Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرضا، گفت: دو هزار و ۸۹۲ نفر در شهرستان شهرضا مبتلا به دیابت هستند، این در حالی است که بسیاری از موارد ابتلا به این بیماری با اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شهرضانیوز؛ سید حجت الله موسوی صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت آغاز هفته ملی دیابت برگزار شد، با بیان اینکه در سال­های اخیر افزایش شیوع این بیماری در جهان، دیابت را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است، عنوان کرد: تا سال 2040 شمار مبتلایان به بیماری دیابت از مرز 640 میلیون نفر خواهد گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: دیابت به زبان ساده اختلالی در سوخت و ساز بدن است وهنگامی بوجود می‌آید که هورمون انسولین یا همان عامل تنظیم‌کننده قند خون در بدن تولید نشود، یا میزان تولید آن کمتر از میزان مورد نیاز بدن باشد و یا سلول‎های بدن حساسیست خود را نسبت به انسولین از دست باشند.

معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرضا، اذعان کرد: هنوز درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است با این وجود با رعایت اصول اولیه می توان دیابت را کنترل و از ابتلا به عوارض این بیماری جلوگیری کرد.

موسوی در خصوص علائم بالینی ابتلا به بیماری دیابت تصریح کرد: علائم بالینی این بیماری در افراد مختلف بسته به نوع دیابت متفاوت است، در افراد مبتلا به دیابت نوع یک شروع این بیماری پر سرو صدا است اما در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو ممکن است شروع دیابت بدون علامت بالینی باشد.
وی ادامه داد: تکرر ادرار، تشنگی و خشکی دهان به طور غیرطبیعی، خستگی مفرط یا کمبود انرژی، گرسنگی مداوم،- کاهش ناگهانی وزن، تاری دید، عفونت‌های مکرر، دیر خوب شدن زخم ها و خشکی پوست از جمله مهمترین علائم بالینی این بیماری هستند.

معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرضا، همچنین درخصوص عواملی که فرد را برای ابتلا به دیابت آماده می‌کند گفت: سن بیشتر یا مساوی 40 سال، سابقه فامیلی ابتلا به دیابت به خصوص فامیل درجه اول،عدم تحرک،افزایش وزن و چاقی،فشار خون بالا،افزایش تری گلیسیرید خون و یا کاهش HDL و یا هر دو، بیماری قلبی و عروقی،سابقه دیابت بارداری،سابقه تولد نوزاد با وزن چهار کیلو گرم و یا بیشتر و سندرم تخمدان پلی کیستیک از جمله این عوامل هستند.

وی تأکید کرد: درصد قابل‌ توجهی از این بیماری با اصلاح سبک زندگی قابل‌پیشگیری است اما حفظ وزن طبیعی بدن و پیشگیری از افزایش وزن، ورزش و تحرک فیزیکی کافی، عدم مصرف دخانیات و رژیم غذایی سالم نقش مهمی در کاهش ابتلا به این بیماری دارد.
معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرضا تصریح کرد: شهروندان برای تشخیص ابتلا به دیابت کافی است با شرکت در برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر «ایراپن» در نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی تست قند خون را انجام و از وضعیت سلامت خود باخبر شوند.

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: بر اساس مطالعات مختلف در حال حاضر حدود چهار میلیون و 500 هزار تا پنج میلیون نفر در کشور ایران مبتلا به دیابت هستند و متأسفانه نیمی از آن­ها نیز از بیماری خود آگاهی ندارند.

وی اضافه کرد: اگرچه سازمان جهانی بهداشت پیش بینی کرده تا سال 2035 تعداد مبتلایان به دیابت در ایران 6.5 میلیون نفر افزایش یابد، اما با توجه به تغییر برآوردهای سال­های اخیر این سازمان، انتظار می­ رود تعداد بیماران در کشورمان تا دو دهه دیگر بیش تر از رقم فوق باشد.

معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرضا، با اشاره به اهداف سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری­های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط کشور، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران متعهد شده است که سیر صعودی شیوع دیابت را تا سال 1404 متوقف کند.

موسوی اظهار کرد: تاکنون 44 هزار و 637 نفر در شهرستان شهرضا باهدف شناسایی بیماران مبتلا به دیابت و پره دیابت غربالگری شده‌اند که از این تعداد دو هزار و 892 نفر معادل 6.5 درصد از این افراد مبتلا به دیابت و 14 هزار و 730 نفر معادل 33 درصد جمعیت هدف مبتلا به پِره دیابت بوده‌اند.

معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرضا علاوه بر این تعداد، یکهزار و 600 نفر از بیمار دیابتی شهرستان شهرضا نیز  تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند که در این شاخص محاسبه نشده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۰۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان

«جزو ۱۰ کشور اول در رشد سرطان هستیم.» این جمله را قبل‌تر رئیس مرکز تحقیقات سرطان به خبرآنلاین گفته بود، بیماری‌ای که اگرچه این روز‌ها روش‌های زیادی برای درمان و کنترل آن وجود دارد، اما هیچکدام از این روش‌ها جای پیشگیری از ابتلا به سرطان را نمی‌گیرد، پیشگیری‌ای که شاید فقط لازم است تغییری در سبک زندگی‌مان ایجاد کنیم، حتی تغییراتی در خوردن چایی یا استفاده از مسواک، این‌ها نتیجه یک پژوهش ۲۰ ساله است، وقتی مردم یک نقطه از ایران بیشتر از هر جای دنیا به سرطان مبتلا می‌شدند یک تیم پژوهشی برای ۲۰ سال حدود ۵۰ هزار نفر از آن‌ها را زیر نظر گرفت تا سر نخ این کلاف به‌هم پیچیده پیدا شود؛ رضا ملک‌زاده، وزیر اسبق بهداشت، سرپرست آن تیم تحقیقاتی بود، او به خبرنگاران می‌گوید: «یک زمانی یک نقطه از ایران در دنیا بیشترین میزان شیوع سرطان‌ها را داشت، آن نقطه گنبد کاووس بود که سرطان مری در این شهر بیشتر از همه جای دنیا بود.»

به گزارش خبرآنلاین، ملک‌زاده ادامه می‌دهد: «همیشه علاقه داشتم دلیل این مسئله را متوجه شوم، بنابراین حدود ۲۰ سال در این نقطه از کشور و در ۳۶۴ روستا مطالعه خود روی حدود ۵۰ هزار نفر از افراد سالم شروع کردیم، مثلاً از این تعداد ۵۰۰ نفر از آن‌ها سرطان مری گرفتند و آن‌ها را با افرادی که به سرطان مبتلا نشدند مقایسه کردیم.»

وزیر اسبق بهداشت بیان می‌کند: «به این نتیجه رسیدیم که ابتلا این افراد به سرطان ۷ علت دارد، عدم مصرف سبزیجات، عدم مصرف میوه‌جات کافی، مصرف آب آب‌انبار، زندگی در خانه‌های تنگ و تاریکی که دود آن را گرفته بود، اصللاحاً به آن آلودگی درون خانه می‌گوییم آن‌ها با چوب و ذغال هم خانه را گرم می‌کردند و هم پخت و پز می‌کردند، بنابراین خانه پر از دود شده بود. مصرف چایی داغ یکی دیگر از دلایل بود، برخی‌ها چایی را در دمای ۶۵ الی ۷۰ درجه مصرف می‌کردند. مصرف تریاک و عدم مسواک زدن دندان‌ها از دیگر دلایل بود.»

ملک‌زاده می‌گوید: «در ۲۰ سال این ۷ علت را پیدا کردیم و برای این پژوهش جایزه بین‌المللی هم گرفتیم، جالب این‌که تاثیر تریاک و چایی داغ بر ابتلا به سرطان را برای اولین بار در دنیا ثابت کردیم، قبل‌تر گمان می‌کردند سیگار سرطان‌زا است، اما ما ثابت کردیم تریاک از سیگار سرطان‌زا‌تر است.»

جوان شدن سن ابتلا به سرطان

وزیر اسبق بهداشت درباره جوان شدن سن ابتلا به سرطان به خبرنگاران می‌گوید: «سرطان‌ها در همه دنیا وارد سن جوانی شده است، در ایران هم این اتفاق افتاده و افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا می‌شوند، دلیل آن هم تغییر سبک زندگی آدم‌ها است، غذا‌های فست فودی چیز‌هایی هستند که اگر آدم‌ها از سنین کودکی آن را مصرف کنند کمک می‌کند افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا شوند؛ بنابراین شیوه زندگی ما مدرن شده است لذا ما هم با مشکلات غیرمدرنیزاسیون مواجه هستیم و هم با مشکلات مدرن شدن جامعه.»

او بیان می‌کند: «علاوه بر تغییر سبک زندگی به‌ویژه در غذا خوردن، موارد دیگری هم وجود دارند که سبب ابتلا به سرطان می‌شود، مانند مصرف سیگار، مواد مخدر و آلودگی هوا که متاسفانه در شهر‌های بزرگ خطرات جدی برای ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی ایجاد می‌کنند.»

دیگر خبرها

  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • رضا شیخی درگذشت
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد