Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز؛ اولین نشست پژوهشگران ایرانی غیر مقیم با حضور دکتر احمدی رئیس، دکتر فتح الهی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، مهندس بی رنگ معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از همکاران این طرح در دانشگاه تربیت مدرس روز سه شنبه 23 آبان ماه در سالن شورای دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدای این نشست دکتر یعقوب فتح الهی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه هدف از برگزاری جلسه را گفتگو و تبادل نظر پیرامون نقاط ضعف و قوت طرح و بیان دیدگاهها و نقطه نظرات پژوهشگران غیر مقیمی که در قالب این طرح با دانشگاه تربیت مدرس همکاری می کنند در جهت بهبود امور و روشن تر شدن مسیر آینده عنوان کرد.
در ادامه مهندس علی مرتضی بی رنگ معاون امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مقدمه ای از نحوه شکل گیری طرح همکاری با متخصصان ایرانی غیر مقیم ارائه کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان از زمان تأسیس در سال 86 و در 7 سال نخست فعالیت خود بر استعدادهای نخبه و برتر داخل کشور تمرکز داشت. از سال 92 و با حضور دکتر ستاری به عنوان رئیس بنیاد ملی نخبگان، بخش بین الملل بنیاد راه اندازی شد تا از ظرفیت نخبگان خارج از کشور نیز استفاده شود.
وی افزود: ما با استفاده از تجربیات کشورهای هند، چین، تایوان و کره جنوبی در خصوص استفاده از متخصصین غیر مقیم خود، زمینه بهره مندی از دانش و تجربیات این نخبگان در کشور را فراهم کردیم.
مهندس بی رنگ تصریح کرد: مسئولین کشورهای هند و چین اذعان دارند که جهش تکنولوژی این کشورها از زمانی آغاز شد که به سوی متخخصین غیر مقیم خود رفته و برای بازگشت و یا همکاری با آنها برنامه ریزی کردند.
وی با بیان این مهم که بسیاری از متخصصان و اساتید ایرانی غیر مقیم دغدغه کمک و پیشرفت کشور را دارند اما به دلیل وجود برخی ابهامات و موانع نسبت به بازگشت تردید می کنند، اظهار داشت: حس تجربه اندوزی و علم آموزی سبب می شود بسیاری از نخبگان برای تحصیل به خارج از کشور بروند اما پس از اتمام تحصیل به دلیل مشکلات و موانع برای بازگشت تردید می کنند و با عدم قطعیت های زیادی مواجه می شوند. فرایندهای وقت گیر، پیچیده و طولانی خدمت سربازی، تأیید مدرک، جذب در دانشگاه و هیأت علمی شدن، استخدام و گزینش و ... آنها را دچار سرخوردگی کرده و به فکر بازگشت می اندازد.
مهندس بی رنگ خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم به نیازهای متخصصان غیر مقیم توجه کنیم، موانع را از سر راه برگشت آنها برداریم و مسیر همکاری و ارتباط با مراکز علمی، پژوهشی و صنعتی کشور را برای آنان شفاف سازیم، می توانیم به بازگشت و ماندگاری آنها در کشور و موفقیت های روز افزون این پژوهشگران امیدوار باشیم.
وی اضافه کرد: اگر از این متخصصان در یک سال اول بازگشت به کشور حمایت های لازم صورت گیرد، آنها می توانند از فرصت های بسیاری که در خارج دارند برای خدمت به کشورشان، صرف نظر کنند. این افراد، پژوهشگرانی هستند که دارای لینک های بین المللی معتبر می باشند، علم آنها به روز و دانش آنها در حد بین المللی است. آنها قادر به باز کردن مباحث جدید علمی هستند و می توانند به گسترده شدن تعاملات بین المللی دانشگاه با دانشگاه های خارجی کمک کنند و بدین ترتیب موجب ارتقاء دانشگاه های کشور شوند.
معاون امور بین الملل بنیاد ملی نخبگان در تشریح طرح همکاری با پژوهشگران ایرانی غیر مقیم گفت: متخصصان و اندیشمندان غیر مقیم می توانند در دوره های پسا دکتری، فرصت های مطالعاتی شرکت کرده و یا به صورت همکاری به عنوان استاد مدعو فعالیت کنند. برگزاری سخنرانی و کارگاههای تخصصی نیز یکی دیگری از زمینه های انجام طرح است. دانش آموختگان دوره دکتری و اساتید غیر مقیم می توانند در سامانه بنیاد ملی نخبگان ثبت نام کرده و پس از بررسی اولیه رزومه آنها بر اساس الویت ها، ظرف مدت 5 روز به دانشگاهها و پژوهشکده های پایگاه های همکار معرفی خواهند شد. برقراری ارتباط، بررسی و ارزیابی جهت پذیرش این محققین توسط دانشگاهها به عنوان پایگاه همکار ی نیز 15 روز کاری طول می کشد و پس از پذیرش در دانشگاه ها، قراداد یکساله همکاری در کوتاه ترین زمان منعقد می شود.
مهندس بی رنگ از این فرصت یکساله به عنوان دوره ی گذار نام برد و افزود: با استفاده از این طرح، متخصصان پس از بازگشت به ایران، بلافاصله کار را شروع می کنند و از این فرصت یک ساله برای تأیید مدرک، فرایند سربازی و اثبات توانمندی های خود استفاده کرده و در صورت عملکرد موفقیت آمیز خود پس از یکسال می توانند یک کار دائمی در حوزه آکادمیک یا صنعت برای خود پیدا کنند.
وی یادآور شد: در سال اول اجرای این طرح یعنی از اسفند 93 تا پایان سال 94، حدود 126 نفر و در سال دوم 450 نفر در قالب این طرح به کشور بازگشتند. در این خصوص اطلاع رسانی خود نخبگان تأثیر بسیاری داشت. در 6 ماهه ی نخست امسال نیز 230 نفر بازگشتند و تا به امروز که 2 و نیم سال از آغاز این برنامه می گذرد، 833 نفر در قالب این طرح به کشور برگشتند.

مهندس بی رنگ اضافه کرد: با وجود کمبود بودجه و بحران مالی، این ظرفیت وجود دارد که سالیانه هزار نفر با استفاده از این طرح به کشورمان بازگردند. یکی از شروط بهره مندی نخبگان در این طرح، دانش آموختگی آنها در یکی از 400 دانشگاه برتر دنیا بود که این مورد برای مخاطبان جدید طرح تغییر کرد و از امسال پژوهشگرانی واجد شرایط ثبت نام در سامانه هستند که از یکی از 100 دانشگاه برتر دنیا مدرک دکتری خود را اخذ کرده باشند.
معاون امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به آمار کذب فرار مغزها و سیاه نمایی رسانه ها در خصوص مهاجرت نخبگان ایرانی اشاره کرد و گفت: اینکه ایران دارای بالاترین آمار فرار مغزها در دنیاست، تنها یک دروغ بزرگ است که متأسفانه مدام تکرار می شود. ارائه آمار غلط مهاجرت سالانه 150 هزار نخبه از کشور توسط یکی از مسئولین، مانور رسانه ای و سیاه نمایی ژورنالیستی پیرامون این خبر در خارج از کشور، باعث ایجاد فضای منفی شد و این را نشان داد که ما قادر به حفظ و نگهداری نخبگان و سرمایه های علمی در کشورمان نیستیم. اما واقعیت این است که ایران نه به لحاظ مهاجرت نخبگان، نه به لحاظ تعداد دانشجو در خارج کشور و نه به لحاظ فرار مغزها بر اساس شاخص های مختلف، دارای بالاترین آمارها در جهان نیست.
وی تشریح کرد: برای مثال ما در سال 1357 دارای 270 هزار دانشجو بودیم که از این تعداد 170 هزار نفر در ایران و 100 هزار نفر در خارج مشغول تحصیل بودند. در همان سال، 57 هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا تحصیل می کردند در حالی که هم اکنون 12 هزار دانشجو ایرانی در آن کشور مشغول تحصیل هستند. این آمار بر اساس ویزاهای صادر شده و اطلاعات دقیق کشور آمریکا ست که به صورت کاملا شفاف اعلام می شود.
مهندس بی رنگ در پایان دانشگاه تربیت مدرس را به عنوان یکی از برترین پایگاه های تخصصی همکار در این طرح برشمرد و تأکید کرد: دانشگاه تربیت مدرس یکی از دانشگاه های برتر کشور است که با حضور این پژوهشگران می تواند ارتقاء بیشتری هم پیدا کند. این دانشگاه تا کنون بیش از 20 نفر از بهترین پژهشگران غیر مقیم را گلچین کرده و از آنها حمایت می کند. پشتیبانی دکتر احمدی، دکتر فتح الهی و همکارانشان در معاونت پژوهشی دانشگاه از متخصصان غیر مقیم می تواند به ایجاد سرمایه ای غنی برای دانشگاه تربیت مدرس منجر شود و جایگاه این دانشگاه را بیش از پیش ارتقاء دهد.
در پایان این نشست، پژوهشگران غیر مقیم که در قالب این طرح با دانشگاه تربیت مدرس همکاری می کنند ضمن اشاره به نقاط قوت طرح به بیان برخی مشکلات موجود نظیر مشکل پرداخت های مالی، ابهامات در خصوص آینده شغلی، کمبود امکانات و تجهیزات و هدر رفتن وقت محققق، مشکلات سیستم جذب، کمبود وقت یک ساله برای اتمام برخی پروژه ها، مقالات و تحقیقات و نیاز به تجدید قرارداد ها تا رسیدن به نتیجه مطلوب، عدم توازن میان امکانات و انتظارات از پژوهشگران، ارتباط محدود دانشگاه های داخلی با دانشگاه های و اساتید خارجی، وجود سیاست های عقب راننده در برخی دانشکده ها و گروه های آموزشی، پرداخته و خواستار حمایت بیشتر به خصوص از پروژه های منجر به کارآفرینی و تولید محصول تجاری شدند.

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۷۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیم بسکتبال دانشگاه آزاد در مسیر بازگشت به لیگ برتر

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز تفاهم نامه همکاری مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی و فدراسیون بسکتبال به امضای «امیرعباس لشگری» و «جواد داوری» رسید. 

لشگری در نشست انعقاد این تفاهم‌نامه با اشاره به امکانات سخت افزاری و نرم افزاری دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه ورزش گفت: هم افزایی و افزایش همکاری‌ها با وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون‌های ورزشی در راستای کمک به ورزش ملی، از جمله برنامه‌های مهم مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی است که به جد پیگیری می‌شود.

رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه به منظور توسعه فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، علمی و همچنین برگزاری رویداد‌های مختلف ورزشی از جمله جشنواره ها، همایش ها، کلاس‌های داوری و مربیگری، مسابقه‌ها و المپیاد‌های مرتبط با رشته ورزشی بسکتبال و در راستای ارتقای سطح سلامت و تندرستی جامعه، فراهم ساختن شرایط مناسب برای شناخت و شکوفایی استعداد‌های ورزشی دانشگاه و نیز ایجاد بستر مناسب به منظور توسعه بسکتبال در دانشگاه و کشور منعقد می‌شود.

او همچنین استعدادیابی و نخبه پروری، تلاش برای حفظ و ارتقای سلامت خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه ورزش دانشگاهی را بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه، نقطه عطف فعالیت‌های مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه در دوره مدیریت خود طی چهار سال اخیر عنوان کرد.


لشگری با بیان اینکه پارسال در مجموع ۲۳ تیم مردان و بانوان دانشگاه آزاد اسلامی در لیگ‌های برتر کشور حضور داشتند و تاکنون ۱۰ تیم جام قهرمانی را به دست آورده اند، تصریح کرد: رقابت در لیگ‌های برتر قایقرانی (روئینگ) مردان و بانوان، کاراته مردان و بانوان و شمشیربازی مردان، هنوز به پایان نرسیده است و تیم‌های دانشگاه آزاد اسلامی در این رشته‌ها نیز مصمم به کسب عنوان قهرمانی هستند. 

رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی با یادآوری اینکه بسکتبال به عنوان رشته مطرح دانشگاهی، از اقبال خوبی نزد دانشجویان برخوردار است، اظهار کرد: با نظر مساعد شورای ورزش دانشگاه آزاد اسلامی و حمایت‌های دکتر محمدمهدی طهرانچی، امسال تیم بسکتبال ۳*۳ دانشگاه پس از چند سال دوری به لیگ برتر برمی گردد و تلاش می‌کنیم بسکتبالیست‌های مستعد دانشگاه در مدرسه‌های سما و واحد‌های آموزشی به عنوان پشتوانه به تیم‌های ملی معرفی شوند.

لشگری همچنین از برگزاری مسابقه‌های کشوری بسکتبال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در دو بخش مردان و بانوان از ۲۹ اردیبهشت تا ۱۳ خرداد سال جاری به میزبانی واحد کرمانشاه خبر داد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به در اختیار داشتن سالن‌های ورزشی مجهز و در راستای توسعه بسکتبال در کشور، از دوازدهم تا چهاردهم اردیبهشت میزبان اردوی انتخابی تیم ملی و استعدادیابی دختران بسکتبالیست کمتر از ۱۲ سال کشور به میزبانی واحد دزفول بود.

در این نشست، رئیس فدراسیون نیز به دو سال عضویت در تیم بسکتبال دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه فضای فرهنگی ورزشی این دانشگاه را به خوبی می‌شناسد، توضیح داد: تیم بسکتبال دانشگاه آزاد اسلامی سال‌ها در لیگ برتر کشور، حضور درخشانی داشت و با حمایت از استعداد‌های نوجوان و جوان و همچنین نخبه پروری، یاریگر فدراسیون بود. 

داوری، انعقاد تفاهم نامه را گامی بلند در راستای رشد و شکوفایی استعدادهای دانشگاه در رشته بسکتبال و همچنین ایجاد بستر مناسب به منظور رشد این رشته مهیج مدرسه‌ای و دانشگاهی دانست. او با توجه به انعقاد تفاهم نامه، ابراز امیدواری کرد ارتباطات فدراسیون با دانشگاه آزاد اسلامی، گسترده‌تر شود و فعالیت‌های فدراسیون در سطح کشور توسعه یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • برگزیده بنیاد نخبگان کرمان، کارگر نمونه کشور
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • تیم بسکتبال دانشگاه آزاد در مسیر بازگشت به لیگ برتر
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • بنیاد ملی نخبگان درگذشت اسماعیل نصراللهی را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت ناباورانه نخبه‌ علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه‌ علمی کشور