Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، کمال اکبری، رئیس کمیسیون فرهنگی پژوهشی بنیاد ملی نخبگان و عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما در نشستی در دفتر ایسنای قم به بررسی "آسیب هایی که همایش بزرگ اربعین را تهدید می‌کند" پرداخت.

اکبری ابتدا در بیان شرح کوتاهی از فلسفه پیاده روی و زیارت اربعین، عنوان کرد: در واقع باید دانست آثار قیام بزرگ امام حسین(ع) از اربعین و چهلم شهادت عاشورائیان آغاز می‌شود، اما اینکه این قیام برای چه بوده است را در آن فراز از زیارت اربعین که می خوانیم امام حسین(ع) خون خود را فدا کرد تا اینکه مردم را از جهالت خارج کند و از حیرت ضلالت و گمراهی نجات دهد، جستجو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



**پیاده‌روی اربعین هجرت نمادین به سوی امام حسین(ع) است

مولف کتاب تاملاتی در دین و رسانه با بیان اینکه اربعین زمان پایان اسارت اهل بیت حضرت امام حسین(ع) از دست یزید است، ادامه داد: پایان اسارت اعلام پیروزی حق بر باطل بود؛ در طول زمان اسارت امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) در مصاف فرهنگی با روشنگری هایی که داشتند اثبات کردند که امام حسین(ع) برحق بوده است و یزید تسلیم می‌شود؛ در این مقطع اولین اثر پیروزی مشاهده می‌شود؛ لذا اربعین از سویی ماتم بزرگ شیعیان، مسلمین و آزادیخواهان است و در عین حال اربعین شادی پیروزی جبهه حق را همراه دارد.

رئیس کمیسیون فرهنگی پژوهشی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه اربعین نقطه آغاز نهضت فرهنگی برای استمرار قیام حق علیه باطل است، افزود: پیاده روی اربعین که سنتی از سالیان دور بوده است به مثابه هجرت نمادین به سوی امام(ع) و همراه شدن با کاروان امام است.

**فرصت‌های اربعین

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به فرصت هایی که مراسم و همایش بزرگ اربعین ایجاد کرده است، اشاره داشت و گفت: اولین فرصت ارتباط امت اسلامی و جهان تشیع بر محوریت عدل و امامت است؛ یعنی پیروزی عدالت خواهی و آزادیخواهی، در اربعین همه امت اسلامی را بر محوریت امامت گرد آورده است؛ در این مراسم بزرگ جلوه های این مطلب قابل مشاهده می‌باشد، همراهی فرق مختلف شیعی، اهل سنت و حتی افرادی از جهان مسیحیت جلوه ای است که هیچ کجای دیگر دیده نمی‌شود.

**همه دارایی‌شان را برای خدمت به زوار آورده‌اند

نویسنده سیر تطور فقه سیاسی شیعه، دومین فرصت را تجمع هم‌دلانه برپایه عواطف و احساسات عنوان کرد و اظهار داشت: آنچه در این مسیر دیده می‌شود اینست که افراد نه تنها بر پایه عقلانیت و مادیات عمل نمی کنند، حتی عمل آنها فقط به شوق جنت هم نیست، آنچه مشاهده می شود وجود اوج ایثار است؛ هرکه هرچه داشته برای عرضه به زوار آورده است، جلوه دیگر بذل جان، مال و وقت در این مسیر است؛ افرادی که خود و خانواده شان یک ماه با عالیترین احترام به خدمت زائران می‌پردازند.

**راهپیمایی عظیم اربعین امری کاملا فرامذهبی است

رئیس کمیسیون فرهنگی پژوهشی بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: نیاز است تلاش در راستای تبدیل اربعین به نماد اسلامی صورت گیرد و آن را فقط شیعی نکنیم؛ اربعین یک امر کاملا فرا مذهبی است.

وی در بخش دیگر به آسیب هایی که فرصت بزرگ اربعین را تهدید می‌کند، پرداخت و با بیان اینکه ذات این مراسم کاملا بی عیب است و این برگزارکنندگان هستند که ممکن است در عملکرد دچار آسیب شوند، گفت: مواردی که این همایش بزرگ را تهدید می‌کند باید مورد توجه قرار داد تا آن را دچار آفت نکنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: شاه کلید مراسم اربعین حضور داوطلبانه مردم و نهادهای مردمی بصورت خودجوش است، لذا هرچه این مسئله را مختل کند باید به عنوان آسیب تلقی شود و تهدید است؛ تجمل، تبرج، مسابقه دادن در اینکه موکب من بهتر است، تفرقه آفت هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ تبرج و خودنمایی آنجاست که جای برجسته شدن خدمت به زائرین، بنر نام مجموعه ها بزرگ شود؛ تجمل و تبرج و مسابقه، ما را دچار آسیب تفرقه می کند.

**امام حسین(ع) محور وحدت است/ اختلاف رویکرد سیاسی در اربعین جایی ندارد

اکبری عنوان کرد: تفرقه ممکن است به بحث های فقهی، عقیدتی و سیاسی هم کشیده شود در حالی که امام حسین(ع) محور وحدت است؛ اربعین جای اختلاف نظرها نیست و اختلاف رویکرد سیاسی در آن جایی ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما تصریح کرد: آسیب بسیار جدی که همایش عظیم اربعین را تهدید می‌کند، دولتی شدن این حرکت و سست شدن نهادهای مردمی است؛ دولتی شدن این مراسم از سوی ایران یا عراق خطر است و باید توجه شود که به این سمت نرود؛ دولت ها می توانند کمک و پشتیبانی داشته باشند نه اینکه نهاد دولتی، بانک، سازمان بزرگ، موسسه مالی یا وزارتخانه موکب با نام خود بزنند؛ اگر قربتا الی الله است مبلغی را به موکب داران مردمی کمک کنند.

**اجازه ندهیم رگ دولتی شدن در موکب داری اربعین قدرت پیدا کند

وی با تاکید بر اینکه هر نوع خدمات رسانی در این مسیر باید مردمی انجام شود، اظهار داشت: ورود نهادهای دولتی این خطر را در پی داردد که موکب های بزرگ دولتی با پول غیرمردمی، موکب های مردمی را به فراموشی سوق میدهد و اگر زمانی به هر دلیل -مثلا وضع قانون جهت شرکت نکردن موکب های دولتی- دیگر برای حضور و موکب داری نیامدند، عملا به دست خود مراسم اربعین با سالیان سال قدمت را دچار آفت کرده ایم.

**گم شدن زوار لابلای ظواهر و غفلت از فلسفه پیاده روی

رئیس کمیسیون فرهنگی پژوهشی بنیاد ملی نخبگان غفلت از فلسفه پیاده روی را تهدید دیگر دانست و گفت: شرکت کنندگان در این مراسم با فلسفه پیاده روی و فلسفه قیام آشنا شوند؛ وجود تجملات و خوردن وآشامیدن های فراوان منجر به غفلت از واقعیت حضور نشود.

**پیاده روی اربعین عروج روحانی و همراهی با حجت خداست

اکبری اضافه کرد: تهدید دیگر اسراف و تبذیر از سوی زوار است؛ زائر باید توجه داشته باشد که در یک سفر و عروج روحانی قرار دارد و همراه با حجت خدا و کاروان حسینی در حرکت است، در این مسیر خوردن و آشامیدن باید به حد کفاف باشد؛ این فهم باعث کم شدن اسراف خواهد شد.

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان متذکر شد: مسئولین ایرانی و عراقی و سایر کشورهایی که زوارشان در این همایش بزرگ حضور دارند لازم است تمهیداتی را قبل از سفر برای زائرین در نظر داشته باشند؛ لاز است افراد را قبل از شروع حرکت در این مسیر با فلسفه پیاده روی اربعین آشنا کرد و این تذکرات به شیوه های مختلف متناسب با ساختار این مراسم در طول مسیر نیز مدنظر زائرین قرار گیرد.

منبع: ایسنا

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۳۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس

به گزارش همشهری آنلاین، پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی و عروس امام(ره) شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور چهره‌های سیاسی و برخی از مردم از مسجد نو به سمت حرم حضرت معصومه(س) تشییع و بعد از اقامه نماز به امامت آیت‌الله جعفر سبحانی، در مقبره شیخ فضل‌الله نوری به خاک سپرده شد.

تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی تشییع پیکر همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی کد خبر 847487 منبع: فارس برچسب‌ها سید حسن خمینی امام خمینی حسن خمینی خبر ویژه حضرت معصومه (س) حرم حضرت معصومه (س) استان قم

دیگر خبرها

  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم ترحیم
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • مواکب اربعینی استان سمنان تجمیع می‌شوند
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • اکران مردمی آپاراتچی در اصفهان با حضور عوامل فیلم
  • اجتماع بزرگ صادقیون برگزار می‌شود