباد و بروجرد در صدور پروانه ساختمانی مشکلاتی داشتند که پس از طرح موضوع و بررسی‌های لازم قول مساعد دادند همکاری لازم را داشته باشند.

کد خبر 6090795

دیگر خبرها

  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • همایش نمایش اسب‌های اصیل ایرانی در دستگرد برخوار
  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • کمترین پیشرفت را تا کنون در طرح نهضت ملی مسکن لرستان داشته‌ایم
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • دفاع از مردم حق و وظیفه شوراها است
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر