Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:20:23 GMT

زلزله ای که نیمی از ایران وعراق را لرزاند

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۸۲۸۴۰

زلزله ای که نیمی از ایران وعراق را لرزاند

تهران- ایرنا- زمین لرزه ای به بزرگی 7.3 درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) یکشنبه شب در مرز ایران وعراق و 130 کیلومتری کرمانشاه استان های غربی کشور و همچنین شرق و شمال شرق عراق از جمله بغداد را بشدت لرزاند.

به گزارش ایرنا، شدت وبزرگی این زلزله که کانون آن 15 کیلومتری شهر ازگله از توابع استان کرمانشاه در غربی ترین نقطه کشور اعلام شده درسطحی رخ داد که شهرها و روستاهای استان های کرمانشاه، ایلام ، همدان وکردستان را بشدت لرزاند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این زمین لرزه که در ساعت 21 و 48 دقیقه و در طول جغرافیایی 45.9و عرض 34.84 و در عمق 11 کیلومتری زمین رخ داد دستکم در نیمه غربی کشور احساس شد.
تداوم زلزله و بدتر از آن تداوم زمین لرزه ها موجی از نگرانی و وحشت دربین اهالی غرب کشور به خصوص اهالی استان های ایلام، کرمانشاه، همدان و کردستان همجوار ایجاد کرده است.
به خصوص اینکه دقایقی بعد در ادامه آن زمین لرزه هایی به بزرگی 4.6 و 4 ریشتر دوبار منطقه را لرزاند.
مردم این استان ها که برای ثانیه های متمادی که بسیار طولانی به نظر می رسید به یکباره شاهد حرکت پاندولی زمین ، سقف و خانه ها بودند وحشت زده به کوچه وخیابان ریختند.
برای ساعاتی شهرهای این استان ها با دلهره ، نگرانی ، شلوغی ازدحام و تاریکی برخی محله های شهرها و ترافیک سنگین خودرویی و راه بندان همراه بودند.
افزون براین نگرانی از تداوم زمین لرزه یا آنچه که پس لرزه نامیده می شود باعث شد که شمار زیادی از اهالی استان های کرمانشاه، ایلام همچنان درخارج از منزل و بیرون از محدوده های ساختمانی وعمدتا در بوستان ها و کوهستان های حومه شهرها بیتوته کنند.
خسارت وارده به دلیل قطع برق در ساعت های اولیه قابل برآورد نبود همراه اول در این شهر برای ساعتی مختل شده است و همچنان مردم در خیابان ها هستند.
بخش هایی از منازل ریزش داشته و برخی خانه های آپارتمانی شهرهای مختلف استان های غرب کشور ترک خورده است.
صدای اژیر ماشین های امدادی شنیده می شود.
رییس مرکز لرزه نگاری کشور در گفت وگو با ایرنا در این باره گفت: مرکز اصلی زمین لرزه رخ داده در مرز ایران و عراق بوده است.
علی مرادی یادآور شد: نزدیکترین شهر در ایران که محور زمین لرزه بوده شهر ازگله کرمانشاه بوده و پس لرزه های این زلزله ادامه خواهد داشت.
رییس مرکز لرزه نگاری کشور تاکید کرد: زلزله رخ داده شدید بوده و مردم ساکن در کل منطقه شمال غرب کشور تا ساکنان ساختمان های بلند در تهران این زمین لرزه را احساس کردند.

**تیم های امداد نجات به مناطقی که برق قطع شده، اعزام شدند
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور نیز با بیان اینکه همه استان های همجوار ایلام و کرمانشاه در آماده باش کامل هستند، گفت: نیروهای امداد و نجات برای نجات جان مصدومان به مناطقی که برق در آنجا قطع شده، اعزام شده اند.
بهنام سعیدی درگفت وگو با خبرنگارایرنا افزود: متاسفانه برق تعدادی از روستاهای استان ایلام و شهرستان قصرشیرین، قطع شده که این امر کار شناسایی مصدومان و خسارتهایی را کمی سخت کرده است اما با این وجود تیم های امداد به این منطقه اعزام شده اند و تلاش کنند تا مصدومان و مجروحان را از زیر آوار نجات دهند.
وی با بیان اینکه نخستین زمین لرزه امشب ساعت ٢١:٥:١٥ به بزرگی ٤.٥ ریشتر در منطقه ازگله کرمانشاه روی داد، گفت: ساعت ٢١:٤٨:١٥ زمان وقوع دومین زلزله در همان منطقه اما به بزرگای ٧.٣ ریشتر بود که بعد از آن شاهد دو پس لرزه ٤.٦ ریشتری در ازگله و ٤ ریشتری در قصرشیرین بوده ایم که این زلزله ها و پس لرزه ها به ساختمان ها، واحدهای مسکونی و تجاری خساراتی وارد کرده است.
به گفته وی، بعد از وقوع زلزله تیم های ارزیاب به منطقه اعزام شده اند و شورای هماهنگی مدیریت بحران استان تشکیل شد.

***سرپرست اورژانس کشور: زمین لرزه تاکنون 61 فوتی و 300 مصدوم داشته است
با این وجود هرچند سرپرست اورژانس کشور از مرگ 61 نفر و مصدومیت 300 نفر براثر زلزله خبر داد، اما در خصوص تلفات ، خسارت و قربانیان احتمالی زمین لرزه مسئولان استان های درگیر با زلزله اظهار داشته اند که تاکنون برآورد دقیق از میزان احتمالی تلفات و خسارت های این زمین لرزه انجام نشده است .
پیرحسین حسین کولیوند یکشنبه شب به خبرنگار ایرنا گفت: در این حادثه تاکنون 61 نفر در استان کرمانشاه جان خود را از دست داده اند و 300 مصدوم شده اند همچنین در شهرهای ارومیه ( 2 نفر)، سنندج (14 نفر) وشوش و ایلام هر کدام یک نفر ثبت شده است .

**آماده باش اورژانس کشور و بیمارستان های همدان، کرمانشاه، ایلام
سخنگوی اورژانس کشور گفت: اورژانس کشور و بیمارستانها در همدان، کرمانشاه، ایلام به حالت آماده باش درآمدند.
مجتبی خالدی شامگاه یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: تیم های ارزیاب اورژانس برای بررسی وضعیت مناطقی که احتمال می رود، بیشتر درگیر این زمینه لرزه باشند در استان های غربی به خصوص شهرهای سرپل ذهاب، گیلان غرب و قصرشیرین که حدود 100 هزار نفر جمعیت دارند، اعزام شده اند اما به علت اختلال در خطوط تلفن هنوز گزارش های اولیه به تهران ارسال نشده است.
وی گفت: در برخی از شهرهای استان کرمانشاه اختلال و قطعی برق وجود دارد و اختلال در خطوط تلفن نیز در برخی شهرها گزارش شده است.
خالدی افزود: برای آمادگی در خدمت رسانی احتمالی2دستگاه اتوبوس آمبولانس و 6 دستگاه آمبولانس از استان های همدان و ایلام به کرمانشاه اعزام شده است ولی تاکنون گزارش جدی از مصدوم شدن هموطنانمان نداشته ایم فقط در ارومیه دو نفر به علت ترس دچار مشکل شده بودند و به بیمارستان منتقل شدند.

** اعزام 25 مصدوم توسط نیروهای امدادی هلال احمر به مراکز درمانی
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر تعداد مصدومان زمین لرزه که توسط امدادگران این جمعیت به مراکزدرمانی اعزام شده اند را 35 نفر ذکر کرد و گفت: 2 نفر فوت شده است.
مرتضی سلیمی درگفت وگو با ایرنا از آماده باش تیم های امدادی در استان های ایلام، کردستان، همدان و آذربایجان غربی خبر داد و گفت: 35 تیم ارزیاب هلال احمر به هشت روستای زلزله زده اعزام شدند.
سلیمی اعلام کرد: به دلیل این که درساعت وقوع زلزله مردم بیدار بودند توانستند به بیرون منازل بروند و آمار مصدومان و جانباختگان زلزله کم شد.

**بیشترین خسارت ها مربوط به شهرتازه آباد بخش ازگله است
فرماندار ثلاث باباجانی نیز در تشریح وضعیت مناطق زلزله زده در این شهرستان اعلام کرد: بیشترین خسارت ها ناشی از زلزله استان کرمانشاه مربوط به بخش ازگله در شهرتازه آباد بوده است.
علی اکبر اکبری در گفت و گو با ایرنا افزود: تا این لحظه تلفات جانی گزارش نشده و خسارتها مربوط به ساختمانها به ویژه روستاها بوده است .
وی ادامه داد: بخش ازگله مربوط به شهر تازه آباد شهرستان ثلاث باباجانی بیشترین خسارت ساختمانی را داشته است .

**عراق هم لرزید
از سوی دیگر خبرنگار ایرنا در بغداد از وقوع زمین لرزه در بسیاری از مناطق عراق از جمله نجف اشرف ، کرکوک ، بغداد و دیگر مناطق شرقی و شمالی این کشور خبر داد.
براساس این گزارش زمین لرزه به نسبت شدید نجف اشرف و مناطق اطراف ان را لرزند.
این زمین لرزه که ساعت حدود 9 و 17 دقیقه به وقت محلی به وقوع پیوست, همه ان را برای مدتی حدود 5 تا 6 ثانیه به راحتی احساس کردند و باعث شد تا زوار از هتل ها و مسافرخانه ها به خیابان ها بروند.
بدنبال این زمین لرزه در حرم مطهر حضرت علی ع اعلام شد خواندن نماز ایات برای زوار واجب است.
اکنون خبری از خسارات احتمالی این زمین لرزه گزارشی دریافت نشده است.
شبک**6034**خبرنگار ** شهریار : حیدری فر **انتشار**علیرضا ارشادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۲۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها

نتایج اخیر یک پژوهش چندساله نشان می‌دهد که سرانه مصرف مواد غذایی ایرانی‌ها با وجود گرانی اقلام غذایی و شرایط بد اقتصادی تغییر چندانی نداشته و آن‌ها در وضعیت سوءتغذیه بحرانی قرار ندارند، اما بخش عمده درآمدهایشان به سمت تأمین مواد غذایی رفته است.   به گزارش همشهری، متخصصان تغذیه بر مصرف همه گروه‌های غذایی؛ کربوهیدرات، چربی‌ها، پروتئین، لبنیات، میوه و سبزیجات، برای حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها تأکید می‌کنند؛ محصولاتی که البته طی چند سال گذشته روند افزایشی قیمت داشته و به نوعی حضورشان در سفره‌ها کمتر شده. این وضعیت حواشی متعددی را هم رقم زده و اخبار متعددی از تبعات این مساله مطرح می‌شود، از جمله این‌که ایرانی‌ها در مسیر گرسنگی قرار گرفته و دچار سوءتغذیه شده‌اند.    به گفته جلال‌الدین میرزای‌رزار، رئیس انجمن تغذیه ایران، هم پیش‌تر فکر می‌کردند که بحث سوءتغذیه در کشور جدی است و به همین دلیل یک طرح ملی از سوی انستیتو تحقیقات تعذیه در این باره در کشور کلید خورد که نتایج آن سوءتغذیه خانواده‌های ایرانی را رد می‌کند.   در این باره حتی تابستان سال گذشته سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد -فائو- از کاهش قابل توجه سوءتغذیه در ایران طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ خبر داد و اعلام کرد: «طی این دوره ۶.۱ درصد از جمعیت ایران با مشکل سوء تغذیه مواجه بودند و این عدد در دوره قبل -۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰- بالغ بر ۷ درصد بوده است.» یک ادعای عجیب از سوءتغذیه ایرانی ها عجیب‌ترین ادعا درباره سوءتغذیه ایرانی‌ها تابستان سال گذشته مطرح شد. مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون با بیان اینکه اوضاع سوءتغذیه در کشور بحرانی شده، عنوان کرد: «۵۷درصد ایرانی‌ها سوءتغذیه دارند و کالری مورد نیاز یعنی ۲۱۰۰ کیلوکالری را دریافت نمی‌کنند. ۱۴.۵میلیون نفر از این ۵۷درصد هم کودکند و نزدیک ۱۰میلیون نفر زیر ۱۲سال»؛ ادعایی که نشان می‌داد فقر غذایی، سلامت بیش از نیمی از جمعیت کشور را تهدید می‌کند و هم نظام سلامت و هم آینده‌سازی کشور با مشکلات قابل‌توجهی روبه‌رو است.   ادعای این مسئول همان زمان هم مورد انتقاد گرفت و عنوان شد که حتی میانگین جدول سازمان بهداشت جهانی برای میزان کالری مورد نیاز گروه‌های سنی مختلف، متفاوت است. به‌عنوان مثال درباره افراد زیر ۱۰ سال دچار سوءتغذیه که به تأکید این مسئول سابق چیزی حدود ۱۰ میلیون نفر بودند، اگر پسر باشند ۸۵۰ تا ۱۹۸۰ کالری مورد نیاز است و اگر دختر باشند ۱۲۵۰ تا ۱۷۳۰ کالری. به همین دلیل میانگین عجیب ۲۱۰۰ کیلوکالری درباره این گروه سنی مصداق ندارد.   این در حالی است که وزارت بهداشت هم براساس جدولی که از سوی انستیتو تغذیه ایران تهیه شده بود، میانگین کالری و پروتئین مصرفی دهک‌های مختلف در سال ۹۷ را اعلام کرد. براساس این جدول، تنها ۴ دهک ابتدایی کالری کمتر از ۲۱۰۰ دریافت کرده بودند؛ دهک اول ۱۶۳۵، دهک دوم ۱۸۴۱، دهک سوم ۱۹۳۴ و دهک چهارم ۲۰۰۵؛ بنابراین کالری دریافتی ۳ دهک تفاوت قابل توجهی با میانگین کالری مطرح‌شده از سوی مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون نداشته است.   البته آمار‌های رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد که حدود ۱۶درصد کودکان زیر ۶ سال در ایران دچار سوء‌تغذیه‌اند و ۸۰۰هزار کودک در سنین رشد با کمبود انرژی و مواد پروتئینی و کمبود ریزمغذی‌ها روبه‌رویند. متولیان نظام سلامت همچنین از کمبود وزن ۱۱درصد کودکان در ایران و لاغری شدید حدود ۵درصد از کودکان خبر می‌دهند. سرانه مصرف تغییری نکرده ایرانی‌ها طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ بهبود ۱۲ پله‌ای در رده‌بندی جهانی سوءتغذیه داشتند و در جایگاه ۹۰ قرار گرفتند؛ یعنی در مقایسه با ۱۶۷ کشور جهان از نظر سوءتغذیه، ۷۷ کشور جهان سوءتغذیه بیشتری نسبت به ایران داشته‌اند. حالا پژوهش‌ها هم نشان می‌دهند که ایرانی‌ها از نظر سوءتغذیه در وضعیت بحرانی قرار ندارند.   رئیس انجمن تغذیه ایران در این‌ باره به توضیح می‌دهد: دراین‌باره یک پژوهش چندساله از سوی انستیتو تحقیقات تغذیه ایران آغاز شد. نام این طرح «سرانه مصرف مواد غذایی در خانوار‌های ایرانی» بود و از ۸ هزار خانوار ایرانی یادآمد غذایی گرفته شد. در طول این مطالعه سرانه مصرف تمام اجزای مواد غذایی در کشور به‌صورت پراکنده مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایجی که اخیرا به‌دست آمده نشان می‌دهند که سرانه مصرف نسبت به قبل از شرایط بد اقتصادی خیلی تغییر نکرده است که ایرانی‌ها را دچار سوءتغذیه بحرانی کند. هزینه‌های ۵۰ درصدی برای خوراکی‌ها به‌گفته میرزای‌رزاز، این مطالعه نشان داد که خانوار‌های ایرانی بخش قابل توجهی از درآمد خود را به تامین مواد غذایی اختصاص داده‌اند. او دراین‌باره عنوان می‌کند: اگر در سال‌های گذشته یک خانوار مجبور بود ۱۵ تا ۲۰ درصد از درآمد خود را به خورد و خوراک اختصاص دهد، اکنون این عدد به ۴۰ تا ۵۰ درصد رسیده است؛ اما مصرف سرانه چندان جابه‌جا نشده است، مگر درباره گوشت به‌صورت خاص، و شاید لبنیات.   این متخصص تغذیه درباره سرانه مصرف لبنیات در ایران توضیح می‌دهد: این شاخص در کشور ما در مقایسه با کشور‌های توسعه‌یافته همیشه کم بوده و اکنون هم همان وضعیت را دارد؛ به همین دلیل نمی‌توان کاهش مصرف را خیلی به مسائل اقتصادی ربط داد. حمایت‌های غذایی ارجح‌تر است رئیس انجمن تغذیه ایران با تأکید بر اینکه این آمار‌ها در دهک‌ها و گروه‌های آسیب‌پذیر تفاوت‌هایی دارد، عنوان می‌کند: این گروه‌ها در یک یا ۲ دهک قرار دارند که در سازمان‌های مردم‌نهاد و ان‌جی‌اوها، ارگان‌های نیمه‌دولتی مثل کمیته امداد و ارگان‌های دولتی مثل سازمان بهزیستی به‌عنوان مستمری‌بگیر ثبت شده‌اند. یکی از توصیه‌های همیشگی ما به دولت‌ها درباره این گروه‌های آسیب‌پذیر این بوده است که این گروه‌ها باید تحت حمایت‌های غذایی قرار داشته باشند؛ یعنی به جای دریافت یارانه و کمک‌های نقدی، سبد‌های مواد غذایی دریافت کنند تا دچار سوءتغذیه که عامل بسیاری از بیماری‌هاست، نشوند.   میرزای‌رزاز تأکید می‌کند: تحقیقات نشان داده است که پول نقد پرداختی به این خانوارها، به دلیل گرفتاری‌های زیادی که دارند، به مواد غذایی اختصاص پیدا نمی‌کند و صرف موارد و مسائل دیگر می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • زمین لرزه در شهمیرزاد
  • زلزله‌ای ۶.۱ ریشتری این کشور را لرزاند (فیلم)
  • پس‌لرزه ۶.۱ ریشتری در تایوان خسارت به‌ جا گذاشت
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • نیمی از چین در حال غرق شدن است
  • (ویدئو) زلزله‌ای به بزرگی ۶.۱ ریشتر تایوان را لرزاند
  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • وقوع زمین لرزه در مرزن آباد/ خسارتی ثبت نشد
  • مرزن آباد لرزید