Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول کتابخانه عمومی شهر دلوار: مطالعه آزاد و کتابخوانی هنوز در کشور رضایت‌بخش نیست و می‌توان گفت که کتاب در بین مردم مظلوم واقع شده است و تنها در بخش کودکان و دانش‌آموزان مراجعه‌کننده خوب است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از سپاس؛ پرداختن به کتاب و کتاب‌خوانی امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی به شمار می رود پس به همین جهت ایجاد و راه‌اندازی کتابخانه در اقصی و نقاط کشور یکی از ملزومات اساسی به شمار می‌رفت که خوشبختانه این امر مهم چند سالی است که بیش‌ازپیش در کشور ما رونق گرفته است و کتاب‌خوانی یکی از بهترین امورات در زندگی ما گشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از کتابخانه‌هایی که امروزه نقش بسزایی در ترویج کتاب و کتاب‌خوانی در بین مردم دارد کتابخانه شهید رئیسعلی دلواری که با مدیریت عمار خدری و مریم موزیری در سالیان اخیر بسیار پر رونق گشته و مورد استقبال عموم مردم این منطقه قرارگرفته و دارای جایگاه ویژه‌ای در بین مردم است.

روز 24 آبان ماه هر سال در تقویم ایران به عنوان روز کتاب ، کتابخوانی و کتابدار نام گذاری شده است. علت نام گذاری این روز در تقویم به خاطر ارزش والای کتابخوانی و رشد فرهنگ کتابخوانی در جامعه است و  بدین منظور و با هدف آشنایی بیشتر مصاحبه ای با مسئول کتابخانه عمومی شهر دلوار ترتیب داده ایم که شما را به خواندن آن دعوت می کنیم.

لطفاً در ابتدا خودتان را برای خوانندگان ما معرفی بفرمایید؟

مریم موزیری، متولد تنگستان شهرستان اهرم، کارشناس کتابداری از دانشگاه شیراز و 2سال است که به‌عنوان کتابدار کتابخانه عمومی شهر شهر دلوار فعالیت می‌کنم.

کتابخانه دلوار از چه سالی آغاز به فعالیت کرد؟

کتابخانه عمومی شهید رئیسعلی دلواری از سال 1373 شروع به‌کار کرده اما من از آذرماه سال 1394 به این مجموعه اضافه‌شده‌ام. در حال حاضر در دو شیفت کاری ارائه خدمت می‌نماید.

چه تعداد عضو، چند عنوان کتاب و چند جلد کتاب دارد؟

تا این تاریخ در کتابخانه عمومی دلوار 5260 عنوان کتاب، 9975 نسخه کتاب و 2543 نفر عضو وجود دارد.

آیا خودتان به کتاب علاقه دارید؟

بله و بدون اغراق بیان می‌کنم در هفته حداقل خواندن یک کتاب را در اوقات فراغتم می‌گنجانم. کتاب، به‌منزله یکی از مهم‌ترین رسانه‌های ثبت و انتقال اندیشه و دانش به شمار می رود و همواره از جایگاه والایی در تمدن دانش بشری برخوردار بوده است.

کتاب توانسته است مرزهای زمانی و جغرافیایی را پشت سر گذارد و در تاریخ جاری شود. به همین دلیل، کتاب در فرهنگ‌های پویا از ارزش خاصی برخوردار است و برای توسعه آن در سطح جامعه تلاش‌های ویژه‌‌ای باید صورت ‌گیرد.

وضعیت کتاب‌خوانی در دلوار چگونه است؟

با توجه به آنکه تنها نهاد فرهنگی در این محل، کتابخانه است اکثر افراد خواه برای گذران اوقات فراغت و یا انجام تحقیقات درسی و دانشگاهی و... نیاز به مطالعه دارند و لذا به کتابخانه مراجعه می‌کنند. اما هنوز رضایت‌بخش نیست و می‌توان گفت  که کتاب در بین مردم مظلوم واقع شده است وتنها در بخش کودکان و دانش‌آموزان مراجعه‌کننده خوب است.

استقبال مردم شهر دلوار از کتاب و کتاب‌خوانی چگونه است؟

خوشبختانه آنچه که به من شوق بیشتر انجام کارهای فرهنگی می‌دهد شور و اشتیاق مردم نسبت به کتاب و کتاب‌خوانی است. اما به دلیل مشکلاتی مانند مکان قرار گرفتن کتابخانه درقسمت بیرونی شهر، و کمبود منابع استقبال در بین سنین بالاتر و بخصوص آقایان کم است.

کدام گروه سنی بیشتر به کتابخانه مراجعه می‌کنند؟

کودکان، نوجوانان، جوانان، دانش‌آموزان، دانشجویان.

کدام کتاب‌ها بیشترین خواننده را در دلوار دارد؟

بستگی به طیف خواننده و موضوع کتاب دارد. اما از سال 94 کتاب‌های باغ مارشال وبامداد خمارو سفرهای علمی بین گروه کودک، کتاب دا و ساله‌ای بنفش نیز در گروه سنی بالا بیشترین درخواست را داشته است.

چه حمایت‌هایی از شما و کتابخانه می‌شود؟

این کتابخانه زیر نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اداره می‌شود و قسمت عمده منابع و هزینه‌های جاری کتابخانه نیز از این راه تأمین می‌شود.

کمک‌ها و حمایت های خیرین محترم منطقه در پیشرفت این کتابخانه نیز جایگاه ویژه‌ای دارند، انتظار است شهرداری و اعضای شورای شهر نیز در این خصوص همت کنند.

کتابخانه شامل چه بخش‌هایی هست؟

بخش خدمات فنی کتابخانه: شامل فهرست‌نویسی و انتقال اطلاعات کتب به رایانه و چاپ کارت برگه و بر چسب عطف کتاب می‌شود.

بخش امانت: در این بخش نیز اطلاعات کتب به امانت‌داده شده و کتب بازگشت داده‌شده به‌وسیله رایانه انجام می‌شود.

بخش خدمات مراجعین: در این بخش مراجعین می‌توانند علاوه بر استفاده از برگه‌دان های مجزا در 3 بخش (مؤلف، موضوع، عنوان) با استفاده از رایانه کتب مورد نیاز خود را به‌راحتی جستجو نمایند.

بخش مجلات: بخش نشریات ادواری با بیش از 35 عنوان مجله به‌صورت قفسه باز در فضای ورودی کتابخانه در اختیار مراجعین قرار گرفته است.

بخش سمعی و بصری: این بخش با دارا بودن لوح های فشرده آموزشی، تفریحی و...به مراجعان خدمات ارائه می‌دهد.

بخش کودک: این بخش مورد توجه مراجعان کودک کتابخانه است. داخل پرانتز گفته شود بخش کتاب کودک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و من از مسئولان محترم تقاضا دارم جهت مجهز کردن این بخش نیز از کمک‌هایشان نسبت به کتابخانه دریغ نفرمایند.

بخش مرجع: البته فقط در کتابخانه از آن‌ها استفاده می‌شود.

سالن مطالعه: این کتابخانه دارای دو سالن مطالعه با ظرفیت 50 نفر در اختیار مراجعین است.

برایتان سخت نیست که تنها دو نفر هر کدام در یک شیفت کاری کارهای کتابخانه را انجام می‌دهید؟

وقتی به ارزش هدفی که در پیش داری می‌اندیشی، هیچی برات سخت نیست، البته برای انجام دادن کارهای کتابخانه و انجام کارهای فرهنگی مسلماً داشتن دو نیرو کافی نیست. این کتابخانه نیاز به ازدیاد نیرو برای خدمت رسانی دارد.

مسئولین منطقه در ماه چند بار برای گرفتن کتاب و خواندن آن به کتابخانه مراجعه می‌کنند؟

مسئولین بخش دلوار استقبال چندانی از کتابخانه نمی‌کنند، البته برای هفته دولت اکثر مسئولین عضو کتابخانه شدند.

برای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی در بین مردم دلوار چه راهکاری دارید؟

اولین آشنایی کودک با کتاب، در خانواده و محیط خانواده انجام می‌گیرد.

یک کتابدار می‌تواند با برخورداری از صفت خلاقیت، هراز چند گاهی فکر، ایده، شیوه یا راهکار تازه‌ای را ارائه دهد و محیط کار خود را از روزمرگی رها کند و در پرنشاط کردن فضای کاری گامی بردارد. ما نیز هر آنچه که در توان داریم برای ترویج فرهنگ مطالعه تلاش می‌کنیم. از این جمله می‌توان به برگزاری مسابقات، عضویت رایگان، خاطره‌نویسی شب شعر و... را می‌توان نام برد که در این کتابخانه اجرا شده است.

 برنامه آینده شما برای کتابخانه چیست؟

تشکیل و احیای انجمن ادبی از اولین اهداف پیش روی کتابخانه است که شامل گروه های شعر خوانی و مشاعره و شاهنامه خوانی و … است. تشکیل کلاسهای قصه خوانی و کانون عکس دلوار و تشکیل مرکز بوم شناسی در مرکز فرهنگی شهید رئیسعلی دلواری و توسعه فعالیتهای فرهنگی کتابخانه به سایر نقاط شهر و منطقه و ارتباط بیشتر با کانونهای فرهنگی آنها در دستور کار است.

مشکلات شما در کتابخانه و انتظارتان از مسئولین چیست؟

مشکلات کتابخانه به لطف مسئولین با ایجاد ساختمان یک سال است که تا حدی برطرف شده است و انتظارم نیز این است که برای توسعه و ترویج این فرهنگ مهم در سطح منطقه تلاش های جدی تری صورت‌ گیرد.

می‌توان تعداد کم کتابخانه در دلوار، کم بودن منابع کتابخانه، منابع مالی ضعیف، کمبود نیرو، فضای کم کتابخانه، عدم واریزی نیم درصد حق کتابخانه توسط شهرداری، عدم تهویه مطبوع، عدم مالکیت کتابخانه و نداشتن پیک سیار را ازجمله مشکلات ما در کتابخانه عنوان کرد.
کتابخانه عمومی می‌تواند همسو با مسئولان فرهنگی با اعمال سیاست های برنامه‌ریزی‌شده، فرهنگ کتاب‌خوانی را در جامعه نهادینه نماید به‌شرط آنکه نگاه ویژه و جدی تری به کتابخانه‌ها شود.

نقش کتابخانه در ارتقا و پیشرفت جامعه چیست؟

با توجه به زحمات زیادی که برای کتابخانه و برطرف کردن نیاز فرهنگی شهروندان انجام شده است همه بدون چشمداشت بوده امیدواریم زحمات ما بی‌نتیجه نباشد که قطعاً این‌طور نیست.

در پایان چه توصیه ای برای جوانان و مردم این شهر دارید؟

من البته قابل به این تعارف نیستم ولی امیدوارم با همکاری مردم دلوار و جوانان برومند آن افقهای تعریف شده فرهنگی شهر هر چه زودتر قابل حصول گردند و البته خود جوانان منطقه نیز در این مهم از پیشروان باشند. منفعل رفتار نکنند و در ارائه نظرات و پیشنهادات خود بخصوص در زمینه های فرهنگی تردید نکنند و در تحقق اهداف مد نظرشان پیگیر و خواهان باشند.

حرف آخر؟

اینکه از تمامی دوستانی که در این سالها من و مجموعه کتابخانه رایاری نمودند کمال تشکر را دارم و یک عذرخواهی ویژه از مردم دیار شهید رئیسعلی دلواری به واسطه کاستی هایی که احیاناً از اینجانب دیده و با بزرگ منشی خود از آن چشم پوشیده اند.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۳۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با اشاره به افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر-کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان در دولت قبل، گفت: در مجموع این دو افتتاح نمایشی بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان هزینه روی دست استان گذاشته است.

محمدطیب صحرایی، عصر امروز (هشتم اردیبهشت) در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در سال جاری، کتابخانه ها را نیاز ضروری برای داشتن یک جامعه زنده و پویا عنوان کرد و افزود: از هیچ تلاشی برای توسعه کتابخانه ها دریغ نمی کنیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و استان گفت: قطعا ساخت کتابخانه یک اولویت ضروری است، اما در شرایط فعلی وقتی در کنار سایر اولویت های دیگر قرار می گیرد شاید نتوانیم آنطور که باید به آن اعتبار اختصاص دهیم.

استاندار کرمانشاه با انتقاد از عملکرد دولت قبل در افتتاح نمایشی پروژه‌ها، گفت: متاسفانه اقداماتی در سال‌های گذشته صورت گرفته که بار مالی آن در حال حاضر به استان تحمیل می‌شود و همین امر موجب شده مجبور شویم این کارهای برزمین مانده و مهم را اولویت قرار دهیم.

صحرایی گفت: بطور مثال در گذشته جشن «پایان بازسازی مناطق زلزله زده» را برگزار کردند، درحالیکه کلی پروژه نیمه کاره از زلزله باقی مانده بود. برپایی این جشن مقارن شد با حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله استان در بودجه کشور و همین امر موجب شده نتوانیم برای ادامه بازسازی اعتبار بگیریم.

صحرایی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته برای تکمیل ساختمان‌های دولتی نیمه کاره در این مناطق حداقل به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالیست که دستمان در این شرایط به جایی بند نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: اقدام دیگر بحث تاخیر در بازسازی فرودگاه کرمانشاه بود. فرودگاهی که می‌توانست با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی شود و محلی برای تردد مردم، گردشگران و تجار شود، به دلایل سیاسی و انتخاباتی، انجام کار را به تاخیر انداخته و یک باند مچاله شده برایمان به جا گذاشتند که با وجود اینکه تاکنون ده ها میلیارد تومان خرج آن کرده ایم، اما هنوز کار آن تمام نشده و بازهم اعتبار می‌خواهد.

صحرایی به راه آهن ملایر-کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: این پروژه هم درحالی افتتاح شد که کلی نواقص در خط آن وجود داشت و قطار به دلیل جوش کاری های نهایی که انجام نشده نمی‌تواند در برخی قسمت های مسیر با سرعت بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و برای رفع این نواقص حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه گفت: در این شرایط مجبور به اولویت بندی هستیم تا پروژه های ضروری را به سرانجام برسانیم، اما این به معنی نیست که کتابخانه ها را رها کنیم.

وی همچنین با اشاره به سفر دور دوم هیات دولت به استان، گفت: باید برای این سفر آماده شویم و به نظر می رسد یکی از پروژه های قابل طرح در این سفر، پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشد.

صحرایی از مسئولین نهاد کتابخانه های استان خواست تا پروژه کتابخانه های نیمه کاره در مناطق زلزله‌زده را هم در اولویت های بعدی برای طرح در این سفر قرار دهد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم پیگیری یک رویکرد ترکیبی در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در این رویکرد ترکیبی هم باید به مباحث فیزیکی و عمرانی در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه شود و هم به مسائل نرم افزاری این حوزه پرداخت شود.

صحرایی گفت: در رویکرد ترکیبی، بخشی از کار پیگیری پروژه های عمرانی حوزه کتابخانه هاست. در این بخش می توان از ظرفیت سایر مراکز هم استفاده کرد، بطور مثال می‌توان در مناطق زلزله زده از ظرفیت مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: بخش دیگر کار در این حوزه باید در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی متمرکز شود. نباید معطل تکمیل زیرساخت ها باشیم و بعد از آن سراغ ترویج فرهنگ کتابخوانی برویم. باید از همین حالا اقدام کنیم و اگر تعداد مراجعان کتابخانه ها افزایش یابد قطعا مسیر برای ساخت کتابخانه های بیشتر هموار می‌شود.

صحرایی گفت: در این مسیر باید در و دیوار شهر هم فرهنگ کتابخوانی را تبلیغ کند و نیاز است که در این زمینه نهاد کتابخانه‌ها با شهرداری‌ها همکاری ویژه‌ای داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این اقدامات باید رویدادها و مسابقات خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی توسعه یابد. همچنین باید چندین کتاب خاص بطور شاخص و از طرق مختلف در طول سال در سطح جامعه معرفی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه