Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه «وزیر خارجه عربستان تبدیل به سخنگویی برای تامین اهداف کارخانجات تسلیحات سازی آمریکا شده است» گفت که عادل الجبیر در شرایطی مشغول به رجزخوانی شده است که انگار نمی‌داند غرب با ایجاد تنش در منطقه آن‌هم به بهانه‌های مختلف به دنبال سودآوری بیشتر از محل فروش اسلحه به کشورهایی همچون عربستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمال دهقانی در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به اتهامات واهی وزیر خارجه عربستان علیه ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه گمان نمی کند که کشورهای همسایه بخواهند به طور واقعی ایران را تهدید کنند. البته اگر روزی این فکر اشتباه به ذهن آنها خطور کند بهتر است قبل از هر عملی به تجربه هشت سال جنگ تحمیلی نگاه کنند تا از سرنوشت صدام عبرت بگیرند.

وی افزود: آنها بینند که وقتی صدام به ایران حمله کرد چه اتفاقی برایش افتاد. سرنوشتی که برای آنها آموزنده است چون صدام مجری سیاست‌های غرب بود و در همان زمان عربستان به صدام کمک می کرد. اکنون نیز عادل الجبیر تنها رجزخوانی می کند و اظهاراتی درباره جمهوری اسلامی ایران مطرح می نماید که همه آنها دادن آدرس اشتباه به افکار عمومی جهان است.

دهقانی با یادآوری پروژه ایران هراسی عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا گفت: مثلث عربستان و کشورهای مرتجع غربی وابسته به غرب، رژیم اشغالگر قدس و آمریکا با طراحی پروژه ایران هراسی اهداف مختلفی را دنبال می کردند که یکی از آنها انتقال توجهات از داخل عربستان به بیرون این کشور بود تا دیگر کسی به فسادهای داخلی و نبود مشارکت سیاسی در عربستان توجه نکند و به نوعی افکار عمومی داخل عربستان متوجه به خارج از این کشور شود و دیگر تمرکزی بر مشکلات داخلی وجود نداشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: از طرف دیگر رژیم صهیونیستی که به دنبال مقابله با محور مقاومت است، پروژه ایران هراسی را در منطقه اجرا می کند. چون ایران در محور مقاومت تعریف می شود و هدف رژیم صهیونیستی مقابله با محور مقاومت و ادامه اشغال فلسطین است. غرب یعنی مشخصا آمریکا نیز سالهای سال است که سیاست‌های اشتباهی را در خاورمیانه پیش برده که تاکنون برای آن هزینه گرانی پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: البته اکنون اروپا و آمریکا به اشتباهشان در ترویج بهایی گری پی برده‌اند. چون امروز پای تروریست‌ها به این کشورها باز شده است. در همین شرایط نیز عربستان در باتلاقی گرفتار شده از یک طرف گرفتاری‌های داخلی سیاسی خود را دارد و از طرف دیگر با حمله نظامی به یمن و تجهیز مخالفان و تروریست ها در عراق و سوریه به مدرن ترین سلاح ها تلاش کرد تا حکومت سوریه را سرنگون و محور مقاومت را تضعیف کند، تلاشی که به سرانجام نرسید و اکنون عربستان را به وضعیت سردرگمی مواجه کرده است.

دهقانی اضافه کرد: اینکه سید حسن نصرالله اعلام می کند که عربستان در مواردی به رژیم اشغالگر قدس برای حمله به حزب الله فشار آورده است، بسیار قابل تامل است. چون حزب الله نهاد مقاومت است و این نوع سیاست‌های عربستان تنها حاکی از آن است که دولتمردان این کشور نه تنها سیاست مستقلی ندارند که فقط وابسته تام به غرب و مجری سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه هستند. اکنون نیز همین دولتمردان عربستانی به دلیل این نوع وابستگی بهای سنگینی را در برابر افکار عمومی خود پرداخت می کنند.

این نماینده مجلس توضیح داد: عربستان که دیگر وابستگی‌اش به غرب برای همه مشخص شده، در آخرین اقدام 500 میلیارد دلار از دارایی‌های خود را به آمریکایی‌ها داد و در واقع اموال مردمانش را فروخت. این اقدامات فشارها را علیه حکام عربستانی افزایش داده است که می توان صحبت‌های عادل الجبیر را نتیجه این فشارها دانست.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در عین حال گفت: اگر اظهارات وزیر خارجه عربستان 10یا 15 سال پیش مطرح می شد، شاید تاثیری در معادلات منطقه داشت. اما اکنون غرب و افکار عمومی به این نتیجه رسیده است که حکام عربستان تنها آدرس اشتباه می دهند، مشکل عربستان همسایگانش نیست بلکه عربستان درگیر مشکلات داخلی خود به خصوص ضعف در نداشتن مشارکت سیاسی است.

دهقانی با بیان اینکه «مقامات عربستانی با فرافکنی به دنبال توجیه اقداماتشان هستند» گفت: اگر عربستان حکومتی بود که کارهایش را با برنامه و استراتژی انجام می داد، هیچگاه در مواردی همچون جنگ ایران و عراق تمامی امکاناتش را برای حمایت صدام بسیج نمی کرد و بعد از مدتی پشت آمریکا نمی ایستاد تا صدام را سرنگون کند. بعد از آن نیز از داعش حمایت کرد و وهابی گری را ترویج داد. مجموعه این سیاست‌های غلط، دست عربستان را برای جهانیان باز کرده است و دیگر غرب اعتمادی به آدرس‌های اشتباه عربستان ندارد.

وی همچنین گفت: از طرف دیگر غرب به دنبال زیاد کردن تنش در منطقه با هدف فروش تسلیحات است. پروژه ایران هراسی و مواردی از این دست همه برای آن است که به کشورهایی همچون عربستان بحرین و کشورهای مرتجع منطقه سلاح فروخته شود و کارخانه تسلیحات سازی آنها سودآوری بیشتری داشته باشند. انگار که عادل الجبیر تبدیل به سخنگوی آنها برای تامین این اهداف شده است.

دهقانی در پایان با اشاره به ضرب المثل برخی کشورهای عربی با این مفهوم که برای انجام هر کاری باب میلشان خاکستر در چشم همه می پاشند، گفت: با توجه به این ضرب المثل می توان گفت که اظهارات عادل الجبیر همچون پاشیدن خاکستر در چشم همه است تا در مقابل ضعف خود را در روابط سیاسی‌شان با قطر، تشکیل ائتلاف برای حمله به یمن، ناکارآمدی در دخالت در لبنان و سایر سیاست‌های اشتباه در منطقه پوشش دهد و در نهایت کسی به آنها توجهی نکند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۱۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند

یک رسانه آمریکایی گزارش داده عربستان سعودی دستگیری شهروندان منتقد سیاست‌های اسرائیل در فضای مجازی را دستگیر می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وبگاه شبکه خبری بلومبرگ امروز جمعه گزارش داده عربستان سعودی در بحبوحه چراغ سبز برای روابط دیپلماتیک با اسرائیل دستگیری شهروندان به دلیل انتشار مطالبی در فضای مجازی در ارتباط با جنگ در غزه را تشدید کرده است.

طبق این گزارش، بازداشت افراد و محدود کردن آزادی بیان و اظهارنظرهای سیاسی در فضای مجازی که دامنه آن گاه شامل  حال کودکانی که تنها 10 سال سن دارند مسئله‌ای نامعمول  در عربستان نیست، اما به نظر می‌رسد موج جدید دستگیری‌های اخیر ریشه در نگرانی‌های امنیتی‌ای دارند که به «عملیات طوفان‌الاقصی» در 7 اکتبر و اتفاقات مابعد آن مربوط می‌شوند. 

حملات اسرائیل به غزه تاکنون به شهادت بیش از 34 هزار فلسطینی منجر شده و بسیاری از دیگر شهروندان در این منطقه را در معرض نیازهای فوری برای غذا و مسائل درمانی قرار داده است. این اتفاقات باعث ایجاد موجی از انتقادها علیه اسرائیل در جهان عرب و حتی کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا شده است.

عربستان سعودی و متحدان منطقه‌ای این کشور از جمله مصر و اردن نگران هستند که این روند ممکن است موجب آغاز موجی از اعتراضات داخلی در این کشورها شوند. خاطرات خیزش‌های سال 2011 که به «بهار عربی» معروف شد هنوز از یاد بسیاری از حکام عرب نرفته و بسیاری از آنها نگران تکرار آن رویدادها هستند.

منابع نزدیک به عربستان سعودی می‌گویند از جمله افرادی که به تازگی به این دلیل دستگیر شده مدیران یکی از شرکت‌هایی است که جزو پیمانکاران طرح تحول اقتصادی موسوم به «چشم‌انداز 2030» است. گفته می‌شود این فرد بازداشت‌شده دیدگاه‌های خود در خصوص غزه را در فضای مجازی ابراز کرده است.

منابع مورد استناد بلومبرگ گفته‌اند یک چهره رسانه‌ای دیگر که گفته اسرائیل هرگز نباید مورد بخشش قرار گیرد نیز جزو دستگیرشدگان است. فرد دیگری که گفته که رستوران‌های فست‌فود آمریکایی بایستی به دلیل حمایت ایالات متحده از اسرائیل تحریم شوند نیز دستگیر شده است.

یک فرد مطلع از نحوه تفکر حکومت عربستان سعودی موج دستگیری های اخیر را تأیید کرده و دلیل آن را سطح بالای هشدار در عربستان بعد از 7 اکتبر دانسته و گفته حکام سعودی تمایل دارند از اظهارنظرهایی در فضای مجازی که ممکن است امنیت ملی را به خطر بیندازند جلوگیری کنند.

این دستگیری‌ها نشان می‌دهند محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی که به طور غیررسمی اداره کل امور حکومتی در این کشور را در اختیار دارد در صورت تصمیم‌ به عادی‌سازی روابط با اسرائیل هیچ گونه انعطاف‌پذیری و توجه به افکار عمومی نشان نخواهد داد.

احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیلوزیر خارجه عربستان: قبل از توقف جنگ در غزه هیچ بحثی درباره عادی‌سازی با اسرائیل نمی‌کنیمرسانه سعودی: تبلیغات آمریکا و اسرائیل درباره عادی‌سازی با عربستان برای تحریف افکار عمومی است

ساعاتی قبل‌تر خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع گزارش داده بود دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در حال نهایی‌سازی توافق امنیتی دوجانبه با عربستان سعودی برای ارائه ضمانت‌های امنیتی و همچنین کمک‌ به برنامه هسته‌ای است و این در حالی است که هنوز چشم‌اندازهای مبهی برای تحقق توافقی جهت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو وجود دارد.

دولت آمریکا به ریاست جو بایدن از چند ماه پیش به دنبال میانجی‌گری برای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل  در ازای موافقت با توافقی دیگر با عربستان سعودی برای ارائه کمک در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و همچنین ضمانت‌های امنیتی و دفاعی به این کشور خاورمیانه است.

دو منبع مطلع روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند در پیش‌نویس یک سند، اصول و طرح‌هایی برای احیای تلاش‌های ایالات متحده آمریکا جهت شکل‌دهی به «منطقه ناپایدار خاورمیانه» که بعد از عملیات 7 اکتبر موسوم به «طوفان‌الاقصی» از ریل خارج شدند مشخص شده است.

رویترز نوشته مذاکره‌کنندگان آمریکا و عربستان فعلاً توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف را در اولویت قرار داده‌اند و این توافق قرار است در مرحله بعد، بخشی از بسته گسترده‌تری باشد که به «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل ارائه می‌شود. نتانیاهو آنگاه بایستی در خصوص دادن امتیاز برای برقراری رابطه با عربستان تصمیم بگیرد. 

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • محاصره کارخانه اسلحه‌سازی حامی رژیم صهیونیستی در انگلیس
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • اقامتگاه مدیرعامل کارخانه مشهور اسلحه‌سازی آلمان به آتش کشیده شد!